Hur man skapar ett e-postmeddelande på rätt sätt (icke-skräppost)

e-blast


Undrar du hur du skapar en e-postblast? En e-postblåsning kan tyckas vara det bästa sättet att få ut ditt meddelande till många människor på en gång. Men det finns ett rätt och fel sätt att skicka e-post.

I den här artikeln visar vi dig hur du skapar ett e-postmeddelande på rätt sätt (inte skräppost) så att du får ut så mycket som möjligt av dina e-postmarknadsföringsinsatser och hålla dina e-postabonnenter lyckliga.

Låt oss börja.

Vad är en e-postblast?

En e-postblast är helt enkelt ett enda e-postmeddelande som skickas till en stor grupp mottagare samtidigt. Med en e-postblåsning är mottagarna vanligtvis inte riktade på ett strategiskt sätt – de skickas snarare till samma filtmeddelande. På grund av detta är e-postblåsningar inte längre en bästa praxis för e-postmarknadsföring och är ofta associerade som skräppost.

Så för att undvika att “spränga” dina prenumeranter med breda, irrelevanta e-postmeddelanden och uppröra dem med skräppostmeddelanden måste du göra e-postsprängningar lite annorlunda.

I nästa avsnitt kommer vi att titta på några av de olika typerna av e-postblaster du kan skicka och hur du skickar en e-postblast utan att bli spammy.

Typer av e-postblåsningar

Som vi nämnde är e-postblåsningar inte bästa praxis för e-postmarknadsföring. Men du vill fortfarande ha förmågan att effektivt skicka ut ett viktigt meddelande till en stor grupp av dina prenumeranter samtidigt. Det är där e-postsegmentering kommer in.

E-postsegmentering är i princip när du delar in dina e-postabonnenter i mindre segment baserat på uppsatta kriterier som plats, kön, tidigare köp, steg i försäljningscykeln, köparfrekvens med mera. E-postsegmentering används för att förbättra anpassningen av din e-postmarknadsföring. Det låter dig skicka ett mer relevant e-postmeddelande till en grupp av dina prenumeranter. Eftersom meddelandet är mer relevant och anpassat för dem kommer det inte att betraktas som skräppost och prenumeranterna är mer benägna att uppmärksamma och vidta åtgärder.

Det finns ett antal olika typer av “e-postblaster” som du kan skicka till dina prenumeranter. Genom att segmentera din e-postlista kan du göra dina e-sprängkampanjer effektivare. Låt oss ta en titt på några exempel:

E-postblast Exempel 1: Försäljning

En butiksomfattande försäljning är vanligtvis något du vill berätta för alla dina e-postprenumeranter om. Men med vissa försäljningar vill du segmentera din e-postlista.

Om du till exempel har en försäljning på vinterutrustning som vinterjackor, vinterstövlar, handskar och hattar, kommer dina prenumeranter som finns i varmare områden inte att vara intresserade av det. Så segmentera din e-postlista baserad på plats för att se till att de prenumeranter som är i geografiskt kallare områden är de som får meddelandet.

Här är ett annat exempel från Fred Perry. De vill tillkännage en popup-försäljning i New York. För en abonnent som bor i motsatt ände av landet, eller till och med i ett annat land helt, kommer detta meddelande inte att vara relevant för dem. Så de skulle segmentera sin e-postlista och skicka detta meddelande till bara de e-postprenumeranter som är i New York och de omgivande områdena.

fred-perry-PR-email

Segmentering av dina försäljningsmeddelanden kommer att anpassa försäljningen till abonnenten; när en försäljning ser ut som den gjordes för dem kommer de mer troligt att köpa. Dessutom kommer du inte att uppröra de e-postprenumeranter som inte är intresserade eller som inte kan delta i försäljningen.

E-postblast Exempel 2: Nya produkter

Det är spännande att tillkännage en ny produkt. Du kommer att bli frestad att spränga alla dina e-postprenumeranter så att de får veta de spännande nyheterna. Men kom ihåg att inte alla dina prenumeranter nödvändigtvis är intresserade av den nya produkten.

Till exempel, om din senaste produkt är en ny rad herrskor, kommer dina kvinnliga prenumeranter inte att vara intresserade av tillkännagivandet. Du kan segmentera din e-postlista för att tillkännage den nya produkten till bara de e-postprenumeranter som troligen kommer att köpa.

I en annan situation skickar en bilhandlare ett e-postmeddelande till sin e-postlista med tillkännagivande av den senaste modellen. Men om de skickar detta e-postmeddelande till konsumenter som nyligen köpte en ny bil, kan de bli irriterade av meddelandet.

Car-post

Istället kan de segmentera sin e-postlista för att skicka meddelandet bara till personer som kan vara på marknaden för en ny bil snart.

E-postblast Exempel 3: Påminnelser om sista chansen

Med ett begränsat tidserbjudande vill du påminna alla dina prenumeranter om att göra ett köp innan det är för sent genom att skicka ett “sista chans” -meddelande. Detta kraftfulla marknadsföringsverktyg får dina prenumeranter att hoppa till chansen att få en affär innan de går miste. Men du måste segmentera din e-postlista så att rätt personer får meddelandet.

