Wix vs. WordPress – Care este cea mai bună alegere? (Revizuirea experților)

wix vs. wordpress


Aveți de gând să începeți un site web?

WordPress și Wix sunt unele dintre cele mai bune platforme de publicare care vă permit să creați cu ușurință site-uri web frumoase în cel mai scurt timp. Ambele aceste platforme sunt minunate cu seturi proprii de funcții. Întrebați-vă care este cea mai potrivită pentru nevoile dvs.?

Să aruncăm o privire la o comparație dintre cap și Wix cu WordPress. Pentru a înțelege care dintre dvs. se potrivește nevoilor dvs., împărțim comparația noastră WordPress vs. Wix în 7 secțiuni:

  1. Prezentare generală
  2. Ușurință în utilizare
  3. Opțiuni de proiectare și personalizare
  4. Opțiuni de comerț electronic
  5. SEO
  6. A sustine
  7. Cost

1. Prezentare generală: WordPress și Wix ca construitori de site-uri de top

Ce este WordPress?

wordpress.org

WordPress este o platformă de publicare care vă permite să creați un site web sau blog frumos cu ușurință. Este un software open source / gratuit care ar trebui instalat pe serverul de găzduire web.

La fel ca orice site web de acolo, va trebui să aveți un nume de domeniu și găzduire web pentru a construi un site web. Un nume de domeniu este adresa online a site-urilor dvs. precum Google.com sau IsItWP.com, iar găzduirea web este locul în care sunt stocate fișierele dvs..

Legate de:

WordPress a fost construit inițial ca o simplă platformă de blogging. De-a lungul anilor, a evoluat într-o platformă CMS cu drepturi depline. Alimentează peste 30% din site-urile online. Acum puteți construi orice tip de site web folosind WordPress, cum ar fi bloguri, site-uri de afaceri, reviste, magazine de comerț electronic etc.

Notă: Această comparație se face între WordPress (WordPress.org) și Wix. Dacă doriți să cunoașteți diferența dintre cele două arome WordPress, iată comparația noastră dintre WordPress.com și WordPress.org.

Ce este Wix?

logo-ul wix

Wix este o platformă de construire a site-urilor web care vine cu un constructor de drag and drop pentru a vă ajuta să creați site-uri cu ușurință. Spre deosebire de WordPress, este o platformă găzduită complet. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că este foarte ușor să vă configurați site-ul. Cu Wix, nu este necesar să căutați un furnizor de hosting, deoarece Wix găzduiește site-ul web pentru dvs. Puteți chiar crea un site web cu un nume de domeniu gratuit în următorul format nume de utilizator.wixsite.com/sitename.

Wix dispune de tehnologii inovatoare și intuitive de creare a site-urilor, atât pentru începători cât și pentru profesioniști. Puteți crea o varietate de site-uri web, inclusiv un blog, afaceri, magazin online, fotografie, site etc., folosind Wix.

2. Ușor de utilizat

Ușor de utilizat – WordPress

WordPress face foarte ușor să construiți un site web chiar și pentru un începător absolut.

Pentru a construi un site WordPress, trebuie să achiziționați găzduire WordPress și un nume de domeniu, apoi să instalați WordPress pe serverul dvs. de găzduire. Configurarea unui site WordPress nu este o știință a rachetelor.

Pentru a configura un site WordPress, tot ce trebuie să alegeți este un furnizor de găzduire web, cum ar fi Bluehost.

Bluehost este una dintre cele mai mari companii de găzduire din lume. Ei sunt implicați în comunitatea WordPress din 2005 și sunt un furnizor de gazduire recomandat oficial de către WordPress.org.

Cu un plan de găzduire web Bluehost, obțineți un nume de domeniu gratuit, împreună cu asistentul de instalare WordPress cu un singur clic. Acest lucru face foarte ușor să configurați site-ul dvs. WordPress chiar și pentru un începător absolut.

După construirea site-ului, puteți adăuga și publica conținut ca pagini și posturi pe WordPress. Pentru a personaliza aspectul general al site-ului dvs. WordPress, puteți accesa Aspect »Personalizare meniul.

