Hur man skapar ett nyhetsbrev via e-post på 5 minuter (steg för steg)


Undrar du hur du skapar ett nyhetsbrev? Att skapa ett nyhetsbrev via e-post är ett bra sätt att få ditt meddelande över, oavsett om du är en bloggare och vill ge dina läsare regelbundna uppdateringar eller om du är ett företag som försöker generera fler leads. Genom att skicka ett nyhetsbrev kan du få ditt meddelande direkt i inkorgen till de personer du vill se det. Men om du aldrig har skapat ett nyhetsbrev via e-post tidigare kan det vara skrämmande. Men oroa dig inte.

I den här artikeln visar vi dig hur du ställer in ett nyhetsbrev via e-post i tio enkla steg.

Låt oss börja.

1. Skapa en plan och ange mål för ditt nyhetsbrev

Innan du börjar skapa ett nyhetsbrev måste du först skapa en plan och sätta mål. Utan en plan kommer ditt nyhetsbrev att vara oorganiserat. Dessutom bör du inte skicka ut ett nyhetsbrev utan några resonemang eller mål bakom det. Ett nyhetsbrev via e-post bör tjäna ett syfte för ditt företag eller blogg, till exempel:

 • Få mer trafik till din webbplats
 • Öka engagemanget och dela
 • Marknadsför din produkt eller tjänster
 • Bygg upp en lojal följd
 • Generera försäljning

Bestäm vad målet för ditt nyhetsbrev kommer att vara och skapa ditt nyhetsbrev med det målet i åtanke. Att ha ett mål för ditt nyhetsbrev kommer att göra det mer effektivt.

När du har bestämt målet för ditt nyhetsbrev, kom med en plan. En nyhetsbrev plan består av:

 • Vilket innehåll skickar du
 • När och hur ofta kommer du att skicka ut dina nyhetsbrev
 • Vem skickar du dina nyhetsbrev till

Att planera ut innehållet du skickar gör det mycket lättare för dig att hantera. I stället för att behöva komma med något att säga på plats kan du hänvisa till planen du skapade.

2. Välj en e-postmarknadsföringstjänst

Därefter måste du välja en e-postmarknadsföringstjänst. Undrar du varför du inte bara kan använda Gmail eller Outlook? Om du bara skickar ut ett nyhetsbrev till några få familjemedlemmar och vänner är Gmail bra. Men om du vill skicka ditt nyhetsbrev i bulk till potentiella kunder och e-postabonnenter behöver du en bättre lösning. För att skicka ett professionellt e-postmeddelande som inte ser ut som skräppost måste du gå med en e-postmarknadsföringstjänst.

En bra e-postmarknadsföringstjänst kommer att ge fördesignade e-postmallar för att ge ditt nyhetsbrev ett professionellt utseende på ett ögonblick, så att du enkelt kan importera din kontaktlista, erbjuda anpassnings- och automatiseringsfunktioner och öka chansen att ditt nyhetsbrev lyckas levereras och läsas.

Lyckligtvis finns det ett antal prisvärda, enkla att använda e-postmarknadsföringstjänster på marknaden. Låt oss gå över några av våra bästa val för de bästa e-postmarknadsföringstjänsterna.

Konstant kontakt
konstant kontakt e-nyhetsbrev service

Constant Contact är den mest populära e-postmarknadsföringstjänsten för små företag. De erbjuder över 100 vackert utformade mallar och med sin användarvänliga dra och släpp-redigerare kan du enkelt anpassa dem för att passa ditt märke och dina behov. Dessutom är alla deras mallar mobilkänsliga, så de ser bra ut på alla enheter.

Constant Contact erbjuder också ett antal automatiseringsfunktioner via e-postmarknadsföring som automatiska välkomstmeddelanden för nya prenumeranter, triggar e-postserier baserade på var en användare klickar, segmenterar kontakter för förbättrad personalisering, skickar automatiskt e-postmeddelanden till icke-öppnare och mer.

