7 bästa verktyg för backlänkkontroll för att analysera din länkprofil

bästa backlink-kontrollverktyg


Du vet säkert vikten av att bygga bakåtlänkar för framgången för din webbplats. Men visste du också att det är ännu viktigare att regelbundet övervaka dessa länkar?

För några år sedan var det lättare att ranka högre om din webbplats har ett bra antal bakåtlänkar. Men med de ändrade sökalgoritmerna är mängden av dessa länkar inte längre viktig.

Det som verkligen betyder är deras kvalitet. Det är nästan omöjligt att kontrollera dina bakåtlänkar manuellt utan hjälp av robust programvara.

Men med så många konkurrenskraftiga backlink-checkare som finns på marknaden kan det vara skrämmande att välja rätt.

I den här artikeln visar vi dig några av de bästa backlink-checkarna för att öka din ranking.

1. SEMRush

semrush

SEMRush är ett kraftfullt backlink-kontrollverktyg som hjälper dig att övervaka alla länkar som kommer till din domän. Det gör en djup länkanalys på din webbplats och berättar hur auktoritativ en refererande domän är. Du lär dig också känna till dess placering och se ankartexterna.

SEMRush visar antalet externa länkar till var och en av dina sidor. Med det här verktyget får du till och med upptäcka din länks geolokalisering via dess geodistribueringswidgets.

2. Ahrefs

ahrefs, bacllink checker

Ahrefs är ett annat fantastiskt verktyg som kan hjälpa dig att övervaka webbplatsens bakåtlänkar. Tillsammans med att du visar antalet bakåtlänkar kan du också känna till domänen och URL-betyg för webbsidan som länkar till din webbplats.

Du kan filtrera dina backlink-profiler i termer av språk, länktyp, plattform, hänvisande domäner osv.

Du kan också övervaka målsidorna och förbli uppdaterad om dess tillväxt och nedgång. Om du vill kan du till och med få en fullständig uppdelning av målwebbplatsens backlink-profil.

3. LinkMiner

LinkMiner är ett superkraftigt verktyg för analyslänkanvändare som låter dig spåra dina bakåtlänkar. Med det här verktyget är det enkelt att ta reda på vilken länk som är den senaste. Du kan också enkelt ta reda på de förlorade länkarna så att du kan vidta åtgärder för att öka din ranking.

Det ger dig detaljerad inblick i alla dina bakåtlänkar genom att låta dig utvärdera viktiga mätvärden som Citation Flow, Trust Flow, etc. Allt du behöver göra är att ange den URL du vill undersöka och verktyget gör resten. Du kan förhandsgranska var länken är placerad på sidan. Och för det behöver du inte öppna en annan flik eftersom den visas rätt i verktyget.

Det låter dig också fokusera på specifika bakåtlänkar genom att du kan filtrera dina resultat.

4. Moz

moz, backlink-kontrollverktyg

Moz är ett briljant verktyg för backlinkchecker som hjälper dig att spåra alla backlink-profiler och domänmyndigheter inom några sekunder. Allt du behöver göra är att ange webbadressen för den domän du vill spåra och Moz ger dig exakt information med bara ett musklick. Du kan också använda Moz för att undersöka dina konkurrenters bakåtlänkar.

Det hjälper dig också att hitta skräppostlänkar till din webbplats och till och med gör att du kan upptäcka alla dina nya länkar och de som raderades över tid. Med mycket fler funktioner är det här verktyget perfekt för att spåra allt du behöver veta om bakåtlänkar och domänmyndighet.

5. BuzzSumo

buzzsumo, backlink-kontrollverktyg

BuzzSumo är ett annat verktyg för backlinkchecker som låter dig veta vad som trender över sociala plattformar. Det kan hjälpa dig att övervaka och spåra dina bakåtlänkar också. Detta fantastiska verktyg hjälper dig att upptäcka dina mest populära länkar som får mycket dragkraft.

Det kan också meddela dig när ditt varumärke nämns på sociala mediekanaler. På så sätt kan du vidta nödvändiga åtgärder närhelst ditt varumärke nämns.

6. UberSuggest

ubersuggest, sökordssökare, verktyg för sökordundersökningar

UberSuggest är ett sökordsverktyg som också låter dig övervaka och analysera dina bakåtlänkar. Med det här verktyget kan du veta det exakta antalet länkar som pekar ut till din domän som också innehåller .gov- och .edu-länkar.

För att få en bättre och mer exakt rapport kan du filtrera dina länkar efter region, förankringstext, domänpoäng, sidpoäng och till och med URL. Du får också filtrera dem baserat på nofollow- och dofollow-taggarna. Och naturligtvis kan du exportera dessa rapporter för ytterligare analys.

7. OpenLinkProfiler

OpenLinkProfiler är ett lovande verktyg för backlinkchecker som är värt att prova. Allt du behöver göra är att ange webbadressen som du vill analysera och trycka på enter. OpenLinkProfiler visar dig en detaljerad rapport om antalet domäner som pekar på denna URL, antalet unika länkar, pålitliga länkar, poäng för länkpåverkan, etc..

openlinkprofiler

För att få en mer exakt rapport kan du filtrera din sökning baserat på olika parametrar. En sak som är värd att nämna om detta verktyg är att det till och med låter dig spåra länkåldern och länkkontext. Sammantaget är det ett bra verktyg för att spåra bakåtlänkar.

Detta är några av de mest populära och expertrekommenderade verktygen för backlink-checker som du kan prova för att analysera din länkprofil. Vi hoppas att du tyckte att den här artikeln var till hjälp. Om du gjorde det, kanske du också vill läsa om de bästa innehållsmarknadsföringsverktygen och plugins för WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map