Squarespace vs. WordPress – Vilket är det bästa valet? (Expertrecension)

squarespace vs. wordpress


Vill du veta skillnaderna mellan Squarespace och WordPress?

Squarespace är en lättanvänd sidbyggare medan WordPress är en fullfjädrad publiceringsplattform. Om du är förvirrad över att välja mellan Squarespace och WordPress, är du på rätt plats. I den här artikeln kommer vi att göra en jämförelse mellan de flesta mellan Squarespace och WordPress. Vi hjälper dig också att bestämma vilken plattform som passar bäst för dina behov.

 1. användbarhet
 2. Kosta
 3. Funktioner
 4. e-handelsintegration
 5. Enkel migration

Enkel användning

Både WordPress och Squarespace gör det enkelt för användare att bygga en webbplats utan att känna till HTML, CSS eller någon annan kod. Låt oss se vilken som överträffar den andra när det gäller användarvänlighet.

WordPress

wordpress gränssnitt

WordPress levereras med ett lättanvänt gränssnitt som gör att alla kan bygga en webbplats utan krångel. Du måste dock fortfarande bekanta dig med olika WordPress-terminologier. Du måste också förstå skillnaderna mellan inlägg kontra sidor, kategorier kontra taggar osv.

Om du aldrig har byggt en webbplats förut, är bekanta dig med WordPress lite lärande kurva.

Till skillnad från Squarespace skickas inte WordPress med en drag-and-drop-sidbyggare. Men om du vill kan du enkelt lägga till en dra och släpp-byggare genom att helt enkelt installera ett plugin på WordPress.

Squarespace

squarespace-gränssnitt

Huvudfunktionen i Squarespace är dess användarvänliga gränssnitt. De betonar starkt bekvämligheten som deras plattform ger för att bygga en webbplats.

Squarespace’s Style Editor har hundratals anpassningsbara inställningar, inklusive teckensnitt, färger och andra konfigurationer. För att din webbplats ska bli unik, gör Squarespace att du kan installera flera mallar på en enda webbplats.

Varje design är byggd med anpassningsbara innehållsområden, så att du kan bygga din webbplats som du vill. Squarespace innehåller också en kuraterad uppsättning teckensnitt från Google Library. De har också samarbetat med Typekit för att ge dig ett omfattande urval av gratis typsnitt.

Användarvänlighet – Squarespace vs. WordPress

Squarespace är vinnaren när det gäller användbarhet.

Om du letar efter en allt-i-ett-sidbyggare som levereras med alla önskvärda funktioner för att snabbt bygga en webbplats, kan Squarespace vara en bra passform.

WordPress är å andra sidan en mycket flexibel publiceringsplattform. Även om den inte levereras med en dra och släpp-byggare, är det enkelt att integrera en byggmästare i din instrumentbräda genom att installera rätt WordPress-sidbyggare-plugin. När du har installerat en sidbyggare kan du skapa en WordPress-webbplats med dra och släpp-funktionen.

Kosta

Din budget är en annan viktig faktor som du måste tänka på när du väljer en publiceringsplattform. Låt oss ta en titt på hur mycket det kommer att kosta att bygga en webbplats på både Squarespace och WordPress.

WordPress

WordPress är en 100% gratis (öppen källkod) programvara. WordPress är inte bara gratis att ladda ner, utan du kan göra ändringar på det för att matcha dina unika krav.

Precis som alla webbplatser måste du äga ett domännamn för att starta en WordPress-webbplats.

Ett domännamn är adressen till din webbplats på internet, som Google.com eller IsItWP.com. Det är vad dina besökare skriver in i sina webbläsare för att komma åt din webbplats.

Dessutom måste du också köpa webbhotell för att lagra ditt innehåll och filer på din webbplats. WordPress bör installeras på ditt webbhotellkonto. När WordPress har konfigurerats kan du börja bygga din webbplats från grunden.

