WordPress vs. Joomla vs. Drupal – Care este cel mai bun?

WordPress-vs-joomla-vs-drupal


WordPress, Joomla sau Drupal … Vă întrebați care CMS este cea mai bună opțiune pentru a porni un site web? Aceasta este una dintre primele întrebări care vin în mintea majorității începătorilor atunci când își propun să construiască un site web sau un blog.

Deși WordPress este cel mai popular CMS din lume, există câteva domenii în care fie Joomla, fie Drupal excelează în comparație cu WordPress.

În acest articol, haideți să facem o comparație față în cap între WordPress vs. Joomla și Drupal.

WordPress vs. Joomla vs. Drupal – Care este cel mai bun?

WordPress vs Joomla vs drupal

În primul rând, să aruncăm o privire la câteva similitudini între aceste CMS.

 • Toate sunt construitori de site-uri gratuite / open source
 • Utilizați teme pentru îmbunătățirea vizuală
 • Utilizați pluginuri, extensii sau module pentru a-și extinde funcționalitățile
 • Scris în primul rând în PHP
 • MYSQLeste sistemul lor de gestionare a bazelor de date
 • Toate sunt proiecte bazate pe comunitate

Cu atât de multe în comun, cum diferă fiecare dintre aceste platforme? Care CMS este cel mai potrivit pentru site-ul dvs. web?

Pentru a arunca o lumină asupra acestor întrebări, le vom compara în profunzime mai jos pe baza câtorva factori diferiți:

 • Ușurință în utilizare
 • Personalizare și funcționalități
 • Opțiuni de localizare
 • Securitate
 • Care este cel mai bun – Verdictul nostru

1. Ușor de utilizat: WordPress vs. Joomla vs. Drupal

Atât WordPress, Joomla, cât și Drupal facilitează construirea unui site web de la zero, deci nu trebuie să angajați un dezvoltator pentru a vă proiecta sau gestiona site-ul. Acestea fiind spuse, dacă aveți nevoie de un site web avansat, cu funcționalități unice, puteți găsi cu ușurință un dezvoltator profesionist care ar putea să-l creeze pentru dvs..

1.1. Ușor de utilizat: WordPress

WordPress este de departe cea mai prietenoasă platformă care vă permite să construiți un blog, un magazin online sau un site web. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți un plan de găzduire web, cum ar fi Bluehost, să instalați WordPress cu un singur clic și să începeți cu site-ul dvs. WordPress.

După ce procesul de instalare este finalizat, veți fi pe tabloul de bord WordPress, care este destul de ușor de utilizat chiar și pentru începători. În plus, veți găsi mii de teme gratuite și premium, care vă permit să vă stilați site-ul web așa cum doriți.

wordpress-tablou de bord

Verificați-vă cât de ușor este să creați un site web de la zero cu WordPress.

1.2. Ușor de utilizat: Joomla

La fel ca WordPress, Joomla este, de asemenea, ușor de configurat. Mulți furnizori de găzduire oferă o opțiune de instalare rapidă, astfel încât să puteți avea site-ul Joomla gata fără niciun efort suplimentar.
Tabloul de bord Joomla

Joomla oferă un sistem mai avansat pentru controlul accesului utilizatorului și gestionarea utilizatorilor din cutie. Pe de altă parte, în WordPress, veți găsi aceeași caracteristică doar instalând unele pluginuri suplimentare. Nu mai vorbim, cu cât sunt mai multe funcții disponibile, cu atât este mai dificil să înveți cum să folosești instrumentul. Joomla nu este diferit.

Chiar dacă procesul de instalare este rapid și ușor și este dotat cu mai multe caracteristici extracomandate, este posibil să nu găsiți tabloul de bord la fel de intuitiv ca WordPress.

1.3. Drupal: Ușor de utilizat

La fel ca WordPress și Joomla, instalarea și configurarea site-ului Drupal sunt, de asemenea, destul de simple.

