WordPress Review (2020): MÅSTE läsa innan en webbplats startas

wordpress-review


Undrar du om du ska skapa din webbplats med WordPress? Du kanske har hört mycket om WordPress; det är ju det mest populära innehållshanteringssystemet. Men du kanske fortfarande undrar om det är det bästa valet för dig att skapa en webbplats.

I denna WordPress-granskning kommer vi att gå igenom vad WordPress är, dela för- och nackdelarna med att använda WordPress för att bygga en webbplats, kostnaden för WordPress och mer.

Låt oss börja.

Vad är WordPress?

wordpress-review

WordPress är ett innehållshanteringssystem (CMS) som gör att du enkelt kan skapa och hantera viktiga funktioner på din webbplats utan att behöva veta något om kodning eller programmering. I enklare termer är WordPress en webbplatsbyggare som gör det enkelt för nybörjare att lansera en webbplats.

WordPress är gratis och öppen källkodsprogramvara, vilket innebär att det är gratis för alla att ladda ner och du kan använda programvaran för alla ändamål du vill. Betyder det att det är helt gratis att bygga en webbplats med WordPress? Tja, inte exakt, för att skapa en WordPress-webbplats behöver du fortfarande registrera ett domännamn och webbhotell. Men vi kommer till det senare.

Det är också viktigt att veta att det finns en skillnad mellan WordPress.org och WordPress.com. Medan WordPress.org är självhostad programvara är WordPress.com en freemium-webbhotelltjänst. Med WordPress.org har du fullständig kontroll och ägande av din webbplats. Dessutom får du tillgång till alla WordPress-funktioner direkt ur rutan. Men med WordPress.com finns det många begränsningar och begränsningar.

För mer information, kolla in vår artikel på WordPress.com kontra WordPress.org – är den en riktigt bättre än den andra?

I den här artikeln granskar vi WordPress.org, som vi rekommenderar att du väljer över WordPress.com för att bygga en webbplats. Så när vi nämner WordPress framöver hänvisar vi till WordPress.org.

Nu när du vet vad WordPress är, låt oss ta en titt på hur populärt det är.

Hur populär är WordPress?

WordPress är världens mest populära CMS. I själva verket har det 34% av hela Internet. Denna procentsats ligger högre än andra innehållshanteringssystem som Joomla, Drupal, Shopify och Squarespace.

wordpress-popularitet

Denna statistik ensam räcker för att visa hur många som använder och litar på WordPress för att bygga sina webbplatser.

Inte övertygad om populariteten hos WordPress? Kolla in dessa andra intressanta WordPress-statistik:

 • 14,7% av de 100 bästa webbplatserna drivs av WordPress.
 • WordPress ‘andel av den globala innehållshanteringsmarknaden är 60,2%.
 • Över 60 miljoner människor väljer WordPress för att driva sin webbplats eller blogg.
 • Från och med 2014 skapas tiotusentals nya WordPress.com-webbplatser varje dag.

Vanligtvis finns det säkerhet i antal. Om så många använder WordPress är det en säker satsning att WordPress också är ett bra val för dig.

Vilka typer av webbplatser kan du skapa med WordPress?

WordPress började som en enkel bloggplattform redan 2003. Men även om WordPress kanske är mest känd för bloggar har det sedan dess utvecklats. De typer av webbplatser du kan skapa med WordPress är oändliga.

WordPress erbjuder tusentals gratis och betalda teman och plugins som gör att du kan anpassa din webbplats helt efter dina exakta behov. Detta gör att en mängd olika affärstyper kan använda WordPress för att bygga sina webbplatser. Till exempel använder den populära restauranggruppen Momofuku WordPress för sin webbplats.

wordpress-restaurang-webbplats

Som ni ser är WordPress inte bara för att skapa enkla bloggar. Faktum är att kolla in de olika typerna av webbplatser du kan skapa med WordPress:

 • Blogg eller personlig webbplats
 • Företagswebbplats
 • e-handelswebbplats
 • Ideell webbplats
 • Online-gemenskaper
 • Portföljwebbplatser
 • Jobb styrelse
 • Och mycket mer

Så WordPress är tillräckligt kraftfullt för att skapa alla typer av webbplatser du önskar.

Vad är för- och nackdelarna med WordPress?

Som med alla webbplatsbyggare finns det för- och nackdelar som du bör titta noga på för att avgöra om det är rätt för dig.

Så låt oss titta på för- och nackdelarna med att använda WordPress för att skapa en webbplats.

