WordPress vs. Joomla vs. Drupal – Vilket är bäst?

wordpress-vs.-Joomla-vs.-Drupal


WordPress, Joomla eller Drupal … Undrar du vilken CMS som är det bästa alternativet för att starta en webbplats? Detta är en av de första frågorna som de flesta nybörjare kommer när de planerar att bygga en webbplats eller blogg.

Även om WordPress är världens mest populära CMS, finns det några områden där antingen Joomla eller Drupal utmärker sig i jämförelse med WordPress.

I den här artikeln har vi en jämförelse mellan WordPress och Joomla mot Drupal.

WordPress vs. Joomla vs. Drupal – Vilket är bäst?

WordPress vs Joomla vs drupal

Först och främst, låt oss titta på några likheter mellan dessa CMS.

 • Alla är gratis / open source-webbplatsbyggare
 • Använd teman för visuell förbättring
 • Använd plugins, tillägg eller moduler för att utöka deras funktionalitet
 • Primärt skriven i PHP
 • MYSQLär deras databashanteringssystem
 • Alla är samhällsdrivna projekt

Med så mycket gemensamt, hur skiljer sig var och en av dessa plattformar från varandra? Vilket CMS är bäst för din webbplats?

För att belysa dessa frågor kommer vi att jämföra dem i detalj nedan baserat på några olika faktorer:

 • Enkel användning
 • Anpassning och funktionaliteter
 • Lokaliseringsalternativ
 • säkerhet
 • Vilket är det bästa – vår dom

1. Användarvänlighet: WordPress vs. Joomla mot Drupal

Både WordPress, Joomla och Drupal gör det enkelt att bygga en webbplats från grunden, så du behöver inte anställa en utvecklare för att designa eller hantera din webbplats. Som sagt, om du behöver en avancerad webbplats med unika funktioner kan du enkelt hitta en professionell utvecklare som kan bygga den åt dig.

1,1. Användarvänlighet: WordPress

WordPress är den överlägset mest nybörjarvänliga plattformen som låter dig bygga en blogg, onlinebutik eller en webbplats. Allt du behöver göra är att välja en webbhotellplan, som Bluehost, installera WordPress med ett klick och komma igång med din WordPress-webbplats.

När installationen är klar kommer du att vara på din WordPress-instrumentbräda som är ganska lätt att använda även för nybörjare. Dessutom hittar du tusentals gratis och premiumtema som låter dig utforma din webbplats som du vill.

wordpress-instrumentbräda

Kontrollera dig själv hur lätt det är att skapa en webbplats från början med WordPress.

1,2. Användarvänlighet: Joomla

Precis som WordPress är Joomla också lätt att installera. Många webbhotell erbjuder ett snabbt installationsalternativ så att du kan ha din Joomla-webbplats klar utan extra ansträngning.
Joomla instrumentbräda

Joomla erbjuder ett mer avancerat system för användaråtkomstkontroller och användarhantering utanför rutan. Å andra sidan, i WordPress hittar du bara samma funktion genom att installera några extra plugins. För att inte nämna, ju fler funktioner som finns tillgängliga, desto svårare är det att lära sig att använda verktyget. Joomla är inte annorlunda.

Trots att installationsprocessen är snabb och enkel och den har fler out-of-the-box-funktioner kanske du inte tycker att dess instrumentbräda är lika intuitiv som WordPress.

1,3. Drupal: Användarvänlighet

Precis som WordPress och Joomla är installationen och inställningen för din Drupal-webbplats också ganska enkel.

Med Drupal är användargränssnittet inte lika elegant som WordPress eller Joomla. Du kan hitta flera premium Drupal-teman på olika marknadsplatser som Themeforest, men de flesta Drupal-användare använder ett anpassat kodat tema eller ett mycket anpassat tema..

Medan WordPress har förbättrat sin innehållsredigeringsupplevelse genom att introducera Gutenberg-redaktör, en visuell redaktör som potentiellt kan konkurrera med alla moderna egenutvecklade webbplatsbyggare eller bloggplattformar, använder Drupal fortfarande den åldriga redaktören.

Det finns en liten inlärningskurva att ta itu med innan du kan använda Drupals redaktör.

Vinnare: WordPress

2. Anpassning och funktionaliteter

Alla dessa 3 CMS, WordPress, Joomla och Drupal är byggda med icke-webbutvecklare i åtanke, så det är tänkt att levereras med fantastiska alternativ för anpassningar. Generellt sett bör du bara installera ett snyggt tema när du har ställt in din webbplats med ditt favorit CMS och sedan jobba dig ut så att din webbplats ser ut precis som du vill.

Låt oss ta en titt på hur enkelt det är att anpassa utseendet på din webbplats och lägga till förbättrade funktioner med vart och ett av dessa CMS.

2,1. WordPress: Anpassning och funktionaliteter

WordPress kommer med teman som gör att du enkelt kan ändra webbplatsens utseende. Du kan också hitta några standardteman. För att utforma din webbplats använder du antingen ett befintligt standardtema som levereras med dina WordPress-installationer eller lägger till ett nytt tema från WordPress-arkivet gratis.

Du kan till och med hitta tusentals premiumtema som matchar dina behov från premiumtema nav som StudioPress, Themify osv.

För att utöka dina webbplatsfunktioner har du plugins. Precis som teman kommer plugins också i både gratis- och premiumversioner. Du kunde inte bara hitta ett plugin som uppfyller dina behov, utan du kan också installera dem direkt från din WordPress-instrumentpanel utan att ens lämna din webbplats.

