Hur mycket kostar det verkligen att bygga en webbplats? (Expert svar)

hur mycket kostar det att bygga en webbplats


En av de första frågorna som folk ställer när det gäller att bygga en webbplats är: Hur mycket kostar det verkligen att bygga en webbplats? Sanningen är att kostnaden för att bygga en webbplats helt beror på din personliga budget och mål. Men i den här artikeln visar vi dig hur mycket det verkligen kommer att kosta att sätta upp en webbplats för de flesta.

Om du följer en tutorial, kolla in hur du bygger en webbplats (steg för steg)

Vilka verktyg behöver du för att bygga en webbplats?

Du behöver inte nödvändigtvis anställa en professionell utvecklare för att bygga en webbplats. Även om du inte är teknisk kunnig kan du bygga alla typer av webbplatser på en budget tack vare olika verktyg som finns tillgängliga på webben.

Som sagt, om du inte har en aning om vilka verktyg du behöver för att bygga en webbplats, är chansen stor att du kommer att överskatta din budget på saker som du aldrig kommer att behöva.

Oavsett vilken typ av webbplats du vill skapa, är det viktigt att veta vilka verktyg du behöver för att ställa in din webbplats.

 • Domännamn (t.ex. Google.com, IsItWP.com)
 • Webbplatsbyggare (t.ex. WordPress, Wix, Weebly)
 • Webbhotell (beroende på din webbplatsbyggare)

Domän namn

Ditt domännamn är din webbplats adress på internet, som Google.com eller IsItWP.com. Det är vad dina kunder skriver in i sina webbläsare för att komma åt din webbplats.

När du registrerar ett domännamn får du rätt att använda det namnet på din webbplats under ett år. Du måste förnya din domän från samma domännamnsregistrator så länge du vill behålla namnet på din webbplats. Och om du någonsin tappar intresset för ett domännamn kan du låta det löpa ut så att någon annan kan köpa det.

Kolla in verktyg för webbplatsnamngenerator (gratis) och de bästa bloggeneratorerna.

Webbplatsbyggare

Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren utvecklare måste du använda en webbplatsbyggare för att skapa en webbplats. Oavsett din skillset gör en webbplatsbyggare det enkelt att skapa en fantastisk webbplats som du önskar. Dessutom kan du enkelt lägga till viktiga funktioner som SEO-taggar, plugins etc. utan krångel.

wordpress

När du bygger en webbplats rekommenderar vi alltid att du väljer WordPress som värd själv som din webbplatsbyggare. WordPress är plattformen för valet för nästan 30% av alla webbplatsägare. Det ger dig oändliga möjligheter att skapa och förbättra din webbplats som du vill. Det ger dig också fullständig kontroll över din webbplats.

För mer information bör du kolla in den här artikeln om varför du använder WordPress.

För mer information kan du läsa de bästa webbplatsbyggarna för nybörjare.

WordPress är en gratis och öppen källkodsprogramvara. Du måste köpa ett domännamn och webbhotell för att installera WordPress och börja bygga en webbplats ovanpå det.

Webbhotell

Webbhotell är som din webbplats. Det är här du lagrar innehållet och filerna på din webbplats.

När en besökare försöker komma åt din webbplats genom att skriva in din webbadress (domännamn) kommer de att riktas till webbplatsfilerna som är lagrade på din webbhotellserver.

Ofta är termen webbhotell hänvisar till företaget som hyr ut sina datorer / servrar för att vara värd för din webbplats och tillhandahåller internetuppkoppling för att se till att din webbplats är tillgänglig dygnet runt.

Det finns många olika typer av bästa webbhotelltjänster som delad värd, VPS-värd, billig hosting, WordPress-värd, blogghosting, dedikerad värd osv. När du börjar rekommenderar vi att du väljer delad hosting eller WordPress värd eftersom båda är idealiska val för de flesta webbplatsägare när det gäller överkomliga priser och behov.

Du kan läsa mer om olika typer av webbhotelltjänster.

Om du specifikt vill bygga en WordPress-webbplats rekommenderar vi att du väljer en WordPress-webbhotell. I de flesta fall kostar både delad och WordPress-värd nästan samma sak. Den enda stora skillnaden är att WordPress-värd förinstalleras med WordPress på ditt värdkonto. Detta erbjuder stor bekvämlighet så att du inte behöver installera WordPress manuellt på ditt webbhotellkonto.

