10 najboljših poceni registratorjev domen leta 2020 in kako izbrati enega

najboljši registrator domene


Iščete najboljšega registra registra domene za nakup domene? Za začetek spletnega mesta boste morali kupiti ime domene in spletno gostovanje. S pravim domenskim imenom lahko celotno poslovno idejo strnete v besedo ali dve. Zato je pomembno izbrati popolno ime domene in ga kupiti pri najboljšem ponudniku domen na trgu.

V tem članku bomo delili, kako izbrati najboljšega registratorja domen za vaše potrebe in primerjali najboljše prodajalce domen.

Ker je to dolg članek, bomo za vašo pomoč predložili vsebino:

I. Kaj je registrator domene?

II. Najboljši registratorji domen za leto 2020 (v primerjavi)

III. Kako izbrati registratorja domen

  1. Cenitev
  2. Obdobje registracije
  3. Potek milosti
  4. Izkoriščanje vrednosti na pretečenih domenah
  5. Prenos domene in pristojbine
  6. Addon storitve
  7. Uporabniška izkušnja
  8. Skrite pristojbine
  9. Pomoč strankam

Kaj je Registrator domene?

Registrator domene je storitev, ki jo lahko uporabite za registracijo imena podjetja za spletno predstavništvo. Na svetu je na stotine ponudnikov domen z različnimi cenami in funkcijami.

Nameboy

Običajno poznate ime podjetja, ki ga želite registrirati. Vendar pa obstaja generator podobnih imen Nameboy ki uporabnikom pomagajo tudi pri ustvarjanju idej in naslovov za podjetja. Registratorje domenskih imen je akreditirano pri ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) in ti registratorji omogočajo, da podjetjem in posameznikom posredujejo domene.

Najboljši registrarji domen za leto 2020 v primerjavi

Delili smo si, kako izbrati najboljšega ponudnika domene za vaše ime domene. Zdaj je čas, da vam povemo naše strokovnjake za najboljše registratorje domen. Ti registrarji so znani po različnih lastnostih in cenah. Izberete lahko tistega, ki najbolje ustreza vašim zahtevam.

1. Bluehost

Bluehost je eden najbolj priljubljenih ponudnikov domenskih imen in spletnih gostovanj na svetu. Za začetnike ponujajo najcenejše cene za začetek. Bluehost uradno priporoča tudi jedro WordPress.

Njihova podpora je močna in na voljo so od začetnih do podjetniških uporabnikov. Za uporabnike IsItWP nudijo brezplačno ime domene, brezplačno SSL potrdilo in ugoden popust pri spletnem gostovanju.

start-a-website-bluehost

Pridobite brezplačno ime domene z Bluehost gostovanjem »

Če iščete popoln paket za začetek, je Bluehost prava izbira za vas. Ponujajo enostavne možnosti za spreminjanje velikosti in vedno se lahko pogovarjate z njihovo prijazno podporno ekipo, ko vaše podjetje raste.

Bluehost ponuja namensko gostovanje, gostovanje WooCommerce, VPS gostovanje, gostovanje v oblaku in upravljano spletno gostovanje. Imajo tudi načrte po meri za velika spletna mesta.

Preberite naš celovit pregled Bluehosta strokovnjakov za gostovanje.

2. Domena.com

Domain.com

Domain.com je priljubljen ponudnik domenskih imen. Ponujajo cenovno ugodne cene z več orodji za začetnike in napredne uporabnike. Tako kot drugi priljubljeni registratorji domen tudi oni ponujajo pakete za ime domene in spletno gostovanje. Ob nakupu njihovega načrta gostovanja boste dobili brezplačno ime domene za zagon svojega spletnega mesta.

Ponujajo preprost pripomoček za prenos domene, storitev spletnega oblikovanja, e-poštne storitve in še več. Domain.com ponuja tudi dobre popuste za nove registracijske zavezance.

3. HostGator

Hostgator

HostGator je zanesljiv registrator domenskih imen in ponudnik spletnega gostovanja. Zagotavljajo popolne pakete / svežnje za nakup domenskih imen in spletno gostovanje skupaj. Če nameravate kupiti gostovanje pri njih, potem ponujajo brezplačno ime domene, e-pošto in spletno gostovanje za do 3 USD / mesec.

HostGator je splošno znan po storitvah spletnega gostovanja in mu zaupa več kot 10 milijonov uporabnikov, kar jih uvršča med najboljše ponudnike spletnega gostovanja na svetu. So prava izbira za začetnike in napredne uporabnike.

