10 bästa billiga domänregistratorer 2020 och hur man väljer en

bästa domännamnsregistrator


Letar du efter den bästa domännamnsregistratorn för att köpa ett domännamn? För att starta en webbplats måste du köpa ett domännamn och webbhotell. Med rätt domännamn kan du sammanfatta din kompletta affärsidé till ett ord eller två. Det är därför det är viktigt att välja det perfekta domännamnet och köpa det från marknadens bästa domänleverantör.

I den här artikeln kommer vi att dela hur du väljer den bästa domänregistratorn för dina behov och jämför de bästa domänsäljarna.

Eftersom det här är en lång artikel ger vi en innehållsförteckning för din hjälp:

I. Vad är en domännamnsregistrator?

II. De bästa domänregistrarna för 2020 (Jämfört)

III. Hur man väljer en domännamnsregistrator

 1. Prissättning
 2. Registreringsperiod
 3. Utgångsperiod
 4. Utnyttja domäner som löpt ut
 5. Domänöverföring och avgifter
 6. Addon-tjänster
 7. Användarupplevelse
 8. Dolda avgifter
 9. Kundsupport

Vad är en domännamnsregistrator?

En domännamnsregistrator är en tjänst som du kan använda för att registrera ett företagsnamn för din online-representation. Det finns hundratals domänleverantörer i världen med olika priser och funktioner.

Nameboy

Normalt känner du företagsnamnet som du vill registrera. Det finns dock domännamngenerator som Nameboy som också hjälper användare att generera företagsnamnidéer och webbadresser. Domännamnsregistratorerna är ackrediterade av ICANN (Internet Corporation för tilldelade namn och nummer), och de tillåter dessa registratorer att tillhandahålla domännamn till företag och individer.

De bästa domänregistrarna för 2020 jämfört

Vi delade hur du väljer den bästa domänleverantören för ditt domännamn. Nu är det dags att berätta om våra expertval för de bästa domännamnregistrarna. Dessa registratorer är kända för olika funktioner och prissättning. Du kan välja den som bäst uppfyller dina krav.

1. Bluehost

Bluehost är en av de mest populära leverantören av domännamn och webbhotell i världen. De erbjuder de billigaste priserna för nybörjare att komma igång. Bluehost rekommenderas också officiellt av WordPress-kärnan.

Deras stöd är kraftfullt och de har alternativ från nybörjarnivå till företagsanvändare. För IsItWP-användare erbjuder de ett gratis domännamn, gratis SSL-certifikat och en bra rabatt på webbhotell.

start-a-webbplats-Bluehost

Få ett gratis domännamn med Bluehost Hosting »

Om du letar efter ett komplett paket att börja om är Bluehost rätt val för dig. De erbjuder enkla skalningsalternativ, och du kan alltid prata med deras vänliga supportteam när ditt företag växer.

Bluehost tillhandahåller dedikerad värd, WooCommerce-värd, VPS-värd, molnvärd och hanterad webbhotell. De har också anpassade planer för storskaliga webbplatser.

Läs vår kompletta Bluehost-recension från värdsexperter.

2. Domain.com

Domain.com

Domain.com är en populär leverantör av domännamn. De erbjuder prisvärda priser med flera verktyg för nybörjare och avancerade användare. Liksom andra populära domänregistratorer tillhandahåller de också paket för domännamnet och webbhotell. När du köper deras värdplan får du ett gratis domännamn för att starta din webbplats.

De erbjuder en enkel domänöverföringsfunktion, webbdesigntjänst, e-posttjänst och mer. Domain.com erbjuder också bra rabatter till nya domännamnsregistranter.

3. HostGator

Hostgator

HostGator är en pålitlig domännamnsregistrator och webbhotellleverantör. De tillhandahåller kompletta paket / paket för att köpa domännamn och webbhotell tillsammans. Om du planerar att köpa värd hos dem, så erbjuder de ett gratis domännamn, e-post och webbhotell för upp till $ 3 / månad.

HostGator är allmänt känd för webbhotelltjänster och litar på över 10 miljoner användare som listar dem bland de bästa webbhotellleverantörerna i världen. De är rätt val för nybörjare till avancerade användare.