Liksom i exemplet nedan berättar Font Shop sina e-postprenumeranter att det är deras sista dag att få en betydande rabatt.

font-shop-post

Men du vill inte spränga detta e-postmeddelande till alla dina prenumeranter, särskilt inte de prenumeranter som redan har köpt produkten, det kommer bara att irritera dem.

I stället segmenterar du din e-postlista och skickar meddelandet bara till de prenumeranter som ännu inte har gjort ett köp.

Att segmentera dina e-postmeddelanden istället för att skicka breda e-postblaster ger dig bättre resultat. Konsumenter kommer inte att öppna, klicka eller ta del av dina e-postmeddelanden om de inte är anpassade till deras behov och intressen.

Så, hur kan du enkelt segmentera din e-postlista och skicka ut en e-postblast? Du behöver en e-postblåsningsprogramvara.

Välj en e-postblast-programvara

Därefter måste du välja en e-postblåsningsprogramvara som låter dig segmentera din e-postlista.

Om du precis börjar med e-postmarknadsföring, vill du välja en e-postblasttjänst som är lätt att använda. Den e-postsprängningstjänst du väljer bör göra det möjligt för dig att enkelt skapa snygga e-postmeddelanden och segmentera din e-postlista med bara några klick. Det borde också ha automatiseringsfunktioner för att automatisera dina e-postmarknadsföringskampanjer och naturligtvis bör priset passa in i din budget.

Låt oss gå igenom våra bästa val för den bästa e-blast-tjänsten.

Konstant kontakt

konstant kontakt bästa-e-automatisering-verktyg

Constant Contact är en av de mest populära e-sprängningstjänsterna på marknaden. Det är perfekt för nybörjare och småföretag eftersom det gör kraftfull e-postmarknadsföring enkelt.

De erbjuder över 100 lättanpassade e-postmallar så att du snabbt kan skapa fantastiska e-postmeddelanden för dina prenumeranter.

Constant Contact kommer också staplade med e-automatiseringsfunktioner som:

 • Hälsa automatiskt på nya prenumeranter med ett välkomstmeddelande
 • Utlös e-postserie baserat på var användaren klickar
 • Skicka e-postmeddelanden automatiskt till icke-öppnare
 • Segmentera kontakter för att skicka rätt meddelanden till rätt personer varje gång
 • Vackert e-nyhetsbrevformulär
 • Och mer

Constant Contact erbjuder också bra segmenthantering. Du kan spara segment för senare kampanjer, uppdatera listor för att se till att du bara skickar till kontakter som fortfarande uppfyller kriterierna och enkelt redigera och uppdatera kriterier när som helst..

Du kan prova upp Constant Contact gratis i hela 60 dagar; det är en mycket längre kostnadsfri testperiod än andra e-postmarknadsföringstjänster erbjuder. Efter att den kostnadsfria prövningen är över, börjar ett Constant Contact-prenumeration på $ 20 / månad för upp till 500 prenumeranter.

Kom igång med Constant Contact idag.

SendinBlue

sendinblue-best-e-automatisering-verktyg

En annan toppval för de bästa e-blast-tjänsterna är SendinBlue. SendinBlue är designad med enkelhet i åtanke. Du kan enkelt designa fantastiska e-postmeddelanden utan tekniska färdigheter med hjälp av deras drag-och-släpp-designblock och deras gratis responsiva mallar.

De erbjuder också dynamiska anpassningsfunktioner så att du enkelt kan infoga information från din kontaktdatabas i dina meddelanden som namn, könsinställningar, födelsedatum och mer.

Dessutom är segmentering enkelt med SendinBlue. SendinBlues segmenteringsmotor kan du enkelt separera och dela upp dina kontakter och sedan omgruppera dem till nya listor så att du kan skicka mer relevanta e-postmeddelanden. Du kan segmentera baserat på demografi, t.ex. bostad eller anställning, eller efter beteendekriterier som sidor som besökts på din webbplats, tidigare köp och mer.

Du kan komma igång med SendinBlue gratis för upp till 300 e-postmeddelanden per dag och obegränsade kontakter. Betalda planer från SendinBlue börjar på $ 25 / månad utan daglig sändningsgräns.

Kom igång med SendinBlue idag.

När du har valt en e-postblast-tjänst är det dags att bygga en e-postblastlista, segmentera din e-postlista och skicka ut din e-postmarknadsföringskampanj.

Steg 1: Skapa en e-postblastlista

Om du precis börjar kanske du inte har en e-post spränglista för att skicka meddelanden. Så måste du bygga en e-post spränglista. Du kan enkelt skapa en e-postlista med ett verktyg som OptinMonster.

OptinMonster är ett populärt blygenerationsverktyg som låter dig bygga visuellt fantastiska erbjudanden för att uppmuntra dina webbplatsbesökare att gå med i din e-postlista.