Fördelar med att använda WordPress:

 • Fri – Programmet WordPress är gratis att ladda ner och använda. Allt du behöver betala för är ett domännamn och webbhotell.
 • Frihet och ägande – Med WordPress har du 100% ägande av din webbplats. Dessutom kan du välja din egen webbhotell och flytta din webbplats när du vill.
 • Komplett anpassning – WordPress erbjuder tusentals gratis, vackert utformade WordPress-teman. Detta innebär att du kan anpassa utseendet på din webbplats exakt efter dina behov och önskemål.
 • Obegränsade plugins – WordPress erbjuder också tusentals plugins, tillägg och tillägg för att lägga till extra kraft och funktioner på din webbplats.
 • Enkel integration – Eftersom WordPress är så populärt kan du fortsätta använda dina favoritverktyg på din WordPress-webbplats. De flesta verktyg och appar kan enkelt integreras med WordPress som e-postmarknadsföringsverktyg, mjukvaruhantering för kundrelationer, betalningsportar som PayPal och mycket mer.
 • gemenskap – En annan fördel med WordPress popularitet är gemenskapen. WordPress-communityn är så enorm att det finns massor av forum, handledning och webbplatser online (t.ex. IsItWP) där du kan lära dig allt du behöver om programvaran.

Nackdelar med att använda WordPress:

 • Inget direkt stöd – Även om det finns många resurser online som hjälper dig att lösa dina WordPress-problem, erbjuder de inget direkt support som e-post, telefon eller livechatsupport.
 • Lätt inlärningskurva – WordPress är ganska lätt att använda övergripande. Men det finns en liten inlärningskurva för att bli bekant och bekväm att använda programvaran på grund av bristen på en drag and drop-byggare. Lyckligtvis kan du använda dra och släpp WordPress-sidbyggare för att göra det enklare.
 • Underhåll och säkerhet – När du använder WordPress är du ansvarig för underhåll och säkerhet på din webbplats, medan andra webbplatsbyggare hanterar detta åt dig. Detta innebär att du måste uppdatera WordPress regelbundet och använda WordPress-säkerhetsplugins för att hålla din webbplats säker.

Hur man använder WordPress för att skapa en webbplats

Nu när du vet lite mer om vad WordPress är, låt oss titta närmare på några av WordPress-funktioner som låter dig enkelt skapa en webbplats.

Det finns tre huvudelement i WordPress:

 • Design
 • Innehåll
 • plugins

WordPress är utformat så att du kan skapa, hantera och redigera varje element separat utan att påverka resten av din webbplats. Så om du till exempel ändrar designen på din webbplats kommer allt ditt innehåll att förbli detsamma och dina plugins fungerar fortfarande.

Låt oss kolla in vart och ett av dessa element för att bygga en WordPress-webbplats.

1. Anpassa din webbplatsutseende med WordPress

När du skapar en webbplats med WordPress får du tillgång till tusentals gratis WordPress-teman som kan ge din webbplats ett professionellt utseende på ett ögonblick. Bläddra bara i WordPress-teman för att hitta ett som matchar ditt varumärke och med 1 klick förvandlas din webbplats.

wordpress-teman-wordpress-review

De flesta WordPress-teman är också mycket anpassningsbara. Naturligtvis kan du redigera temateksten och lägga till dina egna bilder och logotyp. Men många teman låter dig också ändra temafärger, layouter, teckensnitt och mycket mer.

skräddarsy-wordpress-themes

Det finns också många tredjeparts premium WordPress-teman tillgängliga på marknaden. Så om du vill ha ett tema av högre kvalitet som inte alla kan få, har du det alternativet också.

Alternativt kan du använda en dra-och-släpp-sidbyggare som Beaver Builder för att skapa ett anpassat tema som är helt eget.

2. Lägga till innehåll till din WordPress-webbplats

Därefter kan du enkelt lägga till innehåll till din WordPress-webbplats, till exempel webbsidor och blogginlägg, med hjälp av WordPress-postredigeraren.

wordpress Gutenberg redaktör

Oavsett om du skapar en sida eller ett inlägg, ser WordPress-redaktören exakt samma ut. Du kan använda WordPress-inlägget och sidredigeraren, som i bilden nedan, som också kallas Gutenberg redaktör eller Blockera redaktör. Här lägger du till block med innehållselement för att skapa en innehållslayout.

Så här ser den nya blockredigeraren ut:

skapa-innehåll-Gutenberg-wordpress

Du kan till exempel lägga till block för rubriker, stycken, bilder, listor, kolumner, knappar och mycket mer.

add-block

Som standard startar Gutenberg dig med en rubrik och ett styckeblock. Men för att lägga till ett nytt block klickar du bara på knappen Lägg till nytt block. Lägg till nya blockknappar dyker upp i det övre vänstra hörnet av redigeraren, på vänster sida av ett block eller under ett befintligt block.

addera-innehållsblock-Gutenberg-wordpress

Varje block har också sina egna verktygsfält och inställningar för formatering. Till exempel har du med ett styckeblock alternativ som fetstil, kursiv, textjustering och mer.

Gutenberg-block verktygsfältet

Om du vill använda den äldre WordPress klassiska redigeraren istället för Gutenberg, kolla in den här tutorialen hur man inaktiverar Gutenberg och behåller den klassiska redaktören i WordPress.

Den äldre klassiska redigeraren har två olika redigeringsskärmar: visuell redigerare eller textredigeraren som låter dig formatera dina inlägg genom att lägga till HTML.

wordpress-create-innehåll

Så har WordPress en dra och släpp-byggare? Som vi nämnde tidigare har WordPress ingen drag-and-drop-byggare. Men att lägga till bilder, video, punktlistor och andra element är lika enkelt som ett klick på en knapp.

