100+ neverjetnih statističnih podatkov in dejstev o spletnem dnevniku (končni seznam)

neverjetne statistike in dejstva o bloganju


Ali želite biti na tekočem z najnovejšimi statističnimi podatki in dejstvi o bloganju? Ne glede na to, ali letos blogirate za svoje podjetje ali začenjate svoj spletni dnevnik, je pomembno vedeti, kakšne so ocene o vesolju bloganja. S poznavanjem najpomembnejših statističnih podatkov o spletnem dnevniku boste ustvarili vsebino, ki bo prinesla rezultate.

Ne morete pa ves dan iskati po internetu in poskušali najti natančne statistike bloganja. No, ne skrbite, vse delo smo opravili za vas! Sestavili smo ta končni seznam več kot 100 neverjetnih statističnih podatkov in dejstev o spletnem dnevniku, tako da boste lahko na tekočem z najnovejšimi trendi in poskrbeli, da bo vaš blog letos uspešen..

Ker smo zbrali tako veliko število statističnih podatkov o spletnem dnevniku, je tu kratka vsebina, ki vas bo vodila skozi članek.

Zdaj pa pojdimo na te čudovite statistike in dejstva o spletnem dnevniku!

Splošna statistika spletnega dnevnika

Bloganje je iz leta v leto bolj priljubljeno in novi ljudje vsak dan iščejo »kako začeti blog« v Googlu. Oglejte si nekaj splošnih statističnih podatkov, ki kažejo na ogromno rast bloganja.

wordpress-blogging-stats

1. V letu 2018 je bilo v ZDA 30,6 milijona blogerjev. Do leta 2020 naj bi število blogerjev v ZDA znašalo 31,7 milijona. (Statista)

2. Vsak mesec je na platformi WordPress več kot 20 milijard ogledov blogov. (WordPress)

3. V letu 2018 je bilo napisanih več kot 2 milijard objav na blogu, danes pa je bilo napisanih več kot 3 milijone. (Internet Live Stats)

4. Uporabniki WordPressa vsak mesec ustvarijo približno 69,3 milijona novih objav v blogih in 72,0 milijona novih komentarjev. (WordPress)

4. Industrija vsebinskega trženja naj bi v letu 2019. znašala 300 milijard dolarjev (Socialni mediji danes)

5. 89% prodajalcev B2B uporablja vsebinski marketing in 86% B2C tržnikov uporablja vsebinski marketing. (Socialni mediji danes)

6. 77% uporabnikov interneta bere članke na spletnem dnevniku. (Učinek)

7. Tumblr gosti 441,4 milijona računov za blog. (Statista)

Prednosti bloganja – statistika, dejstva & Številke

Spletni dnevniki so odličen način, da se predstavite kot vodilni vodja v svoji panogi, a kaj še lahko naredi za vaše podjetje? Tukaj je prikazano nekaj statističnih podatkov o bloganju, ki dokazujejo velike prednosti bloganja, od povečanega prometa do povečanja prodaje.

1. Podjetja, ki blogirajo, prejmejo 97% več povezav do svojega spletnega mesta. (Hubspot)

2. Trgovalci, ki so imeli prednost pri bloganju, imajo 13X večjo verjetnost, da bodo uživali pozitivno donosnost naložbe.

3. Tržniki B2B, ki uporabljajo bloge, prejmejo 67% več potencialnih kupcev od tistih, ki ne.

4. Podjetja, ki blogirajo, ustvarijo dvakrat več e-poštnega prometa od tistih, ki tega nimajo.

5. 57% anketirancev v raziskavi HubSpot’s State of Inbound Marketing je sporočilo, da so kupili kupca prek spletnega bloga podjetja.

