WordPress-alternativ – 18 populära WordPress-konkurrenter

Populära WordPress-konkurrenter


Letar du efter ett alternativ till WordPress? Det finns många lösningar för webbplatsbyggande på marknaden. Och även om WordPress är den mest populära lösningen, och den är den enklaste att använda, förstår vi behovet av att kolla in alla alternativ innan vi fattar ett slutligt beslut.

I den här artikeln kommer vi att presentera dig för de populäraste WordPress-konkurrenterna du kan använda som ett alternativ till WordPress.

Varför du ska kolla in WordPress-konkurrenter / alternativ

Många toppmärken använder WordPress aktivt för sina webbplatser. Det har en marknadsandel på 32% vilket innebär att varje tredje webbplats i världen är byggd på WordPress.

Med WordPress menar vi WordPress.org, som är en självhostad lösning. Du bör kolla vår artikel om skillnaden mellan WordPress.com vs WordPress.org för mer information.

Kom igång snabbt med dessa bästa WordPress-värdföretag.

Så varför ska du leta efter ett alternativ? Det finns fortfarande många andra lösningar på marknaden som du kan använda för att skapa en webbplats eller blogg. Dessa plattformar är inte lika populära som WordPress, men de har alla sina egna unika funktioner och funktioner som kan tilltala dina specifika behov.

Relaterad: WordPress-granskning: MÅSTE läsa innan en webbplats startas.

Om du startade din webbplats med WordPress och aldrig använde någon annan lösning, bör du också kolla in dessa lösningar för att se hur de skiljer sig från WordPress. Vi föreslår inte att du migrerar dina webbplatser, men det är alltid bra att ha ytterligare kunskap till ditt förfogande. Antingen kommer denna artikel att validera ditt beslut att använda WordPress, eller så hittar du något mer lämpligt: ​​i alla fall vinner du!

Låt oss ta en titt på de populära WordPress-konkurrenterna.

1. Weebly: Dra & Släpp WordPress-alternativet

Weebly

Weebly är en värdplattform. Den har en enkel dra-och-släpp-byggare för nybörjare att snabbt skapa en webbplats. Weebly har interaktiva teman, anpassade teckensnitt, parallaxbakgrunder, en bildredigerare och mer.

Du kan också använda Weebly för att skapa en onlinebutik. Den har en e-handelsbyggare som kan användas för att starta din butik enkelt. Weeblys grundläggande plan är gratis att starta, men du måste uppgradera till deras premiumplaner för fler funktioner.

Om du redan använder Weebly och letar efter fler funktioner, kolla in den här artikeln om hur du flyttar din webbplats från Weebly till WordPress.

2. Shopify: Bästa WooCommerce-alternativet

Shopify

Som namnet antyder är Shopify en e-handelslösning. Det är jämförbart med WooCommerce, den populäraste WordPress-baserade plattformen som används för att skapa en onlinebutik. Shopify är en enkel, enkel lösning för att starta ditt företag på internet.

Det fungerar med alla populära betalningslösningar för att acceptera betalningar online. Du kan lägga till dina produkter och enkelt sälja dem online med Shopify. Det levereras med inbyggda teman, betalda tillägg, integrationer och appar.

Vi rekommenderar att du läser den här artikeln om Shopify vs WooCommerce för att få expertinsikter om den bästa e-handelslösningen på marknaden.

Du kanske också vill kolla in vår kompletta lista med Shopify-alternativ och konkurrenter.

Läs vår kompletta Shopify-recension.

3. Medium: Lättanvänt WordPress-alternativ

Medium

Medium är vanligt känt bland historieförfattare och bloggare. Det kan också fungera bra som en sekundär plattform för de bloggare som kör sina egna bloggar på andra plattformar eller skriver för flera bloggar. Det primära fokuset för Medium är att bygga en författarsamhälle och dela deras fantastiska innehåll med läsarna.

Det är en modern, lyhörd publiceringsplattform. Det finns inga mallar eller tillägg vilket innebär att du kommer att tvingas använda den givna designen som den är. Medium är emellertid fullt optimerat och fungerar bra för alla skärmstorlekar. De erbjuder inline-anteckningar och svar istället för kommentarer.

