Marketing pentru contabili: Cum să obțineți mai mulți clienți

Marketing pentru contabili poate fi o sarcină simplă dacă configurați o strategie de marketing de intrare. Pașii pentru a face acest lucru sunt construirea site-ului dvs. web cu informații utile pe care potențialii dvs. clienți le caută și să le separați de concurență.


Obiectivul tău este să-ți creezi site-ul și să adaugi informații informative, acționabile, care să crească traficul pe site-ul tău.

Porniți o listă de e-mail și când veți avea mai mult trafic pe site-ul dvs., veți avea mai multe înregistrări prin e-mail. Pe măsură ce acești oameni se înscriu pe lista dvs. de e-mail, puteți continua să comunicați cu ei în mod regulat despre afacerea dvs..

Cu cât comunicați mai mulți oameni pe lista de e-mailuri, cu atât mai multe probabilități se vor transforma în clienți pentru activitatea dvs. de contabilitate.

Haideți să prezentăm mai multe detalii despre fiecare dintre aceste articole.

Începeți cu un site web cu aspect profesional

Dacă doriți marketing pentru contabilitate  pentru a lucra, trebuie să începeți cu un site web ușor de utilizat, care este orientat către industria contabilă.

Nu vă blocați la acest pas și credeți că trebuie să cheltuiți mii de dolari pe un site web personalizat. În schimb, obțineți un site minunat, creat rapid folosind WordPress ca platformă a site-ului dvs..

Când utilizați WordPress, puteți actualiza site-ul singur, fără a fi nevoie să parcurgeți un dezvoltator de fiecare dată când doriți să vă schimbați site-ul..

După ce ați configurat site-ul, alegeți o temă care pare profesională. Am construit Tema contabilității special pentru contabil pentru a face mai ușor să vă prezentați ce puteți face pentru clienții dvs..

Pentru a face acest proces mai ușor, atunci când cumpărați tema Contabilitate, puteți obține Configurarea site-ului WordPress gratuit, economisindu-vă mai mult timp pentru a vă concentra pe obținerea mai multor clienți pentru firma dvs. de contabilitate.

Scrieți regulat despre firma dvs. de contabilitate

Faceți blog cu regularitate despre industria dvs. și nu vă faceți griji dacă simțiți că nu aveți nimic de spus. Foloseste-ti întrebări frecvente  clienții tăi solicită și le postează în mod regulat.

Când scrieți, nu glisați răspunsurile. Sunteți expertul și știți toate aceste informații, dar cineva care vă caută serviciile nu știe nimic. Dezmembrați cu adevărat informațiile în postări detaliate și informative.

Postările mai lungi sunt de asemenea mai mari în Google.

conținut de numărare de cuvinte

Cu câțiva ani în urmă, puteți scăpa de a scrie articole scurte cu 250-600 de cuvinte, dar acum doriți să depuneți eforturi pentru un număr mai mare de cuvinte și mai multe articole în profunzime care să beneficieze cititorilor dvs..

După ce ați scris postări detaliate despre întrebările dvs. frecvente, consultați alte site-uri contabile.

Despre ce scriu alte firme de contabilitate și câte acțiuni sociale obțin pentru acele articole? A fost un subiect popular care a rezonat cu cititorii? Dacă da, poți scrie un articol mai bun cu mai multe informații sau studii de caz mai bune?

Modificați tipurile de articole

idei de postare pe blog

Dacă simțiți că intri într-o rută de scriere și că fiecare postare este aceeași, căutați modalități de modificare a tipurilor de postare.

Aici sunt 50 de idei de postare pe blog pentru a-ți păstra subiectele proaspete și pentru a-ți angaja vizitatorii.

Structurați-vă articolele cu titluri descriptive ale antetului, paragrafe scurte și imagini ajuta cititorul să digere informația.

Web-ul a schimbat modul în care citim. Cel mai vizitatorii site-ului web scanează un articol deci trebuie să dezvăluiți subiectele pentru a-și conduce ochii către părțile importante despre care scrieți.

Creați un titlu convingător

Când începeți să scrieți articole, veți avea dorința de a veni cu un titlu ingenios. Dar dacă cititorii nu știu despre ce vorbești în titlu, probabil că nu vor face clic pe el pentru a-l citi.

Trebuie să aveți un titlu de atenție pentru a-i anunța pe cititori despre ce este articolul tău și pentru a-i încuraja să facă clic pe site-ul tău.

Adăugați elemente vizuale la fiecare postare

angrenaje și lupă imagine

Despart tot scrisul cu imagini. Nu vă faceți griji dacă nu aveți abilități de proiectare. Există mai multe site-uri de stocuri de fotografii acolo unde puteți găsi fotografii gratuite pe care să le adăugați pe site-ul dvs..

Dacă doriți să creați imagini personalizate, utilizați un serviciu de genul Canva pentru a crea imagini personalizate pentru toate postările dvs., găsiți diferite forme pentru a vă pune ideea în imagini, conectându-vă cu cititorii dvs. vizual.

Gândiți-vă că este o muncă prea mare și întrebați-vă dacă merită?

Configurarea unui site pentru compania dvs. de contabilitate va dura ceva timp, dar multe companii mici care și-au luat timpul pentru a crea acest plan de marketing de intrare au beneficiat de costuri de publicitate reduse, au scurtat ciclurile de vânzare și au clienți care nu sunt la fel de sensibili la prețuri..

Ia povestea lui Marcus Sheridan. El a început să scrie despre compania sa de piscină din sticlă de toate lucrurile și și-a transformat afacerea în timpul înălțimii bustului locuințelor în 2008-2009.