6. Podjetja, ki blogirajo, doživljajo 126% večjo rast svinca kot podjetja, ki ne blogirajo.

7. Ko napišete 21–54 objav na spletnem dnevniku, se povečanje prometa na spletnem dnevniku poveča za do 30%. (Kavarna za ustvarjanje prometa)

8. Podjetja, ki blogirajo, v povprečju prejmejo 434% več indeksiranih strani in 55% več obiskovalcev spletnih strani.

9. Boljša vsebina lahko pripelje promet na blog do 2.000%. (Omnicore)

10. Vsebinsko trženje dobi 3X več potencialnih kupcev kot plačano oglaševanje v iskalnem omrežju. (Inštitut za vsebinski marketing)

Angažiranje bralcev – statistika & Dejstva

Blogerji pišejo vsebino za svoje bralce, kako se uporabniki interneta počutijo o blogih in kako običajno komunicirajo z njimi? Spodaj je nekaj statističnih podatkov o udejstvovanju v spletnem dnevniku.

bralci-blogi

1. Blogi so za natančne spletne informacije ocenjeni kot 5. najbolj zaupanja vreden vir. (Hubspot)

2. Blog objave so med najbolj razširjenimi vsebinami na spletu. (OptinMonster)

3. Povprečen bralec porabi le 37 sekund za branje članka ali blogovske objave. (Socialni mediji danes)

4. 73% obiskovalcev bolj skopi in ne prebere objave na spletnem dnevniku. (Hubspot)

5. 47% uporabnikov interneta med 19. in 29. letom redno prebira bloge v računalniku. (Statista)

6. 94% ljudi, ki delijo objave, to stori, ker menijo, da bi lahko bilo v pomoč drugim. (Učinek)

7. 47% kupcev porabi tri do pet kosov vsebine, preden se odločijo za nakup. (Hubspot)

8. 70% potrošnikov raje spozna podjetje s pomočjo člankov in ne oglasov. (TeamWorks komunikacija)

9. Vključenost blagovne znamke se poveča za 28%, ko so potrošniki izpostavljeni tako profesionalnim vsebinam kot uporabnikom ustvarjenim video posnetkom. (Comscore)

10. 68% potrošnikov bo verjetno porabilo čas za branje vsebine blagovne znamke, ki jih zanima. (CMA)

11. 61% ameriških spletnih potrošnikov je opravilo nakup na podlagi priporočil iz spletnega dnevnika. (Socialni mediji danes)

12. Uporabniki interneta v ZDA porabijo 3X več časa za bloge, kot jih imajo po e-pošti. (Socialni mediji danes)

13. 80% vsega dnevnega prometa na spletnem dnevniku predstavljajo novi obiskovalci. (Prepričati in spremeniti)

Trajanje pisanja – statistika & Dejstva

Vsa bloganja stanejo vaš čas, torej koliko povprečni bloger porabi za pisanje svojih objav na spletnem dnevniku? Oglejte si naslednje statistične podatke.

blogging-statistika-dejstva

1. Povprečna objava na blogu traja 3,5 ure. Leta 2014 je povprečna objava na blogu trajala 2,5 ure, kar kaže, da blogerji danes porabijo več časa za izdelavo tipičnega članka. (Orbit Media)

2. Blogerji, ki porabijo 6 ali več ur za objavo v spletnem dnevniku, imajo 56% večjo verjetnost, da poročajo o “močnih rezultatih” kot tisti, ki tega ne storijo. (Orbit Media)

3. Po drugi strani 46,8% blogerjev porabi manj kot 5 ur na teden za svoje bloge. (Blog tiran)

4. 47,6% blogerjev ureja svoje delo. (Socialni mediji danes)

Optimalna dolžina objave na spletnem dnevniku – statistika & Dejstva

Pomembno je pisanje objav na spletnem dnevniku, ki so popolne dolžine; prekratek in se morda ne uvršča v Googlove rezultate iskanja ali ima dovolj informacij, zaradi katerih bi uporabniki želeli deliti. Predolgo in lahko bi bilo škoda, da bi pisali, ker je nihče ne bere. Tu je nekaj statističnih podatkov o blogih, ki prikazujejo popolno dolžino člankov.

blog-post-length-stats

1. Povprečno število besed najvišje uvrščene objave v Googlu je med 1.890 besedami. (NazajLinko)

2. Povprečna dolžina objave se je med letoma 2014 in 2018 povečala za približno 42%, z 800 besed na 1.151 besed. (Orbit Media)

3. Objave v dnevnem dnevniku z dolgimi oblikami ustvarijo 9X več potencialnih strank kot objave na spletnem dnevniku kratkih oblik. (Socialni mediji danes)

4. Večina blogerjev (55%) napiše manj kot 1000 besed na objavo. Samo eden od petih blogerjev napiše 1500+ besed na objavo. (Orbit Media)

