BigCommerce vs WooCommerce: Vad ska du välja?

Bigcommerce-vs-woocommerce


Vill du starta en e-handelswebbplats? Om så är fallet måste du välja en e-handelsplattform att bygga och vara värd för din webbplats på. Men med så många e-handelsplattformar på marknaden, hur vet du vilken som är det bästa valet för dig?

I denna BigCommerce vs. WooCommerce-artikel kommer vi att jämföra dessa två populära eCommerce-plattformar så att du kan ta reda på vilken som är rätt val för dina behov. Vi kommer att dela upp funktionerna, användarvänligheten, prissättningen, supporten och mer för att avgöra vilken e-handelsplattform som hjälper din webbplats att lyckas.

Låt oss börja.

Allmän översikt: BigCommerce vs. WooCommerce

BigCommerce

Bigcommerce-site

BigCommerce är en helt värd e-handelsplattform. Det är ett utmärkt alternativ för småföretagare som precis börjar eftersom du betalar 1 pris och får allt du behöver för att starta en e-handelswebbplats. Detta inkluderar värd (där din webbplats bor på internet), design, innehåll, betalningar, kundvagn, marknadsföringsfunktioner, support och mer.

Men en viktig faktor att tänka på när man registrerar sig med BigCommerce är deras äganderätt och värdfångst som kommer med att vara en helt värdplattform. När du skapar en onlinebutik med BigCommerce sitter du fast där; du kan inte flytta din webbplats till någon annan webbhotellleverantör. Dessutom delas dina data med BigCommerce och du är inte ensam ägare till det värdiga utrymmet, det delas med andra BigCommerce-butiker.

Men de ger möjlighet att integrera BigCommerce med din WordPress-webbplats så att du kan hantera ditt innehåll i front-end med WordPress och baksidan av din butik med BigCommerce.

WooCommerce

woocommerce-e-handel-plattform

WooCommerce är ett populärt gratis eCommerce-plugin för WordPress, nästan 1/3 av alla onlinebutiker drivs av WooCommerce. Eftersom WooCommerce är ett WordPress-plugin, betyder det att du kan ta alla WordPress-webbplatser eller bloggar och enkelt göra det till en online butik med WooCommerce. Det betyder också att om du vill använda WooCommerce måste du bygga din eCommerce-webbplats på WordPress.org.

Men med WordPress och WooCommerce tillsammans har du fullständig kontroll och ägande av din eCommerce-webbplats och du är fri att välja vilken webbhotell du vill till skillnad från BigCommerce.

WooCommerce kommer med ett antal inbyggda funktioner som hjälper dig att driva din onlinebutik inklusive betalningsbehandling, lagerhantering, frakt, kuponger och mycket mer.

Kolla in vår fullständiga WooCommerce-recension för att lära dig mer.

Funktioner: BigCommerce vs. WooCommerce

BigCommerce

Som vi kort nämnde tidigare, kommer BigCommerce med massor av funktioner direkt ur rutan. Först med BigCommerce kan du designa en vacker, intuitiv webbplats på mindre än 1/2 av tiden det brukar ta att designa en webbplats. BigCommerce erbjuder ett brett utbud av snygga gratis och betalda teman för alla tänkbara branscher inklusive mode, husdjur, mat & dryck, konst & hantverk, fordon & industri, leksaker & spel och mycket mer.

Bigcommerce--teman-Bigcommerce-vs-woocommerce

Deras butiksredaktör låter dig enkelt ändra webbplatsens utseende utan kodning. Med deras teman kan du också ge en mer personlig shoppingupplevelse för användare med en flexibel modulär kodbas, villkorad logik och språkfiler. Deras teman är också helt integrerade i BigCommerces fasetterade sökning för att hjälpa kunderna att navigera på din webbplats enklare.

Med BigCommerce kan du snabbt öka dina intäkter med hjälp av deras inbyggda verktyg för konverteringsoptimering. Du kan minska kundvagnens övergivande med deras övergivna vagnsserver, öka kassan med PayPal One Touch, förbättra omvandlingen med en 1-sidig kassa, öka förtroendet med produktrecensioner, stimulera köpare med inbyggda kuponger och rabatter och mer.

