Blogger mot WordPress – Expertrecension (Vilken är bäst?)

bloggare mot wordpress


Letar du efter den perfekta plattformen för att starta en blogg?

Om du gjorde en del online-undersökningar eller frågade någon med bloggkompetens var förslagen antagligen att börja med WordPress eller Blogger.

Att välja rätt plattform kan vara tråkigt eftersom WordPress och Blogger är bland de mest populära bloggplattformarna som används idag.

I den här artikeln kommer vi att diskutera Blogger mot WordPress noggrant när det gäller deras funktioner, användarvänlighet, designalternativ, styrkor, svagheter och mer.

WordPress jämfört med Blogger-jämförelse är uppdelat i 10 avsnitt:

 1. Översikt
 2. Enkel användning
 3. Designalternativ
 4. Funktioner och funktioner
 5. Ägarskap till din blogg
 6. Alternativ för intäktsgenerering
 7. säkerhet
 8. Stöd
 9. Kosta
 10. Enkel migration

1. Översikt: WordPress och Blogger som bloggplattformar

Vad är WordPress?

wordpress-org

WordPress är det mest populära innehållshanteringssystemet (CMS) som används idag och driver över 30% av alla webbplatser online. Det är en öppen källkod / fri programvara som underlättar skapande, redigering, organisering och publicering av innehåll.

Du behöver en värdserver och domännamn för att skapa en WordPress-blogg. Webbhotell är där människor lagrar innehållet och filerna i sin blogg, och ett domännamn är adressen till din blogg på internet, som IsItWP.com eller Google.com. När du skriver ditt domännamn i webbläsarens adressfält riktas du sedan till värdservern där din webbplats är värd och din webbplats visas.

Notera: Jämförelsen är mellan WordPress (WordPress.org) och Blogger som är värd för egen värd. Om du vill veta skillnaden mellan de två WordPress-smakerna, här är vår jämförelse av WordPress.com mot WordPress.org.

Vad är Blogger?

blogger-for-blogging

Blogger är en grundläggande bloggplattform där du kan lägga till innehåll och publicera. Med Blogger kan du publicera gratis bloggar med underdomänen blogspot.com. Google köpte Blogger 2003 och omklassificerade det som den Blogger vi känner idag.

Med Blogger är din blogg värd på deras servrar, så du behöver inte hitta ett värdföretag. Du behöver inte ens ett domännamn om du föredrar att använda underområdet för blogspot för din blogg. Till exempel skulle din bloggs namn på Blogger vara exempel.blogspot.com.

2. Användarvänlighet

Användarvänlighet – WordPress

Det första och främsta som folk älskar med WordPress är dess enkelhet.

För att starta en blogg på WordPress måste du köpa en WordPress-värdplan och ett domännamn. Sedan installerar du WordPress på din webbhotell och ansluter din domän till den. Det är allt som krävs för att skapa en blogg på WordPress.

När din blogg har startat kan du börja publicera artiklar. Medan ett standardtema är förinstallerat på WordPress kan du ändra det temat och anpassa utseendet på din blogg genom att installera det WordPress-tema du väljer från det gratis WordPress temakatalog. Se till att läsa recensioner av populära WordPress-teman innan du väljer och installerar slumpmässigt.

Nedan ser du hur din WordPress-instrumentpanel kommer att se ut.

wordpress-instrumentpanel-create-new-post

Enkel att använda – Blogger

Bloggers installationsprocess är enklare än WordPress. Blogger är redan värd av Google och är en plattform som är klar att använda så du behöver inte hitta en värdserver för din blogg. Det betyder också att din webbplats kommer att finnas på samma server där alla andra Blogger-webbplatser finns. Du kommer också att ha samma underdomän (.blogspot.com) om du inte köper ett domännamn.

För att starta en blogg på Blogger måste du ha ett Google-konto, men det är det enda kravet. Registrera dig helt enkelt med ditt Google-konto och följ stegen. Du måste ge en titel till din blogg och välja en bloggadress.

Sedan kan du börja skapa inlägg och publicera dem. Se skärmdumpen nedan för att se hur Blogger-plattformen ser ut.

Create-A - post-bloggare

Vinnaren: Både WordPress och Blogger är kända för användarvänlighet. Men Blogger är lättare att konfigurera när de två jämförs. Om du vill ha en lättanvänd plattform som också har massor av anpassningsalternativ väljer du istället WordPress.

3. Designalternativ

Designa en WordPress-blogg

När det gäller designalternativ är WordPress långt framåt. Du kan hitta tusentals gratis teman i officiella WordPress.org-temförvaret. Dessutom finns det hundratals tredjeparts temabutiker och marknadsplatser där du kan köpa premiumtema.

För att installera ett tema kan du helt enkelt gå till Teman »Lägg till nytt. Du kan direkt komma åt de gratis teman från din instrumentpanel och installera dem.

add-wordpress-teman

Designa en Blogger-blogg

Liksom WordPress hanteras designen av en Blogger-baserad blogg också av teman. Nackdelen är dock att temalternativen är begränsade. Det finns cirka 10 typer av teman med 3 till 7 varianter av varje tema.

