10 bästa domännamnsmäklarna 2020 (Jämfört)


Undrar hur man köper och säljer domännamn till ett rimligt pris?

Det finns två populära sätt att köpa eller sälja dina domännamn.

 1. Auktionssajter: En auktionssajt är ett bra ställe att hitta domännamn som listas av ägare för försäljning. Köpare kan lägga ett bud på de domäner de gillar och vänta på att budgivningen ska upphöra. Liksom alla auktionssajter går försäljningen till högstbjudande. Du kan använda denna plattform för att antingen köpa en domän eller för att lista din domän till salu.
 2. Verkligt mäklare: Domännamnsmäklare är agenter som når ut till säljaren av ett domännamn och förhandlar fram ett rimligt pris för din räkning. Om och när de framgångsrikt når ett avtal får mäklare en provision från försäljningen.

Båda alternativen är lika bra när det gäller att hantera försäljning och köp av domännamn. Om du är en erfaren återförsäljare kan auktionssajter vara det bättre alternativet för dig.

Men om du är ny på att köpa och sälja domännamn kanske du föredrar mäklareföretag av några skäl. Men mer om det på några ögonblick.

I det här inlägget berättar vi dig om några av de populäraste auktionssajterna på marknaden och hur verkliga mäklare kan hjälpa dig att få den domän du vill ha för ditt företag.

Låt oss emellertid först tala om varför mäklare kan vara det bästa alternativet om du precis börjar.

Att välja ett domännamnsföretag

Att använda en mäklare för att köpa eller sälja domännamn kan ha många fördelar. Oavsett om du är en köpare eller en säljare är det en win-win situation för alla. Här är några av fördelarna med att använda en mäklare.

 • Du behöver aldrig oroa dig för förhandlingar. De kommer att ta hand om allt med sina expertförhandlingsfärdigheter.
 • Om du är en säljare är det mer troligt att mäklare känner till potentiella köpare och har en klar förståelse för vad du kan förvänta dig.
 • De flesta välrenommerade domänmäklare har goda relationer med flera domänägare av hög kvalitet. Så som köpare kan du få omedelbar tillgång till en robust adresslista utan kallsamtal.
 • De kan hjälpa dig att skydda din anonymitet som klient.
 • De tar hand om domänöverföringar och pappersarbete åt dig.

Och det här är bara några av fördelarna. Sammanfattningen är att de kommer att göra allt hårt för dig så att du kan fokusera på kärnaspekterna i ditt företag.

Låt oss nu titta på några av auktionssajterna och domännamnsföretag som du kan välja mellan.

Domännamns mäklarsidor

1. Domain.com

Domain.com

Domain.com är en utmärkt plattform för alla som har att göra med domännamn. Här kan du enkelt söka efter dina domäner, hitta nya domäntillägg, skydda din domän och mer.

Det erbjuder också gratis Låt oss kryptera SSL, vilket skyddar din domän genom att låsa den från obehöriga överföringar. Det kommer även automatiskt att vidarebefordra e-postadresser under din domän till någon annan giltig e-postadress om det behövs.

2. GoDaddy Brokerage

Godaddy mäklare

GoDaddy Brokerage är ett bra alternativ för att få din favoritdomän om den redan är listad under någon annans namn.

Domänmäklare-tjänsten på GoDaddy kommer att göra allt för att kontakta den aktuella domännamnsregistranten och försöka förhandla om dess köp. Agenterna får högst 30 dagar för att slutföra affären för dig.

3. Uniregistry Market

Uniregistry, domänmäklare

Uniregistry Market är en detaljhandelsdomänregistrator och tjänsteleverantör för proffs där du kan köpa, sälja och parkera dina domännamn. Det finns inga extra kostnader för dig att gå med i programmet. Du kan helt enkelt registrera dig och börja sälja direkt.

Det stöder också olika betalningsalternativ som PayPal, Wire och andra. Att köpa ett domännamn med Uniregistry är helt enkelt. Du kan till och med förhandla om en affär med den nuvarande ägaren till vilken domän du vill ha. När du har kommit överens om priset kan du gå vidare med den säkra försäljningen, följt av överföringen av din nya domän.

4. Namecheap

NameCheap, domänmäklare

Namecheap är en annan kvalitetsdomännamnsmäklare som låter dig sälja och köpa domäner för ditt företag. Namecheap erbjuder också ett rimligt pris för domänregistrering och förnyelser.

Det låter också kunder som har köpt ett domännamn från dem lista upp domänerna som är till salu till ett fast pris. För detta debiteras ingen extra kostnad. Om din listade domän säljs måste du betala 10% av priset till Namecheap som provision. Detta är lågt jämfört med vad många andra domännamnsmäklare debiterar från sina användare.

5. Sedo

Sedo,

Sedo är en annan populär domännamnsmäklare som låter dig köpa, sälja eller parkera dina domännamn med massor av ytterligare tjänster som gratis överföring, gratis parkering och så vidare. Du kan lista dina namn till salu utan registreringsavgift.

