Hur man startar en Vlog 2020 (och vara YouTube SUPERSTAR)

how-to-start-a-vlog


Vet du vad popstjärnan Justin Bieber, skådespelaren-cum-musiker Donald Glover och skådespelaren Dylan O’Brien har gemensamt?

Spoiler varning!

De var YouTubers / vloggers innan de blev mainstream-stjärnor.

De hade alla en framgångsrik YouTube-kanal med flera miljoner prenumeranter och senare har dessa vloggar förvandlats till medierimperier.

Vill du starta en vlog men vet inte hur du kommer igång?

Då är du på rätt plats …

Uppenbarligen är det inte lätt att starta en framgångsrik vlog. Men med hårt arbete och uthållighet är det fullt möjligt att bygga en framgångsrik vlog och tjäna pengar på det på bara sex månader från och med nu. I den här artikeln visar vi dig hur du bygger en vlog på YouTube steg för steg.

Den här artikeln är uppdelad i några olika avsnitt.

Contents

1. Vad är en Vlog?

kille perfekt starta ett vlogexempel

Vlog eller videoblogg är ett sätt att dela innehåll med dina användare i form av videor. Vanligtvis skapar och publicerar vloggers sina videor på YouTube. Men det finns också vissa vloggers som bara publicerar innehåll på andra kanaler, som Facebook.

Fördelen med YouTube-loggning är att det är relativt lättare att tjäna pengar på dina videor på YouTube. Till skillnad från andra kanaler delar YouTube en fast procentandel av annonsintäkterna med vloggarna.

2. Hur man väljer ett ämne för din Vlog

vlogging ämnen

Som vlogger kan du vlogga om vad som helst. Det kan vara svårt att tänka på ett ämne när du precis börjar. För inspiration kan du kolla vad andra vloggers täcker på deras vloggar.

Du hittar flera ämnen som kan inspirera dig att komma igång. Men kom ihåg att det är utmanande att skapa nytt innehåll om samma ämne upprepade gånger. Här är några tips för att hjälpa dig hitta det bästa ämnet för din vlog.

 • I stället för att välja ett ämne slumpmässigt är det viktigt att du väljer ett ämne som du älskar och är glada över. Detta kommer att hålla dig igång på lång sikt.
 • Gör lite forskning om vad potentiella tittare vill se. Det bästa sättet att göra det är att först ta reda på din målgrupp och sedan ta reda på vad de letar efter.
 • Ta reda på i vilken riktning du vill att din kanal ska gå. Vill du att det ska vara pedagogiskt, underhållande eller reklam? Detta ger dig en bättre uppfattning om vilken typ av innehåll du vill skapa.
 • Var dig själv och vara verklig. Dina tittare vill titta på ditt innehåll, så det finns inget behov att vara ytlig eller att imitera andra bara för att de är framgångsrika.

3. Är det för sent för dig att starta en Vlog?

Detta är en vanlig fråga som de flesta blivande vloggarna ställer. Med så många professionella vloggers som skapar fantastiskt innehåll varje dag verkar oroen äkta. Men den goda nyheten är att det fortfarande finns utrymme för nytt innehåll och YouTube-kanal.

YouTube har idag mer än 2 miljarder användare. Trots hård konkurrens söker tittarna ständigt efter unikt och engagerande innehåll.

4. Saker du behöver för att starta en Vlog

vlogging utrustning

Låt oss nu gå vidare för att kolla listan över saker du behöver för att starta en vlog.

 1. Din egen YouTube-kanal (kan skapas gratis)
 2. En kamera av god kvalitet
 3. En mikrofon
 4. Redigeringsprogramvara (några bra finns gratis)

Steg 1: Skapa din YouTube-kanal

För att bygga en vlog är det första du behöver göra att skapa en YouTube-kanal. Du kan göra det gratis och det tar bara några minuter. För det, gå över till Youtube och klicka på logga in -knappen längst upp till höger på skärmen.

YouTube-inloggning

Lägg nu till din e-postadress och lösenord för att skapa ett konto. Du kommer nu att vara på ditt YouTube-konto. Klicka på kontoalternativet uppe till höger på skärmen. Här ser du flera alternativ, varav ett är Skapa en kanal.

skapa kanal

Du kommer nu att ledas till en ny sida. Klicka här på Komma igång alternativ.

hur man startar en vlog

I nästa steg får du frågan vilket namn du vill använda, ditt kontonamn eller ett anpassat namn. För den här självstudien väljer vi ett anpassat namn.

YouTube-kanals anpassade namn

Nu kan du lägga till ett namn till din kanal. Du måste också markera kryssrutan där du förklarar att du skapar kontot med Google-inställningar. När du är klar, slå på Skapa knapp.

