Delad kontra hanterad WordPress Hosting (Jämfört)

delade vs lyckades


Undrar du om du vill välja delad eller hanterad WordPress-värd för din webbplats? Ett webbhotellkonto är ett måste om du vill skapa en webbplats. Ett webbhotellkonto är där din webbplats kommer att leva på internet och är det som gör det möjligt för användare att besöka din webbplats. Så det är viktigt att välja en webbhotelltjänst som passar dina behov.

I den här artikeln kommer vi att jämföra delad kontra hanterad WordPress-värd för att hjälpa dig att avgöra vilket är det bästa valet för dig.

Låt oss börja.

Vad är webbhotell?

Om du fortfarande undrar “vad är webbhotell?”, Låt oss förklara lite ytterligare.

De två viktigaste sakerna du behöver för att bygga en webbplats är ett webbhotellkonto och ett domännamn.

Som vi nämnde tidigare är webbhotell där din webbplats kommer att “leva” på internet. Detta innebär i princip att webbhotell är ett utrymme på internet där din webbplats lagras så att användare kan komma åt den. Ett webbhotellkonto och ett domännamn gör det möjligt för användare att skriva in din webbplats-URL i adressfältet i deras webbläsare och visa din webbplats.

Men det finns ett antal olika webbhotelltjänster på marknaden. Som nybörjare kan det vara svårt att ta reda på vilken som är det bästa valet för din webbplats.

Så låt oss titta på skillnaden mellan delad hosting och hanterad WordPress-värd.

Vad är Shared Hosting?

delad hosting

Delad hosting är när du delar en enda server (utrymme på internet) och de resurser som är kopplade till den med ett antal olika webbplatser. Så din webbplats lagras på samma plats som många andra webbplatser och du måste dela minne, diskutrymme, data och CPU (bearbetning) tid.

Delad värd är ett populärt val främst på grund av att det är ett av de mest prisvärda alternativen, med vissa delade hostingtjänster som kostar så lågt som $ 2,75 per månad.

Men eftersom du delar serverresurser med andra webbplatser kan dessa andra webbplatser ibland sakta ner din egen webbplats om de använder mycket av resurserna. Men för det mesta märker du inte den här typen av problem. Speciellt om du har en webbplats med låg trafik, personlig webbplats, blogg eller webbplats för små företag.

Med delad hosting är du också vanligtvis ansvarig för att underhålla din webbplats själv. Detta kan inkludera säkerhet, säkerhetskopiering, prestanda och så vidare.

Vad hanteras WordPress Hosting?

delad hosting

Hanterad WordPress-värd är som att ha en concierge till din webbplats. Med hanterad WordPress-värd får du extra tjänster och de bäst hanterade WordPress-värdföretagen underhåller i princip din webbplats åt dig. De kommer att ta hand om värdrelaterade frågor som säkerhet, säkerhetskopiering, uppdatering av WordPress etc. så att du kan fokusera på andra områden i ditt företag.

Hanterade WordPress-hostingtjänster tenderar också att erbjuda premiumkundsupport för att få dina problem löst så snabbt och så enkelt som möjligt.

På grund av dessa extra tjänster är hanterad WordPress-värd mycket dyrare än delad hosting.

Nu när du känner till grunderna i delad kontra hanterad WordPress-värd, låt oss ta en titt på för- och nackdelarna med var och en.

Fördelar och nackdelar med delad värd

Som med alla tjänster finns det fördelar och nackdelar med delad hosting. Låt oss titta på dem.

Fördelar med Shared Hosting

 • prisvärd – Delade värdtjänster är marknadens billigaste. Det är lätt att hålla kostnaderna nere när du väljer delad hosting, vissa delade webbhotell kostar så lite som $ 2,75 / månad.
 • Enkel installation – Många delade hostingtjänster erbjuder WordPress-installation med 1 klick, så att du enkelt kan komma igång med att bygga din webbplats.
 • cPanel – Med delad hosting får du tillgång till en cPanel som gör det enkelt att hantera din webbplats.
 • E-postkonton – Många delade hostingtjänster erbjuder gratis e-postkonton. Så kan du få ett professionellt e-postmeddelande, till exempel [email protected] utan att spendera extra pengar.