Du kan skapa ett antal olika kampanjtyper, inklusive popup-fönster med ljusboxar, välkomstmattor på hela skärmen, skjutruta, flytande staplar och mer. Det är enkelt att skapa ditt erbjudande med OptinMonsters förbyggda mallar och dra och släpp byggare.

Kolla in vår lista över bästa WordPress-popup-plugins.

optinmonster-build-e-blast-lista

OptinMonster har också ett antal kampanjutlösare så att du kan visa din e-postoptin på exakt rätt tidpunkt. Kampanjutlösare inkluderar rullutlösare, tidsstyrd visningskontroll, inaktivitetssensor, exit-intention och mer.

Deras exit-intention-teknik är särskilt effektiv eftersom den kan spåra när en användare ska lämna din webbplats och visa ett riktat meddelande vid exakt rätt tidpunkt. Så istället för att förlora dem för evigt, kan du förvandla dem till en e-postabonnent.

Kom ihåg att erbjuda dina webbplatsbesökare något fantastiskt i utbyte mot deras e-postadress.

optinmonster-ljusbord-popup

Folk älskar att få en gratis present. När du erbjuder en rabatt eller en uppgradering av innehåll tvekar de inte att registrera dig för din e-postlista.

Kom igång med OptinMonster idag.

Steg 2: Segmentera din e-postblastlista

När du har byggt upp en e-postblastlista är det dags att börja segmentera. Det finns många olika sätt att segmentera din e-postblastlista. Hur du segmenterar din lista beror på vilken typ av e-post du skickar och vad målet är att skicka e-postmeddelandet.

Låt oss gå igenom några av de olika sätten du kan segmentera din e-postlista.

1. Nya prenumeranter:

När en användare registrerar sig för din e-postlista, vill du välkomna dem till klubben med ett välkomstmeddelande. Uppenbarligen, om du skickade dig välkomstmeddelande i en e-postblåsning, kommer personer som har prenumererat på dig under lång tid ett välkomstmeddelande, vilket inte är vad du vill ha. Så segmentera din e-postlista i de prenumeranter som har registrerat sig nyligen. Din välkomstmail kan introducera nya prenumeranter till dig eller ditt företag och låta dem veta vad de kan förvänta sig framöver.

2. Intressen:

Inte alla dina e-postprenumeranter kommer att vara intresserade av exakt samma sak. Särskilt om din webbplats täcker olika ämnen eller säljer en mängd olika produkter, till exempel. Så du kan segmentera din e-postblastlista baserat på deras intresse. Med din e-postblasttjänst kan du segmentera användare baserat på deras beteende och aktivitet på din webbplats. Om vissa användare bara är intresserade av en sak du har att erbjuda, kan du skicka e-postmeddelanden till dem för just den saken de har. Detta gör att du kan få informationen till de människor som mest troligt kommer att vidta åtgärder.

Kolla också: De bästa WordPress Analytics-lösningarna för att spåra användarnas beteende.

3. Plats:

Segmentera dina prenumeranter baserat på deras plats. Som vi nämnde tidigare vill du skicka prenumeranter e-postmeddelanden som är relevanta för dem. Du kan segmentera din e-postblastlista så att användarna är medvetna om kommande händelser i deras område. Om du inte förväntar dig att människor ska resa över hela landet för ditt evenemang ska du inte spränga e-postprenumeranter för platsbaserade evenemang som de inte kan delta i.

4. Unopens

Med din analys av e-postmarknadsföringstjänster kan du se exakt vem som öppnade dina e-postmeddelanden och vem inte. Detta gör att du kan skicka e-postmeddelanden igen till användare som inte öppnade din tidigare. På det sättet om de bara missade det har du en annan möjlighet att konvertera dem – utan att irritera de användare som redan har öppnat och läst din e-post.

5. Köpbeteende

Segmentering av din e-postlista baserat på köpbeteende är ett bra sätt att öka din försäljning. Till exempel kan du använda e-postsegmentering för att sälja upp eller sälja kunder. Om en kund köpte en artikel från dig tidigare kan du skicka e-post till dem med relevanta relaterade produkter som de troligtvis är intresserade av.

Steg 3: Skicka din e-postblast

Efter att ha segmenterat din e-postlista är det sista steget att skicka din e-postblast. Innan du skickar din e-post sprängning, kom dock ihåg att inkludera en tydlig uppmaning. En uppmaning berättar för användarna vad de ska göra efter att ha läst din e-post. Oavsett om det är att fylla i en undersökning, lämna en recension, kolla in ditt senaste blogginlägg eller göra ett köp. När du lägger till en tydlig uppmaning till din e-postblastning kommer dina e-postabonnenter mer sannolikt att vidta åtgärder.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig vad en e-postblast är och hur du skapar en e-postblåsning på rätt sätt. Om du gillade den här artikeln kan du kolla in våra andra inlägg: Hur man skapar ett nyhetsbrev via e-post och 23 effektiva tips för att få fler e-postprenumeranter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map