WordPress.com vs. WordPress.org – Är den verkligen bättre än den andra?

wordpress.com vs. wordpress.org


Undrar du vad skillnaden är mellan WordPress.com och WordPress.org? WordPress.com och WordPress.org är två olika publiceringsplattformar online. På grund av likheterna i namnen är det lätt att förväxla mellan de två.

Att välja fel plattform kan hindra tillväxten av ditt företag. Det kan också leda till att du slösar dina resurser på en plattform som inte passar dina behov.

I den här artikeln förklarar vi skillnaderna mellan WordPress.com kontra WordPress.org. Vi hjälper dig också att välja den plattform som bäst passar dina behov.

Förstå WordPress.org

WordPress.org är världens mest populära webbplatsbyggare.

Det är en 100% gratis programvara som gör att alla enkelt kan bygga alla typer av webbplatser. För att kunna bygga en webbplats på WordPress måste du äga ett domännamn och webbhotell.

Domän namn: Ett domännamn är adressen till din webbplats på internet, som Google.com eller IsItWP.com. Det är vad dina besökare skriver in i sina webbläsare för att komma åt din webbplats.

webbhotell: En bästa webbhotell är där människor lagrar innehållet och filerna på sin webbplats.

När en besökare försöker komma åt din webbplats genom att skriva in din webbadress (domännamn) kommer de att riktas till webbplatsfilerna som är lagrade på din webbhotellserver.

När du har köpt både ett domännamn och webbhotell kan du installera WordPress på din webbhotell. Sedan kan du börja bygga din webbplats ovanpå WordPress.

Relaterad: WordPress-granskning: MÅSTE läsa innan en webbplats startas.

WordPress.org-fördelar

wordpress.org

Låt oss titta på några fördelar med att använda WordPress.org.

Inga begränsningar:

Med WordPress.org kan du bygga en webbplats som du vill utan några begränsningar. Du kan anpassa din webbplats i någon utsträckning. Eftersom WordPress är en fri / öppen källkodsprogramvara och du är värd för din webbplats på en hyrd server följer du inte villkoren för WordPress.com. Det betyder att du kan bygga, anpassa och växa din webbplats utan begränsningar.

anpassning:

Du kan hitta tusentals gratis WordPress-teman som gör att du enkelt kan anpassa utseendet på din webbplats. Du kan till och med bygga ett anpassat WordPress-tema och ändra utseendet till din smak.

Enkel förbättring:

Det är lätt att förbättra din webbplats med ytterligare funktioner som integrering av butikshanteringen via plugins. Allt du behöver göra är att hitta rätt plugin och installera den på din webbplats.

monetarisering:

Till skillnad från WordPress.com kan du visa dina egna annonser på din webbplats utan att dela intäkter med din publicerings- / värdplattform.

skript:

Du kan också lägga till spårningsskript som Google Analytics på din webbplats utan begränsningar.

I ett nötskal ger WordPress.org dig oändliga möjligheter att bygga och växa din webbplats.

WordPress.org Cons

Det finns några nackdelar med att använda en självhostad WordPress-plattform för att skapa en webbplats. Låt oss titta på dem nedan:

 • Du kan inte bygga en webbplats gratis. För att skapa en webbplats måste du köpa ett domännamn och webbhotell, vilket kan kosta upp till $ 110 per år.
 • Du måste ställa in WordPress innan du kan börja logga in på din WordPress-instrumentpanel. För att spara tid och enkel onboarding kan du köpa WordPress-värd, som förinstalleras med WordPress. På så sätt kan du logga in på din WordPress-webbplats direkt utan någon installation.
 • Du är ansvarig för att uppdatera din WordPress kärnprogram, plugins och teman. Att uppdatera din WordPress är dock lika enkelt som att klicka på knappen Uppdatera, så det är inte för mycket arbete.
 • Du ansvarar för att göra säkerhetskopior och tillhandahålla säkerhet för din WordPress-webbplats. Tack och lov finns det massor av WordPress-säkerhetskopior och säkerhetsplugins som låter dig ställa in automatiska säkerhetskopior och säkerhet. Du bör också läsa den ultimata säkerhetsguiden för WordPress.