Nackdelar med delad värd

 • Underhåll – Att välja delad webbhotell innebär att du är ansvarig för underhållet av din webbplats som säkerhet, WordPress-uppdateringar, säkerhetskopior och mer.
 • Långsam responstid och drifttid – Att dela servern och resurserna med andra webbplatser innebär att din webbplats troligen kommer att uppleva långsammare belastningstider och ofta drifttid.
 • Endast för webbplatser med låg trafik – Delad webbhotell passar bäst för webbplatser som inte får hög trafik, till exempel webbplatser för små företag, personliga webbplatser, bloggar osv..

Fördelar och nackdelar med hanterad WordPress Hosting

Låt oss nu titta på för- och nackdelarna med hanterad WordPress-värd.

Fördelar med Managed WordPress Hosting

 • Högre hastigheter – Hanterade WordPress-värdtjänster kan erbjuda brinnande snabba hastigheter eftersom deras hårdvara och mjukvara är optimerad för WordPress.
 • Säkerhet och säkerhetskopior – Säkerhet och säkerhetskopior hanteras åt dig av det hanterade WordPress-värdföretaget så att du inte behöver oroa dig för att din webbplats inte är säker.
 • Automatiska uppdateringar – Många WordPress-värdstjänster kommer att hantera centrala WordPress-uppdateringar för dig och till och med automatiskt uppdatera WordPress-teman och plugins, vilket hjälper till att hålla din webbplats säker.
 • Prioritetsstöd – Med hanterad WordPress-värd får du bästa kundsupport och dina problem kommer att lösas av WordPress-experter snabbt.

Nackdelar med Managed WordPress Hosting

 • Dyr – På grund av de extra tjänster som WordPress-webbhotell erbjuder, betalar du mycket mer pengar varje månad jämfört med delad hosting.
 • Plugin-begränsningar – Eftersom hanterade WordPress-värdtjänster vill säkerställa bästa prestanda tillåter de inte att du använder vissa plugins som kan bromsa din webbplats.
 • Strikta gränser – Vissa hanterade WordPress-värdar sätter strikta webbplatsgränser och / eller besökare.
 • Endast för WordPress-webbplatser – Med hanterad WordPress-värd kan du endast vara värd för WordPress-webbplatser.

Vad man ska leta efter i Shared eller Managed WordPress Hosting?

När du försöker välja den bästa delade eller hanterade WordPress-värden för din webbplats är det viktigt att titta på ett antal faktorer innan du fattar ditt beslut. Du vill inte snabbt välja en webbhotell, bygga din webbplats och sedan senare ta reda på att du gjorde fel val.

Så här är vad du ska leta efter när du tittar på både delad och hanterad WordPress-värd:

 • Kosta– Välj en webbhotell som är överkomlig för dig och ger dig det du letar efter till ett rimligt pris.
 • Uptime – Det är viktigt att välja en webbhotell som kan erbjuda en god drifttidsgaranti så att din webbplats är tillgänglig för användare hela tiden.
 • Funktioner – Se till att du väljer en webbhotell som erbjuder alla funktioner du behöver för din webbplats. Till exempel, 1-klick på WordPress-installation, e-postkonton, gratis domännamn osv.
 • Säkerhet och hastighet – Välj en webbhotell som är säker och optimerad för hastighet så att din webbplats är säker och fungerar bra för dina webbplatsbesökare.
 • Kundsupport – Webbhotelltjänsten du väljer bör erbjuda support dygnet runt så att du kan få problem med din webbplats så fort som möjligt.

Därefter delar vi med dina bästa val för de bästa delade värdföretagen och de bäst hanterade WordPress-värdföretagen.

De bästa delade värdföretagen

Om du vill välja en delad hostingtjänst, här är våra bästa val för de bästa delade webbhotelltjänsterna.

