Hur man får fler likes på Facebook

I går fick jag en vän att fråga hur man skulle få fler likes på Facebook. Hon och hennes affärspartner har arbetat med sin verksamhet i ungefär ett år, men deras Facebook-gillar rör sig inte i rätt riktning och de använder det som sin huvudsakliga marknadsföringskälla. Efter att ha delat några idéer med henne trodde jag att det skulle vara en bra artikel också.


I det här inlägget ska jag dela med dig något av det som fungerar just nu hur man får fler likes på Facebook.

Fyll i avsnittet Om

Ange all detaljerad information om ditt företag i avsnittet Om. Använd nyckelord som folk använder för att hitta de produkter eller tjänster du erbjuder. Om du gör den här delen rätt kan din Facebook-sida rankas ganska högt i lokala sökmotorresultat och människor kommer att hitta vad de behöver med ditt företag.

Skriv fler engagerande inlägg

Stoppa alla försäljningsmeddelanden.

Jag tittade igenom mina vänner Facebook-sida och allt de gör är att dela den senaste försäljningen eller de senaste artiklarna att köpa. Det är bra att marknadsföra ditt företag, men du måste hålla de här typerna av tjänster till ett minimum.

Folk säljs till mer och mer idag så att de bara ignorerar dessa meddelanden och bläddrar rätt förbi en försäljningsartikel. Och de kommer inte heller att gilla, kommentera eller dela dessa inlägg.

Istället, engagera dig med dina fans genom att ställa en fråga. Inlägg med frågor får 100% fler kommentarer än inlägg som inte gör det.

Lägg till relevanta bilder

Ett annat sätt att öka engagemanget är att lägga till ett inlägg med ett foto. Avbildade inlägg får mycket mer engagemang än bara länkar eller bara en textstatusuppdatering. Många älskar det inspirerande citatet på en bild så prova det för din publik.

Att skapa bilder med text på dem är inte svårt alls. Det finns flera online-bildredigeringsprogram som låter dig använda gratis eller betalt för bilder eller ladda upp dina egna och de ger dig ett enkelt sätt att lägga till din text eller olika bakgrunder.

Ett av de enklaste programmen för bildskapning där ute just nu är Duk.

Programvaran gör det enkelt för dig att skapa en Facebook-inläggsbild snabbt och smärtfritt. De har till och med standardbildstorlekar för Facebook så att du kan skapa på några minuter och dela den med dina Facebook-fans.

Använd en uppmaning

Bjud in dina fans att gilla, dela eller kommentera. De är mer benägna att göra det du frågade, särskilt om de känner sig engagerade i ditt innehåll.

Var aktiv på din sida. När någon kommenterar eller gillar ett inlägg, svara på dem med dina tankar eller bara tacka dem för att de delar. Facebook är en mycket social webbplats och interaktivt med dina fans går långt till att växa din fanbase.

Var konsekvent

Konsekvens är en stor faktor för att växa dina Facebook-gillar. Som sidägare har du flera insikter för din sida. Om din sida har minst 50 gillingar så ser du när dina fans är mer benägna att vara online, deras ålder och könsförhållande så att du kan börja rikta dina inlägg efter deras behov.

fans online

För att hjälpa dig med konsistens kan du schemalägga dina inlägg för den kommande veckan. Samla flera tillsammans samtidigt snarare än att komma ihåg att göra det varje dag kommer att hjälpa dig att vara konsekvent. När du planerar dem, se till att du är det bokning 1-2 gånger om dagen och endast 1-4 gånger i veckan, som ger dig bättre engagemang än att lägga ofta.

Testa allt

Testa din inläggsfrekvens, typen av inlägg, längden på ditt inlägg osv. Bara för att resultaten var bättre för andra Facebook-sidor, vill du se hur dina fans interagerar med ditt varumärke. Du måste vara villig att prova olika saker och se vilken typ av resultat du får.

Använd Facebook-annonser

Säg att du är en ny salong och du ställer in butik i ett lokalt samhälle, överväg att använda Facebooks nya Lokal medvetenhetsannons. Annonsen riktar sig till personer som är nära ditt företag.

Cross Promote

Du är inte den enda som försöker växa din Facebook-sida. Leta efter andra Facebook-sidor som kan komplettera din. Nå ut till sidadministratören och erbjuda en ropa ut för att ropa ut affären. Konceptet är att du skickar ett utrop på din sida till den andra Facebook-sidan och de gör samma sak för dig.

Det här fungerar bäst om du riktar in dig på Facebook-sidor som har ungefär samma likes som du. Någon med 30 000 fans kanske inte tror att en skrik från din sida med 1 000 likes kommer att vara värd det för dem.

Glöm inte att göra alla “vanliga” saker

 • Lägg till din Facebook-länk till allt ditt tryckta material.
 • Lägg till en länk till din Facebook-sida i din e-postsignatur.
 • Lägg till din Facebook-sida från din Facebook-profil till din om-sektion
 • Bjud in alla dina vänner och e-postkontakter att gilla din sida.
 • Gör det enkelt att länka till dig genom att skapa en Facebook fåfänga url

Gå igenom den här listan och börja implementera uppgifterna och se hur dina gillar på Facebook växer.

Om du gillade den här artikeln, gå med i ThemeLab på Facebook

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map