Om du fortfarande föredrar att använda en dra-och-släpp-byggare för att skapa innehåll, kan du installera ett dra-och-släpp-byggpropp som Beaver Builder, Divi eller Elementor.

3. Använda WordPress-plugins

Slutligen, med WordPress-plugins kan du ta din webbplats till nästa nivå. WordPress erbjuder tusentals gratis plugins som du kan använda för att lägga till extra funktioner på din webbplats. Och med över 55 000 plugins vid skrivandet av denna artikel kommer nästan allt du kan tänka på att vara tillgängligt i form av ett plugin.

wordpress-plugins-wordpress-review

Dessutom är plugins mycket enkla att ladda ner och använda. De är precis som appar du lägger till i din mobiltelefon. Ladda bara ner plugin och voila, så har du något nytt för din webbplats.

Det finns ett antal WordPress-plugins som är måste för alla typer av webbplatser, inklusive:

 • Yoast SEO – Öka online-närvaron av din webbplats och få mer trafik.
 • WPForms – Generera leads och kontakta kunder med ett kontaktformulär på din webbplats.
 • OptinMonster – Växla din e-postlista och generera fler leads med popups.
 • MonsterInsights – Spåra din webbplatstrafik och annan analys direkt från din WordPress instrumentpanel.
 • Delade räkningar – Öka engagemanget och dela på sociala medier.
 • WP Rocket – Snabba upp din webbplats.
 • UpdraftPlus – Säkerhetskopiera din webbplats.

WordPress har också plugins som gör att du kan förvandla en vanlig webbplats till en kraftfull webbplats. Om du till exempel vill skapa en onlinebutik kan du använda ett eCommerce-plugin som WooCommerce, som är den mest populära eCommerce-lösningen för WordPress. Eller så kan du skapa en medlemskapssida där användare måste betala varje månad för åtkomst med hjälp av ett plugin som MemberPress.

Himlen är gränsen när det gäller WordPress-plugins.

Är WordPress gratis?

Som vi tidigare nämnt är WordPress gratis att ladda ner och använda. Men för att bygga en webbplats som är live på internet för andra att se, behöver du registrera ett domännamn och välja webbhotell.

Ett domännamn är din webbplats adress (URL) på internet. Till exempel är vårt domännamn www.IsItWP.com. Det är vad användare skriver i sina webbläsare för att besöka din webbplats.

Webbhotell är där din webbplats bor på internet. Det här utrymmet på internet är där webbplatsens filer och innehåll lagras. När en användare skriver in din webbplatsadress i sin webbläsare kommer de att tas till din webbplats som du har skapat med webbhotellleverantören.

Vanligtvis kostar ett domännamn cirka $ 14,99 / år och webbhotell kostar cirka $ 7,99 / månad. Detta kan vara lite kostsamt för vissa människor, särskilt om du precis börjar.

Det är därför vi rekommenderar Bluehost. Vi har utarbetat en fantastisk Bluehost-affär för IsItWP-läsare. Du kan få ett gratis domännamn och över 60% rabatt på webbhotell. Det betyder att du kan skapa en webbplats för så lite som $ 2,75 / månad!

Bluehost-webbplats

Plus, Bluehost är ett av de bästa WordPress-värdföretagen. De driver över 2 miljoner webbplatser över hela världen och det rekommenderas officiellt av WordPress.org. Bluehost erbjuder också 1-klick på WordPress-installation, så det är superlätt att installera och börja bygga din webbplats direkt.

Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande »

Att använda WordPress och Bluehost är ett av de mest prisvärda sätten att bygga en webbplats.

WordPress Review: Är det den bästa webbplatsbyggaren för dig?

WordPress är den mest populära webbplatsbyggaren på marknaden av en anledning. Med WordPress har du full kontroll över din webbplats och du kan anpassa den på vilket sätt du än väljer.

Överväg att använda WordPress om du vill bygga en professionell webbplats utan att spendera mycket pengar eller om du vill starta en blogg och tjäna pengar online med den. Om du bara vill starta en webbplats för skojs skull och inte tjäna pengar på den kan du välja en gratis webbplatsbyggare eller bloggplattform.

Tänk också på användarvänlighet innan du bestämmer dig. Om du kan följa onlinestudier för att lära dig grunderna, gå med WordPress. När du väl har tagit taget är det enkelt att skapa en webbplats. Men om du inte är intresserad av att följa självstudier och lärande kan det vara bättre för dig att välja en annan webbplatsbyggare.

Relaterad: Hur man migrerar från Medium till WordPress (Ingen driftstopp)

Vi hoppas att denna WordPress-granskning hjälpte dig att avgöra om WordPress är det bästa valet för dig. Även om WordPress är vår bästa rekommendation för att skapa en webbplats eller en blogg, förstår vi att det inte är rätt för alla. Om du gillade den här artikeln, kolla in vårt andra inlägg om hur du installerar WordPress (steg för steg).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map