Ninja Forms Alternativ: WPForms vs. Ninja Forms (Jämfört)

WPForms vs. Ninja Forms


Letar du efter det perfekta formuläret plugin för din WordPress-webbplats? Om du gjorde en del online-undersökningar hittade du antagligen WPForms och Ninja Forms som rekommenderas av de bästa WordPress-bloggarna. Nu undrar du troligtvis vilken du ska välja!

Om så är fallet, är vi här för att hjälpa dig. I den här artikeln jämför vi WPForms vs. Ninja Forms och visar dig de viktiga skillnaderna så att du kan bestämma vilket plugin som är den perfekta lösningen på din webbplats.

Vi kommer att jämföra de två plugins baserade på följande 5 poäng:

 1. Generell översikt
 2. Enkel användning
 3. Funktioner
 4. Prissättning
 5. Stöd

1. WPForms vs. Ninja Forms – Allmän översikt

Vad är WPForms?

wpforms-översikt-contact-formen-plugin

WPForms är det mest nybörjarvänliga WordPress-kontaktformuläret på marknaden. Det gör att du enkelt kan skapa vackra kontaktformer på din WordPress-webbplats. Det ger ett mycket enkelt, intuitivt användargränssnitt så att du kan skapa en mängd olika WordPress-formulär helt själv på några minuter.

WPForms-pluginet finns i en gratis Lite-version samt flera premiumversioner. Den har över 1 miljon aktiva installationer på WordPress.org. Plugin har 4,9 av 5 genomsnittliga användarbetyg från 3000+ röster som de fått på WordPress.org. Användare älskar det!

WPForms skapades av samma personer som driver den största inofficiella WordPress-resurswebbplatsen, WPBeginner. Om du inte är bekant: WPBeginner är bäst känd för sina nybörjarvänliga handledning om olika WordPress-ämnen.

Kolla in hela WPForms-översynen

Vad är Ninja Forms?

ninja-former-home

Ninja Forms är en av de populäraste WordPress-formulär-plugins som finns tillgängliga idag. Det levereras med en lättanvänd drag-och-släpp-formbyggare så att du kan skapa kontaktformulär i WordPress. Du kan använda den omfattande uppsättning formulärfält som ingår för att skapa obegränsade formulär med detta plugin.

Precis som WPForms finns Ninja Forms också i både gratis- och premiumversioner. Det har också över 1 miljon aktiva installationer på WordPress.org. Ninja Forms har 4,4 av 5 genomsnittliga användarbetyg från 900+ röster som de fått på WordPress.org. Om du jämför de två pluginsna på grundval av deras genomsnittliga användarrecensioner, står WPForms framför Ninja Forms.

Ninja Forms skapades av ett team av WordPress-proffs som kallas WP Ninjas.

Kolla in den fullständiga granskningen av Ninja Forms

2. Användarvänlighet

Skapa ett formulär med WPForms

Det främsta målet att skapa WPForms var att göra WordPress-formulärskapning så enkelt och enkelt som möjligt. Därför sticker WPForms ut från mängden när det gäller enkelhet och användarvänlighet.

För att skapa en ny form med WPForms, gå till WPForms »Lägg till nytt från din WordPress-instrumentpanel. Där ser du ett antal förlagda mallar att välja mellan.

wpforms formmallar

Du kan välja en mall för att komma igång snabbt. Om du vill lägga till fler fält i det förlagda formuläret kan du dra dem från fältpanelen till vänster till den högra formulärredigeraren.

wpforms vs surveymonkey användarvänlighet

Du kan anpassa varje fält genom att klicka på Fältalternativ.

fältAlternativ-wpforms

Du kan anpassa formulärnamnet, reCAPTCHA, anti-spam-honeypot, aviseringar och bekräftelsemails från inställningar. Du kan ansluta ditt formulär till e-postmarknadsföringsplattformar som Constant Contact som är ett bra alternativ till MailChimp, etc. från marknadsföring alternativ. Och du kan ställa in PayPal och Stripe för att acceptera betalningar från betalningar alternativ.

Relaterad: De bästa alternativen till MailChimp

wpforms-inställningar

Det är så enkelt. När du är klar med att lägga till fält i formuläret och granska alla inställningar kan du klicka på Spara -knappen högst upp på skärmen.

save-form-wpforms

Bredvid Spara-knappen ser du en Bädda in alternativ. Om du klickar på det får du en kort kod för din nya form som du kan klistra in var som helst på din webbplats för att lägga till formuläret.