De tillhandahåller också ett antal funktioner för att acceptera betalningar, frakt och fullfölja order, e-handelsanalys, sömlös integration med populära appar, öka SEO och mer.

WooCommerce

WooCommerce erbjuder också otaliga funktioner som hjälper dig att bygga en kraftfull onlinebutik på WordPress. Eftersom WooCommerce är öppen källkod och bygger på WordPress ger det dig möjlighet till oändlig anpassning. Du får tillgång till över 55 000 gratis WordPress-plugins samt många fler betalda plugins. De erbjuder också många WooCommerce-teman som kommer att integreras sömlöst med de WordPress-teman du känner och älskar.

WooCommerce tillhandahåller också ett antal gratis och betalda tillägg för att förbättra din onlinebutiks marknadsföring, betalningar, frakt, butikshantering och mer.

woocommerce-extensions

Några anmärkningsvärda WooCommerce-tillägg inkluderar:

 • WooCommerce-prenumerationer – Ställ in återkommande betalningar och debiterar kunder automatiskt regelbundet.
 • WooCommerce-bokningar – Låt kunderna boka möten, boka eller hyra utrustning direkt från din webbplats.
 • Produkttillägg – Erbjuda tillägg till dina kunder som presentförpackning eller ett speciellt meddelande för dina produkter.
 • WooCommerce-medlemskap – Ge medlemmarna tillgång till begränsat innehåll eller produkter, gratis eller för ett pris.
 • Spårning av försändelse – Erbjuda spårningsinformation för dina order.

WooCommerce kan skryta med ett antal andra fantastiska funktioner som anpassning av platser för att ställa in språk och valuta, produktbetyg och recensioner, inbyggd betalningsbehandling från ledande leverantörer som Stripe och PayPal, rapportering och mer. De erbjuder till och med en mobilapp så att du kan hantera din onlinebutik när du är på språng.

Relaterad: 6 bästa e-handelsplattformar för multivendor-marknadsplatser

Vinnare: WooCommerce

Användarvänlighet: BigCommerce vs. WooCommerce

BigCommerce
BigCommerce är en av de enklaste e-handelsplattformarna att använda. Du kan designa en vacker webbplats på några minuter med deras teman och webbplatsredigeraren och du behöver inte oroa dig för någon av de tekniska aspekterna av din onlinebutik, eftersom BigCommerce hanterar allt åt dig.

Bigcommerce-onboarding

Onboarding-processen är tydlig och lätt att förstå och många av funktionerna är inbyggda, så du behöver inte oroa dig för att installera plugins som med WooCommerce.

Med BigCommerce kan du få din webbutik igång på nolltid mycket enkelt.

WooCommerce
Med WooCommerce finns det lite mer av en inlärningskurva än med BigCommerce. Medan du har massor av alternativ för WooCommerce-teman och plugins som hjälper dig att få din webbutik att se och köra hur du vill ha den, är det inte så snabbt som att bygga en onlinebutik med BigCommerce eftersom du måste lägga in något av arbetet själv.

Du måste också vara mer praktisk när det gäller hanteringen av din webbplats inklusive hantering av uppdateringar och se till att din webbplats är säker. Lyckligtvis finns det dock ett antal plugins, som till exempel säkerhetsplugins som hjälper dig att automatisera processen.

Du behöver alls inte vara en datawiz för att använda WooCommerce framgångsrikt, det tar bara en liten stund att vänja sig och det är värt det att ha full kontroll över din onlinebutik.

Om du redan är WordPress-användare kommer det att bli en bris att bygga en onlinebutik. Alternativt kan du läsa vår handledning om hur du skapar en webbplats om du är ny inom WordPress.

Vinnare: BigCommerce

Skalbarhet: BigCommerce vs. WooCommerce

BigCommerce

BigCommerce tillhandahåller ett antal funktioner som gör att du kan skala ditt företag inklusive obegränsade produkter, fillagring och bandbredd med alla deras planer.

När ditt företag växer och din webbplats börjar få mer trafik måste du också ta hänsyn till faktorer som hastighet och säkerhet. BigCommerce erbjuder branschledande drifttid på 99,9%, det betyder i huvudsak att din butik bara riskerar att vara nere några minuter per år, jämfört med ett par dagar. De erbjuder också snabbare sidtider för bättre konverteringar och förbättrad kundupplevelse samt kompromisslös säkerhet.

