Hur man startar ett webbhotellföretag 2020 (steg för steg)


Är du en webbutvecklare som vill utöka din verksamhet genom att erbjuda värdtjänster till dina kunder?

Att erbjuda webbhotelltjänster till kunder är en win-win-situation för både dig och din klient.

Som utvecklare kan du göra återkommande intäkter genom att sälja webbhotell till dina kunder. Dina kunder behöver inte ställa in ett webbhotell-konto på egen hand. Detta är särskilt användbart för dina icke-tekniska kunder.

Det bästa är att för att sälja webbhotell till dina kunder behöver du inte starta ett miljon-dollar-företag som Bluehost eller Hostgator.

Snarare kan du registrera dig för en återförsäljarhotelltjänst, som vanligtvis är en VPS eller dedicerad server och börja hyra utrymme till dina kunder.

I den här artikeln visar vi dig hur du startar din egen webbhotell med återförsäljarhosting. Vi kommer också att jämföra några av de bästa webbhotellföretagen som erbjuder återförsäljarhotelltjänster och hjälper dig att avgöra vilken som är bäst för dina behov.

Men innan vi börjar, låt oss ta en snabb titt på vad exakt återförsäljarhosting är.

Vad är Reseller Hosting?

Återförsäljarhosting gör att du kan sälja vitmärkta värdtjänster till dina kunder under ditt varumärke. Det är det bästa alternativet för dig som vill gå in i värdverksamheten utan att investera i dyra resurser för att hantera servrar och värdinfrastrukturer.

Med återförsäljarhotell kan du hyra ut ditt värdutrymme till dina kunder. Återförsäljare köper en webbhotell, vanligtvis en VPS (Virtual Private Server) från en webbhotell för en grossistpris och hyr ut till andra genom att konfigurera och dela värdutrymmet per individuell kundbehov.

Saker att tänka på innan du startar din webbhotell

Det finns flera saker att tänka på när du startar din webbhotell.

 1. Inte varje värdtjänst för återförsäljare skapas lika. Se till att du väljer rätt återförsäljare värdleverantör som bäst passar dina behov
 2. Välj en leverantör som tillåter vitmärkta återförsäljarplaner, vilket innebär att dina kunder aldrig skulle inse att de är på en återförsäljarhotelltjänst.
 3. Se till att webbhotellföretaget erbjuder löpande teknisk support för dina kunder. Detta är oerhört viktigt om du inte vill ha ditt eget supportteam och kundservice.
 4. Bestäm hur mycket du vill ta ut för dina planer.

Låt oss titta på några återförsäljare värdleverantörer och se vilken som är bäst för dina behov.

1. HostGator

HostGator Reseller Hosting

HostGator är en kraftfull webbhotellleverantör som erbjuder fantastiska återförsäljarhotellplaner. Prissättningen kategoriseras under 3 olika planer.

 • Aluminium
 • Koppar
 • Silver

Beroende på prissättning erbjuder de upp till 140 GB hårddiskutrymme, obegränsad domännamn, gratis SSL och upp till 1400 GB bandbredd. Det erbjuder också 99% drifttidsgaranti, privat namnserver baserad på dina domäner, gratis WHMCS-klienthanterings- / faktureringsprogramvara med varje plan, WHM-kontrollpanelen, cPanel, premiumstöd och mycket mer.

2. Sitegrund

siteground återförsäljare värd

SiteGround erbjuder GoGeek-planen som är deras enda plan för återförsäljarhosting. Det erbjuder 30 GB webbutrymme, obegränsad trafik, ett obegränsat antal webbplatser och 24/7 återförsäljarsupport.

Till skillnad från HostGator debiterar SiteGround dig baserat på antalet värdkrediter du vill köpa snarare än värdresurser tilldelade ditt konto. Ju fler bulkbeställningar du gör, desto billigare blir återförsäljarens värdplan.

Du kan börja med att köpa så lågt som 5 återförsäljarkrediter för $ 49 / kredit per år. Om du köper 11+ krediter måste du bara betala $ 42 / kredit per år.

Eftersom återförsäljarkrediter aldrig går ut kan du använda dem när som helst för att starta eller förnya kontot.

