Hur man skapar en professionell affärsmail med G Suite

ställa in företags e-postadress


Vill du skapa ett professionellt e-postmeddelande med G Suite?

Att ställa in en professionell e-postadress är en av de första sakerna du behöver göra efter att ha byggt en webbplats. En professionell e-postadress ger ditt företag en känsla av trovärdighet och får dina kunder att känna att du är här för att stanna och seriöst om ditt företag.

G Suite, även känd som Gmail för företag, är en produkt av Google för att skapa professionella e-postmeddelanden. Tidigare känd som ‘Google Apps for Work’, erbjuder G Suite en mängd funktioner och alternativ för att märka din webbplats genom att ställa in affärs-e-postmeddelanden.

I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du skapar professionella e-postmeddelanden med G Suite i tre enkla att följa steg.

Vad är en professionell e-post?

Ett professionellt e-postmeddelande visar ditt företags domännamn efter ‘@’ istället för gmail.com, yahoo.com eller domännamnet för andra e-posttjänstleverantörer. Till exempel är [email protected] ett professionellt e-postmeddelande medan [email protected] är ett generiskt, oprofessionellt.

Nedan följer några anledningar till att du behöver skapa en professionell e-post:

1. Det representerar ditt varumärke:

En affärsmail representerar ditt varumärke genom att visa ditt domännamn i e-postadressen.

2. Det bygger förtroende bland dina kunder:

Människor tenderar att lita på professionella e-postadresser när det gäller affärsmail. Professionella e-postmeddelanden kan erbjuda professionella vibbar medan personliga e-postmeddelanden inte är det.

Det ger en känsla av trovärdighet och förtroende för ditt företag.

3. Enkel e-posthantering:

En annan fördel är att du enkelt kan konfigurera och hantera dina teammedlemmars e-postadresser. När en teammedlem avgår, kan du lämna sin e-postadress och vidarebefordra den till en annan e-postadress.

Använda affärs-e-postmeddelanden – din värdleverantör kontra G Suite

Om du redan har skapat en webbplats kan ditt webbhotell erbjuda dig obegränsade professionella e-postmeddelanden. Ja, de flesta värdföretag inkluderar affärs-e-postkonton, men de är inte tillförlitliga.

Du kan till och med ställa in gratis affärsmails med ditt webbhotellkonto.

Emellertid saknar webbhotell-e-postservrar de funktioner som krävs i en dedicerad e-posttjänstleverantör som säker och snabbmeddelandeleverans, lagring, teknisk support när som helst, skräppostfilter, annonsfria e-postmeddelanden, etc. Därför måste du använda G Suite för professionella affärer e-postmeddelanden.

G Suite är med andra ord en betald e-posttjänst från Google eller premium Gmail, det råder alltså ingen tvekan om dess tillförlitlighet. Den innehåller alla grundläggande Gmail-funktioner och fler ytterligare Google-appar skapade för affärsändamål.

Fördelarna med att använda G Suite för affärs-e-postmeddelanden

G Suite har en mängd fördelar som anges nedan i punkter:

 • Bygg professionella e-postmeddelanden med ditt företag / domännamn
 • Få åtkomst till din e-post när som helst, var som helst och på alla enheter utan internetuppkoppling. Läs och utarbeta meddelanden utan att använda internet.
 • Logga in en gång och använd alla Google-appar på en enhet.
 • Använd en mängd gratis och premiumföretagsappar inklusive Drive, Shared Calendar, Hangouts Chat and Meet, Docs etc. – anslut, skapa och dela filer och information enkelt i teamet
 • Hantera alla e-postkonton som används av alla i företaget – säkra dina företags resurser och privat information även efter att en teammedlem lämnat företaget.
 • Arbeta med sinnesfrid eftersom Google hanterar säkerheten – 99,9% garanterad drifttid, automatisk säkerhetskopiering, skräppostfilter osv.
 • Tillräcklig lagringskapacitet – 30 GB lagring med minimal “Basic” -plan
 • Annonsfri e-posttjänst
 • Fungerar bra med Outlook och andra e-posttjänster – G Suite Sync för Microsoft Outlook och migreringsverktyg för att importera e-postmeddelanden
 • Njut av teknisk support dygnet runt via telefon, e-post eller online

Du vill också kolla in vår artikel om bästa telefontjänster och system för företag.