5. Bloggerji, ki pišejo daljše objave, imajo veliko večjo verjetnost, da bodo videli boljše rezultate. 50% blogerjev, ki pišejo vsebinsko vsebino v dolgi obliki, poročajo o močnih rezultatih. (Orbit Media)

6. Spletne objave na spletnem dnevniku, ki dobijo največ skupnih deležev, so daljše od 3000 besed. (OptinMonster)

Naslovi v dnevnikih – dejstva & Statistika

Naslov vašega spletnega dnevnika je tisto, kar bo uporabnikom omogočilo, da kliknejo na vašo objavo, zato jo morate narediti dobro. Tukaj je nekaj statističnih naslovov blogov, ki vam bodo pomagali pri pisanju boljših naslovov blogov.

1. Naslovi s 6-13 besedami pritegnejo največ in najbolj dosledno količino prometa. (Hubspot)

2. 36% ljudi raje naslove na seznamu. (KonverzijaXL)

3. Nešteti oštevilčeni naslovi na seznamu so boljši od 20%. (Inštitut za vsebinski marketing)

4. Naslovi z osmimi besedami so prejeli 21% višjo stopnjo klikov od povprečne. (Inštitut za vsebinski marketing)

5. Čustveni naslovi se delijo bolj. (OkDork)

6. Naslovi z besedo “fotografije” so bili brez besed te za 37% boljši od naslovov. (Hubspot)

7. Naslovi z negativnimi izrazi, kot sta „nikoli“ in „najslabši“, so za 30% boljši od povprečnih in 60% boljši od tistih s pozitivnimi izrazi, kot so „vedno“, „večina“ in „najboljši“. (Rastni jazbec)

Pogostost bloganja – dejstva & Statistika

Kako pogosto naj blogam? To je pogosto vprašanje, ki ga imajo številni novi blogerji. Oglejte si te statistike bloganja, ki vam bodo povedale, kako pogosto in kako objavljate objave, da dosežete največje rezultate.

blog, kako pogosto bi te moral

1. Pogostost blogiranja se v zadnjih nekaj letih zmanjšuje. V letu 2014 so blogerji objavljali vsebine večkrat na teden, danes pa je to večkrat na mesec. (Orbit Media)

2. B2B podjetja, ki so blogirala 11 ali več mesečno, so dobila 3X več prometa kot tista, ki blogirajo le enkrat ali manj na mesec. (Hubspot)

3. B2C družbe, ki so blogirale 11-krat ali več, so dobile več kot 4X toliko potencialnih strank kot tista, ki objavijo le 4-5 objav na mesec. (Hubspot)

4. Podjetja, ki objavijo 16+ objav na blogu, dobijo skoraj 3,5x več prometa kot tista, ki objavijo 0–4 mesečno. (Hubspot)

5. Blogi, ki objavljajo dnevno, dobijo 5X več prometa v primerjavi z blogi, ki jih nimajo. (Social Media Examiner)

6. 69% blogerjev ustvarja svojo vsebino v delovnem času, 76% pa jih doma. (Orbit Media)

7. Najboljši dan v tednu za objavo objav na spletnem dnevniku so torek in sreda. Najboljši čas za objavo večine objav na spletnem dnevniku je med 9:30 in 11:00 po času vzhodne obale ZDA. (Blog tiran)

8. Največ branja bloga okoli 10. ure. (Hubspot)

Skrivnost uspeha bloganja – statistika & Dejstva

Bloganje je več kot le postavljanje besed na zaslon. Če želite, da je vaša objava na blogu uspešna, morate vključiti več različnih elementov, da razveselite bralce in povečate promet na svojem spletnem mestu. Oglejte si te statistične podatke o spletnem dnevniku, ki bodo zagotovili velik uspeh vaših objav.

1. Članki v spletnih dnevnikih s slikami imajo 94% več ogledov kot tisti brez. (Jeff Bullas)

2. 54% blogerjev v svoje objave vključuje več slik, 49% jih v svoje objave vključuje seznam, videoposnetek pa je v porastu, le 19% blogerjev jih je vključilo v svojo vsebino. Blogerji, ki v svoje objave dodajo te zanimive medijske formate, so bolj verjetno, da bodo videli močne rezultate. (Orbit Media)

3. Uporaba fotografij resničnih ljudi namesto zalog fotografij ljudi lahko povzroči 35-odstotno povečanje konverzije. (Tržni eksperimenti)

