Weebly Review 2020 – Är det det bästa valet för dig?

weebly granskning


Letar du efter en enkel webbplatsplattform för att starta din nya webbplats? I så fall kan Weebly vara den plattform du letar efter. Det är en enkel webbplatsbyggare som gör att du enkelt kan skapa en webbplats utan att behöva oroa dig för någon teknisk installation eller kodning.

Det finns emellertid fler saker som behöver noggrant övervägas när du väljer en webbplatsplattform. I denna Weebly-granskning tittar vi på de viktigaste funktionerna, funktionerna, prissättningen och mer för att hjälpa dig fatta rätt beslut.

Om Weebly

Weebly är en av de mest populära webbplatsbyggarna som finns på marknaden. Det gör att du enkelt kan skapa en webbplats för företag, e-handel, portfölj, blogg eller en mängd andra ändamål.

Weebly är en helt värdplattform som ger dig både värdutrymme och ett domännamn för att starta din webbplats. Därför behöver du inte leta efter en webbhotell och domänregistrator för att starta din webbplats. Det finns dock några kompromisser som begränsade anpassningsalternativ, begränsad kontroll över dina data osv.

Det innehåller massor av lättanvända webbplatsverktyg som gör att du kan bygga professionella, mobiloptimerade webbplatser utan att beröra en enda kodrader. Dessutom har den också praktiska verktyg för marknadsföring, analys och sökmotoroptimering (SEO) för att växa ditt företag snabbare.

Weebly startade 2007 och driver för närvarande över 50 miljoner webbplatser online. I maj 2018 förvärvades det av Square, ett onlinebetalningsföretag. På grund av detta kommer det nu med kraftfullare e-handelsfunktioner och fler betalningsalternativ.

Komma igång med Weebly

För att starta en ny webbplats på Weebly, gå till den officiella Weebly-webbplatsen och klicka Skapa en onlinebutik eller bygga en professionell webbplats. I det här exemplet väljer vi det andra alternativet.

build-webbplats-med-Weebly

Efter det kan du välja ett tema för din webbplats.

välj-theme-Weebly

Det finns flera teman listade under olika kategorier som företag, portfölj, personlig, händelse, blogg och annat. Du kan förhandsgranska ett tema genom att klicka på det; och om du gillar designen kan du välja den genom att klicka på Börja redigera knapp.

start-redigering-Weebly

Om du vill kontrollera deras andra teman kan du klicka på Stänga och förhandsgranska de andra teman med ovanstående metod.

När du har valt ditt tema genom att klicka på Börja redigera -knappen ser du ett nytt fönster där du kan välja ditt domännamn. Du kan söka efter ett domännamn för din webbplats genom att skriva ett nyckelord i sökrutan.

choose-professionell-domännamn-Weebly

Där ser du de tillgängliga domännamnen som matchar sökordet du angav i sökrutan. I resultaten ser du några professionella domännamn och ett gratis Weebly-underdomän. Om du gillar något namn från tillgängliga professionella domäner kan du klicka på Välja alternativet att fortsätta.

Därefter ser du sidan för Weebly-priser. Du måste välja en av de tillgängliga premiumplanerna för att använda den domän du har valt. Om du köper en 1-årig Weebly-plan kan du använda domännamnet utan kostnad i ett år.

Weebly-prissättning-for-webbplats

Klick Välj att fortsätta. Välj sedan ett Weebly-prenumeration för 1 månad, 1 år eller 2 år. Det finns rabatterbjudanden för längre abonnemang.

Weebly planlösning sikt

Välj en lämplig prenumerationsplan och klicka sedan på Kolla upp.

Därefter måste du ange dina betalningsuppgifter och faktureringsinformation.

betalnings-detaljer-weebly

När du har angett nödvändig information kan du klicka på Spara knapp. Sedan kommer du till Weebly-redigeringsgränssnittet.

Men om du inte är 100% säker på att starta en professionell webbplats och vill testa Weebly-plattformen först, kan du välja det gratis underdomänet Weebly.

choose-free-domän-Weebly

Som visas i bilden ovan innehåller det gratis Weebly-underdomänet nyckelordet du sökte och .weebly.com bifogade i slutet. Här är ett exempel på Weebly-underdomän: https://yourbusinesswebsite.weebly.com.