Men som alla andra domänmäklare kommer de också att debitera dig för en provision på varje försäljning du gör. I Sedo beror den provision du betalar på vilken typ av notering och TLD du tjänar. Idealt kan detta variera mellan 10% och 20%.

6. DomainAgents

DomainAgents

Precis som namnet antyder Domänagenter specialiserat sig på att köpa och sälja domännamn. Det erbjuder en pålitlig plattform för säljare och köpare att sälja eller köpa domännamn på ett sätt som är rättvist för båda parter.

Med Doman Agents kan du köpa en domän på två olika sätt: antingen genom att göra ett erbjudande eller direkt köpa en Köp det nu namn från marknaden. När en potentiell köpare är intresserad av att göra ett köp kan de köpa Domain Agents-kredit och identifiera domännamnet de är intresserade av att förvärva. De kommer då att kontakta ägaren av domänen för att göra ett erbjudande på köparens vägnar. Ägaren kommer att meddelas om erbjudandet och förhandlingar kan inledas.

7. Domäninnehav

Domäninnehav gör det enkelt för dig att köpa, sälja och utvärdera domännamn. Om du är intresserad av att köpa ett domännamn kan du anställa en branschexpert för att hitta ett för dig.

Å andra sidan, om du vill sälja en domän, kan du komma i kontakt med Domain Holdings genom att fylla i deras kontaktformulär. Den visar också en lista över den högsta domänförsäljningen genom tiderna. Du kan kolla in dem för inspiration.

Auktionswebbplatser för domännamn

1. GoDaddy Auction

Domänauktion, domänmäklare

GoDaddy Auction är ett populärt val när det gäller att köpa och sälja domännamn för ditt företag. Du kan gå med på denna marknad genom att betala en liten registreringsavgift på $ 4,99 per år. När du är medlem kan du bjuda på och köpa ett domännamn eller lista dina domännamn för försäljning utan några extra kostnader.

När du listar din domän till salu kan du:

 • Ställ in ett köp nu-pris
 • Håll en auktion och offentliggör den i en vecka
 • Acceptera eller avvisa erbjudanden från köpare eller göra ett moterbjudande

Om din domän säljer till ett pris under $ 5000, kommer GoDaddy att debitera en provision på 15% till 20%. Men om du kan sälja det till en högre kostnad på $ 5001 – $ 25000, kommer provisionen att vara $ 1000 plus 15% på beloppet över $ 5000.

Den goda nyheten är att om du köper en domän från dem, behöver du inte oroa dig för några av dessa provisionskostnader.

Läs mer om GoDaddy här.

2. Flippa

flippa, domänmäklare
Flippa är en av de ledande marknadsplatserna för att köpa och sälja olika webbegenskaper som domännamn, webbplatser och appar för små och stora företag.

Om du köper ett domännamn kan du filtrera din sökning baserat på pris, ålder och förlängning av domänen för att få bästa resultat. Domännamn är listade under ett brett prisintervall. Dessa namn är tillgängliga för auktion eller för direkt försäljning.

Vissa av dem kan kosta dig så lågt som $ 1.

Du kan titta på domäner du är intresserad av, följa auktioner eller delta i en auktion genom att bjuda på domännamn. Om ditt bud accepteras kan du följa Flippas betalningsriktlinjer för att göra ditt köp.

Det är enkelt att lista dina domännamn till salu på Flippa. Du kan börja sälja din domän direkt efter att du har skapat ett konto hos Flippa.

3. eBay

eBay-domäner, domänmäklare

EBay är en av de mest kända online-auktionssajterna på planeten. Det bör därför inte vara någon överraskning att eBay har ett specifikt avsnitt för domännamnslistor där du kan köpa eller sälja dina domäner. För att köpa ett domännamn måste du först registrera dig för ett gratis konto. Du behöver inte betala några extra priser för att köpa en domän.

Om du är en säljare kan du ha upp till 50 listor utan kostnad med ditt gratis konto. Men om du vill sälja mer än 50 domäner måste du uppgradera till en eBay-butiksplan. De debiterar dig $ 27,95 per månad för den grundläggande planen, som behöver en årlig förnyelse. Oavsett om du har ett eBay-butiksabonnemang eller inte, måste du betala en provision på 10% för varje domän du säljer via eBay..

Det här är några av domännamnsförmedlarna och auktionssajter som du kan kolla in om du är intresserad av att köpa eller sälja domännamn. Under tiden kanske du också vill veta hur du registrerar ett domännamn gratis.

Och om du köper en domän kommer nästa steg sannolikt att bygga din nya webbplats. För det, kolla in den här användbara resursen som kommer att lära dig hur du skapar en webbplats.

Vi hoppas att du tyckte att den här artikeln var till hjälp och i så fall känn dig fri att dela den med en vän.

Har du några användbara tips för att köpa eller sälja domännamn som vi inte täckte i den här artikeln? Låt oss veta i kommentarerna nedan. Vi skulle gärna höra dina tankar!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map