1. Bluehost

Bluehost-webbplats

Bluehost är den mest populära webbhotellstjänsten på marknaden. Det rekommenderas officiellt av WordPress.org och det driver över 2 miljoner webbplatser över hela världen.

Bluehost erbjuder 1-klick på WordPress-installation, obegränsad bandbredd, support 24/7, dagliga automatiska säkerhetskopior med mera. De erbjuder också resursskydd. Denna teknik identifierar andra webbplatser som använder för många resurser och flyttar dem tillfälligt till isolerade system. Detta säkerställer att webbplatsens prestanda inte påverkas, vilket är en fantastisk funktion för delad hosting.

För mer information, kolla in vår Bluehost-recension.

Dessutom får IsItWP-användare ett fantastiskt erbjudande om delad hosting med WordPress. Du kan få 60% rabatt på webbhotell tillsammans med ett gratis domännamn och SSL-certifikat. Det betyder att du kan få delad webbhotell för endast $ 2,75 / månad!

Kom igång med Bluehost idag.

2. SiteGround

siteground billig värd

SiteGround är en av de bästa delade webbhotelltjänsterna som är betrodda av ägarna till 2 miljoner domäner. Liksom Bluehost rekommenderas det också av WordPress.org.

För mer information, kolla in vår SiteGround-granskning.

Några av SiteGrounds enastående funktioner inkluderar gratis SSL och HTTPS, gratis e-postkonton, dagliga säkerhetskopior, obegränsad trafik, support dygnet runt och mycket mer. De erbjuder även gratis CloudFlare CDN (innehållsleveransnätverk) i alla sina planer för att säkerställa att din webbplats är snabb och säker.

Du kan komma igång med SiteGround för endast $ 3,95 / månad och de erbjuder en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti.

Kom igång med SiteGround idag.

3. HostGator

hostgator-web-värd

HostGator gör delad webbhotell enkelt och prisvärd. HostGator erbjuder möjligheten att skapa en webbplats med sin egen webbplatsbyggare, som kommer med över 100 mallar och ett bildbibliotek. Eller så kan du skapa en WordPress-webbplats med deras 1-klick WordPress-installation.

Kolla också in HostGator-recensionen för mer information.

De erbjuder också funktioner som en flexibel, lättanvänd kontrollpanel som hjälper dig att hantera din webbplats, obegränsad bandbredd, SSL-certifiering, 99,9% drifttidsgaranti, gratis webbplatsöverföring, 24/7/365 support via telefon och livechatt, och mer.

HostGator erbjuder också de bästa återförsäljarhotellplanerna.

Prissättning för HostGator börjar endast på $ 2,75 / månad och de erbjuder en 45-dagars pengarna tillbaka-garanti.

Kom igång med HostGator idag.

4. iPage

ipage hosting granskning

iPage är en av de mest prisvärda delade webbhotelltjänsterna på marknaden. iPage är också ett miljövänligt webbhotellföretag; deras datacenter och webbservrar drivs av vindkraft.

Några av de funktioner som följer med deras webbhotellplaner inkluderar en gratis webbplatsbyggare, gratis e-postadresser, gratis annonskrediter för Google och Bing, webbplatsanalys och mer.

För mer information, kolla in vår iPage-granskning.

Du kan komma igång med iPage för endast $ 1,99 / månad, som inkluderar ett gratis domännamn och SSL-certifikat. De erbjuder också en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti så att du kan deras webbhotell tjänster riskfria.

Kom igång med iPage idag.

De bästa hanterade WordPress-värdföretagen

Låt oss nu titta på våra rekommendationer för de bäst hanterade WordPress-värdföretagen på marknaden.

1. WP-motor

wp motorgranskning

WP Engine är ett av de bäst förvaltade WordPress-värdföretagen på marknaden som driver 500 000 webbplatser på internet. WP Engine är skapad med hastighet, prestanda och säkerhet i åtanke.