För att bygga en liten webbplats behöver du bara ha en budget för domännamnet och webbhotell. Ett domännamn kostar vanligtvis cirka $ 14,99 per år och webbhotell cirka $ 7,99 per månad. Sammantaget kostar det att starta en webbplats så lågt som $ 110,87 per år.

Den kombinerade kostnaden för domännamn och webbhotell kan vara ganska dyr för dig, särskilt om du precis börjar.

Det är därför vi har träffat en affär med Bluehost för att erbjuda våra användare ett gratis domännamn, gratis SSL och över 60% rabatt på WordPress-värd.

Squarespace

Till skillnad från många andra sidbyggare erbjuder Squarespace inte en gratis plan för att bygga en webbplats. Deras billigaste plan är Personlig, vilket kostar dig $ 12 per månad om du fakturerar årligen eller $ 16 per månad om du fakturerar på månadsbasis.

Den personliga planen ger dig bara de grundläggande funktionerna som webbplatsmätningar, SSL, säkerhet osv. Om du behöver integrera en e-handelsstorlek, lägga till JavaScript och CSS, lägga till popups etc. på din Squarespace-webbplats, har du att uppgradera till en högre plan.

Den personliga planen kommer att kosta dig $ 144 per år. Du kan avstå från domänregistreringsavgiften för det första året. Efter det första året måste du förnya ditt domännamn för $ 14,99 per år. Det betyder att även om du väljer den billigaste planen kommer det att kosta cirka 159 dollar per år att bygga en webbplats på Squarespace.

Kostnad – Squarespace vs. WordPress

När det gäller prissättning är WordPress den tydliga vinnaren. Att starta en webbplats är inte bara billigare på WordPress, utan den har också alla funktioner du någonsin behöver för att bygga och växa din webbplats. Genom att utnyttja den omfattande samlingen av gratis plugins i förvaret kan du enkelt förbättra funktionerna på din WordPress-webbplats.

Omvänt, med Squarespace, erbjuder den billigaste planen bara grundläggande funktioner som webbplatsmätningar. Du har inte ens tillåtelse att integrera ett tredjepartsskript i Squarespace. Om du behöver avancerade funktioner måste du uppgradera till en av deras dyrare planer.

Funktioner

Låt oss jämföra funktionerna i både WordPress och Squarespace.

WordPress
wordpress teman

WordPress är en fullfjädrad webbplatsbyggare som gör att du enkelt kan bygga alla typer av webbplatser. Ut ur rutan kommer WordPress med alla nödvändiga funktioner för att bygga din webbplats. Det levereras också med ett gratis responsivt WordPress-tema, som ser bra ut på alla enheter och moderna webbläsare. För att ändra utseendet på din webbplats, allt du behöver göra är att hitta rätt WordPress-tema från den kostnadsfria WordPress-katalogen och installera det.

Alternativt kan du också använda ett specialbyggt WordPress-tema eller ett premiumklart tema från din favoritleverantör.

Att förbättra din WordPress-webbplats med ytterligare funktioner är lika enkelt som att installera och aktivera ett plugin. Det finns tusentals gratis plugins tillgängliga i plugin-arkivet. Nedan följer några gratis WordPress-plugins som du hittar användbara för din webbplats:

 • WPForms – Det lägger till en kontaktformulärare i WordPress
 • MonsterInsights – Det gör att du enkelt kan installera Google Analytics i WordPress
 • WooCommerce – Det integrerar en e-handelsbutik i WordPress

Squarespace
fyrkantiga mallar

Jämfört med WordPress ger Squarespace dig bara ett begränsat antal mallar att välja mellan. Men även om valet är begränsat, är alla mallar som svarar, vilket betyder att din webbplats kommer att se bra ut på alla enheter. Anpassade CSS-mallar kan läggas till valfri mall via deras anpassade CSS-redigerare. För att skapa ett anpassat utseende på din design kan du enkelt lägga till eller ta bort innehållsblock i din mall.

För att lägga till avancerade funktioner som integrering av butikssidan, popups osv, måste du uppgradera till någon av de dyrare Squarespace-planerna.

