Shopify-översyn: det bästa alternativet för att skapa en onlinebutik?

shopify recension


Undrar du om Shopify är den bästa e-handelsplattformen för dig? Om du är intresserad av att skapa en onlinebutik är det viktigt att välja rätt e-handelsplattform. En bra e-handelsplattform gör att du enkelt kan utforma en professionell e-handelswebbplats, hantera din onlinebutik och sälja produkter online.

I den här Shopify-granskningen kommer vi att gå igenom alla Shopify-för- och nackdelar så att du kan bestämma om det är det bästa alternativet att använda för att skapa din onlinebutik.

Låt oss börja!

Vad är Shopify?

Shopify-inloggning-webbplats

Shopify är en e-handelsplattform för onlinebutiker. I grund och botten, vad Shopify gör är att ge användarna ett enkelt sätt att skapa en onlinebutik.

Med deras stora utbud av mallar kan du ge din webbutik ett professionellt utseende på ett ögonblick, lägga till dina produkter och börja sälja. Du behöver inte veta något om webbdesign, HTML eller kodning; det är ett perfekt sätt för nybörjare att komma igång med online-försäljning.

Med Shopify kan du skapa vilken typ av onlinebutik du vill ha. Så du kan sälja alla typer av produkter du vill, oavsett om det är kläder, köksutrustning, elektronik, leksaker och så vidare. Du kan också sälja digitala produkter på en Shopify-webbplats som e-böcker, nedladdningsbara filer, programvara, WordPress-plugins och mer.

Dessutom är Shopify en värdlösning, så det betyder att du inte behöver oroa dig för att köpa webbhotell eller ladda ner programvara. Du behöver inte heller hantera säkerheten eller prestandan i din onlinebutik, Shopify hanterar allt detta åt dig. I grund och botten erbjuder Shopify i stort sett allt du behöver för att skapa en onlinebutik direkt.

Hur fungerar Shopify?

Shopify är en molnbaserad, SaaS (mjukvara som en tjänst) e-handelslösning. Det betyder att det inte finns någon komplicerad programvara att installera. Allt du behöver göra är att öppna din webbläsare, gå till Shopify-inloggningssidan och logga in för att bygga och hantera din onlinebutik. Detta innebär också att du kan hantera och växa din Shopify-butik var som helst som har en internetanslutning.

Innan du börjar naturligtvis måste du registrera dig hos Shopify. Liksom många SaaS-lösningar betalar du en månadsavgift för att använda plattformen. Men vi får mer information om Shopify-prissättning senare i den här artikeln.

Som vi tidigare nämnt är Shopify en värdlösning. Så du kan få ett domännamn från Shopify och börja bygga din onlinebutik direkt.

Har du redan en WordPress-webbplats men vill börja sälja produkter? Oroa dig inte, du kan enkelt integrera Shopify med WordPress så att du kan förvandla din nuvarande webbplats till en onlinebutik.

Kolla in vår guide för våra steg-för-steg-instruktioner om hur du ställer in Shopify med WordPress.

Hur populär är Shopify?

Shopify är en av de mest populära e-handelsplattformarna på marknaden. Ta en titt på Shopify-statistiken som bevisar det:

 • Det finns över 999 000 levande webbplatser för närvarande som använder Shopify
 • Shopify-företag runt om i världen har omsatt över 100 miljarder dollar
 • Shopify är den fjärde mest populära innehållshanteringsplattformen med 2,8% av marknadsandelen

Vem använder Shopify? Många enormt framgångsrika onlinebutiker har skapats med Shopify, inklusive:

Herschel
Herschel-WHO-användningar-Shopify

KKW Beauty
KKW-skönhet-WHO-användningar-Shopify

Penguin Books (UK)
Penguin-böcker-WHO-användningar-Shopify

Pipcorn
pipcorn-WHO-användningar-Shopify

Så varför betyder allt detta? Det finns säkerhet i antal. Om många människor litar på Shopify för att skapa och driva en onlinebutik är det säkert att du kan göra det också.

Nu när du vet vad Shopify är och hur populärt det är, låt oss komma in på för- och nackdelarna med att använda Shopify.

Fördelar med att använda Shopify

När du väljer en e-handelsplattform måste du noggrant väga fördelar och nackdelar. Så först ska vi titta på fördelarna med att använda Shopify för att skapa och hantera din egen onlinebutik.

1. Användarvänlighet

Shopify är designad med användarvänlighet i åtanke. Denna eCommerce-plattform gör det enkelt för alla, även helt nybörjare, att skapa en onlinebutik. I själva verket hävdar Shopify att det erbjuder alla funktioner du behöver, utan någon krångel, vilket är ganska sant.