Med konstant kontakt kan du vara säker på att du alltid får den hjälp du behöver med deras stjärnkundsupport som inkluderar livechatt, e-post, diskussionsforum och resursbibliotek.

Constant Contact erbjuder också en kostnadsfri 60-dagars provperiod, mer än någon annan e-postmarknadsföringstjänst. När den kostnadsfria prövningen är slut börjar deras betalade planer på $ 20 / månad för upp till 500 prenumeranter.

Kom igång med Constant Contact idag.

SendinBlue
sendinblue-best-e-automatisering-verktyg

SendinBlue i en annan fantastisk e-postmarknadsföringstjänst som är byggd med enkelhet i åtanke. Utan teknisk erfarenhet kan du enkelt skapa ett professionellt nyhetsbrev via e-post på nolltid. SendinBlue erbjuder ett gratis responsivt mallgalleri samt en lättanvänd drag- och släppredigerare för att helt anpassa din mall.

De erbjuder också 8 automatiserade arbetsflöden direkt från rutan, som välkomstmeddelanden, övergivna vagnspåminnelser och mer. Andra funktioner inkluderar e-postanpassning, landskapsbyggare, skicka optimering av tid och mycket mer.

Med SendinBlue baseras deras prissättning på antalet e-postmeddelanden du skickar, inte på storleken på din e-postlista som andra e-postmarknadsföringstjänster. Med deras gratisplan kan du skicka upp till 300 e-postmeddelanden per dag. Deras betalade planer börjar på $ 25 / månad för 40 000 e-postmeddelanden per månad.

Kom igång med SendinBlue idag.

3. Skapa ett märkesnyhetsbrev

När du har valt den bästa e-postmarknadsföringstjänsten för dina behov är det dags att börja skapa ditt nyhetsbrev.

Det första steget är att välja en nyhetsbrevmall. De flesta e-postmarknadsföringstjänster som Constant Contact och SendinBlue kommer att tillhandahålla många snygga e-postmallar. Välj en mall som är specifikt utformad för nyhetsbrev, till exempel de första 2 i bilden nedan.

nyhetsbrev-template-galleri

Att välja en mall som är utformad specifikt för dina behov och en som passar ditt varumärke kommer att eliminera mängden arbete du måste göra för att skapa ditt nyhetsbrev.

Om du inte kan hitta en mall som matchar ditt färgschema eller typ av verksamhet, oroa dig inte. Med hjälp av dra och släpp-redigeraren kan du ändra färger, infoga dina egna bilder, ladda upp din logotyp och mer för att göra mallen helt anpassad.

edit-nyhetsbrev-mall

Det är viktigt att anpassa ditt nyhetsbrev så att dina läsare lätt kan känna igen att e-postmeddelandet kommer från dig.

Gå dock inte överbord genom att lägga till för många bilder eller något blixtsnabbt. Ditt nyhetsbrev bör vara lättläst och designen bör inte vara distraherande från innehållet.

4. Lägg till innehåll på nyhetsbrev

När du har fått din nyhetsbrevmall som ser hur du vill ha den är det dags att lägga till kroppsinnehållet. Kroppsinnehållet är det du skriver i nyhetsbrevet. De flesta nyhetsmallar via e-post kommer med viss förskrivet kroppsinnehåll. Radera helt enkelt det förskrivna innehållet och ersätt det med ditt eget.

how-to-create-a-nyhetsbrev-kropp

Skriv inte enorma stycken block, de flesta användare vill inte läsa det. Skriv istället på ett skannbart sätt – mindre stycken med lite tomt utrymme som skiljer dem. De flesta nyhetsbrevmallar för e-post är redan utformade för bästa läsbarhet, så håll fast vid formateringen av din mall.