Funktioner – Squarespace vs. WordPress

Om du behöver en fullfjädrad publiceringsplattform på nätet är WordPress det bästa valet för dig. WordPress är en lätt publiceringsplattform som inte är uppblåst med för många funktioner ur lådan. Att lägga till fler funktioner är lika enkelt som att installera ett plugin. På liknande sätt kan du också hitta en uttömmande samling av gratis och premium WordPress-teman på webben.

Squarespace blir dyrt om du vill lägga till fler premiumfunktioner på din webbplats. Dessutom stöder det inte någon tredje parts integration med din webbplats.

e-handelsintegration

Både WordPress och Squarespace låter dig integrera en butik på din webbplats. Låt oss se hur båda plattformarna skiljer sig åt vad gäller e-handelsintegration.

WordPress

Du kan enkelt hitta dussintals plugins som låter dig enkelt integrera en e-handelsbutik på din WordPress-webbplats. Det mest populära eCommerce-plugin för WordPress är WooCommerce. För närvarande har den över 28% av alla onlinebutiker.

WooCommerce ger dig full kontroll över att sälja digitala eller fysiska varor online. Du kan också hitta hundratals gratis och betalda WooCommerce-tillägg för att förbättra din butiks funktionalitet.

Nedan finns några alternativ till WooCommerce:

 • WP e-handel: Det är en annan fullständig e-handelslösning för WordPress
 • Enkla digitala nedladdningar: Det är en lätt plugin för att lägga till en digital butik

Squarespace

Squarespace erbjuder bara grundläggande e-handelsfunktioner på din webbplats. För att lägga till en butik, måste du uppgradera till dyra affärsplaner eller högre planer. Med affärsplanen måste du betala 3% transaktionsavgift för all försäljning. För att bli av med transaktionsavgiften tvingas du uppgradera till en dyr plan.

e-handelsintegration – Squarespace vs. WordPress

Som en e-handelsplattform förblir WordPress före kurvan. Att driva en onlinebutik är billigare på WordPress jämfört med Squarespace. Dessutom erbjuder det fler funktioner än Squarespace. Med ett plugin som WooCommerce kan du bygga en fullfjädrad webbutik på WordPress.

Enkel migration

En av de viktiga faktorerna som du måste tänka på när du väljer en publiceringsplattform är att hur lätt du kan migrera ditt innehåll till andra plattformar. En bra publiceringsplattform kommer med ett lättanvänt exportverktyg som hjälper dig att enkelt flytta ditt innehåll till någon annan plattform.

WordPress

WordPress levereras med ett exportverktyg som hjälper dig att enkelt exportera alla dina data. Förutom ditt innehåll kan du exportera dina teman, plugins och till och med hela WordPress-installationen.

Squarespace

Den inbyggda exportverktygsfunktionen i Squarespace är begränsad. Du kan bara exportera vissa delar av ditt innehåll i en XML-fil. Detta inkluderar dina sidor, gallerier och en bloggsida med alla dess inlägg.

Du kan inte exportera dina produktsidor, albumsidor, text-, ljud- och videoblock.

Enkel migration – Squarespace vs. WordPress

Squarespace erbjuder begränsad exportfunktionalitet medan WordPress gör att du enkelt kan migrera alla dina data till andra plattformar.

Missa inte dessa Squarespace-alternativ.

Squarespace vs. WordPress: Vilken som är rätt val?

Från vår jämförelse är det tydligt att WordPress är mycket mer överlägset Squarespace.

Squarespace kanske passar bra för användare som behöver en lättanvänd sidbyggare för att snabbt skapa en webbplats. I alla andra aspekter överträffar WordPress Squarespace. Kolla in vår steg-för-steg-guide för att byta från Squarespace till WordPress

Om du vill bygga en webbplats rekommenderar vi starkt att du börjar med WordPress. För att komma igång med en WordPress-webbplats kan du läsa vår guide om hur du bygger en webbplats från grunden med WordPress.

Om du gillade den här artikeln kanske du också vill kolla in de faktiska kostnaderna för att bygga en webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map