HostGator har återförsäljarplaner vilket innebär att du kan starta din egen webbhotellverksamhet. De erbjuder också molnvärd, WordPress-värd, VPS-värd och dedikerad värd.

Kolla in vår HostGator-recension för mer information.

4. GoDaddy

Kör pappa

GoDaddy är en av de mest populära domänregistrarna i världen. De erbjuder billiga domännamn med många andra verktyg och tjänster, t.ex. värd, webbplatsbyggare, etc. Med GoDaddy kan du köpa ett domännamn till det billigaste priset, vanligtvis $ 0,99 per år. Men deras förnyelseavgifter är högre än andra domänregistratorer.

När du behöver hjälp kan du räkna med deras utmärkta kundsupport. GoDaddy är känt för sin kvalitetstjänst och pålitlighet. Om du väljer att köpa deras värdpaket får du domännamnet gratis.

Kolla in den här kompletta GoDaddy-recensionen för mer information.

5. Namecheap

Namecheap

Namecheap är en av de bästa domännamnsregistratorerna på marknaden som erbjuder rimliga priser för domänregistrering och förnyelse. Namecheap har andra tjänster som webbhotell, SSL-certifikat, WHOIS-skydd, gratis DNS och mer.

De har fantastiskt livechatsupport och en omfattande kunskapsbas. Förutom det är de också värd för videohandledning för sina användare för att hjälpa till med att köpa och hantera domännamn. Deras betalningsmetod är snabb och säker. De tillåter användare att göra betalningar med kreditkort, fonder eller PayPal.

Alternativet för automatisk förnyelse gör det möjligt för användare att hålla sig till Namecheap under en längre period. Deras förnyelseavgifter är överkomliga och de erbjuder också rabatter på nya domännamnsregistreringar.

6. DreamHost

Dream

DreamHost är en annan professionell webbhotellleverantör som erbjuder domännamn gratis med sin värdplan. De erbjuder ett brett utbud av värdtjänster som delad värd, WordPress-värd, VPS-värd, dedikerad värd och molnhotell. Du kan välja domännamn till ett vanligt pris och enkelt ansluta det till din webbhotellplan.

Deras interna supportteam finns tillgängligt dygnet runt för att lösa dina problem. Andra nyckelfunktioner inkluderar autentisering med flera faktorer, autoaktiverad sFTP och gratis säker värd med Let’s Encrypt.

Missa inte denna kompletta DreamHost-recension.

7. Shopify Business Name Generator

Shopify Business Name Generator

Shopify Business Name Generator är ett av de populära och gratis domännamngeneratorverktygen från Shopify. Det låter dig kontrollera tillgängligheten för domännamn direkt.

Det föreslår också domännamn baserade på din företagskategori. Du kan välja företagstyp när du söker efter ett domännamn. Det ger dig hundratals förslag baserade på ditt sökord.

8. KöpDomains

BuyDomains

BuyDomains är en premiumdomännamnsregistrator.

Premium-domännamn är domännamn som redan är registrerade men som kan köpas från tredje part. Dessa domäner är ofta minnesvärda, kortare och märkbara än ett nytt domännamn, varför de är dyrare.

Det låter dig välja mellan flera kategorier för att hitta domännamnet för ditt företag effektivt. Du kan klicka på vilken typ som helst och det visar tillgängliga premiumdomännamn med deras priser. Du kan antingen acceptera deras pris eller göra ett erbjudande.

9. GreenGeeks

GreenGeeks

GreenGeeks är ännu en webbhotellleverantör som erbjuder ett gratis domännamn när du registrerar dig för en webbhotellplan. GreenGeeks är världens största miljövänliga webbhotellleverantör.

Det låter dig registrera TLD: er som. Com, .net, .org, .info, etc. Deras pålitliga kundsupport är tillgängligt dygnet runt via livechatt och telefon.

För mer information, bör du kontrollera denna fullständiga GreenGeeks-granskning.