WP Engine erbjuder drifttidsskydd, helt hanterade globala CDN, automatiska WordPress-uppdateringar, hotdetektering och blockering, dagliga automatiserade säkerhetskopior, automatisk cache, och mer.

Andra funktioner inkluderar över 35 premium StudioPress-teman, gratis SSL-certifikat och expertkundsupport.

Prissättning på WP Engine börjar på $ 35 / månad, men du kan få 4 månader gratis med vår speciella IsItWP-affär.

Kom igång med WP Engine idag.

2. SiteGround Managed WordPress Hosting

Siteground förvaltade-wordpress-hosting

SiteGround är en stor delad värdtjänst, men SiteGround erbjuder också prisvärda hanterade WordPress-värdar också.

Deras hanterade värdplaner inkluderar WordPress-installation, automatiserade uppdateringar, expert WordPress-support, avancerad WordPress-säkerhet och mer. Dessutom kommer din webbplats att laddas supersnabb med gratis CDN för varje konto, anpassad serverinställning och SSD-lagring.

Du kan komma igång med SiteGround Managed WordPress-värd för endast $ 3,95 per månad, vilket är mycket billigare än många andra hanterade WordPress-värdtjänster.

Kom igång med SiteGround Managed WordPress Hosting idag.

3. Bluehost Managed WordPress Hosting

Bluehost förvaltade-wordpress-värd

Den mest populära delade webbhotelltjänsten Bluehost erbjuder också hanterad WordPress-värd med sin WP Pro-plan.

Att växa din webbplats är enkelt med Bluehost Managed WordPress-värd. De erbjuder ett brett utbud av funktioner inklusive ett allt-i-ett-marknadsföringscenter och instrumentpanel, SEO, e-postmarknadsföring och sociala medieverktyg, en iscensättningsmiljö som låter dig testa din webbplats innan den går live och mer.

Dessutom är Bluehosts WP Pro-plan optimerad för hastighet, med SSD (solid state-enheter) och en lägre serverdensitet (färre kunder per server).

Bluehost WP Pro-planen börjar på $ 19,95 / månad.

Kom igång med Bluehost WP Pro idag.

4. Liquid Web

liquidweb hanterade wordpress hosting

Liquid Web är en av ledarna inom hanterad WordPress-värd. Med Liquid Web kan du inte njuta av några överskottsavgifter, trafikbegränsningar eller uppmätta sidvisningar, automatiska plugin-uppdateringar utan bekymmer och en bildoptimeringsplugin ingår.

Andra funktioner inkluderar full serveråtkomst, scenplats, automatisk SSL, automatisk dagliga säkerhetskopior, 24-timmars support och mer.
Du kan komma igång med Liquid Web för endast $ 29 / månad för en webbplats.

Kom igång med Liquid Web idag.

Delad kontra hanterad WordPress-värd: Vad ska du välja?

Nu när du vet skillnaden mellan delad och hanterad WordPress-värd är det dags att ta reda på vilket alternativ som är det bästa valet för dig.

Om du precis startar en blogg eller liten webbplats rekommenderar vi att du väljer delad värd. Delad hosting är mycket billigare och det passar bäst för små webbplatser med lite trafik.

Delade hostingtjänster som Bluehost och SiteGround kommer att ge dig allt du behöver för att få din webbplats igång och du behöver inte spendera massor av pengar.

Å andra sidan, om du har en webbplats med hög trafik, skulle du vara bättre på att välja en hanterad WordPress-webbhotell som WP Engine. Hanterad WordPress-värd säkerställer att din webbplats är optimerad för hastighet, prestanda och säkerhet.

Dessutom, eftersom hanterade WordPress-värdtjänster hanterar underhållet av din webbplats för dig, kan du fokusera på andra områden i ditt företag.

Vi hoppas att du gillade den här artikeln om delad kontra hanterad WordPress-värd. Om du gillade det här inlägget, kolla in vår guide om hur du värdar en webbplats (steg för steg).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me