Squarespace vs. WordPress – Care este cea mai bună alegere? (Revizuirea experților)

squares vs wordpress


Doriți să cunoașteți diferențele dintre Squarespace și WordPress?

Squarespace este un constructor de pagini ușor de utilizat, în timp ce WordPress este o platformă de publicare completă. Dacă sunteți confuz cu privire la alegerea dintre Squarespace și WordPress, atunci sunteți la locul potrivit. În acest articol, vom face o comparație dintre cap între Squarespace și WordPress. Vă vom ajuta, de asemenea, să decideți care platformă este cea mai potrivită pentru nevoile dvs..

 1. Usability
 2. Cost
 3. Caracteristici
 4. Integrare comerț electronic
 5. Ușor de migrare

Ușurință în utilizare

Atât WordPress, cât și Squarespace facilitează utilizatorilor să creeze un site web fără să știe HTML, CSS sau orice alt cod. Să vedem care îl întrece pe celălalt atunci când vine vorba de ușurința în utilizare.

WordPress

interfață wordpress

WordPress vine cu o interfață ușor de utilizat, care permite oricui să construiască un site web fără probleme. Cu toate acestea, va trebui să vă familiarizați cu diverse terminologii WordPress. De asemenea, va trebui să înțelegeți diferențele dintre postări vs. pagini, categorii vs. etichete, etc..

Dacă nu ați mai construit niciodată un site web, atunci să vă familiarizați cu WordPress este o curbă de învățare.

Spre deosebire de Squarespace, WordPress nu este livrat cu un constructor de pagini drag and drop. Cu toate acestea, dacă doriți, atunci puteți adăuga cu ușurință un constructor de drag and drop prin simpla instalare a unui plugin pe WordPress.

Squarespace

interfață de spațiu pătrat

Caracteristica principală a Squarespace este interfața sa ușor de utilizat. Acestea subliniază foarte mult comoditatea pe care o oferă platforma lor de a construi un site web.

Editorul de stil al Squarespace vine cu sute de setări personalizabile, inclusiv fonturi, culori și alte configurații. Pentru ca site-ul dvs. web să pară unic, Squarespace vă permite să instalați mai multe șabloane pe un singur site web.

Fiecare design este construit cu zone de conținut personalizabile, astfel încât să puteți construi site-ul dvs. așa cum doriți. Squarespace include, de asemenea, un set cu fonturi din Biblioteca Google. De asemenea, s-au asociat cu Typekit pentru a vă oferi o selecție extinsă de fonturi gratuite.

Ușor de utilizat – Squarespace vs. WordPress

Squarespace este câștigătorul din punct de vedere al utilizabilității.

Dacă sunteți în căutarea unui constructor de pagini integral, care să conțină toate caracteristicile de dorit pentru a construi rapid un site web, Squarespace ar putea fi potrivit.

WordPress, pe de altă parte, este o platformă de publicare extrem de flexibilă. Deși nu este livrat cu un constructor de drag and drop, este ușor să integrați un constructor în tabloul de bord prin instalarea pluginului potrivit pentru constructorul de pagini WordPress. După ce ați instalat un constructor de pagini, puteți crea un site web WordPress utilizând funcționalitatea drag and drop.

Cost

Bugetul dvs. este un alt factor important pe care trebuie să-l luați în considerare atunci când alegeți o platformă de publicare. Să aruncăm o privire la cât de mult va costa construirea unui site web atât în ​​Squarespace cât și în WordPress.

WordPress

WordPress este un software 100% gratuit (open source). WordPress nu numai că este gratuit pentru a descărca, dar puteți face orice modificări pentru a se potrivi cu cerințele dvs. unice.

La fel ca toate site-urile web, trebuie să dețineți un nume de domeniu pentru a porni un site WordPress.

Un nume de domeniu este adresa site-ului dvs. web pe internet, cum ar fi Google.com sau IsItWP.com. Este ceea ce vizitatorii dvs. introduc în browserele lor pentru a accesa site-ul dvs. web.

În plus, trebuie să cumpărați gazduire web pentru a vă stoca conținutul și fișierele site-ului. WordPress ar trebui instalat pe contul de găzduire web. După ce WordPress este configurat, puteți începe să vă construiți site-ul de la început.

