10 najboljših posrednikov domen 2020 (v primerjavi)


Se sprašujete, kako kupiti in prodati domenska imena po pošteni ceni?

Obstajata dva priljubljena načina nakupa ali prodaje domenskih imen.

 1. Dražbena mesta: Na dražbenem mestu je odličen kraj za iskanje imen domen, ki jih navajajo lastniki za prodajo. Kupci lahko dajo ponudbo za domine, ki so jim všeč, in počakajo, da se ponudbe končajo. Tako kot vsa dražbena mesta prodaja prodaja največjemu ponudniku. To platformo lahko uporabite za nakup domene ali za prodajo svoje domene.
 2. Prava borznoposredniška družba: Posredniki domenskih imen so zastopniki, ki se obrnejo na prodajalca domenskega imena in se v vašem imenu pogajajo o pošteni ceni. Če in ko uspešno dosežejo dogovor, posredniki prejmejo provizijo od prodaje.

Obe možnosti sta enako dobri, ko gre za prodajo in nakup domenskih imen. Če ste izkušen trgovec, bi lahko bila najboljša izbira spletna mesta za dražbe.

Če pa niste novi pri nakupu in prodaji domenskih imen, boste morda raje posredniške družbe iz nekaj razlogov. Toda več o tem v nekaj trenutkih.

V tej objavi vam bomo povedali o nekaterih najbolj priljubljenih avkcijskih mestih na trgu in o tem, kako vam lahko resnične posredniške družbe pomagajo pridobiti želeno domeno za vaše podjetje.

Najprej pa se pogovorimo o tem, zakaj so lahko brokerska podjetja najboljša stava, če šele začnete.

Izbira podjetja za posredovanje domenskih imen

Uporaba posrednika za nakup ali prodajo imen domen ima lahko številne prednosti. Ne glede na to, ali ste kupec ali prodajalec, je to za vse dobro. Tu je nekaj prednosti uporabe posrednika.

 • Nikoli vam ne bo treba skrbeti za pogajanja. Za vse bodo poskrbeli s svojimi strokovnimi pogajalskimi znanji.
 • Če ste prodajalec, bolj verjetno je, da bodo posredniki poznali potencialne kupce in jasno razumeli, kaj lahko pričakujete.
 • Večina uglednih posrednikov domen bo imela dobre odnose z več kakovostnimi lastniki domen. Kot kupec imate takojšen dostop do robustnega poštnega seznama brez hladnih klicev.
 • Pomagajo vam zaščititi anonimnost kot stranka.
 • Poskrbeli bodo za prenose domene in za papirologijo.

In to je le nekaj prednosti. Bistvo je, da bodo za vas opravili vse težje, da se boste lahko osredotočili na glavne vidike svojega podjetja.

Zdaj si oglejmo nekatera mesta dražb in podjetja za posredovanje domenskih imen, med katerimi lahko izbirate.

Spletna mesta za posredovanje domenskih imen

1. Domena.com

Domain.com

Domain.com je odlična platforma za vse, ki se ukvarjajo z imeni domen. Tu lahko preprosto iščete svoje domene, najdete nove razširitve domen, zaščitite svojo domeno in še več.

Ponuja tudi brezplačno Šifriraj SSL, ki vašo domeno ščiti tako, da jo zaklene pred nepooblaščenimi prenosi. Po potrebi bo samodejno poslal e-poštne naslove pod vašo domeno na kateri koli drug veljaven e-poštni naslov.

2. Posredovanje GoDaddy

Posredovanje Godaddyja

GoDaddy Brokerage je odlična možnost, da pridobite svojo najljubšo domeno, če je že navedena pod imenom nekoga drugega.

Storitev posrednika domene pri GoDaddy bo naredila vse, kar je v njeni moči, da se obrne na trenutnega registracijskega zavezanca domene in se poskuša pogajati o njegovem nakupu. Agenti dobijo največ 30 dni, da zaključijo posel za vas.

3. Trg Uniregistry

Uniregistry, domeni posredniki

Uniregistry Market je registrator domene na drobno in ponudnik storitev za profesionalce, kjer lahko kupujete, prodajate in parkirate svoja imena domen. Za vključitev v program ni dodatnih stroškov. Lahko se preprosto prijavite in takoj začnete prodajati.

Prav tako podpira različne možnosti plačila, kot so PayPal, Wire in druge. Nakup domene z Uniregistry je popolnoma enostaven. Lahko se celo dogovorite za dogovor s trenutnim lastnikom katere koli želene domene. Ko se dogovorite za ceno, se lahko premaknete naprej z varno prodajo, ki ji sledi prenos nove domene.

4. Imenik

NameCheap, domeni posredniki

Namecheap je še en kvaliteten posrednik domenskih imen, ki vam omogoča prodajo in nakup domen za vaše podjetje. Namecheap ponuja tudi primerno ceno za registracijo domen in podaljšanje.

Strankam, ki so od njih kupili ime domene, omogoča tudi seznanitev domen za prodajo po fiksni ceni. Za to se ne zaračunajo dodatni stroški. Če se vaša navedena domena proda, boste morali plačati 10% cene podjetju Namecheap kot provizijo. To je malo v primerjavi s tisto, kar zaračunavajo številni drugi posredniki domenskih imen od svojih uporabnikov.

5. Sedo

Sedo,

Sedo je še en priljubljen posrednik domenskih imen, ki vam omogoča nakup, prodajo ali parkiranje domenskih imen s številnimi dodatnimi storitvami, kot so brezplačen prenos, brezplačno parkiranje in podobno. Lahko navedete svoja imena za prodajo brez kakršne koli prijavnine.

