10 bästa CRM-programvara för småföretag jämfört (2020)

bästa CRM-programvara för företag


Letar du efter den bästa CRM-programvaran för ditt företag? CRM-programvara, som står för hantering av kundrelationer, är en allt-i-ett-mjukvarulösning som gör att du enkelt kan hantera dina företags utsikter, kunder och kunder.

Du kan lagra alla dina kunder, potentiella kunder och kunders kontaktinformation, lägga till anteckningar, ringa samtal, skicka e-post, schemalägga möten, hantera din pipeline, skapa rapporter och mycket mer – allt utan att behöva lämna CRM-programvaran. Med ett CRM-system på plats kompenseras riskerna för felaktiga fel. Detta eliminerar användningen av kalkylark och manuella uppgifter.

Det finns många enastående CRM-programvara där ute, liksom en hel del CRM-programvara som saknar de funktioner du behöver för att hantera dina affärskontakter. Så hur vet du vilken CRM-programvara som är bäst för ditt företag?

I den här artikeln jämför vi den bästa och mest populära CRM-programvaran för företag, så att du kan hitta den som fungerar för dig.

Låt oss börja.

Vad är den bästa CRM-programvaran

 1. HubSpot – Bästa CRM-programvara för nybörjare
 2. Konstant kontakt – Bästa CRM för e-postmarknadsföring
 3. PipeDrive – Billig försäljning CRM
 4. GreenRope – Allt-i-ett CRM
 5. Zoho – Bästa CRM-programvara för SMB och företag
 6. Freshsales – CRM för småföretag
 7. Drip – Bästa e-handels CRM
 8. SalesForce – CRM för bästa försäljning
 9. Streak – Gratis CRM i din inkorg
 10. Agile CRM – ännu en försäljning CRM

1. HubSpot – Bästa CRM-programvara för nybörjare

HubSpot-crm-best-crm-program

 • Prissättning: Fri
 • Enheter som stöds: Android, iOS, Linux, Mac, Windows
 • Bäst för: Nybörjare & Små affärer
 • Hemsida: HubSpot.com

Troligtvis är en av de mest populära CRM-programvarorna HubSpot. HubSpot CRM är en enkel, enkel att använda CRM-programvara som är perfekt för nybörjare, solopreneurs och startups. Den webbaserade CRM för små företag gör att du enkelt kan hantera dina kontakter och den senaste kontakten.

Med HubSpot kan du organisera dina kontakter och få en aktuell vy över hela försäljningstratten med deras rena, visuella instrumentpanel. Du kan enkelt sortera dina kontakter efter erbjudanden som har vunnit och tappats, schemalagd tid, specifik tidsperiod och mer. Du kan till och med skapa dina egna anpassade filter för att sortera dina kontakter exakt efter dina behov.

Filtreringsmekanismen i HubSpot CRM låter dig skära och tärna kontakter ganska enkelt. Och detta är praktiskt när man hanterar stora databaser av leads.

HubSpot-crm-instrumentpanel

HubSpot CRM kommer också med ett antal funktioner rakt ut ur lådan. Förutom kontakthantering erbjuder HubSpot CRM schemaläggning via e-post, uppgifter, erbjudanden, biljetter, teammail, livechatt och mer. Du kan också ansluta HubSpot till Gmail eller Outlook för att logga in varje aktivitet automatiskt. Det betyder att HubSpot CRM kan fånga varje e-postmeddelande när det händer.

HubSpot är 100% gratis kundhanteringsprogramvara, utan tidsgräns, vilket är bra för småföretag som försöker hålla sig på budgeten. Detta CRM-verktyg är kostnadsfritt även om du har obegränsade användare och du kan lagra så många som 1 miljon kontakter och företag.

