11 bästa intercomalternativ för bättre kommunikation

Bästa intercomalternativ


Letar du efter de bästa intercomalternativen och konkurrenterna? Intercom är ett livechattprogram för försäljning och kommunikation. Det kan användas för direktchatt med dina besökare på webbplatsen för att konvertera dem till kunder. Intercom kan också användas som ett marknadsföringsverktyg. Det saknar emellertid flera avancerade funktioner, så du kan behöva kolla in andra alternativ som har färre begränsningar.

I den här artikeln delar vi de bästa intercomalternativen du kan använda för att kommunicera med dina kunder.

1. LiveChat

Live

LiveChat, Inc. är en av de mest populära plugins för livechatt och helpdesk för kundsupport. Det är den äldsta livechattprogramvaran och fungerar bra på alla operativsystem. Du kan integrera LiveChat med WordPress och andra stora webbplatsbyggare för att förbättra kommunikationsprocessen med dina kunder.

Det finns på över 40 språk, vilket gör det till en verkligt global programvara. Inställningen är enkel och du kan använda chatt från alla enheter som din bärbara dator, telefon, surfplatta etc..

Pris: Det kostar $ 16 / månad om det faktureras årligen. Du kan också registrera dig för en 30-dagars kostnadsfri provperiod.

2. Olark

Olark

Olark är ett livechattprogram för försäljnings- och kundsupportteam. Det kan användas för att ansluta med dina besökare, ge support och konvertera dem till klienter. Den integreras med CRM-programvara, e-handelslösningar och andra verktyg för att överföra data från livechattprogramvaran till din webbplats.

Det kommer med anpassningsalternativ för att designa livechattlådan så att den matchar temat på din webbplats. Du kan lägga till vackra färger och ändra formen på livechattrutan. När det gäller funktioner låter Olark hålla ett öga på chattvolymen, prioriteringen och smart förskjutning av din personal till de viktigaste chattarna. Du kan också få chattrapporterna i din inkorg.

Pris: Det kostar $ 15 / månad om det faktureras årligen. Du kan också registrera dig för en 2-veckors gratis provperiod för att testa programvaran.

3. Slack

Slak

Slack är en webb- och appbaserad teamsamarbetsprogramvara. Det kan användas för intern och extern kommunikation. Du kan använda Slack för att bygga kanaler och skicka meddelanden till en större användargrupp. Det ger dig också möjlighet att kommunicera privat med dina teammedlemmar och kunder. Det är en annan typ av programvara jämfört med livechattprogramvara som Olark eller LiveChat, Inc.

Med Slack kan du lägga till flera teammedlemmar på en chatt för att svara på en kund. Det kan integreras med många appar, verktyg och tjänster för att enkelt dela innehåll under chatten.

Pris: Den har en gratis plan med grundläggande funktioner. Premiumversionen börjar från 6,67 USD / månad om den faktureras årligen.

4. Zendesk Chat

Zendesk

Zendesk är ett annat populärt livechattprogram som används för att kommunicera med dina kunder från webb, app eller messengers. Det har ett riktat och beteendebaserat chattalternativ för att få kontakt med dina besökare på dina målsidor. Du kan omedelbart hjälpa dessa användare att registrera sig för din tjänst eller genomföra ett köp.

Det kommer med chattbetyg, filsändning, chatbots, onlineformulär och mer. Zendesk Chat har en realtidspanel för att visa aktiva chattar, inkommande chattar, chattar i en kö, väntetid, responstid och andra aktiviteter från programvaran.

Pris: Kostnaden börjar från $ 14 per agent / månad. Du kan prova deras Enterprise-tjänst under den kostnadsfria provperioden eller registrera dig för den gratis Lite-versionen (mycket begränsade funktioner).

5. SnapEngage

SnapEngage

SnapEngage är ett företagsprogram för försäljning och support. Det kommer med en målstyrd chattplattform för webbplatser. SnapEngage integreras med Facebook Messenger, SMS-to-Chat, Tweet-to-Chat, WeChat och annan populär programvara för att kommunicera med dina användare på vilken plattform som helst.

Liksom andra livechattprogramvaror styr det flödet av chattar med bots och anpassade meddelanden. Du kan anpassa designen för chatboxen. Den har analys, säkerhet och säkerhet för användarinformation och är HIPPA-kompatibel för hälso-relaterade företag. Du kan med säkerhet använda SnapEngage som ett alternativ till Intercom.

Pris: Startplanen kostar $ 16 per användare / månad om den faktureras årligen. Alla planer har en gratis testversion för att testa tjänsten.