HostGator ima načrte preprodajalcev, kar pomeni, da lahko začnete svoje podjetje za spletno gostovanje. Ponujajo tudi gostovanje v oblaku, gostovanje v WordPressu, VPS gostovanje in namensko gostovanje.

Oglejte si naš pregled HostGator za več podrobnosti.

4. GoDaddy

GoDaddy

GoDaddy je eden najbolj priljubljenih registratorjev domen na svetu. Ponujajo nizkocenovna imena domen z mnogimi drugimi orodji in storitvami, kot so gostovanje, graditelj spletnih strani itd. GoDaddy vam omogoča nakup domene po najcenejši ceni, običajno 0,99 USD na leto. Vendar so njihove pristojbine za obnovo višje od drugih registratorjev domen.

Kadar koli potrebujete pomoč, lahko računate na njihovo odlično podporo strankam. GoDaddy je znan po kakovosti storitev in zanesljivosti. Če se odločite za nakup njihovih paketov gostovanja, boste ime domene dobili brezplačno.

Oglejte si celoten pregled GoDaddy za več podrobnosti.

5. Imenik

NameCheap

Namecheap je eden najboljših registratorjev domenskih imen na trgu, ki ponuja razumne cene za registracijo in obnovo domen. Namecheap ponuja tudi druge storitve, kot so spletno gostovanje, SSL certifikati, WHOIS zaščita, brezplačen DNS in še več.

Imajo neverjetno podporo za klepet v živo in obsežno bazo znanja. Poleg tega gostijo tudi video vadnice za svoje uporabnike, ki jim pomagajo pri nakupu in upravljanju domenskih imen. Njihov način plačila je hiter in varen. Uporabnikom omogočajo plačila s kreditnimi karticami, skladi ali PayPal.

Možnost samodejne obnove omogoča uporabnikom, da se dlje časa držijo Namecheapa. Njihove pristojbine za obnovo so dostopne, ponujajo pa tudi popuste na nove registracije domenskih imen.

6. DreamHost

DreamHost

DreamHost je še en profesionalni ponudnik spletnega gostovanja, ki brezplačno ponuja ime domene s svojim načrtom gostovanja. Ponujajo široko paleto gostovalnih storitev, kot so skupno gostovanje, gostovanje v WordPressu, VPS gostovanje, namensko gostovanje in gostovanje v oblaku. Ime domene lahko izberete po redni ceni in ga enostavno povežete s svojim gostiteljskim načrtom.

Njihova interna podporna ekipa je na voljo 24/7 za reševanje vaših težav. Druge ključne funkcije vključujejo večfaktorsko preverjanje pristnosti, samodejno omogočen sFTP in brezplačno varno gostovanje s programom Let’s Encrypt.

Ne zamudite te popolne ocene DreamHost.

7. Shopify Generator Ime podjetja

Shopify Generator podjetja

Shopify Business Name Generator je eno izmed priljubljenih in brezplačnih orodij za ustvarjanje domenskih imen podjetja Shopify. Omogoča vam, da takoj preverite razpoložljivost domenskega imena.

Predlaga tudi imena domen glede na kategorijo vašega podjetja. Med iskanjem imena domene lahko izberete vrsto podjetja. Ponuja vam na stotine predlogov glede na vašo ključno besedo.

8. BuyDomains

BuyDomains

BuyDomains je registrator premium domenskega imena.

Premium domenska imena so domenska imena, ki so že registrirana, vendar so na voljo za nakup od tretje osebe. Te domene so pogosto zapomljive, krajše in tržnejše kot novo ime domene, zato so dražje.

Omogoča vam izbiro iz več kategorij in tako učinkovito najdete ime domene za vaše podjetje. Lahko kliknete katero koli vrsto in prikaže razpoložljiva imena imenskih domen z njihovimi cenami. Lahko se strinjate z njihovo ceno ali ponudbo.

9. GreenGeeks

GreenGeeks

GreenGeeks je še en ponudnik spletnega gostovanja, ki ponuja brezplačno ime domene, ko se prijavite za načrt spletnega gostovanja. GreenGeeks je prvi na svetu okolju prijazen ponudnik spletnega gostovanja.

Omogoča vam registracijo TLD-jev, kot so .com, .net, .org, .info itd. Njihova zanesljiva podpora strankam je na voljo 24/7 prek klepeta v živo in telefona.

Za več podrobnosti si oglejte celoten pregled GreenGeeksa.