Men om du vill ha mer avancerade CRM-funktioner som samtal, möten, e-postspårningsmeddelanden, kontaktaktivitet och konversationsbots, måste du uppgradera till en av HubSpots betalade planer från 50 $ / månad. HubSpot CRM integreras enkelt med de flesta populära tjänster som Constant Contact, ActiveCampaign, Gmail, RingCentral och mer.

Det enda problemet med Hubspot är att när ditt företag växer kanske du gradvis vill välja bort det på grund av dess begränsade funktioner för större organisationer. En annan nackdel med Hubspot är att den tekniska supporten de erbjuder är en betald. Men denna blyhanteringsprogramvara har en av de bästa kundsupporttjänsterna. Förutom att många av dess betalade funktioner är tillgängliga någon annanstans utan att betala ett öre. Och många av dem är inte så avancerade som erbjuds av några av sina konkurrenter.

Kom igång med HubSpot CRM idag »

2. Konstant kontakt – Bästa CRM för e-postmarknadsföring

konstant kontakt-crm

 • Prissättning: $ 20 till $ 335 / månad
 • Enheter som stöds: Android, iOS, Linux, Mac, Windows
 • Bäst för: Vilken storlek som helst
 • Hemsida: ConstantContact.com

Du kanske känner till Constant Contact som en e-postmarknadsföringstjänst men denna programvara kan också användas som CRM. Med Constant Contact kan du inte bara enkelt skicka snygga e-postkampanjer till dina prenumeranter, men du kan också hantera alla dina kontakter också.

konstant kontaktkontakthantering

Med konstant kontakt kan du enkelt ladda upp dina aktuella listor över kontakter och använda taggar för att kategorisera dina kontakter. Till exempel kan du skapa kategorier för adresslistor för kontakter som är “VIP-kunder”, “leads” eller “Twitter-följare”. De erbjuder också segmenteringsverktyg, listrengöring, bygglistor för e-postlistor och mer. Dessutom integrerar Constant Contact sömlöst med många andra populära CRM-programvaror.

Constant Contact erbjuder ett antal olika prisplaner beroende på hur många e-postprenumeranter du har samt vilka funktioner du vill ha åtkomst till. Dessa planer sträcker sig från $ 20 / månad till $ 335 / månad och du kan komma igång med en kostnadsfri prövning.

Konstant kontakt är en underbar resurs för företagare. Men det har sina egna begränsningar också. Om du till exempel behöver avancerad automatisering är det kanske inte ditt bästa val. Det låter dig inte identifiera duplicerade individer, så du måste granska dem manuellt om du vill rensa dem. Förutom om du vill bädda in videor i dina e-postmeddelanden kan det bara vara en YouTube-länk. Det stöder inte några andra videolänkar.

Kom igång med konstant kontakt idag »

3. PipeDrive – Billig försäljning CRM

pipedrive-best-crm-program

 • Prissättning: 12,50 $ per användare per månad
 • Enheter som stöds: Android, iOS, Linux, Mac, Windows
 • Bäst för: Små till medelstora företag
 • Hemsida: Pipedrive.com

PipeDrive är en CRM-programvara som är designad med enkelhet i åtanke. De vill förenkla försäljningsprocessen så att du kan nollställa in och fördubbla åtgärder som ger dig mer försäljning. Denna CRM-programvara är enkel att använda – bara logga in, fylla i din pipeline och börja sälja.

PipeDrive innehåller funktioner som rörledningshantering med ett tydligt, visuellt gränssnitt, e-postintegration, aktiviteter och mål, försäljningsrapportering och försäljningsprognos. De erbjuder också mobilappar så att du kan komma åt din CRM var som helst.

pipedrive-crm-instrumentpanel

Jämfört med den andra CRM-programvaran på den här listan är PipeDrive inte så funktionsrikt. Till exempel erbjuder det ingen skillnad mellan listor över nya potentiella kunder och kontakter. Men det är enkelhet som gör det enkelt att identifiera lovande leder och upprätthålla relationer.