Medium är en helt värdlösning som innebär att du inte behöver oroa dig för webbhotell och bandbredd. För utgivare, erbjuda anpassade domännamn för att låta användarna välja sin egen domän för sin blogg.

Om du redan använder Medium och vill flytta till en bättre plattform, kolla in vår guide om att byta från Medium till WordPress.

4. Blogger: # 1 WordPress.com Alternativ av Google

Blogger

Namnet berättar allt du kan förvänta dig av den här plattformen. Många bloggare runt om i världen började skriva karriärer med Blogger. Det är en gratis lösning som drivs av Google.

Du bör kolla in vår artikel om Blogger vs WordPress för att lära dig de främsta skillnaderna mellan de två mest populära bloggplattformarna.

Men om du redan använder Blogger och har tröttnat på deras redaktör kan du enkelt flytta din blogg från Blogger till WordPress.

5. Google Sites: Gratis webbplatsbyggare av Google

Googles webbplatser

Google Sites är en produkt från Google. Det är en enkel lösning med färre alternativ. Det är inte en direkt konkurrent till WordPress eller andra innehållshanteringssystem, men det kan betraktas som ett alternativ till Weebly, Squarespace, Wix, etc..

Det låter dig använda ett anpassat domännamn för din webbplats. Det finns inget behov av att lägga till någon värdlösning med den. Google Sites är bra för småskaliga webbplatser och bloggar.

6. Typsnitt: Vintage WordPress-konkurrent

TypePad

Typepad är en premium-blogg- och publiceringsplattform. Den kan användas för att skapa din personliga eller professionella blogg med hjälp av en kundsupportmedlem från Typepad. Det är en optimerad lösning och kan användas för att tjäna pengar online.

Typepad har design av hög kvalitet för webbplatserna. Det är lätt att starta din blogg eller webbplats och dela ditt innehåll online.

7. Spöke: Bloggens framtid

Spöke

Ghost är en enkel bloggplattform som främst fokuserar på att hjälpa bloggare genom att ge dem en lättanvänd lösning. Liksom många andra bloggsidor erbjuder Ghost inte en stor lista med funktioner. Det är baserat på NodeJS, och de försöker konsekvent att förbättra sin redaktör för författarna som använder sin plattform.

8. Tumblr: Tumblr: Bästa sociala bloggningar

tumblr

Tumblr är en utmärkt plattform för socialt motiverade bloggare. Det erbjuder teman och mallar för anpassning. Som en värdlösning gör det möjligt för dig att fokusera på att skriva och utforma din blogg. Tumblr tillåter anpassade domännamn och det kan användas för att skapa sidor. Kombinationen av sociala medier och bloggning gör den unik i jämförelse med andra lösningar.

9. Joomla

Joomla

Joomla är en av de äldsta och mest populära webbplatsbyggarna på marknaden. Det är en öppen källkodsprogramvara och fungerar via support från dess community. Många utvecklare och avancerade webbanvändare föredrar Joomla för webbplatsproduktion. Den kan användas för att skapa alla typer av webbplatser och erbjuder en avancerad administrationspanel för användare.

Du kan helt anpassa Joomla med deras premiumtillägg och webbtema. Denna CMS-programvara har fler funktioner än något annat innehållshanteringssystem. Joomla är tillgängligt på många webbhotellpaneler med ett alternativ för installation med 1 klick.

10. Drupal

Drupal

Drupal är en av de mest populära lösningarna för innehållshantering och webbplatsbyggnad. Drupal har en marknadsandel på 2,1% av alla webbplatser i världen. Det har en stark grund och används av många toppregeringar och privata myndigheter för sina webbplatser.

Precis som WordPress behöver du ett domännamn och webbhotell för att lansera Drupal. Även om det inte är så lätt som WordPress för nybörjare. Administrationspanelen är svår att hantera och har en brant inlärningskurva. Du kommer att behöva utbildning och hjälp för att lära dig Drupal vilket gör det tilltalande för de flesta startups.

11. Jekyll

Jekyll

Jekyll är en Ruby och NodeJS-baserad webbplatsbyggare. Eftersom tekniken är annorlunda och tillgodoser mer avancerade användare, måste du studera innan du kan skapa sidor och lägga till innehåll. Den har ingen databas och webbsidorna är byggda på statisk HTML.