Cu Drupal, interfața de utilizator nu este la fel de elegantă ca WordPress sau Joomla. În timp ce puteți găsi mai multe teme Drupal premium pe diverse piețe precum Themeforest, majoritatea utilizatorilor Drupal folosesc o temă codată personalizat sau o temă extrem de personalizată.

În timp ce WordPress și-a îmbunătățit experiența de editare a conținutului prin introducerea editorului Gutenberg, un editor vizual care ar putea concura cu orice constructor modern de site-uri web sau platforme de blogging, Drupal folosește în continuare editorul vechi.

Există o ușoară curbă de învățare care trebuie abordată înainte de a putea utiliza editorul Drupal.

Câştigător: WordPress

2. Personalizare și funcționalități

Toate aceste 3 CMS, WordPress, Joomla și Drupal sunt create cu dezvoltatori non-web în minte, deci trebuie să fie livrate cu opțiuni uimitoare pentru personalizări. În general, după ce ai configurat site-ul cu CMS-ul tău preferat, ar trebui să instalezi doar o temă cu aspect excelent și apoi să-ți creezi modul în care site-ul tău să apară exact așa cum vrei.

Să aruncăm o privire asupra cât de ușor este să personalizați aspectul site-ului dvs. și să adăugați funcționalități îmbunătățite cu fiecare din aceste CMS.

2.1. WordPress: Personalizare și funcționalități

WordPress vine cu teme care vă permit să schimbați ușor aspectul site-ului dvs. Puteți găsi și câteva teme implicite. Pentru a vă stiliza site-ul, fie utilizați o temă implicită existentă care este livrată împreună cu instalațiile dvs. WordPress, fie adăugați o nouă temă din depozitul WordPress gratuit.

Puteți găsi chiar și mii de teme premium care se potrivesc cu nevoile dvs. din hub-uri cu teme premium precum StudioPress, Themify etc.

Pentru extinderea funcționalităților site-ului dvs. web, aveți pluginuri. La fel ca temele, pluginurile vin și în versiuni gratuite și premium. Nu numai că puteți găsi cu ușurință un plugin care să răspundă nevoilor dvs., dar le puteți instala chiar din tabloul de bord WordPress fără a părăsi site-ul dvs..

2.2. Joomla: Personalizare și funcționalități

Pentru a vă stabili site-ul Joomla, trebuie să găsiți un șablon care să corespundă nevoilor dvs. și să îl instalați pe site-ul dvs. Modelul pentru Joomla este ce temă este WordPress.

Pentru a adăuga funcționalități, puteți utiliza extensii, care servesc același scop ca pluginuri pentru WordPress. Îți vor plăcea opțiunile disponibile aici. Numărul șabloanelor și extensiilor oferite de Joomla sunt mult limitate în comparație cu WordPress. Așa că ar putea fi un pic dezamăgitor pentru tine.

Spre deosebire de WordPress, Joomla nu vine cu o opțiune de a găsi și instala un anumit șablon chiar din tabloul de bord.
extensii joomla

Cu toate acestea, pentru a adăuga extensii, puteți utiliza Instalați de pe Web caracteristică, dar pentru șabloane, încă nu are opțiuni pentru a vă permite să căutați și să instalați din tabloul de bord în sine.

2.3. Drupal: personalizare și funcționalități

Drupal are și teme și module frumoase care vă permit să personalizați aspectul site-ului dvs. web. Dar, ca și Joomla, opțiunile sunt cu adevărat limitate.

În plus, nu le puteți instala direct fără a ieși din tabloul de bord. Pentru a adăuga orice modul sau temă, va trebui să părăsiți site-ul, să căutați modulul / tema pe care doriți să o adăugați și apoi să localizați adresa URL a fișierului zip al proiectului..

Puteți utiliza apoi modulul / tema pe care o doriți, utilizând URL-ul acestuia pentru a le instala. Desigur, acest lucru consumă mult timp și dacă sunteți un începător complet, vă veți confunda cu toți pașii pe care îi faceți pentru a finaliza procesul.

