Framträdande

Salient är ett av de populäraste premiumtemaen som finns tillgängliga på Themeforest. Detta mycket anpassningsbara mångsidiga tema innehåller många inbyggda funktioner som sidanimationer, reglage och en anpassad posttyp. Ta reda på alla detaljer i vår utvärdering.


Betydande recension

Om Salient

Salient är ett av de mest populära och högt rankade teman på Themeforest, med över 50 000 försäljningar. Det är utvecklat av ThemeNectar.

Salient kräver att pluginet Salient Visual Composer fungerar. När du har installerat och aktiverat plugin får du ett meddelande som detta:

Betydande granskning - obligatoriska plugins

Du kan klicka Börja installera plugins att bestämma vilka som ska installeras och aktiveras.

Även om det rekommenderar plugins-kontaktformulär 7 och WooCommerce, behöver du inte använda dem. Vi tyckte att kontakformuläret 7 är plugin-begränsat i funktioner och inte särskilt användarvänligt och rekommenderar att du använder WPForms istället. Du kan läsa vår granskning av kontaktformulär 7 för mer information om det plugin.

WooCommerce är endast nödvändigt om du kommer att sälja produkter eller tjänster från din webbplats.

Funktioner hos Salient

Salient har många alternativ för att helt anpassa utseendet på din webbplats. Här är några av de funktioner som skiljer detta tema från mängden:

Enorma alternativpanelen

När du har installerat och aktiverat Salient ser du ett nytt menyalternativ i instrumentpanelen. Under Viktigare »Allmänna inställningar, du kan se alla de nyligen tillgängliga alternativen.

Betydande granskning - alternativ

Du kan välja:

  • ikon och knappar
  • bakgrund och teckensnitt färger
  • typografi
  • toppfärger, stoppning och opacitet
  • sidfot kolumner och kredittext
  • …och mer

Sidövergångar och animationer

Salient inkluderar ett antal sidövergångar och animationseffekter för din webbplats.

Som standard försvinner den aktuella sidan när man klickar på en länk. Sedan visas en animerad lastningsikon tills nästa sida laddas.

Du kan ändra fade-out-effekten till en “center mask avslöja” -effekt och avslöja den nya sidan som expanderar från mitten.

Om du håller dig med lastningsikonen kan du ändra ikonens färg eller välja att ladda upp din egen anpassade ikon (t.ex. din logotyp). Du kan också anpassa ikonanimeringen från en standardsnurr till en “smooth spin” -effekt.

Betydande granskning - sidövergångar

Global Call to Action-knapp

I Salient »Call to Action menyn kan du aktivera ett avsnitt “uppmaning” som kommer att visas ovanför sidfoten på varje sida på din webbplats. Du kan anpassa texten, knappfärgen, länken och utesluta att den visas på specifika sidor.

Betydande granskning - inställningar för knapp till åtgärd

Visuell kompositör

Som nämnts ovan kräver Salient användningen av Salient Visual Composer-plugin.

Visual Composer är ett drag-and-drop-sidplugin för WordPress. Den framstående versionen låter dig använda den visuella redigeraren för både inlägg och sidor och innehåller några unika alternativ.

Betydande recension - visuell kompositör

Du kan läsa vår recension av standardplugin för Visual Composer här.

Inbyggd skjutreglage

När du har installerat temat kommer du att märka några nya menyalternativ inklusive Hemreglage och Nektarreglage.

För att aktivera skjutreglaget måste du skapa en sida med en av “Hem” -sidesmallar.

Betydande recension - sidmallar

Då måste du gå till Inställningar »Läsning och ställ in den sidan som din statiska förstasida.

Du kan lägga till bilder i reglaget för hemsidan genom att navigera till Hemreglage »Lägg till nytt. Här kan du välja bilder eller videoklipp för att lägga till och ange bildtexter och knappar om du vill.