PipeDrive erbjuder 3 olika prisplaner: silver, guld och platina. Silverplanen är den billigaste planen till $ 12,50 per användare per månad som faktureras årligen. Denna plan innehåller grundläggande funktioner som dra och släpp kalendervy, mål, smart e-post-BBC, anpassningsbar instrumentpanel och chatt- och e-poststöd. Om du vill ha mer avancerade funktioner som arbetsflödesautomation, smarta kontaktdata och schemaläggare, måste du uppgradera till Guldplanen för $ 24,20 / månad. Slutligen kommer Platinum-planen, som innehåller flera instrumentpaneler, lag och intäktsrapporter, att kosta dig 49,17 dollar / månad.

PipeDrive erbjuder dock en kostnadsfri testversion, så att du kan testa CRM innan du köper den. Sammantaget är det ett bra alternativ. Men dess omfattande funktionslista kan vara lite överväldigande för dig om du är nybörjare. Du kan också ha problem om du försöker integrera det med Outlook. Men det är bara en och annan sak, så du kan ta en chans.

Kom igång med PipeDrive idag »

4. GreenRope – Allt-i-ett CRM

greenrope-crm

 • Prissättning: 149 $ / månad
 • Enheter som stöds: Android, iOS, Linux, Mac, Windows
 • Bäst för: Små till stora företag
 • Hemsida: Greenrope.com

GreenRope är en komplett CRM-programvara som inkluderar marknadsföringsautomation, försäljningsrörledningar och kundservice. Denna CRM-programvara låter dig hantera din e-postmarknadsföring, sociala medier, försäljning, evenemang och projektledning direkt från detta molnbaserad CRM plattform. GreenRope inkluderar också marknadsföringsautomation som hjälper dig att få 6-10 gånger mer engagemang. Detta tillåter till och med att skapa försäljningsuppföljning för att säkerställa ett konsekvent flöde av åtaganden.

GreenRope är uppdelat i tre huvudavsnitt: försäljning, marknadsföring och drift. Försäljningsfunktioner inkluderar ett komplett CRM, arbetsflödeshanterare, bokningskalendarsystem, lead-poängverktyg, prediktiv analys och mycket mer.

greenrope-crm-instrumentpanel

Med deras marknadsföringssvit får du tillgång till funktioner som e-postmarknadsföringsprogramvara, kartläggning av kundresor, landningssidebyggare, e-postspårning och mer. Slutligen har deras driftssvit funktioner som projekt, evenemang och kontakthantering, biljettsystem, livechatt och mer.

Eftersom GreenRope är fullspäckat med så många funktioner och funktioner är det en liten inlärningskurva involverad. När du väl hittat vägen, kan denna CRM-programvara hantera alla dina affärsbehov.

GreenRope har 7 prisplaner tillgängliga som sträcker sig från $ 149 / månad till $ 699 / månad. Den prisplan du väljer beror på hur många kontakter du har. Till exempel är den billigaste planen för endast 1000 kontakter och den dyraste planen är för 50 000 kontakter. Så när ditt företag växer måste du uppgradera din plan. Detta är den dyraste CRM-programvaran på listan, men du betalar för allt-i-ett-lösningen, inte bara en CRM.

Men innan du köper GreenRope bör du veta att det innebär en inlärningskurva. Programvaran är inte särskilt användarvänlig när det gäller hantering av den. Det erbjuder också mycket mer än bara de grundläggande funktionerna. Så ibland vet du inte ens att det finns en funktion.

Kom igång med GreenRope idag »

5. Zoho CRM – Bästa CRM-programvara för SMB och företag

Zoho-crm-fri

 • Prissättning: 20 $ per användare per månad
 • Enheter som stöds: Android, iOS, Linux, Mac, Windows
 • Bäst för: Småföretag och företag
 • Hemsida: Zoho.com

Zoho CRM-plattformen är bland de allmänt använda systemen i hela branschen. Denna webbaserade programvara för hantering av kundrelationer är idealisk för både små och företagsnivåer. Zoho CRM erbjuder blypoäng, leadsegmentering, realtidssäljalarm, social CRM, försäljningsrapporter och mycket mer.