10. iPage

iPage

iPage är en av de billigaste webbhotelltjänsterna som också låter dig registrera ett gratis domännamn medan du registrerar dig för en webbhotellplan. Bortsett från ett gratis domännamn, får du gratis SSL-certifikat, en dra och släpp webbplatsbyggare, gratis SSL-certifikat och mer med sina billiga värdplaner.

Du kan avstå från registreringsavgiften för det första året. Efter det måste du betala de vanliga förnyelseavgifterna.

Missa inte vår iPage-granskning för mer information.

Hur man väljer en domännamnsregistrator

Innan du väljer en domännamnsregistrator måste du undersöka några grundläggande saker, till exempel toppdomäner (TLD). Domänerna på toppnivå (.com, .net, .io, .biz, etc.) är en del av domännamnsystemet (DNS) och inte alla registratorer erbjuder alla TLD. Låt oss se ett exempel på domänstrukturen för bättre förståelse.

Till exempel: www.mywebsite.com

I den här domänstrukturen är ‘www’ protokollet, ‘mywebsite’ är ditt företagsnamn eller andra nivå domän (SLD), och ‘.com’ är toppdomänen (TLD). Du kan välja vilken TLD du behöver, men du måste kontrollera om din domänregistrator säljer den eller inte.

Lätt, rätt?

Domännamnsökningen ska vara enkel och intuitiv. Ibland vet du vilket domännamn du behöver för att registrera. Men om du är förvirrad över det bör det smarta söksystemet också ge förslag i sökresultaten för att hjälpa dig att välja ditt företags namn.

Sök exempel

Det finns många andra aspekter som vi diskuterar nedan för att hjälpa dig att välja den bästa domänregistratorn för ditt domännamn.

1. Prissättning

Prissättning är nyckelfunktionen som kan ånga eller neja ditt beslut att köpa ett domännamn från en specifik registrator. Standardprocessen för de flesta registratorer inkluderar sökning i ett domännamn, kontroll av domäntillgänglighet och köp av det.

Det finns dock ett fåtal domänförsäljare som inte håller den här processen så enkel som den låter. Du kan hitta tillägg, dolda serviceavgifter, ytterligare förnyelseavgifter osv. Det är viktigt att veta när en domänregistrator inte är ärlig med prissättning, och om det finns några dolda aspekter ser du inte.

Se till att du kontrollerar den totala prissättningen för ett domännamn inklusive alla dolda avgifter innan du gör ditt köp.

2. Registreringsperiod

Du kan registrera domännamnen i så många år du vill. Det finns ingen begränsning som tvingar dig att köpa den endast i ett år. Om du väljer att köpa ett domännamn i mer än ett år kommer du att spara de ytterligare förnyelseavgifterna som du behöver betala varje år. Du måste dock förnya domännamnet innan det löper ut för att fortsätta tjänsten.

Domänregistreringsperiod

Registreringsperioden kan förlängas när som helst under året eller vid utgången av din domän. De flesta domänregistratorer skickar e-postmeddelanden och meddelar användare om utgångsdatumet. Detta hjälper dig att förnya din domän före utgången.

3. Utgångsperiod

Om du glömmer att förnya domännamnet i tid, och det löper ut, bör din domänregistrator vänta en månad innan du tar bort det från deras lista. Detta kallas utgångsperioden. När ditt domännamn har tagits bort kommer det att vara tillgängligt för allmänheten och du kan tappa det.

Utgångsperioden är en möjlighet för användare att förnya sitt domännamn efter utgångsdatumet. Vissa av domänförsäljarna kanske inte erbjuder giltighetsperioden för utgång och tar bort din domän direkt med utgångspunkten. I så fall måste du vara försiktig och förnya domännamnet före utgångsdatumet.

Vi rekommenderar att du väljer en domänleverantör som erbjuder en graviditetsperiod. På så sätt har du tillräckligt med tid att förnya ditt domännamn. Ett annat enkelt sätt är att ställa in ditt domännamn på automatisk förnyelse. Det sparar tid och ger dig sinnesfrid.