Bilder bör vara mellan 1600-2000px i bredd och en höjd av 700px. Om de är högre än 700 pixlar kommer de att beskäras i större skärmstorlekar. Oavsett bredd kommer bilden att sträckas ut så att den passar hela skärmen, så att mindre bilder ser mycket pixelerade ut på större skärmar.

För att ändra reglaget stil och funktioner, måste du gå till Betydande »Hemreglage. Här kan du justera animationer, autoplay-inställningar, hastighet osv.

Nektarreglage

Nectar Slider kan användas på andra platser förutom hemsidan. Det innehåller många fler alternativ än Home Slider.

Dina bilder visas efter plats (platser fungerar som kategorier). Så för att skapa en reglage måste du lägga till alla bilder på en specifik plats.

För att kunna använda din Nectar Slider måste du placera den med en kortkod.

När du redigerar ett inlägg eller sida ser du en blå Nektar Shortcode knapp.

Betydande recension - nektar kortkoder

Du kan klicka på detta och sedan välja dina alternativ för att visa Nectar-reglaget som du skapade. Välj “Nectar Slider” under “Elements”, och välj sedan platsen som du har lagt till alla dina bilder till under “Location”.

Betydande recension - nektarreglage

(Om du letar efter ett enklare sätt att skapa reglage som du kan använda med vilket tema som helst, rekommenderar vi Soliloquy plugin.)

Portfölj Anpassad inläggstyp

Salient kommer med en anpassad posttyp som är avsedd för din portfölj. Du kan anpassa stilen och utseendet på dina portföljobjekt under Betydande »Portfölj, och lägg till dina portföljobjekt genom att navigera till Portfölj »Lägg till nytt. Portföljobjekt kan tilldelas kategorier och taggar, precis som inlägg.

Det är viktigt att komma ihåg att eftersom denna anpassade posttyp för portföljen är temaspecifik, kommer du att förlora all din portföljinformation om du någonsin byter teman.

Support och dokumentation

Sex månaders support från utvecklaren ingår i ditt köp av Salient. Support är tillgängligt via ett biljettsystem.

Salient kommer med ett 16-sidigt PDF-dokument som ger en grundöversikt över tematets huvudfunktioner och inställningar.

Men om du vill ha mer detaljerad information och genomgång måste du titta på deras videoklipp. Tyvärr för de som inte kan använda filmerna eller föredrar att inte göra det finns inga avskrifter eller skriftliga handledning tillgängliga.

Många avgörande instruktioner för att använda temat finns bara i videoform, och många av filmerna är över 10 minuter långa. Så det finns inget sätt att söka efter den specifika information som du behöver – du behöver titta på hela videon (och hoppas att den har det du behöver så att du inte slösar mer tid).

Om du föredrar skriftliga självstudier framför video är detta förmodligen inte temat för dig.

Vår poäng

Salient är ett av de mest populära teman på Themeforest och är mycket högt betyg.

Om du inte vill lära dig någon kod, men vill ha ett tema som är mycket anpassningsbart i alla aspekter, kan Salient vara ett bra val. Den har några unika och intressanta funktioner, till exempel animeringar för sidövergång, som gör att din webbplats sticker ut.

Ett möjligt problem du kan ha med det framstående temat (förutom bristen på skriftliga handledning) är att om du någonsin bestämmer dig för att byta teman, kommer all information som du angav i temaspecifika funktioner att gå förlorad. Det inkluderar din portfölj, reglage, sidor byggda med den visuella kompositören och alla andra viktiga funktioner. Enligt WordPress-riktlinjerna bör extra funktionalitet skapas med plugins, inte teman, på grund av det här problemet.

Vi ger Salient 4 av 5 stjärnor. Här är uppdelningen av våra granskningsresultat:

Övergripande
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tom 4,0 / 5,0

Funktioner
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tom 4,0 / 5,0

Prestanda
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Stöd
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna full 5,0 / 5,0

Enkel användning
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tomBetyg Stjärna tom 3.0 / 5.0

Prissättning
Betyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna fullBetyg Stjärna tom 4,0 / 5,0

Få framstående nu »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me