Att lägga till WPForms till dina WordPress-inlägg och sidor är enkelt med WPForms-widgeten som finns i postredigeringsmenyn. För att lägga till ett kontaktformulär till ett inlägg eller en sida måste du öppna inlägget eller sidan och klicka på WPForms-widgetikonen.

add-former-widget-post-redaktör wpforms

Välj sedan det formulär du vill lägga till.

välj-form-wpforms

Och det är allt! Nu kan du publicera eller uppdatera den sidan för att se hur ditt formulär ser levande ut på din webbplats. Nedan visas en skärmdump av hur ett enkelt kontaktformulär ser ut:

kontakt-formen-exempel-wpform

Om du vill visa din form i sidofält eller i några widget-klara områden kan du hitta WPForms-widgeten i Utseende »Widegts.

wpforms-widget

Du kan dra widgeten till valfritt widgetområde som du vill visa formuläret.

Skapa ett formulär med Ninja-formulär

Ninja Forms har uppdaterat sitt gränssnitt flera gånger för att göra det mer användarvänligt. Nu har den också en ganska liknande formgränssnitt som WPForms.

Om du vill skapa en ny form med Ninja Forms måste du besöka Ninja Forms »Lägg till nytt från din instrumentpanel. Där ser du ett antal formmallar att börja med, inklusive ett tomt formulär.

ninja-former-templates

Du kan välja en mall och komma igång snabbt; Du kanske dock inte kan använda alla de presenterade om du inte har köpt deras dyraste plan. Ninja Forms visar alla tillgängliga formmallar, inklusive de du inte har tillgång till, vilket gör det lite förvirrande och rörigt.

Å andra sidan visar WPForms bara de mallar du faktiskt kan använda enligt planen du har installerat. Det håller WPForms trevligt och snyggt.

När du har valt en mall ser du formbyggnadsgränssnittet som visas nedan. För att lägga till nya fält i ditt formulär, klicka på Lägg till ikon.

skapa-form-ninjaforms

Sedan ser du alla fält visas på höger sida. Nu kan du dra dem till bildredigeraren till vänster och bygga din form.

edit-form-ninjaforms

Du kan konfigurera aviseringar, bekräftelsemeddelanden och framgångsmeddelanden från E-post & Åtgärder alternativ. Du kan konfigurera visningsinställningar, begränsningar och beräkningar från Avancerad alternativ.

ninja-former-settings

När du skapar och anpassar formuläret kan du klicka på Publicera.

Om du vill använda formuläret i dina WordPress-inlägg och sidor kan du använda Ninja Forms-widgeten på sidan / inläggsredigeraren. Det har ett gränssnitt som liknar WPForms.

För att lägga till ett kontaktformulär till ett inlägg eller en sida måste du öppna inlägget eller sidan och klicka på Ninja Forms widget-ikonen.

add-former-widget-post-redaktör ninjaforms

Välj det formulär du vill lägga till och uppdatera den sidan.

välj-form-ninjaforms

Sedan kan du se hur ditt formulär ser ut. Så här ser din grundform ut.

kontakt-form-Exarpel-ninjaforms

Liksom WPForms har den också en widget som du kan använda i sidofält och andra widgetklara områden på din webbplats. Du hittar widgeten i Utseende »Widegts.

ninja-former-widgeten

Vinnare: WPForms. För det rena gränssnittet som bara visar de mallar du har tillgång till. Dessutom är det Bädda in med en kortkod så att du enkelt kan lägga till formuläret var som helst på din webbplats.

3. Funktioner

Styrken hos WPForms är dess förmåga att skapa enkla kontaktformulär såväl som avancerade formulär som betalningsformulär, användarregistreringsformulär, undersökningar och omröstningar, prenumerationsformulär för nyhetsbrev, etc. Det har alla funktioner du behöver för att bygga mångsidiga formulär i WordPress.

Här är bara några av WPForms huvudfunktioner:

 • Spam-skydd med anti-spam-honeypot och reCAPTCHA
 • Smart villkorad logik
 • E-postmarknadsintegration med AWeber, MailChimp, Drip och andra populära tjänster
 • Undersökning och undersökningar
 • Bättre entry management på instrumentpanelen för att se alla poster på en plats
 • Acceptera betalningar och donationer med PayPal och Stripe

Alla dessa funktioner kombinerar gör WPForms till det kompletta verktyget för WordPress-formulär.