10. iPage

iPage

iPage je ena najcenejših storitev spletnega gostovanja, ki omogoča tudi registracijo brezplačnega imena domene med prijavo na načrt spletnega gostovanja. Poleg brezplačnega imena domene boste z njihovimi poceni hosting načrti dobili tudi brezplačno SSL potrdilo, graditelja spletnega mesta s povleci in spuščali, brezplačno SSL potrdilo in drugo..

Prijavnino lahko odstopite prvo leto. Po tem boste morali plačati redne pristojbine za obnovo.

Ne zamudite našega pregleda iPage za več informacij.

Kako izbrati Registrar domene

Preden izberete registrarja domen, boste morali preučiti nekaj osnovnih stvari, kot so domene najvišje ravni (TLD). Domene najvišje ravni (.com, .net, .io, .biz itd.) So del sistema domenskih imen (DNS) in vsi registratorji ne ponujajo vseh TLD. Za boljše razumevanje si oglejmo primer strukture domene.

Na primer: www.mywebsite.com

V tej strukturi domen je “www” protokol, “moje spletno mesto” je ime vašega podjetja ali domena druge stopnje (SLD), “.com” pa je domena najvišje ravni (TLD). Izberete lahko kateri koli TLD, ki ga potrebujete, čeprav boste morali preveriti, ali ga prodaja vaš registrator domene ali ne.

Enostavno, kajne?

Iskanje domenskega imena mora biti preprosto in intuitivno. Včasih veste, katero ime domene morate registrirati. Če pa ste zmedeni, mora pametni iskalni sistem v rezultate iskanja navesti tudi predloge, ki vam bodo pomagali izbrati ime podjetja.

Primeri iskanja

Obstaja veliko drugih vidikov, o katerih bomo razpravljali spodaj, da bomo lažje izbrali najboljšega registra registra domene za vaše ime domene.

1. Cene

Določanje cen je ključna lastnost, s katero lahko odločitev o nakupu domenskega imena pri določenem registrarju spregledate ali ugotovite. Privzeti postopek pri večini registratorjev vključuje iskanje imena domene, preverjanje razpoložljivosti domene in nakup.

Vendar pa obstaja nekaj prodajalcev domen, ki tega postopka ne izvajajo tako preprosto, kot se sliši. Lahko najdete dodatke, skrite stroške storitev, dodatne pristojbine za obnovo itd. Pomembno je vedeti, kdaj registrator domene ni iskren glede cen, in če obstajajo kakšni skriti vidiki, ne vidite.

Pred nakupom preverite skupno ceno domene, vključno z vsemi skritimi stroški.

2. Obdobje registracije

Imena domen lahko registrirate toliko let, kolikor želite. Ni omejitev, ki bi vas prisilile, da ga kupujete samo 1 leto. Če se odločite za nakup imena domene za več kot eno leto, boste prihranili dodatne pristojbine za obnovo, ki jih boste morali plačevati vsako leto. Za nadaljevanje storitve boste morali ime domene obnoviti, preden poteče.

Obdobje registracije domene

Obdobje registracije se lahko podaljša kadarkoli med letom ali ob izteku vaše domene. Večina registratorjev domen pošlje e-poštna sporočila in obvesti uporabnike o datumu poteka. To pomaga pri obnovi vaše domene pred potekom.

3. Čas veljavnosti

Če pozabite pravočasno obnoviti ime domene in se izteče, potem mora registrator domene počakati mesec dni, preden ga izbriše s svojega seznama. Temu pravimo obdobje milosti po poteku veljavnosti. Ko odstranite vaše ime domene, bo na voljo javnosti in ga lahko izgubite.

Čas trajanja veljavnosti je priložnost za uporabnike, da obnovijo svoje ime domene po datumu poteka. Nekateri prodajalci domen morda ne ponujajo obdobja mirovanja po poteku veljavnosti in bodo v času izteka izbrisali domeno takoj. V tem primeru boste morali biti previdni in obnoviti ime domene pred datumom poteka.

Priporočamo, da izberete ponudnika domene, ki ponuja miren čas. Tako boste imeli dovolj časa, da obnovite ime domene. Drug enostaven način je nastavitev imena vaše domene ob samodejni obnovi. Prihranili vam bodo čas in poskrbeli za mir.

4. Izkoriščanje izteklih domen

To je običajna praksa med registratorji domen. Ko vaša domena poteče in je ne podaljša v roku, jo registrar postavi na dražbo. Ta dražba ali uporaba velikih začetkov temelji na priljubljenosti domenskega imena. Če je vaše ime domene običajno, registrarji zahtevajo zajeten znesek v ponudbi.