Kom ihåg att lägga till en uppmaning till handling också. Det är viktigt att låta dina läsare veta vad de ska göra nästa efter att ha läst ditt nyhetsbrev. Vill du att de ska klicka på en länk? Besök din webbplats? Dela ditt senaste blogginlägg? Dina läsare kommer mer benägna att vidta önskade åtgärder om du ber dem.

5. Välj ditt ämnesraden och avsändarens namn

Därefter måste du välja ämnesraden. Ämnesraden är en mycket viktig del av ditt nyhetsbrev. Det är ju det första som användare ser i sin inkorg. Din ämnesrad måste vara tillräckligt intressant för att de ska vilja klicka på din e-post och läsa den. Enligt statistiken öppnar faktiskt 35% av e-postmottagarna e-post baserat på ämnesraden ensam.

För att komma med en iögonfallande ämnesrad för ditt nyhetsbrev, här är några bästa metoder som du kan följa:

 • Håll dina ämnesrader under 50 tecken så att det inte blir avstängt på skärmen.
 • Din e-post ämnesrad bör ge läsarna en uppfattning om vad som finns i ditt nyhetsbrev.
 • Skriv inte din ämne i e-post i ALL CAPS och använd inte utropstecken!!!
 • Skapa en känsla av brådskande eller nyfikenhet med din e-post ämnesrad.
 • Få läsarna att känna sig speciella, till exempel “En speciell present till dig”.
 • Lägg till anpassning. Om du lägger till mottagarens namn till ämnesraden för e-post ökar de öppna priserna.

Försök att ta fram tio ämnen i ämnesraden för varje nyhetsbrev du skriver så att du kan hitta det mest lockande som gör läsarna nyfikna att klicka på.

Du måste också välja ditt avsändarnamn. Om mottagare ser att avsändarens namn är något som [email protected] kommer de att vara för skrämda eller ointresserade för att klicka på ditt nyhetsbrev. Istället är det bäst att använda ditt personliga namn och ditt företagsnamn som “Bob at Boats Inc.” eller något liknande. Du vill att din mottagare ska känna igen vem e-postmeddelandet kommer från och vara bekväm att öppna det.

6. Lägg till anpassning i ditt nyhetsbrev via e-post

Som vi kort nämnde tidigare är det viktigt att lägga till anpassning till ditt nyhetsbrev. Personliga e-postmeddelanden förbättrar klickfrekvensen med i genomsnitt 14% och konverteringar med 10%.

Det finns ett antal sätt du kan anpassa dina nyhetsbrev till dina mottagare. Den första är att adressera dem med namn i ämnesraden för e-post eller inom e-postmeddelandet. Du kan också lägga till andra personaliseringstokens, t.ex. deras plats. De flesta e-postmarknadsföringstjänster tillhandahåller personliga inbyggda token. Till exempel i mallexemplet nedan läggs mottagarens namn automatiskt till e-postmeddelandet.

e-nyhetsbrev-personalisering

Du kan också segmentera din e-postlista för att skicka vissa meddelanden till vissa prenumeranter. E-postsegmentering låter dig identifiera och gruppera kontakter baserat på olika kriterier så att du kan leverera mer relevanta nyhetsbrev till dem.

Till exempel kan du segmentera din lista baserat på plats. Så om ditt nyhetsbrev tillkännager ett lokalt evenemang kan du skicka e-postmeddelandet till bara dina prenumeranter som är i området.

Du kan också segmentera din lista baserat på kön, yrke, intressen, nya prenumeranter, inköpshistorik och mycket mer.

När ditt nyhetsbrev ser ut som det gjordes speciellt för mottagaren, kommer de mer troligt att öppna din e-post, läsa ditt nyhetsbrev och vidta åtgärder.