Pentru a construi un site web mic, trebuie doar să ai un buget pentru numele de domeniu și găzduirea web. Un nume de domeniu costă de obicei aproximativ 14,99 USD pe an, iar găzduirea web în jur de 7,99 USD pe lună. În total, pornirea unui site va costa până la 110,87 USD anual.

Costul combinat al numelui de domeniu și al găzduirii poate fi destul de scump pentru dvs., mai ales dacă tocmai începeți.

Acesta este motivul pentru care am elaborat o tranzacție cu Bluehost pentru a oferi utilizatorilor noștri un nume de domeniu gratuit, SSL gratuit și peste 60% reducere la WordPress hosting.

Squarespace

Spre deosebire de mulți alți producători de pagini, Squarespace nu oferă un plan gratuit pentru construirea unui site web. Planul lor cel mai ieftin este Personal, care vă costă 12 USD pe lună dacă facturați anual sau 16 USD pe lună dacă facturați lunar.

Planul personal vă oferă numai caracteristicile de bază, cum ar fi valorile site-ului web, SSL, securitate etc. pentru a trece la un plan superior.

Planul personal vă va costa 144 USD anual. Puteți renunța la taxa de înregistrare a domeniului pentru primul an. După primul an, va trebui să vă reînnoiți numele de domeniu pentru 14,99 USD pe an. Asta înseamnă, chiar dacă optați pentru cel mai ieftin plan, atunci construiți un site pe Squarespace va costa aproximativ 159 USD pe an..

Cost – Spațiu vs. WordPress

Când vine vorba de stabilirea prețurilor, WordPress este câștigătorul clar. Pornirea unui site web nu este doar mai ieftină pe WordPress, dar vine și cu toate funcțiile de care vei avea vreodată nevoie pentru a-ți construi și crește site-ul. Utilizând colecția extinsă de pluginuri gratuite din depozit, puteți îmbunătăți cu ușurință funcționalitățile site-ului dvs. WordPress.

În schimb, cu Squarespace, cel mai ieftin plan oferă doar caracteristici de bază, cum ar fi valorile site-ului web. Nici nu aveți voie să integrați scripturi ale unei terțe părți în Squarespace. În cazul în care aveți nevoie de funcționalități avansate, va trebui să faceți upgrade la unul dintre planurile lor mai scumpe.

Caracteristici

Să comparăm caracteristicile atât WordPress cât și Squarespace.

WordPress
teme wordpress

WordPress este un constructor complet de site-uri care vă permite să construiți cu ușurință orice tip de site. În afara cutiei, WordPress vine cu toate funcțiile necesare pentru a-ți construi site-ul. De asemenea, este livrat cu o temă WordPress cu răspuns gratuit, care arată excelent pe toate dispozitivele și browserele moderne. Pentru a schimba aspectul site-ului dvs. web, nu trebuie decât să găsiți tema WordPress potrivită din directorul gratuit WordPress și să o instalați.

În mod alternativ, puteți utiliza, de asemenea, o temă WordPress personalizată sau o temă gata pregătită de la furnizorul de teme preferate.

Îmbunătățirea site-ului dvs. WordPress cu funcții suplimentare este la fel de ușoară precum instalarea și activarea unui plugin. Există mii de plugin-uri gratuite disponibile în depozitul de pluginuri. Mai jos găsiți câteva plugin-uri gratuite WordPress pe care le veți găsi utile pentru site-ul dvs.:

 • WPForms – Adăugă un constructor de formulare de contact în WordPress
 • MonsterInsights – Vă permite să instalați cu ușurință Google Analytics în WordPress
 • WooCommerce – Integrează un magazin de comerț electronic în WordPress

Squarespace
șabloane de spațiu pătrat

În comparație cu WordPress, Squarespace vă oferă doar un număr limitat de șabloane din care să alegeți. Cu toate acestea, chiar dacă selecția este limitată, toate șabloanele furnizate răspund, ceea ce înseamnă că site-ul dvs. va arăta excelent pe toate dispozitivele. Șabloanele CSS personalizate pot fi adăugate la orice șablon prin intermediul editorului CSS personalizat. Pentru a crea un aspect personalizat la designul dvs., puteți adăuga sau elimina cu ușurință blocuri de conținut din șablonul dvs..

Pentru a adăuga funcții avansate, cum ar fi integrarea la față de magazin, ferestre de tip pop etc., va trebui să faceți upgrade la oricare dintre planurile costisitoare Squarespace.