Låt oss dela upp webbplatser i några olika budgetkategorier:

 • Bygg en liten webbplats med en minimal budget
 • Bygg en avancerad webbplats med fler funktioner
 • Bygg en onlinebutik
 • Bygg en specialbyggd webbplats

Missa inte din chans att läsa om webbhotell (delat vs VPS vs dedicerat) och WordPress-värd (delat vs hanterat).

Hur mycket kostar det att bygga en typisk webbplats?

Beroende på dina behov kan bygga en webbplats kosta var som helst mellan $ 100 och $ 500. Om du behöver en funktionsrik, specialbyggd webbplats kan den gå upp till $ 30 000 eller mer.

För att bygga en liten webbplats måste du ha en budget för domännamnet och webbhotell. Ett domännamn kostar vanligtvis cirka $ 14,99 per år och webbhotell cirka $ 7,99 per månad. Sammantaget kostar det att starta en webbplats så lågt som $ 110,87 per år.

Den kombinerade kostnaden för domännamn och webbhotell kan vara ganska dyr för dig, särskilt om du precis börjar.

Det är därför vi har träffat en affär med Bluehost för att erbjuda våra användare ett gratis domännamn, gratis SSL och över 60% rabatt på webbhotell.

bluehost webbhotell

Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande »

Bluehost är ett av världens största värdföretag. De har varit involverade i WordPress-communityn sedan 2005, och de är en officiellt rekommenderad värdleverantör av WordPress.org. Du bör också kolla in denna Bluehost-recension för mer information. Du kan betala varje år och spara pengar på Bluehost.

För att spara på kostnader kan du välja ett gratis WordPress-tema och plugins från WordPress-arkivet.

Här är några viktiga plugins som du kan ladda ner gratis från WordPress.org:

Uppskatta kostnaden baserat på dina mål

Nu har vi sett hur mycket det kostar att bygga en webbplats för startnivå. När du växer kan du köpa ett professionellt WordPress-tema och lägga till förbättrade funktioner med premium-plugins.

Innan du lägger till slumpmässiga plugins till din webbplats är det viktigt att ställa dig själv några frågor för att förstå dina mål. Detta hjälper dig att undvika överutgifter vid installation av din WordPress-webbplats.

1. Vad är den realistiska budgeten för din webbplats?

Att bygga en webbplats som du inte har råd kommer att bli en katastrof. Kolla in din budget innan du spenderar på premiumtema eller plugins. Vi rekommenderar dig alltid att hålla kostnaderna så låga som möjligt när du börjar.

2. Behöver du en specialbyggd webbplats?

Att installera ett förbyggt WordPress-tema är det enklaste sättet att lansera en ny webbplats. Det hjälper dig också att spara på kostnader, så att du inte behöver anställa en WordPress-utvecklare.

Men om du vill ge en unik look and feel på din webbplats, måste du bygga ett anpassat WordPress-tema, antingen själv eller genom att anställa en utvecklare. De priser som debiteras av WordPress-utvecklare varierar från $ 20 till $ 100 per timme.

3. Vilka funktioner behöver du?

När du börjar behöver du inte alla klockor och visselpipor som du ser på andra coola webbplatser. Även om du börjar i det små är det viktigt att skriva ner listan över funktioner du behöver på raden. Detta hjälper dig att effektivisera hela utvecklingsprocessen och fokusera på funktioner som har hög prioritet. Det hjälper dig också att minimera kostnaden när du växer.

Kostnad för att bygga en avancerad webbplats

Att installera ett gratis tema och plugins ger dig ett försprång för att bygga en WordPress-webbplats med en minimal budget. När du växer och dina behov utvecklas kanske du vill förbättra din webbplats med fler ytterligare funktioner.

Att lägga till fler funktioner innebär också att din webbplatskostnad börjar öka.

Om du förutser tillväxt är det vettigt att byta till en kraftfullare webbhotell som SiteGround GoGeek-plan. Naturligtvis kostar det lite mer än Bluehost. Men det kommer med många premiumfunktioner som iscensättning, snabbare prestanda och förmågan att hantera upp till 100 000 besökare per månad. Läs vår kompletta Siteground Review för att lära dig mer om detta webbhotellföretag.

Du kan använda vår SiteGround-kupong för att få 60% rabatt för det första året av din värd.

Du kanske också vill hitta ett premium WordPress-tema för din webbplats för att ge din webbplats ett professionellt utseende. Det bästa är att premiumtema ofta med extra funktioner och prioriterat stöd. Se vårt expertutbud av bästa WordPress-teman för några fantastiska premium WordPress-teman som du kan installera på din webbplats.