6. FreshChat

FreshChat

FreshChat är en messenger-app och livechattjänst. Det gör att du kan ansluta till dina webbplatsbesökare med hjälp av bots och kampanjer för att konvertera dem till kunder. Du kan visa ett popup-meddelande till dina användare när de börjar avsluta från din webbplats. Med FreshChat kan du skicka beteendebaserade meddelanden till dina användare beroende på vilken målsida de besöker.

Kolla in de bästa WordPress-popup-plugins.

Det kommer med smarta pluggar, konserverade svar, privata anteckningar, skrivbordsmeddelanden, chattbots med mera. FreshChat kan integreras med Slack, Facebook Messenger, Shopify, WordPress och andra onlineapplikationer.

Pris: Den har en gratis version med begränsade unika besökare varje månad. De betalade planerna börjar från $ 15 / månad om de faktureras årligen.

7. Chaport

Chaport

Chaport är ett smart livechat-plugin för WordPress-webbplatser. Det inkluderar registrerade operatörer, obegränsad chattkapacitet, rapportering, analys, chatthistorik och e-postmeddelanden. Den kostnadsfria versionen av Chaport låter dig sätta 5 teammedlemmar online åt gången. Du kan uppgradera till premiumplanerna för fler funktioner.

Dessutom erbjuder Chaport flerspråkiga chatwidgets, Zapier-integration och stöder appar för att använda livechatt från alla dina enheter. Det kommer med besökarnas anteckningar, autoinbjudningar, skrivinsikter och mer.

Pris: Det kostar $ 9,80 / månad om det betalas årligen. Grundplanen är gratis för upp till 5 operatörer.

8. Comm100 Live Chat

Comm100 Live Chat

Comm100 Live Chat är en perfekt meddelandetjänst och chattjänst för din webbplats, appar och sociala medieegenskaper. Det fungerar helt på användarbeteende och skickar personliga meddelanden till dina användare genom att analysera deras handlingar på din webbplats.

Det kommer med pre-chat-undersökningar, e-handels- och CRM-integrationer, intelligent spårning, anpassade meddelanden och mer. Comm100 Live Chat är en flexibel plattform att samverka med dina kunder och besökare på webbplatsen. Det erbjuder förprogrammerade meddelanden för att hälsa användare och få dem att känna sig värderade.

Pris: Det kostar $ 29 per agent / månad.

9. Drift

Drift

Drift är en utmärkt livechattprogram och marknadsföringsplattform för små företag. Det hjälper dig att ansluta ditt säljteam till potentiella kunder. Den har en Drift Bot som ger omedelbara svar till dina besökare att engagera dem i konversationer. Med Drift kan du arbeta med de mest populära e-postmarknadsföringstjänsterna och andra användbara appar.

Du får viktiga funktioner som en mötesplanerare, besökarnas intelligens, kontobaserad marknadsföring, automatiserat hjälpcenter och mer. Drift är lätt att installera på din webbplats och kan hanteras från mobila enheter.

Pris: Det kostar $ 50 / månad om det faktureras årligen. Drift erbjuder också en gratisversion med grundläggande, mycket begränsade funktioner.

10. Ren chatt

Ren chatt

Pure Chat är en gratis livechattjänst för webbplatser med hög trafik. Om du vill ha en dedikerad livechattoperatör är Pure Chat det bästa valet. Den kan ansluta till din webbplats och visar en chatwidget för användare att ansluta till dig.

Den kostnadsfria planen har obegränsade chattar, engagemangshub, chattutskrifter, anpassade widgets, stöder upp till 3 operatörer, appar för mobila enheter och mer. Det visar ett förchattformulär till användarna, så att de kan fylla i sin personliga information och du kan ansluta till dem när du är online. Pure Chat kan vara ett smart alternativ till Intercom.

Pris: Det kostar $ 39 / månad om det faktureras årligen för premiumversionen med flest alternativ.

11. Smartsupp

Smartsupp

Smartsupps är en prisvärd livechattjänst som kan integreras med din webbplats och appar som WordPress, WooCommerce, Magento, etc. Den integreras med Google Analytics för att dela rapporter från dina chattar och du kan också skapa anpassade rapporter för livechatsessionerna.

Med Smartsupps kan du njuta av den kostnadsfria livechattjänsten. Men det sparar bara chatthistoriken under 14 dagar. Den kostnadsfria planen har grundläggande anpassningsalternativ för chattrutan.

Pris: Det kommer med en gratis plan. Premiumplanen kostar $ 8 per agent / per månad.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att upptäcka de bästa intercomalternativen. Du kanske också vill kolla in vår guide om populära MailChimp-alternativ och konkurrenter för att automatisera din e-postmarknadsföring.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map