Vendar pa, tako kot vsi drugi posredniki domen, tudi vam bodo zaračunali provizijo za vsako prodajo, ki jo opravite. V Sedu je provizija, ki jo plačate, odvisna od vrste kotacije in TLD, ki ga zaslužite. V idealnem primeru se lahko giblje med 10% in 20%.

6. DomainAgents

DomainAgents

Tako kot že ime pove Agenti domen specializirano za nakup in prodajo domenskih imen. Prodajalcem in kupcem ponuja zanesljivo platformo za prodajo ali nakup domenskih imen na način, ki je pravičen za obe strani.

Pri agentih Doman lahko domeno kupite na dva različna načina: bodisi s ponudbo bodisi neposredno z nakupom Kupite zdaj ime s tržnice. Ko je potencialni kupec zainteresiran za nakup, lahko kupi dobropis za zastopnike domen in identificira ime domene, ki ga želi pridobiti. Nato bodo stopili v stik z lastnikom domene in v imenu kupca oddali ponudbo. Lastnik bo o ponudbi obveščen in pogajanja se lahko začnejo.

7. Imetje domen

Imetje domen vam olajša nakup, prodajo in oceno domenskih imen. Če vas zanima, da kupite ime domene, lahko najamete strokovnjaka za industrijo, da vam poišče takšno.

Če želite domeno prodati, pa lahko stopite v stik z domeno, tako da izpolnite njihov kontaktni obrazec. Prikaže tudi seznam največjih prodajnih domen vseh časov. Lahko jih preverite po navdihu.

Dražbena mesta domenskih imen

1. Dražba GoDaddy

Dražba domen, posredniki domen

Dražba GoDaddy je priljubljena izbira pri nakupu in prodaji domenskih imen za vaše podjetje. Temu trgu se lahko pridružite tako, da plačate majhno kotizacijo v višini 4,99 USD na leto. Ko ste član, lahko ponudite in kupite ime domene ali navedete imena svojih domen za prodajo brez dodatnih stroškov.

Ko navedete svojo domeno za prodajo, lahko:

 • Določite ceno Buy It Now
 • Izvedite dražbo in jo objavite 1 teden
 • Sprejmite ali zavrnite ponudbe kupcev ali podajte nasprotno ponudbo

Če se vaša domena prodaja po ceni, nižji od 5000 USD, bo GoDaddy zaračunal provizijo od 15% do 20%. Če pa ga lahko prodate z višjimi stroški od 5001 do 25000 dolarjev, bo provizija 1000 dolarjev plus 15 odstotkov na znesek nad 5000 dolarjev.

Dobra novica je, da vam, če kupujete domeno od njih, ni treba skrbeti za nobeno od teh provizij.

Več o GoDaddyju lahko preberete tukaj.

2. Flippa

flippa, domeni posredniki
Flippa je eno vodilnih trgov za nakup in prodajo različnih spletnih lastnosti, kot so imena domen, spletna mesta in aplikacije za mala in velika podjetja.

Če kupujete ime domene, lahko filtrirate iskanje glede na ceno, starost in razširitev domene, da dosežete najboljše rezultate. Imena domen so navedena pod širokim razponom cen. Ta imena so na voljo na dražbi ali v neposredni prodaji.

Nekateri od njih vas lahko stanejo le 1 dolar.

Lahko si ogledate domene, ki vas zanimajo, spremljate dražbe ali vstopite na dražbo s ponudbami za imena domen. Če je vaša ponudba sprejeta, lahko za nakup sledite Flippinim smernicam za plačilo.

Navajanje domenskih imen za prodajo na Flippa je enostavno. Domeno lahko začnete prodajati takoj, ko ustvarite račun pri Flippi.

3. eBay

domene eBay, posredniki domen

EBay je eno najbolj znanih spletnih dražb na planetu. Zato ne bo presenetljivo, da ima eBay poseben razdelek za sezname imen domen, iz katerih lahko kupujete ali prodajate svoje domene. Če želite kupiti ime domene, se morate najprej registrirati za brezplačen račun. Za nakup domene vam ni treba plačati dodatnih cen.

Če ste prodajalec, lahko v svojem brezplačnem računu imate do 50 vnosov. Če pa želite prodati več kot 50 domen, boste morali nadgraditi na načrt trgovine eBay. Mesečno vam bodo zaračunali 27,95 dolarja mesečno za osnovni načrt, ki ga je potrebno letno obnoviti. Ne glede na to, ali imate naročnino na eBay store ali ne, boste morali za vsako domeno, ki jo prodajate prek eBaya, plačati 10% provizije.

To so nekateri posredniki domenskih imen in dražbena mesta, ki jih lahko preverite, če vas zanima nakup ali prodaja domenskih imen. Medtem pa boste morda radi izvedeli tudi, kako brezplačno registrirati ime domene.

In če kupujete domeno, bo vaš naslednji korak verjetno izdelal novo spletno mesto. Za to si oglejte ta koristni vir, ki vas bo naučil, kako ustvariti spletno mesto.

Upamo, da ste našli ta članek v pomoč in če je tako, ga lahko delite s prijateljem.

Ali imate kakšne koristne nasvete za nakup ali prodajo domenskih imen, ki jih nismo obravnavali v tem članku? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje. Radi bi slišali vaše misli!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map