YouTube-kanalens namn

Och det är allt. Din kanal har skapats. Nu kan du ladda upp en profilbild och lägga till en kanalbeskrivning.

YouTube-kanalprofil

Genom att bläddra längre ner på skärmen ser du alternativ för att lägga till sociala länkar osv till din kanal. När du är klar klickar du på Spara och fortsätt knapp.

Och det är allt. Din kanal är nu klar och du kan börja ladda upp dina videor.

Demokanal - YouTube

Nästa steg är att filma och redigera ditt innehåll. När den är klar kan du använda Ladda upp video för att ladda upp dina videor.

Steg 2: Film och redigera ditt innehåll

Innehåll

Innan du hoppar in och filmer en YouTube-video, se till att du har ett manus till att börja med. Det betyder inte nödvändigtvis att du behöver ett formaterat manus. Det räcker med att bara skriva ner dina idéer och vad du ska tala. Detta hjälper dig att hålla ditt arbete på rätt spår när du börjar skjuta, vilket också kan spara tid.

Du kanske också vill läsa ditt manus och öva en gång innan du börjar med ditt faktiska skott.

Lights

Nästa steg är att ställa in lampor för din fotografering. Om du gör en inomhusfotografering kan du prova mot fönstret. Kom ihåg att inte ha ett fönster i din bakgrund. Detta kommer att göra det svårt att få en balanserad exponering. Se också upp för blandade färgtemperaturer. De flesta glödlampor släpper ut en annan ljusfärg än solen. Detta kan leda till att skuggorna blir för blå eller att höjdpunkterna blir för orange osv.

På samma sätt, om du skjuter utomhus kan du försöka undvika direkt solljus. Hitta istället ett skuggigt område.

Ljud

Ett av de viktigaste verktygen för dina inspelningar är en mikrofon av god kvalitet. Se till att du inte använder en riktningsmikrofon. Sådana mikrofoner spelar in ljud som kommer från valfri riktning. Detta innebär att det också spelar in mycket onödigt ljud i bakgrunden vilket i gengäld försämrar din inspelningskvalitet.

Här är några bra mikrofonalternativ som du kan kolla in.

 • Rode VideoMic GO Lättviktsmikrofon på kameran: Det är en kompakt och lätt mikrofon som spelar in ljud av hög kvalitet. Om du vill ha skarp och tydlig ljudkvalitet för din vlog kan denna mikrofon vara ett bra val för dig.
 • Rode SmartLav + Omnidirectional Lavalier Microphone för iPhone och Smartphones: Den här är perfekt för alla som letar efter ett kompakt alternativ. Rode SmartLav + Omnidirectional Lavalier är en bärbar mikrofon som kan anslutas till din telefon eller bärbara dator och den är redo att spela in ditt ljud. Så enkelt är det att använda.

Kamera

Du behöver inte ha en dyr och snygg kamera för att komma igång. Håll dig istället vid en baskamera som du känner till.

Du kan komma igång med din telefonkamera, en GoPro eller en DSLR-kamera på startnivå.

Här är några bra alternativ för dig.

 • Canon PowerShot G7 X Mark III: Canon PowerShot G7 Mark III kommer med ett mikrofonuttag som gör det lättare att spela in fantastiska videor med ljud av hög kvalitet.
 • Sony A6400: Sony A6400 är en populär kamera bland vloggers. Den erbjuder en 4K HDR (HLG) för omedelbar uppspelning och du får också ett alternativ att enkelt överföra videorna till din smartphone.

Spela in och redigera

När du är klar är det dags att redigera dina videor och göra dem presentabla. Leta efter bra programvara som gör det enkelt. Här är några av videoredigeringsverktygen du kan prova.

1. Filmora9

filmora9

Filmora är ett av de bästa videoredigeringsverktygen för nybörjare. Du kan använda dess inbyggda funktioner som effekter, filter, titlar, ljudeffekter, musik osv för att göra dina videor mer intressanta.

2. KineMaster

KineMaster, videoredigerare

Med KineMaster är det enkelt och snabbt att redigera dina videor. Det låter dig redigera flera lager, lägga till handskrift och textanteckningar, lägga till ljudspår och mer.

Innan du fokuserar på tillväxt och ökar visningarna, måste du filma och lägga upp några videor på din kanal.

Steg 3: Optimera din Vlog för tillväxt

Nu när du har filmat, redigerat och släppt några videor är nästa steg att fokusera på att utöka räckvidden och öka dina åsikter. Precis som traditionell sökmotoroptimering finns det några bästa metoder för YouTube du måste följa.

Här är några tips för att få fler klick på dina YouTube-videor.