För att ändra temat går du bara till Tema menyn, förhandsgranska tillgängliga teman och lägg till det du gillar mest.

add-blogger-teman

Vinnaren: Vi kan säkert säga att WordPress är vinnaren när det gäller design och anpassningsalternativ. Du kan enkelt hitta ett gratis WordPress-tema som bäst passar dina unika behov. Det finns oändliga möjligheter att anpassa WordPress-teman. Å andra sidan, med Blogger, är de tillgängliga teman och designalternativ starkt begränsade.

4. Funktioner och funktioner

Lägga till funktioner och funktioner i en WordPress-blogg

Som nämnts ovan stöds WordPress av en enorm gemenskap med tusentals utvecklare över hela världen. Precis som med teman finns det tusentals gratis och premium plugins som lägger till funktioner och funktioner på WordPress-webbplatser. Det finns plugins för nästan alla funktioner du kan tänka på; kontaktformulär, blygenerering, SEO osv. för att nämna några.

Med dessa plugins kan du förvandla din enkla blogg till en företagswebbplats, e-handel eller andra typer av webbplatser.

För att lägga till plugins på din webbplats kan du helt enkelt gå till plugins -menyn i WordPress-instrumentpanelen. Precis som att installera teman, kan du direkt komma åt officiella gratis plugins från din instrumentpanel medan du måste ladda upp premium dem.

add-wordpress-plugins

Lägga till funktioner och funktioner på Blogger

Blogger har inte flexibiliteten i WordPress. Det finns inget sätt att lägga till plugins. Du kan dock infoga skript från tredje parts tjänster för att lägga till grundläggande funktioner. Du kan till exempel lägga till ett Wufoo.com-skript för att lägga till ett kontaktformulär. Men att använda ett tredjepartsskript har sina egna begränsningar om du inte får ett premiumabonnemang. Naturligtvis kan du inte utöka Bloggers funktioner som du kan med WordPress.

Vinnaren: WordPress är långt framåt när det gäller att utöka funktioner och funktioner. Om du använder bloggare och letar efter andra alternativ kan du kolla in den här artikeln om att flytta en blogg från bloggare till WordPress.

5. Ägarskap – Vem är den ultimata ägaren av din blogg?

Ägare av en WordPress-blogg

WordPress är gratis / öppen källkodsprogram som du kan ändra och använda gratis. Du kan skapa en WordPress-blogg med ditt eget webbhotell och anpassade domännamn. Detta innebär att du är den ultimata ägaren av bloggen.

Du skulle också vilja kolla in de bästa blogggeneratorerna.

Du har full kontroll över att hantera din WordPress-blogg. Du kan anpassa det helt utan några begränsningar. Och när du vill stänga av det kan du göra det på din egen vilja.

Ägare av en Blogger-blogg

Till skillnad från WordPress är den ultimata ägaren av din Blogger-blogg inte du utan Blogger själv. Eftersom du använder Bloggers plattform är du ansvarig för dess villkor. Du kan inte göra mycket anpassning och ännu värre kan Blogger stänga av din webbplats utan ditt samtycke.

Om du ser allvar med att blogga, kan Blogger.com inte betraktas som en pålitlig plattform.

Vinnaren: Med WordPress äger du din blogg medan du på Blogger ansvarar för Blogger.coms användarvillkor. WordPress är den tydliga vinnaren här.

6. Alternativ för intäktsgenerering

Alternativ för WordPress-intäktsgenerering

Om du vill tjäna pengar på din blogg är WordPress det bästa valet. Du kan enkelt lägga till Google Adsense, affiliate-länkar och reklambannrar på din blogg.

Dessutom kan du enkelt skapa en e-handelssida på din WordPress-blogg och sälja dina produkter för att tjäna pengar. Det finns flera eCommerce-plugins för WordPress som låter dig aktivera eCommerce-funktioner på din WordPress-blogg.

Alternativ för Blogger-intäkter

Du kan tjäna pengar på en Blogger-baserad blogg genom att lägga till Google Adsense och affiliate-länkar. Eftersom Blogger är en Google-ägd tjänst är Google Adsense en inbyggd funktion i Blogger. Eftersom Blogger är en gratis plattform, värderar de flesta annonsörer emellertid bloggen, särskilt om du vill sälja direktannonser utan tjänster från tredje part som Google AdSense däremellan. Detta kan vara ett allvarligt slag för din intjäningspotential. Dessutom tillhandahåller Blogger inte inbyggd e-handelsintegration.

add-adsense-on-bloggare

Vinnaren: WordPress är den mest pålitliga plattformen om du vill tjäna pengar på din blogg. Omvänt kommer din intjäningspotential med din Blogger.com-blogg att vara låg, eftersom de flesta annonsörer undervärderar den.