Ponudbe za domeno

Z edinstvenimi in nezaželenimi imeni domen se registrar drži več kot dejanska cena, ki jo lahko izkoristijo po pretečenih domenah. Če želite nadaljevati z vašim domenskim imenom, se prepričajte, da ga pravočasno obnovite, da pozneje ne boste plačali več.

5. Prenos domene in pristojbine

Premakniti svojo domeno iz enega registrarja v drugega ni tako težko. Na začetku lahko domine kupite pri katerem koli registrarju, vendar boste za dolgoročno poslovanje potrebovali zanesljivega prodajalca domen. Ime domene je primerno za prenos po 60 dneh od datuma nakupa.

Spodaj v tem članku bomo delili najboljše registratorje domenskih imen, da boste lahko pametno izbirali. Pred tem pa bi morali vedeti o pristojbinah za prenos.

Registrarji domen zaračunajo pristojbino za prenos vašega imena domene drugim registratorjem. Ta nadomestila za prenos lahko vključujejo skrite stroške storitev, ki jih morate vedeti, preden jih obdelate. Če imate pri enem prodajalcu registriranih več domenskih imen, potem lahko sklenete tudi posel, da prihranite nekaj denarja za velike prenose.

6. Addon Services

Na splošno imajo registratorji domen tudi druge izdelke, kot so spletno gostovanje, SSL certifikati, e-poštne storitve itd. Če ne boste obvezno kupovali dodatkov z vašo domeno, je v redu. Čeke lahko odstranite iz dodatkov in plačate samo za svoje ime domene.

Dodonski dodatki

Vendar pa obstaja nekaj registratorjev domen, ki vas prisilijo k nakupu dodatnih storitev z vašim domenskim imenom. V tem primeru bi morali ob registraciji imena svoje domene poiskati boljšega ponudnika in ne plačevati storitev, ki za vas imajo malo ali nič vrednosti..

7. Uporabniška izkušnja

Kot smo že objavili, ima domena na stotine registratorjev, ki jih je ICANN akreditiral. Vsak registrar ima svoje storitve, funkcije in cene. Lahko iščete preglede in preberete, kaj lahko uporabniki povedo o svoji storitvi.

Uporabniške izkušnje vedno pomagajo pri izbiri najboljšega registratorja domen. Jasno kažejo prednosti in slabosti registrarja, zato se lahko pred nakupom imena vašega spletnega podjetja odločite za ponudnika domene.

8. Skrite pristojbine

Ko začnete s podjetjem, lahko poiščete registratorja domene, ki ponuja poceni domenskih imen in nima skritih pristojbin. Vendar lahko skriti stroški vplivajo na vas v kateri koli fazi. V zgornjem razdelku o cenah smo govorili o potrditvi skupnih cen s ponudnikom domene. Toda o skritih pristojbinah je pomembno, da se pogovorite tudi ločeno.

Nekateri registratorji domen menijo, da ni treba prikazati poštenih cen. Skrite pristojbine najbolje odkrijete z opazovanjem znaka * s ceno domene. To pomeni, da informacije niso popolne.

Če želite videti omenjeno obvestilo, sledite znaku *. Če niste prepričani, se pogovorite s predstavnikom registrarja domene. Včasih so skrite pristojbine toliko, da lahko zelo močno vplivajo na vaš proračun. Bodite 100% prepričani o cenah, preden pritisnete na gumb za plačilo.

9. Podpora v živo

Podpora strankam je običajna pri storitvah spletnega gostovanja. Večina registratorjev domen ima raje podporo po e-pošti ali podporo na osnovi vstopnic. Na svoja spletna mesta dodajo pogosta vprašanja / baze znanja, da odgovorijo na splošna vprašanja uporabnikov. Vendar malo ponudnikov ponuja tudi podporo klepetanju v živo za nakup domene.

Podpora klepetanja v živo pomaga začetnikom, da hitro najdejo rešitve. Če želite na primer dodati strežnike imen na ime svoje domene in ste novi na nadzorni plošči za upravljanje domene, potem lahko zahtevate predstavnika za podporo, da to dokonča..

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako izbrati najboljšega registrarja domen za nakup vaše domene.

Če ste uživali v tej objavi, vam bo morda všeč tudi naš vodnik po korakih o tem, kako začeti blog.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me