Tabloul de bord WordPress arată ca imaginea de mai jos:

wordpress-tablou de bord

Pentru mai multe detalii, ar trebui să consultați articolul nostru de ce folosiți WordPress.

Ușor de utilizat – Wix

Pentru a porni un site web pe Wix, pur și simplu accesați site-ul web Wix și creați-vă un cont.

În continuare, puteți alege modul în care doriți să vă construiți site-ul. Puteți alege Wix Artificial Digital Intelligence (ADI) sau Wix Editor. Dacă alegeți Wix ADI, vă va pune câteva întrebări și va crea automat un site pentru dvs. pe baza răspunsurilor dvs. Dar, dacă alegeți editorul, vi se vor oferi o serie de șabloane pre-făcute pentru a alege site-ul dvs..

Indiferent dacă alegeți ADI sau Editor, Wix oferă un șablon pe care îl puteți edita și face propriul dvs. site web. Oferă o interfață simplă de drag and drop unde puteți selecta orice element și edita direct.

Platformele de editare a site-ului web Wix arată ca imaginea de mai jos:

Wix-constructor

De asemenea, vi se va cere să alegeți dintre cele două opțiuni de domeniu diferite: domeniu gratuit Wix.com sau conectați propriul dvs. domeniu personalizat.

Wix-domeniu

Dacă doriți să utilizați un nume de domeniu personalizat, atunci trebuie să vă abonați la unul dintre planurile lor premium.

Câștigătorul: Wix este câștigătorul când vine vorba de utilizare. Configurarea este ușoară, deoarece Wix vă permite să găzduiți site-ul dvs. web pe propriile lor servere. De asemenea, vine cu un constructor de drag and drop, astfel încât să puteți construi rapid un site web așa cum doriți. Cu toate acestea, puteți găsi zeci de pluginuri pentru constructorul drag and drop pentru WordPress care oferă funcții mult mai puternice decât Wix.

3. Opțiuni de proiectare și personalizare

Personalizarea unui site Web WordPress

Unul dintre avantajele majore ale utilizării WordPress este posibilitățile de personalizare. Vă puteți bucura de o gamă largă de opțiuni de design și personalizare în WordPress.

Pentru a schimba aspectul, puteți alege tema WordPress potrivită. Prin instalarea de pluginuri, puteți îmbunătăți funcționalitățile site-ului dvs. Există mii de teme și plugin-uri gratuite și premium WordPress pe piață.

Puteți accesa teme și pluginuri gratuite chiar din tabloul de bord WordPress.

add-wordpress-teme

Înainte de a alege un plugin aleatoriu, vizualizați temele și pluginurile noastre recomandate.

Personalizarea unui site Wix

La fel ca teme și pluginuri pe WordPress, Wix oferă șabloane și aplicații pentru personalizarea site-ului dvs. Wix. Există peste 500 de șabloane din diferite categorii, inclusiv afaceri, magazin online, fotografie, blog etc.

Wix-șabloane

În plus, există mai mult de 200 de aplicații pe care le puteți utiliza. Acestea vă permit să adăugați funcții specifice site-ului dvs. Wix la fel cum funcționează pluginurile pentru site-urile WordPress.

Deși există o mulțime de opțiuni de design, Wix are cu siguranță mai puține opțiuni de design și personalizare în comparație cu WordPress. Un alt dezavantaj al utilizării Wix este că nu puteți schimba un șablon după ce este setat pe site-ul dvs., în timp ce WordPress vă permite să schimbați de câte ori doriți. De asemenea, nu puteți edita CSS ca în WordPress.

Câștigătorul: WordPress este câștigătorul imbatabil în ceea ce privește designul și funcțiile de personalizare.

4. Opțiuni de comerț electronic

Opțiuni de comerț electronic WordPress

Aproximativ 30% din magazinele online aleg WordPress ca platformă la alegere. WordPress este o platformă de publicare ușor de utilizat, care vă permite, de asemenea, să creați un magazin de comerț electronic complet, instalând un plugin de eCommerce WordPress.