Med alla dessa fördelar garanterade är G Suite en utmärkt plattform för att skapa professionella e-postmeddelanden. Låt oss nu se hur du ställer in en professionell e-postadress för ditt företag.

Så här startar du en professionell e-post med G-sviten i tre steg

Besök först G Suite: s webbplats för att starta installationsprocessen.

g-suite

Därefter kan du helt enkelt klicka på knappen “Komma igång” för att starta processen men låt oss diskutera lite om prissättning först.

Du kan klicka på ‘Prissättning’ -menyn för att lära dig om G Suite-prisplanerna. Det har tre utgåvor med namnet “Basic”, “Business” och “Enterprise” med olika nivåer av funktioner riktade till olika typer av användare.

gsuite

Den billigaste och mest grundläggande planen, ‘Basic’, kostar 6 USD per användare per månad. Det ger 30 GB lagring per användare, vilket är dubbelt så stort som ett gratis Gmail-konto. Dessutom tillåter det video- och röstkonferenser, säker teammeddelanden, delade kalendrar och alternativ för att skapa dokument, kalkylark och presentationer. Det mest anmärkningsvärda är att du har teknisk support, säkerhet och administrativa kontroller dygnet runt.

För mer information om prisplaner, besök G Suite webbplats.

Efter att du har granskat prisalternativen kan du klicka på knappen “Komma igång” så startar det första steget.

G Suite: s installationsprocess har tre huvudsteg. Låt oss titta på dem en efter en nedan.

Steg 1: Ställ in ett professionellt e-postkonto

Först måste du skapa ett företagskonto. Med det här kontot kan du skapa och hantera professionella e-postkonton för hela teamet.

G Suite erbjuder 14-dagars gratis testversion för att prova tjänsten. Du får 14 dagar att bekanta dig med plattformen och testa dess funktioner innan du spenderar dina hårt förvärvade dollar.

Komma igång

När du har klickat på knappen “Kom igång” är det den första sidan som visas. Se skärmdumpen nedan.

signering-up-g-suite

Fyll i ditt företagsnamn, välj antalet anställda och välj det land du befinner dig i. Klicka sedan på “Nästa”.

Nu kommer du att bli ombedd att fylla i din kontaktinformation i nästa steg. Fyll i ditt förnamn, efternamn och aktuell e-postadress och klicka på “Nästa”.

Nu kommer det att visa en sida som den som visas nedan.

old-domain-or-buy-nytt

Här måste du välja “Ja, jag har ett jag kan använda” om du redan äger ett domännamn. Om du inte har en kan du välja “Nej, jag behöver en” och detta tar dig till ett gränssnitt för inköp av domäner. Vi har valt det första alternativet för denna handledning.

Ange ditt företags domännamn

Nu ser du en sida där du måste ange ditt företags domännamn.

ange-business-domännamn

Fyll i detta formulär noggrant med ditt domännamn eftersom det kommer att användas i din företags e-post. För detta exempel har vi använt vårt domännamn som “ditt namnnamn.com”. Nu kommer e-postmeddelanden att se ut som ‘[email protected]’. När du har angett ditt domännamn klickar du på Nästa.

Då blir du ombedd att bekräfta ditt domännamn. Kontrollera det och klicka ‘Nästa’.

Du blir också frågad om du vill ha tillfälliga e-postmeddelanden med tips, erbjudanden etc. från Google. Du kan välja “Ok” eller “Nej, tack”.

Ställ in G Suite-inloggningsdetaljer

Därefter kan du se den sista inloggningssidan i fönstret som visas nedan.

how-you-inloggnings

Du kan se hur du loggar in. Ditt anpassade domännamn är nu förberett för e-postdomän. Ange ditt användarnamn, skapa ett lösenord, kontrollera reCAPTCHA och klicka på “Godkänn och skapa konto”.

Nu ser du ett meddelande “Ditt G Suite-konto har skapats” på skärmen. Klicka på Gå till Setup för nästa steg.