Câştigător: WordPress

3. Opțiuni de localizare

Dacă vă orientați către utilizatori internaționali, este necesar ca site-ul dvs. să aibă opțiunea de localizare. Un CMS bun ar trebui să aibă și unele opțiuni de localizare care să faciliteze construirea unui site web multilingv.

3.1. WordPress: Opțiuni de localizare

Cu WordPress, nu găsiți o opțiune directă pentru localizarea site-ului dvs. web, dar puteți opta pentru un plugin de traducere WordPress care vă oferă opțiuni ușoare de localizare.

localizare wordpress

Dacă aveți nevoie de mai multe limbi, le puteți instala cu un singur clic. De fapt, majoritatea temelor și pluginurilor populare oferă și opțiunea de localizare. Aceasta face din WordPress o opțiune uimitoare pentru vorbitorii care nu sunt englezi, care sunt dispuși să-și creeze site-ul în propria limbă.

3.2. Joomla: Opțiuni de localizare

Joomla, în ceea ce privește opțiunile de localizare, este ușor înaintea WordPress. Vă permite să traduceți site-ul dvs. web fără a instala nicio extensie. Puteți face acest lucru chiar din tabloul de bord fără să vă părăsiți site-ul.

Opțiunea este disponibilă în Manager de limbi secțiune în tabloul de bord Joomla.
Manager de limbă Joomla

3.3. Drupal: Opțiuni de localizare

De asemenea, Drupal are opțiuni de localizare excelente, dar la fel ca WordPress, trebuie să instalați un modul terț pentru asta. După ce modulele de localizare sau de traducere sunt activate, puteți adăuga limba dorită chiar din tabloul de bord.

localizarea drupalului

Câştigător: Joomla

4. Securitate

Cu atât de multe activități răutăcioase care se petrec pe internet, trebuie să vă asigurați că site-ul dvs. este securizat.

WordPress, Joomla și Drupal sunt platforme sigure. Dar care este mai predispus la amenințările de securitate. Hai să aruncăm o privire…

4.1. WordPress: Securitate

WordPress este un software securizat, care vine cu un mecanism de actualizare automată care vă permite să actualizați automat site-ul dvs. web, ori de câte ori este detectat un patch de securitate. De asemenea, veți fi anunțați în tabloul de bord ori de câte ori autorii lansează noi actualizări pentru temele și pluginurile pe care le-ați instalat.

Cu toate acestea, ecosistemul său terț masiv este adesea predispus la amenințări de securitate, care ar putea amenința site-ul dvs.. Datorită cotei sale de piață masive, WordPress este o țintă populară pentru hackeri.

Acestea fiind spuse, nu există nimic inerent care să facă o platformă mai mult sau mai puțin sigură.

4.2. Joomla: Securitate

Chiar dacă Joomla este o platformă sigură, cum ar fi WordPress, site-urile alimentate de Joomla par să experimenteze un număr mai mare de site-uri hacked în comparație cu cota lor de piață. Acest lucru este probabil, deoarece Joomla are și o listă masivă de extensii terțe care ar putea fi vulnerabile dacă nu sunt actualizate la timp.

Indiferent de platforma pe care o utilizați, trebuie să actualizați extensiile ori de câte ori autorii eliberează o corecție la o vulnerabilitate.

4.3. Drupal: Securitate

Drupal rămâne în fața curbei când vine vorba de securitate. Sunt transparente în ceea ce privește securitatea lor și publică un raport detaliat de securitate. Acesta este motivul pentru care este un CMS popular printre instituțiile guvernamentale și alte întreprinderi conștiente de securitate.

Câştigător: Drupal

Care este cel mai bun – Verdictul nostru

Analizând toate punctele și comparând fiecare cu omologul său, este clar că WordPress este cea mai bună opțiune dacă sunteți editor, afaceri mici și comercianți de comerț electronic. Este ușor să începeți cu WordPress, datorită interfeței sale intuitive și a comunității masive.

Dacă executați un site web cu siguranță, atunci poate doriți să consultați Drupal.

Dacă v-a plăcut acest articol, consultați ghidul nostru cu privire la pornirea unui blog WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map