Förstå WordPress.com

wordpress.com bloggplattform

WordPress.com är en freemium-webbhotelltjänst som drivs av samma personer bakom WordPress.org.

Det gör att du kan starta en webbplats gratis. Om du behöver fler funktioner som anpassat domännamnsstöd, utökat lagringsutrymme eller designanpassning, kan du uppgradera till en premium WordPress.com-plan.

WordPress.com-värdstjänsten har fem planer:

 • En begränsad gratis plan
 • Personligt: ​​$ 48 per år
 • Premium: 96 $ per år
 • Verksamhet: 300 $ per år
 • e-handel: 540 $ per år
 • VIP: från $ 5000 per månad

WordPress.com-fördelar

Den kostnadsfria WordPress.com är en bra plattform för studenter och hobbybloggar som behöver starta en gratis blogg. Här är några fördelar med att använda WordPress.com:

 • Fri: Du behöver inte köpa ett domännamn eller webbhotell för att starta en gratis blogg. Du kan istället använda ett gratis WordPress.com-underdomän.
 • Enkel installation: Att installera en gratis WordPress-blogg är lika enkelt som att skapa ett WordPress.com-konto och specificera namnet och URL: en på din webbplats.
 • Enkelt underhåll: Du behöver inte uppdatera WordPress eller hantera säkerhetskopior själv.

WordPress.com Cons

WordPress.com-värden kommer med många begränsningar. Dom är:

Ingen identitet:

Med den kostnadsfria WordPress.com-plattformen har du inte rätt att ställa in ett anpassat domännamn för din webbplats. Även om du kan skapa ett gratis underdomän för din blogg, är nackdelen att underdomäner inte är lätt att komma ihåg för slutanvändare.

Exempelvis ser det här ut som en gratis URL för webbplatsen för WordPress.com: http://yoursite.wordpress.com/

Som du ser kommer du att använda WordPress.com som ditt domännamn. Eftersom domännamnet inte representerar ditt varumärke förlorar du din identitet och gör att din webbplats ser uprofessionell ut.

Ingen intäktsgenerering:

Du får inte tjäna pengar på din gratis WordPress.com-blogg med direkta annonser eller med några annonsnätverk som Google AdSense. Du får inte heller tjäna pengar på affiliate-marknadsföring. Om du driver en webbplats med hög trafik kan du ansöka om deras annonseringsprogram som heter WordAds där du delar intäkter med WordPress.com.

Inga plugins:

Till skillnad från självhostad WordPress tillåter inte gratis WordPress.com att du installerar WordPress-plugins på din webbplats. Om du vill förbättra din WordPress-webbplats med plugins kan du överväga att uppgradera din plan.

Begränsad anpassning:

Du kan inte ladda upp ett anpassat WordPress-tema på en gratis WordPress-blogg. Endast ett begränsat urval av WordPress-teman är tillgängliga med gratisplanen.

Inga skript från tredje part:

WordPress.com tillåter inte att du installerar skript från tredje part på din webbplats, till exempel Google Analytics. För användarspårning måste du lita på den begränsade WordPress.com-statistiken.

restriktioner:

När du skapar en gratis blogg på WordPress.com följer du användarvillkoren för WordPress.com. Deras villkor kommer med många begränsningar som kan hindra tillväxten av din webbplats längs linjen.

Opålitliga

Utan ditt samtycke kan WordPress.com radera din blogg när som helst om de tror att du har brutit mot deras användarvillkor. Detta gör det gratis WordPress.com mindre pålitligt. Ingenting värre kan hända med din webbplats än att förlora ditt hårt förvärvade rykte och din webbplats själv.

WordPress.com vs. WordPress.org (FAQs)

Efter att ha hjälpt tusentals användare att starta WordPress-webbplatser på både WordPress.com och WordPress.com har vi funnit att folk ställer samma frågor om och om igen. Det är därför vi har sammanställt en lista med vanliga frågor angående WordPress.com kontra WordPress.org.

WordPress.com vs. WordPress.org – Vilken bör jag välja?