Steg 2: Lägga till e-postkonton för dina teammedlemmar

I det här steget lägger du till e-postkonton för dina teammedlemmar. Klicka på Start.

add-folk-till-g-suite

Sedan kan du se en sida där du kan skapa e-postkonton för ditt team.

skapa användarkonton-for-your-lag

Ange förnamn, efternamn och användarnamn för var och en av dina teammedlemmar och lägg till dem. När du har lagt till e-postmeddelanden för alla i teamet, markera rutan för bekräftelse och klicka på “Nästa”.

Och du är klar med det andra steget.

Steg 3: Verifiera din domän

Nu måste du verifiera din domän för att bevisa att du besitter den. Detta är viktigt eftersom detta säkerställer att endast den faktiska domänägaren kan skapa en professionell e-postmeddelande med det domännamnet.
Domänverifiering tar ytterligare 5 steg, vilket förklaras nedan.

1. Lägg till metatagg
Det första steget för domänverifiering är att lägga till en metatagg till ditt domännamn. Du måste lägga till Googles verifieringsmetatagg i rubrikavsnittet på din hemsida.

add-meta-tagg

För att lägga till detta enkelt kan du använda Sätt i sidhuvuden och sidfötter plugin.

Logga in på din WordPress-instrumentpanel och installera plugin-programmet. Gå till till när du har aktiverat plugin-programmet Inställningar »Sätt i sidhuvud och sidfot alternativ.

Nu kan du kopiera metataggen och klistra in den i rubrikavsnittet och spara den.

insert-headers-sidfötter

Gå tillbaka till installationssidan för G Suite och kryssa i rutan “Jag har lagt till metataggen på min hemsida”.

2. Öppna Kontrollpanelen för ditt domän
Då måste du öppna kontrollpanelen för ditt domännamn.

open-control-panel-for-your-domain

Så logga in på ditt värdkonto (cPanel-instrumentpanelen) och kryssa i rutan “Jag har öppnat kontrollpanelen för min domän.”

3. Ta bort befintliga MX-poster

Därefter ser du en ruta som den som visas på bilden nedan.

delete-existerande-MX-poster

Gå till avsnittet e-postmeddelanden i din cPanel och välj MX-postikonen. Välj sedan ditt domännamn. Sedan kan du se en lista med alternativ inklusive 5 MX-poster. Radera dessa MX-poster en och en.

delete-MX-poster

När du har tagit bort dem går du tillbaka till installationssidan för G Suite och markerar rutan Jag har tagit bort befintliga MX-poster.

4. Skapa nya MX-poster

Nu ser du en ny ruta som på bilden nedan.

create-nya-MX-poster

För att skapa nya MX-poster går du till ikonen ‘MX Entry’ i e-postavsnittet på din cPanel-instrumentbräda. Lägg nu till de nya MX-poster som du har fått av Google en-för-en.

add-new-mx-rekord

När du har lagt till dem alla går du tillbaka till din G Suite-sida och markerar rutan Jag skapade de nya MX-posterna.

5. Spara MX-poster

När du har lagt till dina MX-poster, se till att du sparar dem. Kontrollera sedan “Jag har sparat MX-poster”.

Detta är det sista kontrollsteget. När du har kontrollerat alla fem steg kan du klicka på Verifiera domän och konfigurera e-post.

verify-domain-set-up-email

Nu kommer installationsguiden för G Suite att börja verifiera din domän och ställa in e-post. Det kan ta några minuter.

verifierande-domainjpg

När verifieringen är klar kan du se ett meddelande om att din domänverifiering och e-postinställningen är klar.

Klicka på Nästa -knappen för att öppna din nya affärs-e-post som skapats med G Suite. Du kan behöva bekräfta din nuvarande e-postadress för att öppna den nya affärsmailen.

Sedan visas inloggningssidan för G Suite-administratörskonsolen.

logga in-admin-konsol

Administratörskonsolen är där du hanterar G Suite-kontot, e-postadresser, G Suite-appar och mer.

Det är allt!

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att skapa en affärs-e-postadress med G Suite.

Du kan använda din professionella e-post från G Suite helt enkelt som om du använder ett gratis personligt Gmail-konto. Gå till Gmail, logga in och börja använda det.

Tja, du behöver en webbplats först innan du skapar ett professionellt e-postmeddelande. Om du inte har byggt en webbplats för ditt företag ännu så här skapar du en företagswebbplats. Du bör också kolla hur du skapar en e-postblåsning på rätt sätt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map