3. InMotion Hosting

InMotion Reseller Hosting

Återförsäljarhostingstjänsten från InMotion Hosting har flera planer. Och beroende på din plan kan du ha upp till 8 GB Ram, 5 cPanel-konton, upp till 6 TB bandbredd och upp till 5 olika IP-adresser. Bortsett från det kan du också ha gratis SSD-enheter, faktureringsprogramvara, cPanel & WHM, DDoS och Malware-skydd och mycket mer.

Om du uppgraderar din plan till Reseller VPS-planen kan du njuta av fler fantastiska funktioner och ta dina prestanda till nästa nivå.

4. A2 Hosting

A2 Hosting Reseller Hosting

A2 Hosting är en annan populär återförsäljarhotellleverantör som erbjuder fyra olika prisplaner. Du kommer att älska dess fantastiska snabbhet och vänliga stöd. Den erbjuder upp till 200 GB lagring, gratis SSL och SSD, WHM-kontrollpanelen, gratis WHMCS och mycket mer.

För mer information om återförsäljare värdleverantörer, kan du kolla in vår kompletta guide om bästa återförsäljare värdleverantörer.

Vilket är det bästa återförsäljarhotellföretaget

Vi tror att HostGator är den bästa återförsäljarhotelltjänsten av några orsaker.

 • Det erbjuder prisvärda återförsäljarhotellplaner, så det är enkelt att tjäna på din återförsäljarhotellverksamhet.
 • Du kan styra resursallokationen baserat på kundens behov.
 • Det erbjuder gratis WHM- och faktureringsprogramvara och mycket mer.

Starta en återförsäljare webbhotell (steg för steg)

Följ de exakta stegen nedan för att starta en återförsäljarhotellverksamhet.

I den här handledningen använder vi HostGator-återförsäljarhotellplan.

Steg 1: Skaffa dig en webbplats för din webbhotellverksamhet

Om du inte har en webbplats ännu måste du skaffa en till din webbhotellverksamhet. Du kan gå till HostGator och registrera dig för ett webbhotellkonto.

För en detaljerad steg-för-steg-guide, kolla in hur du startar en webbplats från början.

Steg 2: Välj en Reseller Hosting Plan på HostGator

Om du redan har en webbplats är nästa steg att välja en värdplan för återförsäljare från HostGator.

Gå till HostGator och välj en värdplan för återförsäljare. När du kommer igång kan du registrera dig för deras grundläggande plan som heter Aluminium. När du växer ditt företag kan du alltid uppgradera till en bättre plan.

När du väljer en värdplan för återförsäljare från Hostgator kommer du att bli ombedd att ange ett domännamn. Om du redan har en domän kan du använda den annars väljer du bara ett domännamn genom att skriva i sökfältet. Du kan också välja tillägg bredvid domänfältet. Du kan använda vår domännamngenerator för att hitta en domän som passar ditt företag.

Steg 3: Ändra DNS

Om du har registrerat ditt domännamn hos Hostgator medan du registrerar dig för din återförsäljarhotell kan du hoppa över det här steget.

För dig som har registrerat domännamnet hos en annan domännamnsregistrator är ditt nästa steg att göra ändra din DNS.

Den här processen kommer att ta från 24 till 48 timmar innan din webbplats börjar lösa till Hostgator-servern.

Steg 4: Skapa webbhotellpaket

Därefter kan du skapa paket, även kända som prisplaner. Den rekommenderade praxisen är att skapa minst 3 olika prissättningspaket. Se till att du fördelar specifika resurser, till exempel diskkvot, månatlig bandbredd, max e-postkonton etc. till varje paket.

Du kan skapa ditt paket genom att logga in på din Hostgator WHM (Web Host Manager). När detta är gjort är du redo att skapa ett nytt konto. Du kan göra det under Kontofunktioner i din Hostgator WHM. Fyll i detaljerna här och du är bra att gå.

Steg 5: Ladda upp en webbplats

Använd en FTP-klient eller cPanel för att ladda upp din klients webbplats till ditt återförsäljarhotellkonto.

Tänk på att du kanske vill anpassa webbhotellgränssnittet innan du överlämnar kontouppgifterna till dina kunder. Du kan byta ut HostGator-logotypen mot din logotyp och göra nödvändiga ändringar av white label ditt webbhotellföretag.

Det är allt! Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att skapa ett webbhotellföretag med lätthet. Om du gillade den här artikeln, läs vår recension om Hostgator.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map