Klicka bara på Välja för att fortsätta. Då ser du en Installationen är klar meddelande i ett nytt fönster.

underdomän-setup-komplett-weebly

Du kan klicka på Gjort för att börja redigera din webbplats.

Efter det ser du Weebly redigeringsgränssnitt.

Weebly-redigering-gränssnitt

Du kommer att se dra och släpp-element i den vänstra sidopanelen och en direkt förhandsvisning i huvudområdet. Om du vill lägga till några element kan du helt enkelt dra dem från vänster sidopanel och släppa dem i det område du vill lägga till dem.

Att redigera befintligt element eller innehåll är mycket enkelt. Du kan direkt klicka på vad som helst, vare sig det är en bakgrundsbild eller text, för redigering. När du klickar på något element visas redigeringsalternativ på skärmen.

Så här ser till exempel textredigeraren ut:

text-redigering-Weebly

Du kan redigera alla element i ditt befintliga tema, lägga till nya element och helt anpassa din webbplats. När du är klar kan du klicka på Publicera för att göra din nya Weebly-webbplats live.

publicera-your-Weebly plats

Sedan visas ett nytt fönster där du ser ett meddelande om publicerad webbplats.

Weebly-webbplats publicerade

Du kan klicka på länken för att besöka din webbplats.

Det är allt! Det är väldigt enkelt och snabbt att starta en ny webbplats med Weebly.

Weebly för att skapa e-handelsbutiker

Weebly tillhandahåller en lika enkel plattform för att skapa en e-handel butik. Det finns flera e-handelsteman att börja med. När du har startat en ny onlinebutik finns det många funktioner och funktioner som är förbyggda så att du kan designa och driva din onlinebutik med maximal effektivitet.

weebly-Store-alternativ

Du kan lägga till butikinformation, lägga till produkter, ställa in betalningsalternativ, leveransalternativ, skatter, kuponger osv. Allt från ett ställe.

Att lägga till produkter i din butik är mycket enkelt. Du kan lägga till produkter, ställa in prissättning, lägga till ett produktfoto, definiera dess typ som en fysisk produkt, digital produkt eller tjänst, lägga till fraktinformation etc. från en enda plats.

add-ny-produkt Weebly

Designmöjligheter på Weebly

Designalternativ i Weebly baseras främst på teman och element. Du kan välja ett tema från tillgängliga teman och anpassa det. Du kan också lägga till nya element, eller redigera och anpassa befintliga element för att designa din Weebly-webbplats.

Det finns mer än 100 professionella teman för mångsidiga webbplatser. Den har ett stort antal teman designade specifikt för företag, portfölj, personlig webbplats, blogg, evenemang och onlinebutik.

När du startar en ny webbplats i Weebly måste du välja ett tema; Du kan dock ändra det senare om du inte gillar det längre.

förändring-theme-Weebly

Designmöjligheterna i Weebly är stora; de är dock begränsade. Du har inte enkel åtkomst till teman från tredje part.

Weebly-appar för att lägga till funktioner på din Weebly-webbplats

Det finns över 300 Weebly-appar som du kan lägga till på din Weebly-webbplats för att lägga till nya funktioner. Med apparna kan du öka trafiken, ansluta dina sociala mediekonton och förbättra försäljningen.

weebly-appar

Vissa av dessa appar skapades av Weebly medan andra skapades av tredjepartsföretag för att ansluta sina tjänster till Weebly.

Prissättning och support för Weebly

Weebly är en gratis och premium webbplatsbyggnadsplattform. De tillhandahåller en gratis webbplatsplattform för användare som är okej med ett Weebly-underdomän som https://yourbusinesswebsite.weebly.com.

Om du vill starta din webbplats med ett professionellt domännamn måste du prenumerera på en av deras premiumplaner. Det finns 2 olika prisalternativ för affärssidor och e-handelswebbplatser i Weebly. Prissättningsplanerna för onlinebutiker är något högre än deras webbplatsplaneringsplaner.