Med Zoho Social CRM kan du övervaka kundernas feedback på sociala medier, hålla reda på kundens interaktioner mellan sociala medier och mer. Ett socialt CRM-verktyg hjälper dig att få insiktsdata om din publik. Zoho integreras enkelt med G-Suite, Slack, MailChimp, Facebook, GetResponse och mer.

zoho-CRM-system-instrumentpanel

Zoho erbjuder olika prisalternativ som tillgodoser företagens behov i alla storlekar. Du kan välja mellan deras fyra prisplaner: Starter, Standard, Professional och Enterprise. Startplanen som börjar på $ 8 / användare / månad, innehåller grundläggande och några avancerade funktioner som Social CRM, Slack integration, 10 000 poster, anpassade fält och mer. Med standardplanen som börjar på $ 12 / användare / månad får du tillgång till startfunktioner tillsammans med 100 000 poster, anpassade rapporter och instrumentpaneler, konvertering av arbetsflöde och mer.

Den professionella planen kommer in på $ 20 / användare / månad och inkluderar allt från de två tidigare planerna tillsammans med automatiska fältuppdateringar, Google-annonsintegration, 2500 000 poster, makron, realtidsförsäljningsvarningar, lagerhantering och mycket mer. Den mest kraftfulla planen, Enterprise plan börjar på $ 35 / användare / månad och är laddad med 5 000 000 poster, mobil SDK och appdistribution, e-post för säljare och mycket mer.

Zoho CRM erbjuder till och med sina funktioner gratis för upp till 3 användare, men det kommer inte nära några av de bästa gratis CRM-programvaror som finns på marknaden.

Kom igång med Zoho CRM idag »

6. Freshsales – CRM för småföretag

freshsales-crm-program

 • Prissättning: 12 $ per användare per månad
 • Enheter som stöds: Android, iOS, Linux, Mac, Windows
 • Bäst för: Små till stora företag
 • Hemsida: Freshworks.com

Freshsales by Freshworks är en lättanvänd CRM-programvara som huvudsakligen är byggd för små företag. Med denna CRM-lösning kan du fånga dina webbplatsbesökare automatiskt som försäljningsledningar och gruppera dem baserat på deras engagemang med din webbplats. Dessutom ger deras 360-graders kundvy dig tillgång till kundernas sociala profiler, identifiera kundens beröringspunkter och mer från en enda skärm.

freshsales-crm-instrumentpanel

Några av deras andra utmärkande funktioner inkluderar blypoäng, automatisk profilanrikning, automatisk ledningstilldelning, bokning av möten, smarta formulär och mer. Freshsales erbjuder också ett antal funktioner för spårning av evenemang, inbyggda funktioner för telefontjänster online, e-postfunktioner etc. så att du kan hantera och lära känna dina kunder på olika sätt.

De erbjuder fyra olika prisplaner: Blossom, Garden, Estate och Forest. Dessa planer varierar i pris från $ 12 / månad till $ 79 / månad, per användare och faktureras årligen. Dessutom erbjuder de också en gratis evigt plan som heter Sprout. Med gratis Sprout-plan får du kunder, kontakter, erbjudanden, e-post, inbyggd telefon, konton, integrationer, mobilappar och mer. Dessutom är det allt för obegränsade användare, kontakter och support. Om du vill ha åtkomst till deras mer avancerade funktioner måste du välja en av deras betalda planer.

Men om din databas är tungt laddad, kan programvaran ta lite tid att ladda. Det saknar också några viktiga funktioner som att ställa in automatiska larm. Och på grund av det avancerade gränssnittet kan du behöva spendera lite tid på att lära dig använda det.