Den kostnadsfria WordPress.com-plattformen passar bäst för hobbybloggare som inte har en budget för att bygga en webbplats. Om du inte har något emot att begränsas av användarvillkoren för WordPress.com, inte har några planer för att tjäna pengar på din webbplats och inte behöver ett anpassat domännamn som är lätt att komma ihåg för din webbplats, kan WordPress.com vara det bästa valet för dig.

Å andra sidan, med självhostad WordPress får du full kontroll över din webbplats. Du kan också anpassa din webbplats i någon utsträckning, lägga till alla förbättrade funktioner som du kan föreställa dig och tjäna pengar på din webbplats som du vill.

En annan stor skillnad är att WordPress med självhosting erbjuder samma uppsättning funktioner som erbjuds av den dyrare WordPress.com affärsplanen. Affärsplanen kostar dig 299 USD per år för en webbplats, medan du med WordPress själv värd får samma uppsättning funktioner för så låga som $ 110 per år.

Hur startar jag en WordPress.org-webbplats?

För att starta en WordPress.org-webbplats måste du köpa ett domännamn och webbhotell.

Ett domännamn är adressen till din webbplats som IsItWP.com eller Google.com medan webbhotell är där filerna och databaserna på dina webbplatser lagras.

För att enkelt förstå vad ett domännamn och webbhotell är. Tänk på dem på detta sätt: om ett domännamn är adressen till ditt hus, är webbhotell det faktiska huset som adressen pekar på.

När du börjar kan den kombinerade kostnaden för domän och värd verka ganska mycket.

skapa en blogg på bluehost

Det är därför vi har träffat en affär med Bluehost för att erbjuda våra användare ett gratis domännamn, gratis SSL och över 60% rabatt på WordPress-värd. Det är ett bra erbjudande att starta din webbplats.

Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande »

För mer information bör du läsa vår kompletta Bluehost-granskning och också ta reda på hur mycket du kan spara på Bluehost.

Om du behöver vägledning för att bygga en webb-närvaro online med WordPress, kolla bara våra guider nedan:

 • Hur man skapar en webbplats steg för steg
 • Hur man startar en blogg steg för steg
 • Hur man skapar en onlinebutik steg för steg

Kan jag gå från WordPress.com till WordPress.org?

Absolut!

För att njuta av den kostnadsfria värdtjänsten startar användare ofta sin webbplats på WordPress.com. När deras behov utvecklas inser de att WordPress.com har många begränsningar, vilket hindrar tillväxten av deras webbplats. Detta gör att användarna flyttar sin webbplats till WordPress.com med självvärd.

Om du vill migrera din webbplats kan du läsa vår steg-för-steg-guide om hur du går från WordPress.com till WordPress.org.

WordPress.com vs. WordPress.org – Sammanfattning

Den största skillnaden mellan WordPress.com och WordPress.org är vem som faktiskt är värd för din webbplats. Med WordPress.org är du värd för din egen webbplats så att du får full kontroll över din webbplats.

WordPress.com, å andra sidan, tar hand om all värd för dig. Du behöver inte installera WordPress, hantera värdkonfigurationer, säkerhetskopiera din webbplats etc. Medan detta ger dig stor bekvämlighet innebär detta också att du har mindre kontroll över din webbplats. Du kan inte anpassa utseendet och känslan på din WordPress.com-webbplats, som du kan med självhostad WordPress. När du registrerar ett konto på WordPress.com måste du dessutom godkänna deras användarvillkor.

Att välja en publiceringsplattform – vår rekommendation

Vi rekommenderar alltid våra användare att starta en webbplats på WordPress.org eftersom det är den mest flexibla publiceringsplattformen i världen. Du kan enkelt välja ett WordPress-tema som matchar din bransch och ditt företags unika behov. Du kan också hitta rätt plugins för att utöka funktionerna på din webbplats utan att behöva anställa en utvecklare tack vare den enorma WordPress.org-communityn.

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att förstå skillnaderna mellan WordPress.com och WordPress.org.

Om du gillade den här artikeln kanske du också vill kolla in de faktiska kostnaderna för att bygga en webbplats och varför ska du använda WordPress som din webbplatsbyggare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map