Grammarly vs. Hemingway vs. Jetpack (Bästa stavningskontroller jämfört)

bästa stavningskontroller


Letar du efter den bästa grammatikontrollprogramvaran? Oavsett om du skriver blogginlägg eller skriver kopia för din webbplats för småföretag är det viktigt att ha perfekt grammatik och skiljetecken. Dålig grammatik och skiljetecken kommer att göra din webbplats ser uprofessionell. Inte alla är en stark stavare men det är okej. Även de mest erfarna författarna gör misstag. Lyckligtvis finns det ett antal gratis stavningskontrollverktyg som hjälper dig.

I den här artikeln ska vi gå igenom för- och nackdelarna med några av de bästa programvarorna för grammatikontroller och se vilket verktyg som kommer ut på toppen i striden om Grammarly vs. Hemingway vs. Jetpack.

Låt oss börja.

Grammarly

grammarly-best-grammatikkontroll-program

Grammarly är det mest populära stavekontrollen och grammatikontrollverktyget tillgängligt online. Grammarlys AI-driven skrivassistent finner skrivfel när du skriver och föreslår sätt att fixa dem.

Detta grammatikontrollverktyg understryker tydligt dina misstag i rött. Du kan sedan föra muspekaren över ordet för att få förslag på hur du kan åtgärda felet och med 1 klicka kommer verktyget att fixa ditt misstag.

Du kan också korrigera misstag i ditt dokument med hjälp av deras assistent. Detta låter dig få en detaljerad sammanfattning av alla stav- och grammatikfel i ditt skrivande och ger mer detaljerade förklaringar och lösningar för dina misstag.

grammarly-assistant

När du registrerar dig med Grammarly kan du också anpassa verktyget för dina exakta behov. Du kan välja vad det mesta av ditt författande är för om det är för arbete, skola eller andra projekt. Du kan också välja din skrivfärdighetsnivå från nybörjare, mellanliggande eller avancerad.

grammarly-personalisering

Denna anpassning säkerställer att du får den exakta skrivhjälpen du behöver.

Funktioner

Grammatik korrigerar inte bara dina stavnings- och grammatikfel när du skriver, och omedelbart hittar och korrigerar över 150 typer av grammatikfel utan de erbjuder ett antal andra coola funktioner i sin standardversion och avancerade version också, inklusive:

Standardfunktioner:

 • Åtkomst till dina dokument på flera enheter
 • Fånga kontextuella stavning och grammatikfel
 • Se förklaringar till grammatikregler
 • Lägg till ord i din personliga ordbok
 • Se definitioner och synonymer genom att dubbelklicka på
 • Få resultatstatistik via e-post

Avancerade funktioner:

 • Över 100 ytterligare avancerade kontroller för skiljetecken, grammatik, sammanhang och meningsstruktur
 • Genrespecifika skrivstilscheck
 • Förslag till förbättringar av ordförråd
 • Plagieringsdetektor som kontrollerar mer än 16 miljarder webbplatser

integrationer

En av de största förmånerna att använda Grammarly är förmågan att integrera den med nästan alla appar eller plattformar du kan föreställa dig. Det betyder att oavsett var du skriver online så kommer Grammarlys programvara för grammatikontroll att finnas där för att hitta dina skrivfel för dig.

grammarly-integrationer

Grammatiskt integreras sömlöst med appar och plattformar som:

 • Gmail
 • Syn
 • Facebook Messenger
 • Yahoo
 • Slak
 • Microsoft Word
 • Google Dokument
 • Sociala medieplattformar som LinkedIn och Twitter
 • WordPress
 • Och många fler

Om du har en blogg eller webbplats på WordPress är Grammarlys integration med WordPress bra. När du skapar ett blogginlägg i WordPress Post Editor eller skriver kopia för dina webbplatssidor, kommer Grammarly att fånga dina stavnings- och grammatikfel åt dig. Du behöver inte oroa dig för att publicera ett blogginlägg med några skrivfel igen.

Detta kan skapa problem om du skriver en lång artikel eftersom du måste bläddra hela vägen tillbaka till toppen för att använda alla verktyg i verktygsfältet.

Prissättning

Du kan gratis installera Grammarlys webbläsartillägg för Google Chrome, Firefox och Microsoft Edge, som innehåller alla funktioner i standardplanen.

Om du vill ha åtkomst till deras avancerade funktioner kan du registrera dig för deras Premium-konto. Du kan välja betalningsfrekvens för ett Premium-konto.

grammarly-best-grammatikkontroll-program

Du kan betala varje månad för $ 29,95 / månad, kvartalsvis för $ 59,95 / kvartal ($ 19,98 / månad) eller årligen för $ 139,95 / år ($ 11,66 / månad).

Kom igång med grammatik idag »

Hemingway

hemingway-best-grammatikkontroll-verktyg

Hemingway är ett annat välkänt online stavningskontrollverktyg. Detta grammatikontrollverktyg är dock webbaserat, så du kan inte använda det inom WordPress eller någon annan app. Så, tyvärr, om du vill starta en blogg kan du inte korrekturläsa och redigera dina inlägg från din WordPress-instrumentpanel med det här stavkontrollverktyget.

Om du vill använda Hemingway, kopiera och klistra in din text i deras app och verktyget kontrollerar dina skrivningar för stavnings- och grammatikfel.

Verktygets distraktionsfria gränssnitt låter dig snabbt hitta fel, så att du kan publicera ditt polerade innehåll så snabbt som möjligt.

Funktioner

Hemingway kontrollerar inte bara dina skrivningar för stavnings- och grammatikfel utan det är också en stilkontroll. Det här verktyget använder ett iögonfallande, färgkodat system för att påpeka ordliga meningar, komplexa ord, passiv röst och adverb.