7. Se till att du uppfyller lagen

Ett annat viktigt steg i att skapa ett nyhetsbrev är att se till att du uppfyller lagen. Visste du att det finns lagar för marknadsföring via e-post? Det finns två huvudlagar som du måste vara bekymrad över. Vi kommer att gå igenom var och en nedan:

CAN-SPAM:

CAN-SPAM Act undertecknades i lag 2003 och ger mottagarna rätt att låta dig sluta skicka e-post till dem. För att följa CAN-SPAM Act måste du ha en sidfot i ditt nyhetsbrev med din e-postadress och ditt företags adress. Du måste också ge mottagare ett enkelt sätt att avsluta prenumerationen på dina e-postmeddelanden. De flesta e-postmarknadsföringstjänster har den här inbyggda, ange bara din information så är du klar.

BRP:

GDPR är en liknande lag som antogs i Europa 2018. Denna lag kräver att e-postmarknadsförare bara skickar nyhetsbrev till personer som har valt att ta emot dem. Detta innebär att när du samlar in e-postmeddelanden på din webbplats kan du inte automatiskt kryssa i rutan “opt in” för användare. Användare måste markera den här rutan manuellt.

Om du följer dessa lagar är du bra att gå.

8. Skicka ditt nyhetsbrev via e-post

Nu är det dags att skicka ditt nyhetsbrev. Innan du skickar ditt e-postmeddelande, se till att du följer CAN-SPAM och GDPR, kontrollera din mall för att se till att allt ser bra ut och titta över ditt nyhetsbrev för eventuella stavnings- eller grammatikfel.

Efter att ha kontrollerat att allt är i ordning, tryck på skicka!

9. Spåra din nyhetsbrev framgång

När du har skickat ut ditt första nyhetsbrev ska du inte bara luta dig tillbaka och hoppas på det bästa. I stället spåra din framgång med de analysrapporter som din e-postmarknadsföringstjänst tillhandahåller.

I din nyhetsbrevanalys kan du spåra ett antal viktiga statistik inklusive:

 • Öppna priser – Antalet mottagare som öppnade ditt nyhetsbrev.
 • Klickfrekvens – Se vilka länkar i ditt nyhetsbrev som fick flest klick.
 • Avregistrera priser – Vem slutar prenumerera på dina nyhetsbrev via e-post.

e-nyhetsbrev-analytics

Många e-postmarknadsföringstjänster låter dig också utföra A / B-test av dina ämnesrader. Med A / B-test kan du skapa ett e-postmeddelande med två ämnesrader och se vilken som presterar bättre.

Att analysera denna information hjälper dig att avgöra vad som fungerar i dina nyhetsbrev och vad som inte är så att du kan förbättra framgången för ditt nyhetsbrev nästa gång.

10. Växta din e-postlista

När du har skapat ett framgångsrikt nyhetsbrev vill du kunna sprida ditt meddelande till ännu fler läsare. Så börja växa din e-postlista.

Du kan enkelt växa din e-postlista med ett verktyg som OptinMonster.

OptinMonster är marknadens bästa blygenerationsplugin. Med det här verktyget kan du skapa snygga e-postoptin-kampanjer för din webbplats. De tillhandahåller ett brett utbud av förberedda mallar och deras drag-and-drop-byggare låter dig skapa en anpassad popup på några minuter utan att röra vid en kodrad.

Kolla in de bästa WordPress-popup-plugins.

optinmonster-email-nyhetsbrev-optin

En av OptinMonsters framstående funktioner är deras exit-intention-teknik. Exit-intention-tekniken kan spåra när en användare håller på att lämna din webbplats och visa ett riktat meddelande för att uppmuntra dem att bli en abonnent vid exakt rätt tidpunkt. Med ett verktyg som OptinMonster kan du sprida din e-postlista.

Bonus: Galna tips om hur du odlar din e-postlista, FAST!

För mer information, kolla in vår fullständiga OptinMonster-granskning.

Vi hoppas att du gillade den här artikeln om hur du skapar ett nyhetsbrev. Med dessa tips kommer ditt första nyhetsbrev via e-post säkert att bli en framgång. Om du gillade den här artikeln, kolla in vårt andra inlägg om tips för att få fler e-postprenumeranter och den bästa CRM-programvaran.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map