 1. Använd relevanta taggar.
 2. Skriv en stark beskrivning för din video. Du kan göra det genom att skriva ner vad videon handlar om. Detta hjälper YouTube-sökrobotar att förstå ditt innehåll bättre.
 3. Använd nyckelord i början av din titel.
 4. Designa attraktiva miniatyrbilder.
 5. Skriv fängslande titlar.

Du kan också analysera dina titlar här.

Kolla upp bästa SEO-metoder för att optimera din vlog, för mer detaljer.

Steg 4: Integrera din Vlog på en webbplats

Utan tvekan, om vlogging inte bara är en hobby för dig, är det i ditt bästa intresse att bygga en webbplats, integrera dina videor i den och marknadsföra din webbplats från filmerna.

Om du undrar, här är några skäl till varför du behöver integrera din vlog på en webbplats.

1. Full kontroll över ditt innehåll och publik:

Enligt YouTube-policyer kan YouTube ta bort en video eller hela kanalen utan utgivarnas medgivande.

Även i värsta fall att få din kanal avstängd eller avslutad kan du fortfarande få tag på din publik om du har drivit en webbplats och marknadsför den från din vlog från dag 1.

2. Maximera dina intäktsinsatser

sälja varor vlog

Många vloggers tjänar en passiv inkomst på heltid genom att sälja varor från sina webbplatser. På så sätt kan de hålla 100% av de intäkter de gör från att sälja varorna i motsats till att sälja på en tredje parts marknadsplats.

3. Bygg en portfölj

vlogger fallstudie

YouTubers som Dude Perfect publicerar till och med fallstudier på deras sponsors webbplats, och avslöjar hur sponsring av deras YouTube-kanal hjälper till att växa sponsorns varumärke.

Med alla tillgängliga tekniker idag är det inte alls besvärligt att bygga en webbplats. Allt du behöver göra är att registrera dig för ett webbhotell, som Bluehost.

Med Bluehost får du allt du behöver för att få din webbplats igång, inklusive ett gratis domännamn, gratis SSL-certifikat, 1-klick WordPress-installationsprogram och mer.

För mer information, kolla in hur du bygger en webbplats från grunden på mindre än 5 minuter.

Läs också vår kompletta Bluehost-recension.

När din webbplats är klar kan du börja bädda in dina videor på webbplatsen med Flöden för YouTube av Smash Ballon-plugin. Med det här insticksprogrammet är det lätt att bädda in dina YouTube-videor på din webbplats.

Bädda in YouTube-videor på din webbplats med Smash Balloon

För att bädda in din video på din webbplats måste du först installera och aktivera Flöden för YouTube av Smash Balloon plugin på din webbplats.

När du är klar gå till din instrumentbräda och klicka på Flöden för YouTube. Här ser du flera flikar. Gå till Konfigurera. Här kan du ansluta din YouTube-kanal till din WordPress-webbplats. Du kan göra det genom att klicka på Logga in på YouTube och anslut ett konto knapp. Men innan det, glöm inte att lägga till din API-nyckel. Så här gör du få ditt API.

krossa ballon

Detta tar dig till en skärm där du kan logga in på din YouTube-kanal.

Logga in på YouTube

Du kan välja ditt YouTube-konto och låta Smash Balloon komma åt din kanal. Och det är allt.

Ditt konto kommer automatiskt att anslutas till din WordPress-webbplats. På Konfigurera fliken, kan du se andra alternativ med vilka du kan lägga till din Matningstyp, lägg till en viss tid då plugin kommer att leta efter nya inlägg osv.

Du kan arbeta med dessa inställningar enligt dina krav. Efter det, slå på Spara knapp. Precis under det har du ett alternativ som heter Visa ditt flöde. Under detta kommer du att ha en kortkod.

Du behöver bara kopiera den här kortkoden och lägga till den i inlägget eller sidan där du vill visa dina YouTube-videor.

YouTube-feedkodkod

Gå nu till nästa flik som är Anpassa flik. Här kan du arbeta med höjden och bredden på ditt flöde, lägga till en bakgrundsfärg osv. Du kan också välja antalet kolumner du vill visa.

Flöden för YouTube anpassas

Du kan också välja vilken information du vill dölja eller visa, lägga till och anpassa knappar och mer. Gör ändringarna enligt ditt krav och slå på Spara knapp.

Nästa kommer Visa flik. Här har du den kortkod som du kan använda för att visa din YouTube-kanal.

Kopiera bara det här och klistra in det i inlägget eller sidan du vill visa dina kanalvideor och spara dina ändringar. Dina YouTube-videor börjar visas direkt.

Smash Balloon-resultat

Så det är det. Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att komma igång med att bygga en vlog.

Om du gillade den här artikeln kanske du också vill lära dig mer om de bästa WordPress YouTube-videogalleri-pluginsna för att öka dina åsikter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map