BigCommerce är ett utmärkt val för nystartade företag och småföretag. Men om du vill skala ditt företag med BigCommerce är du något begränsad och det kommer att kosta dig. Varje BigCommerce-plan har ett årligt försäljningstak, detta innebär att du automatiskt kommer att uppgraderas till en billigare plan när din årliga försäljning online överskrider den gränsen.

WooCommerce

WooCommerce erbjuder obegränsade bilder och gallerier, obegränsade produkter, och det har förmågan att hantera tusentals transaktioner per minut så att du kan öka din trafik och öka din försäljning.

woocommerce-skalbarhet-Bigcommerce-vs-woocommerce

Dessutom, eftersom WooCommerce är en öppen källkod för e-handel, har du full kontroll över din onlinebutik och har möjlighet att skala ditt företag exakt hur du vill. Du ansvarar för att upprätthålla uppdateringar, säkerhetskopior och säkerheten på din webbplats. Men detta betyder också att du har fler alternativ för att skala ditt företag som cache, plocka och välja tillägg och plugins och mer. När din onlinebutik växer men du måste uppgradera din WooCommerce värdplan.

Men eftersom WordPress och WooCommerce är ledande inom branschen och har en så enorm community, finns det många utvecklare som arbetar specifikt med dessa plattformar. Detta innebär att du enkelt kan hitta en professionell utvecklare som kan hjälpa dig att skala din onlinebutik efter dina behov.

Vinnare: WooCommerce

Prissättning: BigCommerce vs. WooCommerce

BigCommerce

BigCommerce erbjuder fyra olika prisplaner: Standard, Plus, Pro och Enterprise. Dessa planer varierar i pris från $ 29,95 per månad till $ 249,95 per månad och högre (du måste kontakta BigCommerce för att få anpassade priser för Enterprise-planen som är baserad på kundernas onlineförsäljning).

Alla planer inkluderar inga transaktionsavgifter, obegränsade produkter, fillagring och bandbredd och obegränsade personalkonton. Behandlingsavgiften för debet- och kreditkort börjar på 2,9% + $ 0,30 per transaktion för alla BigCommerce-planer.

Bigcommerce prissättning-Bigcommerce-vs-woocommerce

Det är viktigt att notera att Pro-planen börjar på $ 249,95 per månad för mindre än $ 400K i onlineförsäljning, sedan är det $ 150 per månad extra för varje ytterligare $ 200K i online-försäljning. När din onlinebutik blir mer framgångsrik kommer du att betala mer. Dessutom, om du vill ha tillgång till vissa kraftfulla funktioner som övergivna kundvagnssparare och kundgrupper och segmentering, måste du välja en av de dyrare planerna.

Som vi tidigare nämnt kan du använda BigCommerce och WordPress tillsammans med alla planer.

Du har möjlighet att testa BigCommerce gratis med deras 15-dagars provperiod och du behöver inte ange din kreditkortsinformation.

WooCommerce

Som vi nämnde tidigare är WooCommerce helt gratis eCommerce-plugin för WordPress. Det betyder att du kan ladda ner och installera WooCommerce på din egen värd WordPress-webbplats och börja sälja produkter online gratis.

Men naturligtvis, om du inte har en självhostad WordPress-webbplats redan, behöver du ett domännamn, SSL-certifikat och ett WordPress-värdkonto för att starta en onlinebutik med WooCommerce.

Vanligtvis kostar en domän cirka $ 14,99, ett SSL-certifikat kostar $ 69,99, och webbhotell kostar cirka $ 7,99 per månad. Detta är ganska dyrt, särskilt om du precis börjar.

Men lyckligtvis erbjuder Bluehost en fantastisk affär för IsItWP-läsare.

woocommerce-Bluehost

Bluehost är en officiell webbhotellleverantör för WordPress och WooCommerce som är en av våra bästa val för de bästa webbhotellföretagen. De erbjuder våra användare ett gratis domännamn, gratis SSl-certifikat och rabatt på webbhotell.

Detta innebär att du kan starta din onlinebutik för så låga som $ 6,95 per månad!