Här är några viktiga WordPress-plugins som vi rekommenderar för din växande webbplats:

Essentials

 • WPForms – Lägger till en dra och släpp formbyggare. Kolla in vår WPForms-granskning.
 • MonsterInsights – Gör det möjligt att installera Google Analytics. Kolla in vår MonsterInsights-recension.

Utseende

 • Beaver Builder – Omvandlar WordPress till en dra och släpp sidbyggare.
 • Envira Gallery – Det bästa WordPress-responsiva galleri-plugin. Kolla in vår Envira-galleri.

marknadsföring

 • Konstant kontakt – den e-postmarknadsföringstjänsten vi rekommenderar till växande företag.
 • OptinMonster – Förvandlar din webbplats till en leadgenerationsmaskin. Kolla in vår OptinMonster-recension.

säkerhet

 • UpdraftPlus – Det bästa WordPress-backup-pluginet. Läs vår UpdraftPlus-granskning.
 • Sucuri Firewall – Det bästa WordPress-säkerhetspluginet. Läs vår Sucuri-recension.

Det finns många fler WordPress-plugins och tjänster som du kan lägga till. Varje betald tjänst eller tillägg som du lägger till kommer att öka kostnaden för din WordPress-webbplats.

Beroende på vilka premiumprodukter du väljer kan kostnaden för installationen av webbplatsen vara mellan $ 500 och $ 1000 per år.

Kostnad för att bygga en onlinebutik

E-handelsbranschen blomstrar och forskning visar att den har vuxit 3 gånger snabbare än traditionella detaljister. Om du vill gå in i e-handeln är det rätt tid att starta en onlinebutik.

Genom att skapa en onlinebutik kan du expandera ditt företag runt om i världen dygnet runt. Bäst av allt, jämfört med offlineföretag, är det enkelt att starta en onlinebutik utan att bryta ditt bankkonto.

Naturligtvis behöver du både ett domännamn och en värd för att skapa en onlinebutik. Det finns många webbhotellföretag för e-handel, men vi rekommenderar att du använder Bluehost WooCommerce-plan när du börjar. WooCommerce är den mest populära och omfattande eCommerce-plugin för WordPress.

bluehost woocommerce hosting

Bluehost WooCommerce-planen har alla funktioner som du behöver för att få din onlinebutik igång på WordPress. Några fördelar med Bluehost WooCommerce-plan är:

 • WooCommerce förinstallerat: WooCommerce-planen är förinstallerad med WordPress och WooCommerce vilket gör det enkelt att starta en onlinebutik.
 • SSL-certifikat: För att hantera betalningar i din onlinebutik kan du behöva ett SSL-certifikat. Ett SSL-certifikat ingår också i din Bluehost WooCommerce-plan.
 • Dedikerat stöd: Ett team av dedikerade WordPress-experter står dygnet runt för att hjälpa dig.
 • Ett gratis domännamn: Du kan avstå från domänregistreringsavgiften i ett år.

Om du vill bygga en e-handelswebbplats på startnivå som drivs av WooCommerce kommer den att kosta cirka 190 dollar per år. Priset kan gå högre om du vill installera premiumtillägg och ett premiumtema för din onlinebutik.

Om du letar efter ett alternativ kan du kolla in de bästa WooCommerce-värdleverantörerna.

Att bygga en webbplats – Hur man undviker överbetalning

Att starta små är det bästa sättet att undvika att betala för mycket och minska utgifterna. För att spara på kostnader kan du alltid utforska de kostnadsfria WordPress-tema- och plugin-katalogerna för att förbättra din webbplats.

När du börjar locka besökare kan du överväga att lägga till ett premiumtema och premium-plugins. För att hålla dig inom din budget ska du alltid hålla koll på WordPress-erbjudanden och kuponger för att få enorma rabatter på dina inköp.

En växande webbplats kommer också att behöva en kraftigare värdkonfiguration än en webbplats på startnivå. Du kan också behöva optimera din WordPress-server regelbundet. För att driva din webbplats på en server som är unikt optimerad för säkerhetskonfigurationen för WordPress, överväg att hålla din webbplats på hanterad WordPress-värd.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att förstå hur mycket det kommer att kosta att bygga en webbplats.

Kolla också: Om du bestämmer dig för att bygga en blogg för din webbplats, kolla in de bästa bloggplattformarna

Om du behöver vägledning har vi också flera steg-för-steg handledning:

 • Hur man skapar en WordPress-webbplats, steg för steg
 • Hur man skapar en onlinebutik steg för steg
 • Hur man startar en blogg steg för steg
 • Hur man bygger en online marknadsplats
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map