Här är prisplanerna för e-handelsbutiker:

Weebly prissättning-online-butik

Den grundläggande Weebly-planen för e-handelssajter är Proffs. Det kostar $ 12 per månad när det betalas årligen.

Den medelstora prissättningen är Företag vilket kostar $ 25 per månad när det faktureras årligen. Och den dyraste planen för kraftsäljare kallas Prestanda vilket kostar $ 38 per månad.

Weebly har en rik kunskapsbas med hundratals användarvänliga artiklar. Du kan hitta svar på de flesta av dina enkla frågor i kunskapsbasen. För mer tekniska frågor kan du kontakta support via deras communityforum, chat, e-post eller via telefon.

Weebly vs. WordPress – Vilken plattform du ska välja

WordPress är den mest populära webbplatsplattformen som används idag och driver över 28% av alla webbplatser på internet. Det är ett fantastiskt alternativ till Weebly för att skapa webbplatser.

WordPress finns i två smaker kända som WordPress.com och WordPress.org. WordPress.com är en helt värdplattform som Weebly medan WordPress.org är en egen värdplattform. För att starta en ny webbplats på WordPress.org-plattformen måste du köpa ett domännamn och vara värd och installera WordPress själv. För mer information, kolla in vår artikel på WordPress.com kontra WordPress.org.

Att använda WordPress-värd är dock givande på många sätt. Först ger det dig möjlighet att kontrollera dina webbplatsuppgifter helt. Eftersom du är värd för din webbplats på ditt eget värdkonto har du full kontroll över dina webbplatsresurser och data. Detta är inte fallet när du är värd för din webbplats på molnbaserade webbplatsbyggare som Weebly.

För det andra har du begränsade design- och anpassningsalternativ med Weebly jämfört med WordPress. Med WordPress har du enkel tillgång till tusentals gratis och premiumtema i den officiella WordPress.org-katalogen, temamarknadsplatser och temaföretag från tredje part. Med Weebly är du begränsad till cirka 100 officiella teman skapade av Weebly.

Dessutom finns tusentals gratis och premium-plugins för att utöka funktionen på din WordPress-webbplats. Det finns dussintals plugins som gör ett liknande jobb, och på grund av konkurrensen finns det verkligen fantastiska produkter tillgängliga. Å andra sidan har Weebly begränsade appar.

När det gäller prissättning kostar grundplanen för en Weebly-webbplats $ 5 per månad medan du kan starta en WordPress-webbplats för bara $ 2,75 per månad med Bluehost.

start-a-webbplats-Bluehost

Om du är redo att investera lite tid och ansträngning är WordPress en mycket bättre plattform än Weebly. Du kan använda Weebly för enkla webbplatser och personliga bloggar, men om du har större planer i åtanke är det inte plattformen för dig.

Även om det ser lite svårt att starta en WordPress-webbplats är den inte så komplex. Om du är intresserad kan du följa vår steg-för-steg-tutorial om hur du skapar en WordPress-webbplats och enkelt kan få din webbplats online inom några minuter.

Kolla också in den här guiden om hur du flyttar din webbplats från Weebly till WordPress.

Vår bedömning om att använda Weebly för att bygga din webbplats

Weebly är en verkligt enkel webbplatsbyggare som låter dig skapa en webbplats med minimal ansträngning. Den lättanvända drag-and-drop-byggaren ger en problemfri webbplatsupplevelse.

Det finns hundratals Weebly-teman för att anpassa din webbplats design och över 300 appar för att ge ytterligare funktioner och funktioner. Dess design och anpassningsalternativ är tillräckliga för genomsnittliga användare. det kan dock vara svårt att skapa en unik design om du har djärvare planer för ditt företag.

Sammanfattningsvis tror vi att Weebly är en bra plattform för nybörjare att börja sin online-närvaro. Det ger en riktigt enkel, användarvänlig plattform för att bygga en webbplats. Vi ger det 4 av 5 stjärnor. Här är uppdelningen av våra granskningsresultat:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map