Om du har kunskap om moderna programmeringsspråk och programvarusystem som Markdown, Git, Ruby, etc., så är denna plattform för dig. Det har gratis värd som erbjuds av GitHub Pages. Jekyll är den lösning du väljer för avancerade utvecklare och programmerare.

12. CMS Made Simple

CMS Made Simple

CMS Made Simple lever upp till deras namn. Detta innehållshanteringssystem är helt öppen källkod (med PHP och MySQL) och liknar de andra populära bloggplattformarna, som WordPress.

Det erbjuder alla anpassningsverktyg, teman, tillägg och dokumentation för att starta en blogg du behöver. Riktlinjerna på bloggsidan gör det ännu enklare för nybörjare att snabbt lansera sin blogg.

13. SquareSpace

Squarespace

Squarespace är en värdplattform. Det är populärt bland webbplatsbyggnadslösningar som WordPress, Joomla och andra. Squarespace är en premiumlösning och kommer med inbyggda webbmallar för anpassning av din blogg.

Du bör kolla in vår artikel om Squarespace vs WordPress för en djup jämförelse mellan de två plattformarna. Om du använder Squarespace och vill prova något nytt, följ sedan vår guide för att enkelt växla från Squarespace till WordPress. Vi slår vad om att det är värt att flytta!

Missa inte att kolla de bästa Squarespace-alternativen.

14. Textpattern

Textpattern

Textpattern är en enkel blogglösning. Det är inte så populärt som WordPress eller Joomla, men användningen liknar någon annan plattform för webbplatsbyggnad. Textpattern är lätt att använda och hantera för nybörjare.

Tillsammans med andra standardfunktioner har den en redo att använda kommentarlösning och visar statistik i instrumentpanelen. Den använder HTML-sidor för att visa din text.

15. Expression Engine

Expression Engine

Expression Engine är en premium webbplatsbyggare. Denna plattform fungerar med en kombination av PHP och MySQL. Det har en gratis plan för att starta din webbplats, men alla tillägg och tillägg betalas. Du måste investera tid och pengar för att bygga en riktig webbplats med Expression Engine. Det har också en licensavgift för att starta en webbplats eller blogg.

16. Statamic

Statamic

Statamic är en kraftfull webbplatsbyggare med avancerad teknik som körs i bakgrunden. Det väljs vanligtvis av tekniska användare som känner till processerna och vill utforska alla CMS-programvarans fulla möjligheter. Statamic skapar sidor för användare med PHP, Markdown och YAML, varför det skiljer sig från andra lösningar.

17. Webs.com

webs

Webs.com är en freemium-lösning för att skapa webbplatser. Det kommer med en dra och släpp webbplatsbyggare, integration av sociala nätverk, responsiv design och anpassat domännamn. Webs.com är en värdlösning och du kan kolla in deras premiumplaner för ytterligare funktioner.

Det kommer med interaktiva teman och mallar för att anpassa utseendet på din webbplats. Med premiumlösningen får du support från deras utvecklare och designers när du skapar den webbplats du behöver.

18. Wix

Wix

Wix är en enkel webbplatsbyggare och en värdlösning. Den används av många nybörjare som vill starta sin webbplats snabbt. Du kan använda deras drag and drop-byggare för att lägga till funktioner, bilder och innehåll på din webbplats.

Förutom en traditionell webbplats kan du också skapa en blogg eller webbutik med Wix. För en onlinebutik måste du köpa deras premiumversion. Med premiumplanerna kan du integrera betalningslösningar online som PayPal, autorize.net osv.

Du bör kolla in vår artikel om Wix vs WordPress för att läsa hela jämförelsen. Dessutom kan du titta på denna Wix-granskning för att lära dig mer om funktionerna och funktionerna på denna plattform på djupet.

Om du är en Wix-användare och inte är nöjd med begränsningarna rekommenderar vi att du byter från Wix till WordPress. För fler alternativ, kolla in vår artikel om Wix-alternativ och konkurrenter.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig om WordPresss konkurrenter. Om du gillade den här artikeln, rekommenderar vi också att du kolla in den här guiden om 100+ intressanta WordPress-statistik och fakta och några av de främsta skälen till att du bör använda WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map