Kom igång med Freshsales idag »

7. Drip – Bästa e-handels CRM

dropp crm-populär crm-program

 • Prissättning: 49 $ / månad
 • Enheter som stöds: Android, iOS, Linux, Mac, Windows
 • Bäst för: Företag som säljer onlinekurser & info produkter
 • Hemsida: Drip.com

Drip är ett annat företag känt för sin e-postmarknadsföringstjänst men Drip är också ett kraftfullt CRM-verktyg som du kan använda för att hantera dina kontakter och lära dig mer om dina kunder. Drip CRM är byggt med e-handelswebbplatser i åtanke, men många typer av företag med en webbplats kan dra nytta av dessa verktyg.

Denna CRM-programvara erbjuder automatiserade arbetsflöden, e-postbyggare, e-postkampanjer, segmentering, anpassning av innehåll, anpassad konverteringsspårning, marknadsföring av inköpsåtgärder och mycket mer. Plus, med taggar, anpassade fält och händelser kan du lära dig var och en av dina kunders personliga historier. Du kan tillämpa anpassade taggar på kunder för att hålla reda på alla deras aktiviteter så att du kan agera på dem så snabbt som möjligt.

dropp-CRM-taggar

Drip erbjuder 3 olika prisplaner: basic, pro och enterprise. Grundplanen är $ 49 / månad för upp till 2500 kontakter och obegränsad e-post skickar. Pro-planen kostar $ 122 / månad för upp till 5000 kontakter och om du har över 5000 kontakter behöver du en företagsplan som varierar i pris. Du kan prova Drip gratis i 14 dagar.

Men bara för att informera dig om att e-postmallarna för Drip är något grundläggande. Så om du vill använda några avancerade mallar kan du bli besviken. Du kan ta med dina egna anpassade HTML-responsiva e-postmallar. Men med Drip är det lite svårt att arbeta med dina egna HTML-koder om du inte är programmeringsekspert.

Kom igång med dropp idag »

8. SalesForce – Bästa försäljnings CRM

Salesforce

 • Prissättning: 25 $ per användare per månad
 • Enheter som stöds: Android, iOS, Linux, Mac, Windows
 • Bäst för: Medelstora företag till stora företag
 • Hemsida: Saleforce.com

SalesForce är en mycket populär CRM-programvara på marknaden, i själva verket är den # 1 CRM-plattformen världen över. Eftersom denna CRM-programvara har funnits så länge har den massor av avancerade funktioner och erbjuder lösningar för att hantera allt från försäljning, kundservice, marknadsföring, handel, produktivitet, engagemang och så vidare.

Fokusera särskilt på Sales Cloud och erbjuder funktioner som konto- och kontakthantering, möjlighetshantering, lead management, försäljningsdata, mobil och mer. Dessa funktioner hjälper dig att växa konton snabbare, hitta nya kunder snabbare och stänga erbjudanden snabbare.

SalesForce erbjuder fyra olika prisplaner som varierar i pris från $ 25 / månad till $ 300 / månad, per användare, som faktureras årligen. Den lägsta priserna är mycket begränsad när det gäller funktioner. Så om du vill ha åtkomst till avancerade funktioner som Einstein artificiell intelligens, måste du uppgradera till en mycket dyrare plan. SalesForce erbjuder en kostnadsfri 30-dagars provperiod, så att du kan testa den innan du gör åtagandet.

Den enda nackdelen med denna programvara är att om du verkligen vill få ut det mesta måste du köpa tillägg. På så sätt blir det lite för dyrt. Dessutom är konfigurationen och inställningarna lite komplicerade och tidskrävande. Det är förmodligen på grund av dess röriga gränssnitt som onödigt komplicerar saker. Kundsupporten har inte något särskilt gott rykte, så om du sitter fast någonstans kan det vara ett problem.