Till exempel föreslår Hemingway att du tar bort adverb för att göra ditt skrivande starkare och kommer att markera adverb i blått.

best-grammatikkontroll-software-Hemingway

Hemingway hjälper dig också att förbättra skrivbarhetens läsbarhet genom att ge dig en läsbarhetspoäng och ge förslag på förbättringar.

Det är viktigt att ditt innehåll är lättläst, annars kommer ingen att vilja läsa det. Så detta grammatikontrollverktyg är bra för att hjälpa dig att skriva innehåll för din blogg eller webbplats som är lätt att förstå för dina läsare.

Prissättning

Du kan använda den webbaserade Hemingway-appen för att kontrollera att du skriver för fel gratis – det kostar dig ingenting att använda online grammatikontrollprogramvaran.

Men du kan också köpa en skrivbordsversion för Windows och Mac för endast $ 19.99.

hemingway-prissättning

Att köpa skrivbordsversionen av Hemingway gör att du kan posta direkt till WordPress, använda verktyget utan internetanslutning och enkelt importera och exportera från andra program som Microsoft Word.

Kom igång med Hemingway idag »

Ryggraket

jetpack-best-grammatikkontroll-program

Jetpack är en av de populäraste WordPress-pluginsna genom tiderna. Det är en allt-i-ett-plugin för design, marknadsföring och säkerhet. Men visste du att det också är en av de bästa programvarorna för grammatikontroll?

Jetpack kallar deras grammatikontrollprogramvara Efter tidsfristen och det är tillgängligt direkt i Jetpack-plugin-programmet.

Ladda bara ner gratis Jetpack-plugin. När den har installerats och aktiverats, gå till inställningar. I Skrift avsnittet, slå på Kontrollera stavning, stil och grammatik knapp. När du startar den kan du också välja ytterligare alternativ för vad du vill att verktyget ska leta efter.

jetpack-best-grammatikkontroll-program

När du har aktiverat stavningskontrollinställningen och ställt in dina inställningar ser du en kryssmarkeringsknapp som läggs till i WordPress-redigeringsverktygsfältet. Klicka bara på knappen för att kontrollera stavnings- och grammatikfel i blogginlägget eller sidan.

jetpack-best-grammatikkontroll-program

Du kan sedan klicka på varje färgkodad, understruket fel som verktyget hittar för att se förslag för att fixa stavnings- eller grammatikfelet.

jetpack-förslag

Den enda nackdelen med Jetpacks grammatikontrollprogramvara är att den för närvarande inte fungerar med den nya Gutenberg WordPress-redigeraren. Med Gutenberg-redigeraren finns det ingen stavningssymbol på din skärm längre som i den klassiska redigeraren och Jetpack-pluginet tar inte upp fel när du skriver.

Så om du vill använda Jetpack för att hitta fel i dina blogginlägg och WordPress-webbplatsen måste du inaktivera Gutenberg och gå tillbaka till den klassiska redigeraren i WordPress.

För steg för steg-instruktioner för hur du gör det, kolla in den här guiden på hur man inaktiverar Gutenberg och behåller den klassiska redaktören i WordPress.

Relaterat: Jetpack-alternativ

Funktioner

Jetpacks programvara för grammatikontroll är ganska grundläggande i sin funktionsuppsättning, främst för att grammatikontrollprogramvaran inte är huvudfokus för detta plugin.

Men även om funktionsuppsättningen är grundläggande, har plugin-programmet fortfarande ett antal funktioner som gör det lättare att kontrollera dina blogginlägg, inklusive:

 • Färgkodning för att enkelt känna igen stavning, missbruk av ord, grammatik och stilfel.
 • Alternativ att köra korrekturläsaren automatiskt innan du publicerar eller uppdaterar ett inlägg.
 • Möjligheten att ignorera fel 1 gång eller alltid.
 • Finns på engelska, franska, tyska, portugisiska och spanska.
 • Avancerade grammatikontrollalternativ som biaspråk, klichéer, dubbla negativ, passiv röst, fraser som ska undvikas och mer.

Prissättning

Jetpack är ett gratis WordPress-plugin. Så du kan använda den för att kontrollera din grammatik och stavning utan kostnad för dig alls.

De erbjuder emellertid ett antal betalda planer som ger dig tillgång till ett antal avancerade funktioner. Dessa planer inkluderar Personligt för $ 3,50 / månad, Premium för $ 9 / månad och Professional för $ 29 / månad.

jetpack-prissättning

Om du uppgraderar till en betald plan med Jetpack får du dock inte avancerade grammatikontrollfunktioner. De betalade planerna är för att öka prestanda, säkerhet, trafik och intäkter, webbplatsaktivitet och supportfunktioner.

För en mer detaljerad titt på detta plugin, kolla in vår fullständiga Jetpack-granskning.

Kom igång med Jetpack idag »

Grammarly vs. Hemingway vs. Jetpack: Vilket är den bästa grammatikontrollprogramvaran?

Efter vår jämförelse tror vi att Grammarly är den bästa programvaran för grammatikchecker.

Medan Hemingway och Jetpack båda är bra programvara för grammatikontroll, har de båda vissa begränsningar som Grammarly inte gör.

Möjligheten att enkelt integrera grammatik med så många olika plattformar och appar är en av de tydliga fördelarna som sätter detta grammatikontrollverktyg ovanför resten. Oavsett om du skriver ett blogginlägg i WordPress eller uppdaterar din LinkedIn-profil kommer Grammarly att vara där för att fånga något skrivfel.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att välja den bästa grammatikontrollprogramvaran för dina behov. Att skriva för din webbplats och skriva blogginlägg kommer att bli en bris. Om du gillade det här inlägget, kolla in vår andra artikel om de bästa innehållsmarknadsverktygen och plugins för WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map