7. Säkerhet

Säkerhetsaspekter av en WordPress-blogg

Att tillhandahålla säkerhet till din WordPress-webbplats är inte raketvetenskap tack vare det stora utbudet av WordPress-säkerhetsplugins.

Dessutom måste du också hantera säkerhetskopior själv med en WordPress-säkerhetskopia-plugin.

Du bör också läsa den ultimata säkerhetsguiden för WordPress för mer information.

Säkerhetsaspekter av en Bloggerblogg

Med Blogger behöver du inte oroa dig för att hantera serverns resurser, säkerhetskopior eller någon annan aspekt angående säkerhet. Du kan skapa en blogg, publicera inlägg och ha en lugn sömn eftersom du vet att Blogger.com tar ansvaret för att säkra din blogg.

Det rekommenderas dock att göra en regelbunden säkerhetskopia av ditt Blogger.com-innehåll, eftersom Blogger kan gå av med din blogg när som helst utan ditt samtycke.

Vinnaren: Blogger är vinnaren här. Att säkra din WordPress-blogg är ditt enda ansvar medan Blogger.com tar ansvaret för att säkra din blogg. Det rekommenderas dock att göra en säkerhetskopia av din blogg, oavsett vilken plattform du är på.

8. Support

Hur man får WordPress-support

WordPress ‘community är enormt. Andens samhälle är levande och väl, och hjälper WordPress-användare, delar kunskap och bidrar till WordPress-programvaran.

Relaterad: Bästa 24/7 WordPress-supporttjänster för att hantera din webbplats.

Du kan besöka officiell supportsida för WordPress.org för några grundläggande tutorials, dokumentation och supportforum. Dessutom kan du hitta ett stort antal resurser online som IsItWP och WPBeginner för att hjälpa dig med dina WordPress-problem.

wordpress-support

Hur man får Blogger-support

Till skillnad från WordPress har Blogger begränsade supportalternativ. Om du klickar på Hjälp ikon, hittar du några artiklar om hur du använder Blogger. Det handlar tyvärr om det.

blogger-support

Du kan också hitta några fler artiklar och supportforum på Googles supportsida.

Vinnaren: WordPress är den tydliga vinnaren när det gäller support.

9. Kostnad

Hur mycket kostar det att skapa en WordPress-blogg?

Även om WordPress-programvaran är gratis måste du köpa ett domännamn och värd för att skapa din WordPress-blogg.

Ett domännamn kostar cirka $ 14,99 för ett år. Men om du väljer Bluehost får du ett gratis domännamn tillsammans med din webbhotell. Den grundläggande Bluehost-planen kostar $ 2,75 per månad, vilket är ett ganska bra pris för all flexibilitet din WordPress-blogg kan erbjuda.

Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande »

Hur mycket kostar det att ställa in en Blogger-blogg?

Du kan skapa en Blogger-blogg helt kostnadsfritt om du är nöjd med en delad underdomän (t.ex. exempel.blogspot.com). Du kan använda den gratis för alltid med ett underdomän till blogspot.com.

Om du vill ändra den eller ta bort underdomänen måste du köpa en domän från tredje parts domänregistratorer som Godaddy eller NameCheap. För att driva en bloggblogg måste du bara betala för den årliga domänregistreringsavgiften.

Vinnaren: Att starta en Blogger-blogg är gratis medan du måste spendera cirka 110 $ per år för att driva en WordPress-blogg. Med tanke på de enorma potentialer som en WordPress-blogg erbjuder är kostnaderna rimliga.

Lära sig mer om hur mycket det kostar att driva en WordPress-webbplats.

10. Enkel migration

Hur man migrerar en WordPress-blogg

Processen att migrera en WordPress-blogg till en annan webbhotell eller andra CMS-plattformar är ganska enkel.

Om du letar efter självstudier online får du massor av artiklar, handledning och videohandledning om hur du migrerar en WordPress-blogg,

Hur man migrerar en Bloggerblogg?

Du kan migrera en Blogger-blogg till WordPress eller andra plattformar genom att exportera din databas. Det är dock inte så lätt som WordPress-migrering.

Med bättre migreringsalternativ är WordPress vinnaren här.

Tydligen är WordPress den bästa bloggplattformen som finns. Jämfört med Blogger finns det en liten inlärningskurva för att sätta upp din WordPress-blogg, men vi är säkra på att du håller på med utmaningen! Dessutom har vi massor av artiklar på just denna webbplats för att guida dig om hur du startar en WordPress-blogg.

Om du vill skapa en professionell blogg är WordPress din go-to-plattform. Det erbjuder all flexibilitet du behöver för att anpassa din blogg. Dessutom kan du bygga alla typer av webbplatser på WordPress med en minimal ansträngning.

Å andra sidan är Blogger en grundläggande bloggplattform som har begränsade anpassningsalternativ. Det passar bäst för hobbybloggare som inte vill spendera en krona för att bygga en blogg.

Om du vill lära dig att starta en WordPress-blogg är här den kompletta guiden för nybörjare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map