4. Pisni članki, kot so objave in študije primerov “kako”, so vrste vsebine, ki blogom dajejo največ verodostojnosti. (Pisanje o družbenem marketingu)

5. 45% tržnikov svoje interaktivne vsebine, kot so ocene, kvizi, kalkulatorji ali natečaji, ocenjujejo kot izjemno ali zelo učinkovite. (Inštitut za vsebinski marketing)

6. Blogerji, ki imajo strategijo posodabljanja starejših vsebin, dvakrat pogosteje poročajo o močnih rezultatih. (Orbit Media)

7. Vsaka deseta objava na blogu je sestavljena, kar pomeni, da organsko iskanje sčasoma poveča njihov promet. (Hubspot)

8. Zložljive objave v blogu predstavljajo 10% vseh objav v blogu in ustvarijo 38% celotnega prometa. (Hubspot)

9. V svoji življenjski dobi ena sestavljena spletna objava ustvari toliko prometa kot šest razpadajočih objav (Hubspot)

10. Skoraj 60% tržnikov svojo vsebino zamenja 2-5-krat. (Vsebinsko)

11. Najboljše tri stvari, zaradi katerih je vsebina učinkovita, so pomembnost publike (58%), privlačno in prepričljivo pripovedovanje zgodb (57%) in sproži odziv / ukrepanje (54%). (Curata)

12. 97% trgovcev uporablja predpisane vsebine, kar pomeni, da postavljajo temelje pravil in strategij, ki jih je treba upoštevati pri ustvarjanju. (Curata)

13. 63% tržnikov ustvari vsebino spletnega dnevnika po personalih kupca; 38 odstotkov po vertikali; 30 odstotkov po zemljepisu; in 30 odstotkov po računu ali stranki. (Curata)

Blogging Evolution – Statistika & Dejstva

Danes si uporabniki želijo več kot navadno besedilo. Težko je pritegniti pozornost uporabnikov interneta in ga obdržati, zato se bloganje razvija. Oglejte si te statistike bloganja, ki to dokazujejo.

1. 43% potrošnikov vedno več želi video vsebine od trgovcev. (Hubspot)

2. Za video vsebine je 50-krat večja verjetnost, da bodo prikazovali organske rezultate iskanja kot navadno besedilo. (Hubspot)

3. 45% tržnikov načrtuje, da bodo YouTube dodali kot kanal za distribucijo vsebine v letih 2018–2019, medtem ko jih 41% pravi, da bodo dodali Facebook video. (Rastni jazbec)

4. 19% blogerjev zdaj v svoj običajni post vključuje videoposnetke.

5. 45% blogerjev, ki v svoje objave na spletnem dnevniku dodajo zvok (na primer podcaste), poroča o močnih rezultatih.

Promocije bloganja – statistika & Dejstva

Ne morete samo objaviti svoje objave na spletnem dnevniku in pričakovati, da se bodo ljudje prikazali. Če želite objaviti svoje objave na spletnem dnevniku pred množico uporabnikov, jih morate promovirati. Oglejte si ta blogging dejstva in statistike o promociji bloga.

blog-promocija-statistika

1. 61% tržnikov vsebin B2B je v primerjavi z letom prej povečalo uporabo socialnih medijev za namene trženja vsebin. (Glejte iskalnik)

2. 96% blogerjev uporablja socialne medije za privabljanje prometa na svoje objave na spletnem dnevniku. 68% jih uporablja SEO, 61% pa z uporabo email marketinga. (Orbit Media)

3. 87% jih pravi, da jim socialni mediji pomagajo povečati izpostavljenost. (Social Media Examiner)

4. Več kot 81% tržnikov je ugotovilo, da se je povečan promet zgodil s samo 6 urami na teden, vloženimi v trženje družbenih medijev. (Social Media Examiner)

5. 72% tržnikov je uporabljalo Facebook plačano oglaševanje. (Social Media Examiner)

6. Blogerji, ki za promocijo svojih objav uporabljajo spletna mesta, ki dosegajo vpliv, in plačano promocijo, bolj verjetno poročajo o “močnejših rezultatih”. (Orbit Media)

7. 66% trgovcev z vsebino B2B uporablja plačljive metode za distribucijo vsebine. (Glejte iskalnik)