Caracteristici – Squarespace vs. WordPress

Dacă aveți nevoie de o platformă de publicare online complet, atunci WordPress este cea mai bună alegere pentru dvs. WordPress este o platformă ușoară de publicare care nu este umflată cu prea multe funcții. Adăugarea mai multor funcții este la fel de ușoară ca instalarea unui plugin. În mod similar, puteți găsi și o colecție exhaustivă de teme WordPress gratuite și premium pe web.

Spațiul devine scump dacă doriți să adăugați mai multe funcționalități premium pe site-ul dvs. În plus, nu acceptă nicio integrare de la terți cu site-ul dvs..

Integrare comerț electronic

Atât WordPress, cât și Squarespace vă permit să integrați un magazin pe site-ul dvs. web. Să vedem cum diferă ambele platforme în ceea ce privește integrarea comerțului electronic.

WordPress

Puteți găsi cu ușurință zeci de pluginuri care vă permit să integrați cu ușurință un magazin de comerț electronic în site-ul dvs. WordPress. Cel mai popular plugin de eCommerce pentru WordPress este WooCommerce. În prezent, alimentează peste 28% din toate magazinele online.

WooCommerce vă oferă un control complet pentru a vinde bunuri digitale sau fizice online. De asemenea, puteți găsi sute de extensii WooCommerce gratuite și plătite pentru a îmbunătăți funcționalitățile magazinului.

Mai jos sunt câteva alternative la WooCommerce:

 • WP eCommerce: Este o altă soluție de comerț electronic complet pentru WordPress
 • Descărcări digitale ușoare: Este un plugin ușor pentru adăugarea unui magazin digital

Squarespace

Squarespace oferă doar funcționalități de bază de comerț electronic pe site-ul dvs. Pentru a adăuga un magazin, va trebui să faceți upgrade la planurile de afaceri scumpe sau mai mari. Cu planul de afaceri, va trebui să plătiți taxa de tranzacție de 3% pentru toate vânzările. Pentru a scăpa de taxa de tranzacție, sunteți obligat să faceți upgrade la un plan scump.

Integrare comerț electronic – Spațiu spațiu vs. WordPress

Ca platformă de comerț electronic, WordPress rămâne în fața curbei. Rularea unui magazin online este mai ieftină pe WordPress în comparație cu Squarespace. În plus, oferă mai multe funcții decât Squarespace. Cu un plugin precum WooCommerce, puteți construi un magazin online complet pe WordPress.

Ușor de migrare

Unul dintre factorii importanți pe care trebuie să îi luați în considerare atunci când alegeți o platformă de publicare este că cât de ușor puteți migra conținutul dvs. către alte platforme. O platformă de publicare bună vine cu un instrument de export ușor de utilizat, care vă ajută să vă mutați cu ușurință conținutul în orice altă platformă.

WordPress

WordPress este livrat cu un instrument de export care vă ajută să vă exportați cu ușurință toate datele. Pe lângă conținutul dvs., puteți exporta teme, pluginuri și chiar întreaga instalare WordPress.

Squarespace

Funcția integrată de instrumente de export în Squarespace este limitată. Puteți exporta anumite părți ale conținutului dvs. într-un fișier XML. Aceasta include paginile, galeriile și o pagină de blog cu toate postările sale.

Nu puteți exporta paginile de produse, paginile de album, textul, audio și blocurile video.

Ușurința migrației – Spațiu spațiu vs. WordPress

Squarespace oferă o funcționalitate limitată la export, în timp ce WordPress vă permite să migrați cu ușurință toate datele către alte platforme.

Nu pierdeți aceste alternative Squarespace.

Squarespace vs. WordPress: Care este alegerea potrivită?

Din comparația noastră, este clar că WordPress este cu mult mai mare decât Squarespace.

Squarespace ar putea fi o potrivire bună pentru utilizatorii care au nevoie de un constructor de pagini ușor de utilizat pentru a crea rapid un site web. În toate celelalte aspecte, WordPress depășește spațiul. Vezi ghidul nostru pas cu pas la trecerea de la Squarespace la WordPress

Dacă doriți să construiți un site web, atunci vă recomandăm să începeți pe WordPress. Pentru a începe cu un site WordPress, puteți citi ghidul nostru despre cum să construiți un site web de la zero folosind WordPress.

Dacă v-a plăcut acest articol, poate doriți să verificați și costul real al construirii unui site web.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map