2,2. Joomla: Anpassning och funktionaliteter

För att utforma din Joomla-webbplats måste du hitta en mall som matchar dina behov och installera den på din webbplats. Mall för Joomla är vilket tema för WordPress är.

För att lägga till funktionaliteter kan du använda tillägg som tjänar samma syfte som plugins för WordPress. Du kommer att älska alternativen som finns här. Men antalet mallar och tillägg som Joomla erbjuder är mycket begränsat jämfört med WordPress. Så det kan vara lite nedslående för dig.

Till skillnad från WordPress kommer Joomla inte med ett alternativ att hitta och installera en viss mall direkt från dess instrumentbräda.
joomla-tillägg

För att lägga till tillägg kan du dock använda Installera från webben funktionen, men för mallar har den fortfarande inga alternativ för att låta dig söka och installera från själva instrumentpanelen.

2,3. Drupal: anpassning och funktionaliteter

Drupal har också vackra teman och moduler för att du kan anpassa utseendet på din webbplats. Men precis som Joomla är alternativen verkligen begränsade.

Dessutom kan du inte installera dem direkt utan att lämna din instrumentpanel. För att lägga till valfri modul eller tema måste du lämna din webbplats, söka efter modulen / temat som du vill lägga till och sedan hitta projektets zip-fil-URL.

Du kan sedan använda modulen / temat som du vill genom att använda dess URL för att installera dem. Naturligtvis tar detta mycket tid och om du är en nybörjare blir du förvirrad med alla steg som krävs för att göra processen klar.

Vinnare: WordPress

3. Alternativ för lokalisering

Om du riktar dig till internationella användare är det viktigt att din webbplats har lokaliseringsalternativet. Ett bra CMS bör också ha några lokaliseringsalternativ som gör det enkelt att bygga en flerspråkig webbplats.

3,1. WordPress: Alternativ för lokalisering

Med WordPress hittar du inte ett direkt alternativ för att lokalisera din webbplats, men du kan välja ett WordPress-översättningsplugin som ger dig enkla lokaliseringsalternativ.

wordpress lokalisering

Om du behöver fler språk kan du installera dem med bara ett enda klick. Faktum är att de flesta av de populära teman och plugins också erbjuder lokaliseringsalternativet. Det gör WordPress till ett fantastiskt alternativ för icke-engelskspråkiga som är villiga att skapa sin webbplats på sitt eget språk.

3,2. Joomla: Lokaliseringsalternativ

Joomla, när det gäller lokaliseringsalternativ, ligger något före WordPress. Det låter dig översätta din webbplats utan att installera några tillägg. Du kan göra det direkt från instrumentpanelen utan att ens lämna din webbplats.

Alternativet är tillgängligt i Språkansvarig i Joomla-instrumentpanelen.
Joomla språkchef

3,3. Drupal: Lokaliseringsalternativ

Drupal har också fantastiska lokaliseringsalternativ men precis som WordPress måste du installera en tredjepartsmodul för det. När lokaliserings- eller översättningsmodulerna har aktiverats kan du lägga till önskat språk direkt från instrumentpanelen.

drupal lokalisering

Vinnare: Joomla

4. Säkerhet

Med så många onda aktiviteter som händer runt internet, måste du se till att din webbplats är säkrad.

WordPress, Joomla och Drupal är säkra plattformar. Men vilken är mer benägen att säkerhetshot. Låt oss ta en titt…

4,1. WordPress: Säkerhet

WordPress är en säker programvara som levereras med en automatisk uppdateringsmekanism som låter dig automatiskt uppdatera din webbplats närhelst en säkerhetsuppdatering upptäcks. Du kommer också att meddelas i instrumentpanelen när författarna släpper nya uppdateringar för teman och plugins som du har installerat.

Emellertid är dess massiva tredjepartsekosystem ofta benägen att säkerhetshot, vilket också kan hota din webbplats. På grund av dess enorma marknadsandel är WordPress ett populärt mål för hackare.

Som sagt, det finns inget inneboende som gör en plattform mer eller mindre säker.

4,2. Joomla: Säkerhet

Även om Joomla är en säker plattform, som WordPress, verkar webbplatser som drivs av Joomla uppleva ett högre antal hackade webbplatser i jämförelse med deras marknadsandel. Detta är troligtvis för att Joomla också har en massiv lista över tredjepartsförlängningar som kan vara sårbara om de inte uppdateras i tid.

Oavsett vilken plattform du använder, måste du uppdatera tilläggarna när författare släpper en patch till en sårbarhet.

4,3. Drupal: Säkerhet

Drupal håller sig före kurvan när det gäller säkerhet. De är öppna om sin säkerhet och publicerar en detaljerad säkerhetsrapport. Det är därför det är ett populärt CMS bland statliga institutioner och andra säkerhetsmedvetna företag.

Vinnare: Drupal

Vilket är bäst – vår dom

Om man tittar på alla punkter och jämför var och en med sin motsvarighet är det uppenbart att WordPress är det bästa alternativet om du är en förläggare, småföretag och e-handelshandlare. Det är lätt att komma igång med WordPress tack vare det intuitiva gränssnittet och det massiva samhället.

Om du driver en säkerhetsmedveten webbplats kan du kanske kolla Drupal.

Om du gillade den här artikeln, kolla in vår guide för att starta en WordPress-blogg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map