În timp ce puteți găsi zeci de pluginuri eCommerce, WooCommerce iese în evidență de restul și este, de asemenea, cea mai populară alegere. Configurarea unui site de comerț electronic cu WooCommerce este simplă. Necesită doar câteva clicuri pe sfârșitul tău.

Pluginul principal WooCommerce este disponibil gratuit în depozitul de pluginuri WordPress.org. Puteți găsi tone de extensii gratuite și premium care vă permit să îmbunătățiți cu ușurință capacitatea magazinului.

WooCommerce

Opțiuni de comerț electronic Wix
Wix vă permite să creați un magazin de comerț electronic de bază utilizând aplicația preium Magazine Wix. Opțiunile de comerț electronic Wix sunt disponibile cu planurile lor premium eCommerce și VIP.

De asemenea, Wix vă oferă funcții utile, inclusiv șabloane ale magazinului online, aplicații de comerț electronic, soluții de plată sigure, cupoane și reduceri, etc. Dezavantajul este că funcționalitățile sunt limitate în comparație cu WordPress.

Câștigătorul: WordPress este câștigătorul clar atunci când vine vorba de opțiunile de comerț electronic.

5. SEO

WordPress SEO

WordPress este una dintre cele mai prietenoase platforme de publicare SEO. Vă permite să configurați complet site-ul și paginile dvs. într-un mod în care motoarele de căutare se pot indexa cu ușurință.

În mod implicit, WordPress simplifică configurarea optimizării de bază, cum ar fi configurarea numelui site-ului, a liniei de etichetă, a etichetelor de titlu, a structurii URL, a etichetelor de imagine, etc. Prin instalarea unui plugin SEO ca Yoast SEO, puteți modifica titluri SEO, meta-descrieri, conținut de partajare socială etc. pentru toate paginile și postările dvs..

MonsterInsights

Integrarea Google Analytics este cel mai important pas pentru îmbunătățirea SEO a unui site web, deoarece vă oferă informații despre modul în care oamenii utilizează site-ul dvs. web. Cu WordPress, puteți integra cu ușurință Google Analytics cu un plugin precumMonsterInsights.

Există tone de instrumente și pluginuri WordPress care servesc diferite scopuri SEO pentru site-ul dvs. WordPress. Ceea ce este mai interesant este faptul că majoritatea pluginurilor SEO WordPress sunt disponibile ca versiuni gratuite, precum și premium.

Wix SEO

De asemenea, Wix oferă o mulțime de funcții și instrumente SEO pentru îmbunătățirea vizibilității site-ului dvs. online. Acesta asigură caracteristicile SEO de bază, inclusiv meta tag-uri de pagină, etichete de rubrică, tag-uri de imagine, optimizare de dispozitive mobile etc..

Wix dispune, de asemenea, de un Wiz SEO ușor de utilizat, care vă ghidează pe toți pașii de configurare SEO și vă permite să vă creați propriul plan SEO. Expertul este foarte util pentru începători fără expertiză SEO.

Wix-SEO-Wiz

Mai mult, Wix oferă câteva aplicații SEO în piața sa de aplicații.

Wix-SEO-aplicații

Câștigătorul: Atât WordPress, cât și Wix au funcții SEO integrate pentru o mai bună vizibilitate online. Cu toate acestea, considerăm WordPress ca o cale de urmat, deoarece este SEO-friendly și are un număr mai mare de plugin-uri pentru a gestiona fiecare aspect al SEO-ului site-ului dvs..

6. Suport

Asistență WordPress

Suportul WordPress nu este de neegalat. Programul WordPress a evoluat de-a lungul anilor pentru a deveni cel mai popular CMS datorită spiritului său de comunitate și sprijin.

Legate de: Cele mai bune servicii de suport WordPress 24/7 pentru a vă gestiona site-ul.

Acum are o comunitate de milioane de utilizatori, mii de dezvoltatori și designeri de pe tot globul. Există o mulțime de forumuri de utilizator active pentru rezolvarea problemelor.