Kom igång med Bluehost + WooCommerce idag »

Liksom BigCommerce debiterar WooCommerce inte heller några transaktionsavgifter. Men liknande BigCommerce, kommer hostingkostnaderna att öka när din webbplats växer.

Medan WooCommerce-tillägg ibland kan vara dyr, kan du köpa dem som du behöver dem. Du har också möjlighet att använda massor av gratis och billiga WordPress-plugins för WooCommerce för att hjälpa till att öka din försäljning och spara pengar.

Som ni ser är WooCommerce mycket billigare än BigCommerce, vilket är perfekt för att starta en onlinebutik med en budget.

Vinnare: WooCommerce

Support: BigCommerce vs. WooCommerce

BigCommerce

Som en helt värd eCommerce-plattform ger BigCommerce utmärkt stöd. Först kommer alla BigCommerces planer med 24-timmars liveagentersupport. Varje gång du stöter på ett problem är du säker på att få hjälp snabbt. Om du registrerar dig för deras Enterprise-plan får du också express routing, prioriterat stöd, tillgång till strategisk kontohantering och API-support.

Förutom live agent-support har de ett Hjälpcenter som innehåller massor av användbara tips, tricks och instruktioner i form av guider, användardokument, videor och utvecklingsdokument.

Bigcommerce-support

BigCommerce har också ett communityavsnitt där du kan posta dina frågor och få svar från andra BigCommerce-användare, bläddra bland ämnen efter lösningar och gå med i grupper för att få kontakt med likasinnade personer.

WooCommerce

Eftersom WooCommerce är en av de mest populära eCommerce-plattformarna har du massor av WooCommerce supportalternativ tillgängliga för dig. På deras webbplats kan du hitta en robust kunskapsbas som innehåller referensmaterial och handledning om allt från att komma igång till att sälja produkter till att utvidga WooCommerce.

woocommerce-support

WooCommerce erbjuder också supportforum där du kan prata med och få råd från andra WooCommerce-användare och experter.

Eftersom WooCommerce är en egen värdplattform men de är begränsade i sin personliga kundservice. De erbjuder livechatt och du kan skicka in en supportbiljett, men du kan inte få support via telefon, e-post eller sociala medier. Dessutom skulle alla problem du stöter på när det gäller din server vara ansvariga för din WooCommerce-webbhotell. Samma sak gäller alla WooCommerce-teman och tillägg, support skulle kunna ges av utvecklarna av dessa produkter.

Vinnare: BigCommerce

Vår bedömning: BigCommerce vs. WooCommerce: Vilken bör du välja?

BigCommerce och WooCommerce är båda otroligt kraftfulla plattformar att starta din onlinebutik på, vilken du väljer allt kommer till personliga preferenser.

Om du snabbt vill bygga en onlinebutik och inte behöver hantera någon av de tekniska aspekterna av den, kan BigCommerce vara valet för dig. Eftersom BigCommerce är en helt värdlösning behöver du inte oroa dig för mycket. Det mesta av det du behöver är redan installerat för dig så att du kan registrera dig och börja sälja snabbt.

Den enda nackdelen är att du inte har fullständig kontroll eller ägande av din webbplats. Du måste också betala lite mer pengar varje månad än du skulle göra med WooCommerce och WordPress.

Å andra sidan, om du vill ha fullständig kontroll och ägande av din onlinebutik, bör du gå med WooCommerce. Eftersom det körs på WordPress är anpassningen oändlig; du kan bygga exakt vilken typ av onlinebutik du behöver med någon av de funktioner du önskar. Dessutom är kostnaden mycket mer överkomligt för användare som just har börjat.

De enda nackdelarna är att du måste underhålla programvaran själv och det kommer med lite inlärningskurva. Men med all dokumentation online för att lära dig hur du använder WordPress, borde det inte ta lång tid innan du är bekväm.

Vi hoppas att du gillade den här artikeln om BigCommerce vs. WooCommerce och att du nu har en bättre uppfattning om vad som är bäst för din onlinebutik. När din onlinebutik är igång kan du gå in i CRM-programvara för att skapa bättre kundrelationer. Om du gillade den här artikeln kan du kolla in vårt inlägg om hur man skapar en Amazon affiliate-butik med WordPress (och tjäna pengar).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map