Pe măsură ce a crescut numărul de articole de calitate de pe site-ul său, a putut să-și transforme procesul de vânzare și a plecat de la a merge la fiecare casă a proprietarilor de case, în speranța de a face vânzarea, la a le trimite informații valoroase mai întâi, asigurându-se că le vor citi.

Abia după ce i-au citit toate informațiile, se va întâlni cu ei. Iar rata lui de închidere a crescut brusc. De asemenea, și-a redus bugetul anual de marketing. În loc să cheltui 250 de dolari pentru a face 4 milioane de dolari cu marketing de conținut ei a cheltuit 18 mil. USD pentru a face 5 milioane de dolari.

Colectați e-mailuri pe site-ul dvs.

De ce ai nevoie de o listă de e-mail pentru a-ți crea brandul personal

Primul tău obiectiv pentru comercializarea site-ului tău de contabilitate este creșterea traficului. Următorul dvs. obiectiv este de a colecta adrese de e-mail.

De ce?

Ai petrecut tot timpul creând acele articole grozave pentru a obține trafic. Te-ai uitat la analizele tale pentru a vedea câți vizitatori se întorc? În medie, mai puțin de 20% revin.

Ai nevoie de o cale de a rămâneți conectat cu vizitatorii până când devin clientul tău.

Unul dintre primele lucruri pe care doriți să le faceți site-ului dvs. este adăugarea unui formular de înscriere prin e-mail. La început, nu veți primi prea multe înregistrări, deoarece nu primiți trafic, dar puneți-l la dispoziție din timp.

Apoi, pe măsură ce articolele vor fi publicate și distribuite, traficul dvs. va crește și lista dvs. de e-mailuri va crește.

Pentru a face acest lucru, înregistrați-vă cu un serviciu de e-mail precum SendinBlue, care este o alternativă ieftină la MailChimp. Serviciul lor inițial este gratuit pentru primele 2000 de e-mailuri de pe lista dvs..

Adăugați un formular de captare prin e-mail

OptinMonster

Pentru a crește rata de conversie a înregistrării prin e-mail, adăugați un serviciu de captură de e-mail pe site-ul dvs. Utilizați un serviciu precum OptinMonster care s-a arătat creșteți înscrierea prin e-mail la site-uri cu peste 600%.

După adăugând OptinMonster pe site-ul dvs., creați un raport sau studiu de caz, ceva ce vizitatorii dvs. ar fi interesat să citească, transformați-l într-un pdf și oferiți-l în schimbul adresei de e-mail.

Mai bine, țineți un webinar unde vizitatorii folosesc OptinMonster pentru a se înscrie la un eveniment online live pe care îl găzduiești.

În timpul webinarului acoperiți informații contabile importante pentru zona dvs. și adăugați timp suplimentar după webinar pentru a răspunde la întrebări individuale. Apoi folosiți lista de e-mailuri pentru a urmări participanții.

Creați o serie de e-mailuri

Nu este suficient să obțineți doar lista de e-mail în curs. Trebuie să păstrați legătura cu abonații. Este posibil să nu fie pregătiți pentru serviciile dvs., dar dacă furnizați informații utile în căsuța de e-mail, atunci veți fi primul contabil la care ajung când sunt gata pentru acel pas.

Pentru seria de e-mail, scrieți despre pașii pe care îi fac clienții atunci când aleg o firmă de contabilitate pe care să o angajeze.

Există o serie de întrebări pe care le pun mai întâi? Au obiecții sau temeri în a angaja un contabil despre care poți scrie.

Ia aceste informații și creează 5 până la 7 e-mailuri pe care le vei trimite tuturor celor care se înscriu pe site-ul tău.

Tratează-l ca o pâlnie de vânzare care începe cu informații generale despre motivul pentru care au nevoie de un contabil și se referă la specificul motivului pentru care trebuie să te aleagă ca contabil.

În partea de jos a fiecărui e-mail, dați-le un apel la acțiune sau un motiv pentru a vă angaja. În e-mailul final al seriei, efectuați acest e-mail mai mult de un apel la acțiune pentru ca aceștia să vă sune sau să vă angajeze. Obiectivul tău este să obții un client nou.

Legate de: Cele mai bune platforme de e-mail marketing.

Cât timp până când văd rezultatele?

Cât timp până când văd rezultatele

Înțelegeți că un sistem ca acesta este un strategie pe termen lung. Fiecare industrie este diferită, dar intenționați-o să dureze între 4-6 luni de scriere consecventă pentru a începe cu adevărat să vezi rezultatele.

Când scrieți conținut valoros și îl împărtășiți cu grupuri locale, rezultatele dvs. ar putea fi mai rapide. Cu siguranță, veți vedea traficul care provine din articolele dvs. repede la una până la patru săptămâni.

Ceea ce face această strategie, însă, se bazează pe măsură ce mergeți. Veți începe să aveți trafic în trafic, dar pe măsură ce articolele dvs. sunt găsite de motoarele de căutare precum Google și pe măsură ce e-mailul dvs. crește, veți începe să vedeți un efect de bulă de zăpadă în care veți obține săptămânal proaspăt și acest lucru diferă complet de publicitate pură.

Concluzie

Construirea site-ului dvs. web este o piesă crucială în dvs. plan de marketing al firmei de contabilitate și dacă ați făcut-o corect ar putea aduce beneficii uriașe pentru obiectivele dvs. de afaceri pe termen lung.

Faceți timp pentru a vă educa vizitatorii în timp ce vă caută serviciile și rămâneți consecvenți cu crearea conținutului dvs. de calitate pe site-ul dvs..

Ce alte tehnici ați găsit eficiente pentru a atrage noi clienți în activitatea dvs. de contabilitate?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map