Kom igång med SalesForce idag »

9. Streak – Gratis CRM i din inkorg

strimma-crm

 • Prissättning: Gratis till $ 49 / månad
 • Enheter som stöds: Android, iOS, Linux, Mac, Windows
 • Bäst för: Små affärer
 • Hemsida: Saleforce.com

Streak är en CRM-programvara som är inbyggd direkt i Gmail, vilket gör den lättanvänd för även kompletta nybörjare. Det här verktyget låter dig automatiskt fånga data från dina kontakter och e-postmeddelanden, ta emot aviseringar när saker går framåt via pipeline och ställa uppföljningsuppgifter och påminnelser. Du kan också automatiskt dela e-postmeddelanden, anteckningar och mer med ditt team så att alla är på samma sida.

strimma-crm-instrumentpanel

Streak kommer med funktioner för att hantera arbetsflöden som försäljning, affärsutveckling, anställning, support, projektledning och mer – eller så kan du helt anpassa dina exakta behov. De erbjuder också funktioner för att ladda din inkorg inklusive spårning av spårning, e-postfusion, skicka senare, utdrag och mer.

Med denna CRM-programvara kan du välja mellan tre prisplaner: personliga, professionella och företagande. Den personliga planen är gratis och har grundläggande CRM-funktioner, obegränsade personliga rörledningar och e-postverktyg. Med den professionella planen, som kostar 49 $ / månad, får du tillgång till obegränsade delade pipelines, avancerade rapporter, integrationer, anpassade vyer och mer. Enterprise-planen är $ 129 / månad med avancerade funktioner som anpassade behörigheter, obligatoriska fält, samt en dedikerad framgångschef och premium telefonstöd.

Streak totalt sett har inget mycket på den negativa sidan. Men det enda vi inte gillar det är att du inte kan ha dina e-postmeddelanden i flera rutor. Du har inte heller något alternativ att slå samman rutorna. Om du vill att alla dina e-postmeddelanden ska vara på en plats måste du ta bort de tidigare och sedan återskapa dem.

Kom igång med Streak idag »

10. Agile CRM – ännu en försäljning CRM

smidig crm

 • Prissättning: $ 14.99 / månad
 • Enheter som stöds: Android, iOS, Linux, Mac, Windows
 • Bäst för: Små affärer
 • Hemsida: Agilecrm.com

Agile CRM är en allt-i-ett CRM-programvara som är lätt att installera och använda för att automatisera din försäljning, marknadsföring och service.

De erbjuder kontaktshantering på en sida, spårning av erbjudanden, samtal med 1 klick, automatisering av röstbrevlådor, schemaläggning av möten, projektledning och mycket mer – och det är bara för försäljning. De erbjuder också marknadsföringsfunktioner som en målsidebyggare, e-postspårning och social svit. Servicefunktioner inkluderar helpdesk, biljetter och mer.

agile-crm-instrumentpanel

Agile CRM är gratis för upp till tio användare, detta inkluderar försäljningsfunktioner som blypoäng, schemaläggning av möten, spårning via e-post osv. För att få tillgång till deras marknadsföringsfunktioner behöver du deras startprissättningsplan som kommer in till en överkomlig $ 14,99 / månad . Deras vanliga plan, som kostar $ 49,99 / månad, är vad som kommer att ge dig servicefunktioner och Enterprise-planen till $ 79,99 / månad ger dig avancerade funktioner som plugins och integrationer, e-post och telefonsupport, samt grund- och e-postrapporter.

Det enda vi inte gillar med Agile CRM är dess kundsupport. Om de försöker förbättra det området kommer det inte mycket att klaga på Agile CRM.

Kom igång med Agile CRM idag »

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att upptäcka den bästa CRM-programvaran för ditt företag. Nu kan du börja hantera dina potentiella kunder, potentiella kunder och kunder samt lära känna dem bättre för att öka dina konverteringar. Om du gillade den här artikeln kan du kolla in vårt andra inlägg om de bästa affärstelefontjänsterna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map