Ninja Forms har å andra sidan också kraftfulla funktioner som är skräddarsydda för dig. De flesta av dess funktioner är dock endast tillgängliga i form av tillägg. Du måste köpa varje tillägg separat eller få dem via en premiumplan.

Det finns två huvudsakliga nackdelar med att välja Ninja Forms över WPForms när det gäller funktioner:

1. Om du köper tilläggen separat måste du investera mer pengar. De flesta av tilläggarna är prissatta till $ 49 vardera, så det blir kostsamt i en hast.

2. WPForms-tillägg är bara ett klick bort, medan Ninja Forms-tillägg kräver att du följer hela WordPress-plugininstallationsprocessen för att installera varje tillägg. Det betyder att du måste ladda ner tilläggsfilen, ladda upp den till instrumentpanelen, installera den och sedan aktivera den.

Förutom de befintliga funktionerna är Ninja Forms mycket flexibel och utdragbar. Det är byggt med hundratals funktioner, actionkrokar och filter som utvecklare kan använda för att bygga anpassade funktioner.

Vinnare: Det är oavgjort. Men WPForms gör de flesta funktioner enklare att använda totalt och tillägg bara 1 klick bort.

4. Prissättning

Både WPForms och Ninja Forms erbjuder gratis och premiumversioner. Du kan installera lite-versionerna direkt på din webbplats instrumentpanel från plugin-katalogen WordPress.org och använda dem gratis. För avancerade funktioner och tillägg måste du uppgradera till deras premiumplaner.

WPForms har 4 primära prissättningsplaner. För företag som börjar har det Grundläggande plan som kostar $ 39,50. Men för att använda ALLA WPForms funktioner och tillägg måste du köpa den dyraste planen, Elit, vilket kostar 299 $.

wpforms-prissättning

Ninja Forms har tre huvudsakliga prissättningsplaner för att låta dig använda dess funktioner och tillägg, eller du kan också köpa enskilda tillägg och använda dem med deras gratis plan.

ninja-former-prissättning

Den mest grundläggande Ninja Forms-planen, Personlig, kostar $ 99; och den dyraste planen, Byrå, kostar 499 dollar. Deras prisklass är mycket högre än WPForms.

Det finns många funktioner du får för mindre pengar med WPForms. Du kan till exempel skapa flera kolumnformat med vilken WPForms-plan som helst, inklusive dess Lite-version; men du måste köpa Layout och stilar addon eller Personlig planerar att använda samma funktion med Ninja Forms.

På samma sätt kan du få Konstant kontakt integration gratis med alla versioner av WPForms, men du måste köpa en separat tillägg eller köpa Personlig planerar att låsa upp den funktionen för Ninja Forms.

Vinnare: WPForms. Det erbjuder kraftfulla funktioner till ett mycket rimligt pris.

5. Support

WPForms har hundratals nybörjarvänliga självstudier om hur du använder plugin enkelt. Du hittar svaret nästan alla dina frågor i deras dokumentation.

Lite-versionens användare kan publicera sina frågor på WordPress.org. Deras supportteam är mycket lyhört, vilket användarnas betyg visar. Premium-versionens användare kan öppna supportbiljetter och få personlig support via e-post.

Ninja Forms har också detaljerad dokumentation för att hjälpa dig med de vanligaste problemen. Du kan få enkla självstudier för att använda plugin. Om du behöver teknisk support kan du kontakta dem via deras kontaktsida genom att öppna en supportbiljett.

Vinnare: Det är oavgjort.

Slutsats

WPForms är ett fantastiskt plugin för formbyggare för WordPress. Det ger ett riktigt enkelt, användarvänligt gränssnitt för att bygga former. Den har en komplett uppsättning funktioner som du enkelt kan använda. Plugin är också mycket prisvärd för små företag.

Ninja Forms är också ett kraftfullt plugin för WordPress-formbyggare. Dess gränssnitt är användarvänligt; det kan dock inte jämföras med WPForms rena gränssnitt. Ninja Forms-plugin ger avancerade funktioner till bordet som du kan hitta praktiskt, men det är ganska dyrt att få dem alla.

Därmed, WPForms är den tydliga vinnaren ur användarnas synvinkel. Avancerade utvecklare kan dock hitta Ninja Forms mer användbara på grund av dess utvecklarvänliga alternativ.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att välja mellan WPForms eller Ninja Forms för din webbplats.

Du kanske också vill läsa vår djupgående jämförelse mellan,

 • WPForms vs TypeForm
 • WPForms vs FormStack
 • WPForms vs Gravity Forms
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me