Eftersom Shopify är en värdlösning, hanterar den nästan allt åt dig. Shopify ser till att din onlinebutik är säker, mobilvänlig och kompatibel med alla webbläsare. Shopify hanterar också din webbplatshastighet och prestanda, säkerhetskopior och mer.

Allt som hjälper till att växa ditt företag, ge en bättre shoppingupplevelse för dina kunder och håller dina data säkra. Detta gör att du kan fokusera på försäljning.

Dessutom erbjuder Shopify en drag and drop-byggare som gör det enkelt att anpassa din butik och att lägga till produkter i din butik är enkelt.

lägga biprodukter-Shopify

Du kan också fullfölja beställningar med ett klick, lägga till automatiska skatter baserat på din plats och mer.

Shopify är utformad för att göra processen med att starta och driva en onlinebutik superenkel.

2. Enkel anpassning med Shopify-teman

Din onlinebutik måste se bra ut om du vill att folk ska köpa av dig. Lyckligtvis kan du ge din webbutik en omedelbar makeover med Shopify-teman.

Shopify erbjuder över 70 professionella teman, några av dem skapade av världsberömda designers. Dessutom är många av dem gratis!

Shopify-themes

I Shopify Theme Store kan du hitta mallar designade specifikt för dina behov. Till exempel erbjuder de teman baserade på branscher som mat och dryck, mode, konst och fotografering, möbler, elektronik med mera. De har till och med teman utformade specifikt för stora eller små inventeringar.

Alla teman kan enkelt anpassas så att du kan välja ett tema och matcha det till ditt märke exakt genom att lägga till din egen logotyp, färger, bilder, teckensnitt och mer.

3. Tillsatt kraft med Shopify-appar

En annan fantastisk sak med Shopify är Shopify Apps. Shopify App Store liknar Google Play för Android-telefoner. Du kan välja mellan ett antal gratis och betalda appar för att lägga till extra kraft och funktioner i din onlinebutik.

Det finns hundratusentals appar att välja mellan inklusive produktrecensioner, e-postmarknadsföring, livechatt, uppsäljningsrekommendationer och mer.

Du kan också lägga till appar som låter dig sälja dina produkter på flera plattformar inklusive Facebook, Messenger, Instagram och till och med en “Köp-knapp” som låter dig sälja produkter på valfri webbplats eller blogg eller dela kasselänkar.

Shopify-appar

Du kan också använda API-nyckeln för alla tillägg för att integrera den med Shopify. Om du till exempel använder ett blygenerationsverktyg som OptinMonster För att växa din e-postlista och minska kundvagnens övergivande kan du också använda OptinMonster på din Shopify-webbplats.

Förutom appar har Shopify också inbyggda marknadsföringsverktyg som hjälper dig att sälja dina produkter som en blogg, SEO-verktyg, rapporter om marknadsföringspaneler och mer.

4. Skalbarhet

Att växa din webbutik är enkelt med Shopify. Eftersom det är så enkelt att starta en webbutik med Shopify och du inte behöver hantera din webbplats själv, kan du fokusera på att växa ditt företag och få mer försäljning.

När det är dags att ditt företag växer och du behöver fler funktioner kan du helt enkelt uppgradera din Shopify-plan.

När din trafik växer kommer Shopify att hantera din drifttid, hastighetsoptimering, prestanda med mer. Så du behöver inte oroa dig för att anställa ett team av utvecklare för att hantera din webbplats åt dig.

Nackdelar med att använda Shopify

Som med alla bra e-handelsplattformar, finns det alltid några nackdelar du måste ta hänsyn till också. Låt oss titta på nackdelarna med att använda Shopify för att skapa en onlinebutik.

1. Shopify prissättning

Shopify erbjuder tre huvudsakliga prisplaner att välja mellan. Basic Shopify som kostar $ 29 / månad, Shopify-planen för $ 79 / månad och Advanced Shopify som kostar $ 299 / månad. Alla planer har ett domännamn, SSL-certifikat och webbhotell för din e-handelswebbplats.

Shopify-prissättning

De erbjuder också en Shopify Lite-plan för $ 9,99 / månad som gör att du kan sälja på Facebook och chatta med dina kunder på Messenger, lägga till en köpknapp på en webbplats eller blogg och acceptera kreditkortsbetalningar. Denna lösning är dock endast för köpknappsäljare och inte för användare som vill skapa en full e-handelswebbplats.

När du började med Basic Shopify-planen får du 2 användarkonton, möjligheten att lägga till obegränsade produkter, support dygnet runt och mer. Du kan se alla detaljer om funktionerna som följer med varje plan på Shopifys webbplats.