Pentru tutoriale de bază WordPress și asistență, puteți vizita Pagina oficială de sprijin WordPress.org. Dacă aveți probleme legate de teme sau pluginuri individuale, atunci puteți accesa temele individuale sau paginile de suport pentru pluginuri.

wordpress-suport

În afară de asta, puteți obține resurse WordPress extrem de ușor de utilizat de pe site-uri web precum IsItWP și WPBeginner.

Suport Wix

Wix are o bază de cunoștințe extinsă care conține articole pentru aproape orice întrebare pe care o puteți avea. Puteți naviga în articole și puteți rezolva problemele dvs. în cel mai scurt timp.

Wix = -ajutor-centru

Cu toate acestea, Wix nu are opțiuni de asistență instantanee pentru utilizatorii săi. Dacă aveți o problemă, trebuie să parcurgeți baza de cunoștințe, să găsiți un articol relevant și să-l citiți, care necesită timp.

Câștigătorul: Câștigătorul este cu siguranță WordPress, deoarece vă permite să interacționați cu ușurință cu o comunitate mai mare de utilizatori WordPress. În plus, cele mai multe companii cu teme și plugin oferă suport tehnic 24/7.

7. Cost

Cost pentru configurarea unui site Web WordPress

La fel ca orice site web, trebuie să aveți un nume de domeniu și web hosting pentru a rula un site WordPress.

Un nume de domeniu costă de obicei în jur de 14,99 USD pe an, iar găzduirea web costă 7,99 USD pe lună. Cu toate acestea, dacă alegeți Bluehost, atunci veți obține un nume de domeniu gratuit, împreună cu găzduirea dvs. web cu prețul de până la 2,75 USD pe lună.

Faceți clic aici pentru a revendica această ofertă exclusivă Bluehost »

Bluehost este una dintre cele mai mari companii de găzduire din lume. Ei sunt implicați în comunitatea WordPress din 2005 și sunt un furnizor de gazduire recomandat oficial de către WordPress.org.

De asemenea, verificați cât puteți economisi în planurile Bluehost.

După achiziționarea unui plan de găzduire web de la Bluehost, puteți instala cu ușurință WordPress pe el cu un singur clic. WordPress este un software gratuit, așa că nu există nicio taxă suplimentară pentru utilizarea WordPress pentru site-ul dvs..

Pentru mai multe detalii, puteți citi articolul nostru despre costul total al construirii unui site web WordPress.

Cost pentru configurarea unui site Wix

Dacă nu vă deranjează să aveți o adresă urâtă de site cum ar fi username.wixsite.com/sitename, atunci puteți configura un site web gratuit pe Wix. Un alt dezavantaj al utilizării unui domeniu gratuit wix.com este că afișează anunțuri Wix pe site-ul dvs..

Dacă doriți să vă conectați domeniul personalizat, atunci trebuie să vă abonați la unul dintre planurile lor premium, care costă 4,50 USD pe lună. Cel mai ieftin plan afișează reclame marca Wix. Va trebui să faceți upgrade la planul Combo pentru a elimina anunțurile Wix, care costă 8,50 USD pe lună.

Wix-premium-planuri

Configurarea site-urilor de comerț electronic este chiar mai costisitoare. Planul de bază de comerț electronic costă 16,50 USD pe lună.

Câștigătorul: Wix vă permite să configurați un site web gratuit cu un domeniu cu aspect urât. Cu toate acestea, dacă doriți să construiți un site web cu aspect profesional, fără a rupe banca, atunci WordPress este cea mai bună alegere.

În concluzie, WordPress are toate caracteristicile care vă ajută să creați un site web complet. Wix, în comparație, cu WordPress are mai puțină flexibilitate.

Recomandăm utilizatorilor noștri să aleagă WordPress pentru construirea unui site web. Nu numai că are un preț destul de mare, dar vine și cu mai multe caracteristici excelente care vă ajută să vă creșteți site-ul.

Dacă căutați mai multe opțiuni, consultați acest ghid despre alternativele Wix și concurenții.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să înțelegeți diferențele dintre Wix și WordPress.

Dacă v-a plăcut acest articol, iată ghidul nostru pas cu pas pentru crearea unui site web pentru începători.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me