8. Najpogostejši cilji plačljivih metod so pritegniti novo občinstvo (80%), ustvariti promet, kadar organsko iskanje ne daje želenih rezultatov (65%) in doseči nišno občinstvo (52%). (Glejte iskalnik)

9. 70–80% uporabnikov ignorira plačane oglase in se osredotoči le na organske rezultate. (Časopis za iskalne stroje)

10. 70% podjetij za trženje B2B uporablja Facebook za distribucijo vsebin. (Inštitut za vsebinski marketing)

11. Le 9% tržnikov namerava v svojo vsebinsko strategijo dodati medijsko objavljanje. (Hubspot)

12. LinkedIn je najučinkovitejša platforma socialnih medijev za zagotavljanje vsebin in zagotavljanje sodelovanja publike. (Hubspot)

13. 21% vseh poslovnih blogerjev pošilja objave prek e-poštnega glasila na naslov njihovo naročniško bazo vsaj tedensko; 39% najboljših zdravnikov to počne vsak teden. (Curata)

14. 59,8% blogerjev vsaj občasno gostuje. (Rastni jazbec)

SEO in Analytics – statistika, dejstva & Številke

Optimizacija vaših objav na spletnem dnevniku za SEO Pomembno je, da v spletu najdete svojo vsebino. Spremljanje analitike je ključno za razumevanje, kako lahko vaš blog poveča število obiskovalcev vašega spletnega mesta. Tu je nekaj statističnih podatkov o blogih v zvezi s SEO in analitiko.

1. 72% spletnih trgovcev opisuje ustvarjanje vsebine kot svojo najučinkovitejšo taktiko SEO. (Junto)

2. Ključne besede z dolgim ​​repom so za SEO zelo pomembne: več kot polovica (55%) vseh iskanj v Googlu se izvede zunaj 10 milijonov najbolj priljubljenih ključnih besed.

3. 34% blogerjev “vedno” preveri svojo analitiko, kar je povečanje v preteklih letih. (Orbit Media)

4. 5% blogerjev sploh nima dostopa do orodij za analitiko. (Orbit Media)

5. Blogerji, ki vedno merijo uspešnost svoje vsebine, imajo dvakrat večjo verjetnost, da bodo poročali o “močnih rezultatih”. (Orbit Media)

Poslovni blogi – statistika, dejstva & Številke

Mnoga podjetja so spoznala moč bloganja. Kako torej podjetja vlagajo v bloganje in to postanejo glavna prednostna naloga? Oglejte si te statistike, če želite izvedeti.

Podjetja-investiranje-blogging-statistika

1. 53% tržnikov trdi, da je blogging njihova glavna vsebinska marketinška prioriteta. (Hubspot)

2. 89% tržnikov vzdržuje ali povečuje svoje vhodne tržne proračune. (Hubspot)

3. 64% tržnikov B2B oddaja pisanje blogov. (TopRank)

4. Najpomembnejši marketinški vsebini, ki sta najbolj oddani vsebini, sta pisanje (44%) in oblikovanje (41%). (Curata)

5. 57% objavljenih spletnih dnevnikov poslovnih blogerjev izvira iz neplačanih prispevkov ali objav gostov. (Curata)

6. 42% podjetij je najelo imenovanega izvajalca strategije za vsebinsko strategijo. (Vozlišče)

7. 24% blogerjev dela z uredniki, ta odstotek se je od leta 2014 podvojil (Orbit Media)

8. 41% prodajalcev B2B se sestaja dnevno ali tedensko sestanke o trženju vsebin. (Inštitut za vsebinski marketing)

9. Podjetja z manj kot 10 zaposlenimi običajno namenijo 42% svojega marketinškega proračuna vsebini. (Inštitut za vsebinski marketing)

10. Najbolj izpopolnjeni B2B tržniki namenijo 42% svojega celotnega tržnega proračuna za ustvarjanje vsebin. (Inštitut za vsebinski marketing)

Upamo, da vam bo ta članek pomagal naučiti nekaj novih statističnih podatkov in dejstev o spletnem dnevniku. Zdaj lahko izkoristite te informacije in začnete uspešen blog, ki pridobi veliko bralcev, poveča potencialne posle za vaše podjetje in poveča prodajo.

Če ste uživali v tej objavi, si oglejte naš članek o 30 načinov, kako zaslužiti denar s spletnim bloganjem (na strani) in začnite svoj blog danes.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map