I jämförelse med andra eCommerce-populära e-handelslösningar är Shopify lite dyrare. Särskilt om du vill få tillgång till alla deras funktioner och sänka Shopify-transaktionsavgifterna. Om du till exempel väljer att använda WooCommerce och WordPress är själva WooCommerce-pluginet gratis och allt du behöver betala för är eCommerce-värd som börjar på bara $ 6,95 med Bluehost.

Lyckligtvis kan du börja etablera din onlinebutik och använda Shopify i 14 dagar utan att ge din kreditkortsinformation. Detta ger dig en möjlighet att prova Shopify och se om du gillar det innan du betalar för det.

2. Transaktionsavgifter

När du väljer en e-handelsplattform behöver du inte bara tänka på månadspriset för att använda tjänsten. Du måste också ta hänsyn till plattformstransaktionsavgifter och kreditkortsavgifter.

Shopify har ett standardbetalningsalternativ som heter Shopify Payments, som drivs av Stripe. Du kan använda Shopify Betalningar för att ta emot betalningar från dina kunder och det gör att du enkelt kan integrera andra betalningslösningar.

Med Shopify Betalningar finns inga transaktionsavgifter. Även om du måste betala en grundläggande kreditkortsavgift på 2,9% + 30 cent för varje transaktion. Denna avgift kan sänkas när du uppgraderar till en dyrare plan.

Shopify betalningstransaktioner

Men om du inte vill använda Shopify Payments och istället vill använda en tredjeparts betalningsport som PayPay kommer Shopify att debitera dig ytterligare 2,0% transaktionsavgift för varje transaktion. Avgiften kommer utöver de kostnader som redan dras av av den tredje parts tjänst som du använder på din webbplats.

Så om du inte använder Shopify Payments på din Shopify-webbplats kan det kosta dig mycket pengar. Se till att jämföra plattformstransaktionskostnader och kreditkortsavgifter för alla e-handelslösningar innan du fattar ditt slutliga beslut.

3. Att flytta din onlinebutik är svårt

Att välja rätt e-handelsplattform är så viktigt. För om du bygger din onlinebutik på en viss plattform och sedan beslutar att flytta, gör de flesta e-handelsplattformar, inklusive Shopify, det inte enkelt.

Efter att ha tillbringat så mycket tid på att skapa din perfekta e-handelswebbplats, om du bestämmer dig för att lämna Shopify, kan du inte ta den med dig – den har försvunnit för alltid. Det bästa du kan göra är att exportera all din produktinformation.

Som vi nämnde är detta fallet med de flesta e-handelsplattformar. Så ta dig tid att undersöka och välja det bästa alternativet för dig så att du inte ångrar ditt beslut längs linjen.

Shopify Review: Är det den bästa e-handelsplattformen för dig?

Vi hoppas att du nu är bekant med för- och nackdelarna med att använda Shopify. Men låt oss snabbt sammanfatta de viktigaste punkterna:

Fördelar med att använda Shopify:

 1. Shopify är otroligt lätt att använda. Du kan få din webbutik igång på nolltid utan att ha tidigare erfarenhet.
 2. Med Shopify hanteras nästan alla aspekter av din onlinebutik för dig inklusive webbhotell, SSL-certifikat, säkerhet, hastighet och prestanda, säkerhetskopior och mer.
 3. Shopify erbjuder också oändlig anpassning med ett brett utbud av teman, appar och integrationer.
 4. Skalning av din onlinebutik är enkel med Shopify också. Uppgradera helt enkelt din plan för att ta din e-handelswebb till nästa nivå.

Nackdelar med att använda Shopify:

 1. Shopify är lite dyrare än vissa andra populära e-handelslösningar. Dessutom måste du uppgradera din plan när du vill ha fler funktioner.
 2. Du måste betala transaktionsavgifter när du använder Shopify, vilket kan minska dina vinster.
 3. Du har inte full kontroll över din onlinebutik och Shopify gör det inte lätt för dig att flytta din onlinebutik till en ny plattform om du väljer att byta.

Shopify är ett utmärkt alternativ om du snabbt vill skapa en skalbar online-butik som inte behöver hanteras i slutändan.

Kom igång med Shopify idag!

Om du vill ha full kontroll över din e-handelswebbplats och vill starta den till en lägre kostnad kanske du kanske tycker att en annan e-handelslösning är bättre för dig.

Vi hoppas att du tyckte om denna Shopify-recension! Om du undrar hur Shopify staplar mot andra eCommerce-plattformar, kolla in vår artikel om Shopify vs. WooCommerce.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map