4. Utnyttja förfallna domäner

Detta är en vanlig praxis bland domänregistratorer. När din domän har löpt ut och inte förnyats inom graden, lägger registraren upp den för auktion. Denna auktion eller stora bokstäver är baserad på populariteten för domännamnet. Om ditt domännamn är vanligt ber registratorerna om ett rejält belopp på budet.

Domänbud

Med unika och oönskade domännamn fastnar registratorn på ett belopp som är mer än det faktiska priset för att utnyttja de utgångna domänerna. Om du vill fortsätta med ditt domännamn, se till att förnya det i tid för att undvika att betala mer senare.

5. Domänöverföring och avgifter

Det är inte så svårt som det låter att flytta din domän från en registrator till en annan. I början kanske du köper domäner från alla registratorer, men du behöver en pålitlig domänsäljare för långsiktig verksamhet. Ett domännamn kan överföras efter 60 dagar från köpdatumet.

Vi kommer att dela de bästa domänregistrarna nedan i den här artikeln så att du kan välja smart. Men innan detta bör du veta om överföringsavgifterna.

Domänregistratorer tar ut en avgift för att överföra ditt domännamn till andra registratorer. Dessa överföringsavgifter kan komma med dolda serviceavgifter som du bör känna till innan du bearbetar den. Om du har flera domännamn registrerade hos en säljare kan du också göra en affär för att spara lite pengar på bulköverföringar.

6. Addon Services

Generellt har domännamnsregistratorerna andra produkter som webbhotell, SSL-certifikat, e-posttjänster etc. Så länge de inte gör det obligatoriskt för dig att köpa tillägg till din domän är det bra. Du kan ta bort kontrollerna från tilläggarna och endast betala för ditt domännamn.

Domäntillägg

Det finns emellertid några domänregistratorer som tvingar dig att köpa addon-tjänster med ditt domännamn. I så fall bör du leta efter en bättre leverantör när du registrerar ditt domännamn och inte betala för de tjänster som har lite eller inget värde för dig.

7. Användarupplevelse

Som delats tidigare har domänindustrin hundratals registratorer som är ackrediterade av ICANN. Varje registrator kommer med sina tjänster, funktioner och prissättning. Du kan söka efter recensioner och läsa vad deras användare har att säga om sin tjänst.

Användarupplevelser hjälper alltid till att välja den bästa domänregistratören. De visar för- och nackdelarna med en registrator tydligt, så att du kan bestämma dig för en domänleverantör innan du köper ditt onlineföretag.

8. Dolda avgifter

När du startar ditt företag kan du leta efter en domänregistrator som erbjuder billiga domännamn och har inga dolda avgifter. De dolda kostnaderna kan dock påverka dig när som helst. I prissektionen ovan pratade vi om bekräftelsen av total prissättning med domänleverantören. Men dolda avgifter är viktiga att också diskutera separat.

Vissa av domänregistratorerna anser att det är onödigt att visa ärlig prissättning. Det bästa sättet att upptäcka de dolda avgifterna är genom att observera * -skylten med domänpriset. Det indikerar att informationen inte är fullständig.

Du bör följa * -tecknet för att se meddelandet som nämns med det. Om du inte är säker, prata med en representant för domänregistratorn. Ibland är de dolda avgifterna så mycket att de kan påverka din budget extremt hårt. Var 100% säker på prissättningen innan du trycker på betalknappen.

9. Live Chat Support

Kundtjänst är vanligt med webbhotelltjänster. De flesta domänregistratorerna föredrar e-poststöd eller biljettbaserat support. De lägger till vanliga frågor / kunskapsbaser på sina webbplatser för att svara på de allmänna frågorna från användarna. Men få leverantörer erbjuder också livechatsupport för köp av domäner.

Live chat support hjälper nybörjare att få lösningar snabbt. Om du till exempel vill lägga till namnservrarna mot ditt domännamn och du är ny i domänhanteringspanelen kan du begära en supportrepresentant för att få det gjort.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig att välja den bästa domänregistratorn för att köpa din domän.

Om du gillade det här inlägget kanske du också gillar vår steg-för-steg-guide om hur du startar en blogg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map