BigCommerce vs WooCommerce: Kaj morate izbrati?

bigcommerce vs-woocommerce


Ali želite zagnati spletno mesto za e-trgovino? V tem primeru morate izbrati platformo za e-trgovino, na kateri boste zgradili in gostili svoje spletno mesto. Toda s toliko platformami e-trgovine na trgu, kako veste, katera je najboljša izbira za vas?

V tem članku BigCommerce vs. WooCommerce bomo primerjali ti dve priljubljeni platformi eCommerce, da boste lahko ugotovili, katera je prava izbira za vaše potrebe. Razčlenili bomo funkcije, enostavnost uporabe, cene, podporo in drugo, da bomo ugotovili, katera platforma e-trgovine bo pripomogla k uspehu vašega spletnega mesta.

Začnimo.

Splošni pregled: BigCommerce vs. WooCommerce

BigCommerce

spletna stran bigcommerce

BigCommerce je platforma e-trgovine v celoti gosti. To je odlična možnost za lastnike malih podjetij, ki šele začenjajo, ker plačate 1 ceno in dobite vse, kar potrebujete za zagon spletnega mesta za e-trgovino. To vključuje gostovanje (kjer vaše spletno mesto živi v internetu), dizajn, vsebino, plačila, košarico, tržne funkcije, podporo in drugo.

Toda pomemben dejavnik, ki ga je treba upoštevati pri prijavi na BigCommerce, je njihovo lastništvo in gostovanje, ki prihaja s popolnoma gostovano platformo. Ko ustvarite spletno trgovino z BigCommerce, ste tam obtičali; ne morete premakniti svojega spletnega mesta k nobenemu drugemu ponudniku spletnega gostovanja. Z BigCommerceom se vaši podatki delijo in niste edini lastnik prostora, ki ga gosti, so ga delili z drugimi prodajalnami BigCommerce.

Čeprav nudijo možnost integracije BigCommercea s svojim WordPress spletnim mestom, tako da lahko z WordPressom in na zadnji strani svoje trgovine z BigCommerce upravljate z vsebino na sprednji strani..

WooCommerce

platforma woocommerce-e-trgovina

WooCommerce je priljubljen brezplačni vtičnik za e-trgovino za WordPress, skoraj 1/3 vseh spletnih trgovin poganja WooCommerce. Ker je WooCommerce vtičnik za WordPress, to pomeni, da lahko vzamete katero koli WordPress spletno mesto ali blog in ga enostavno spremenite v spletno trgovino z WooCommerce. To pomeni tudi, da če želite uporabiti WooCommerce, morate spletno mesto za e-trgovino zgraditi na WordPress.org.

Toda s WordPress in WooCommerce skupaj imate popoln nadzor in lastništvo nad svojim spletnim mestom eCommerce in lahko izberete katerega koli ponudnika spletnega gostovanja, ki ga želite, za razliko od BigCommerce.

WooCommerce ponuja številne vgrajene funkcije za lažjo uporabo spletne trgovine, vključno s procesiranjem plačil, upravljanjem zalog, pošiljanjem, kuponi in še veliko več.

Oglejte si naš celoten pregled WooCommerce, če želite izvedeti več.

Značilnosti: BigCommerce vs. WooCommerce

BigCommerce

Kot smo na kratko omenili prej, BigCommerce prihaja na vrsto s funkcijami takoj. Prvič, z BigCommerce lahko oblikujete lepo, intuitivno spletno mesto v manj kot 1/2 časa, ki ga običajno potrebujete za oblikovanje spletnega mesta. BigCommerce ponuja široko paleto čudovitih brezplačnih in plačljivih tem za vsako panogo, ki jo je mogoče predstavljati, vključno z modo, hišnimi ljubljenčki, hrano & pijača, umetnost & obrti, avtomobilizem & industrijske, igrače & igre in še veliko več.

bigcommerce-themes-bigcommerce vs-woocommerce

Njihov urejevalnik v trgovini vam omogoča enostavno spreminjanje videza spletnega mesta, brez kodiranja. S svojimi temami lahko uporabnikom zagotovite tudi bolj prilagojeno izkušnjo nakupovanja s prilagodljivo modularno bazo kod, pogojno logiko in jezikovnimi datotekami. Njihove teme so tudi popolnoma povezane z večplastnim iskanjem BigCommerce-a, s pomočjo katerega bodo stranke lažje krmarile po vaši strani.

Z BigCommerceom lahko hitro povečate svoj prihodek z vgrajenimi orodji za optimizacijo pretvorbe. Zmanjšate lahko opustitev vozičkov s svojim zapuščenim strežnikom vozičkov, povečate naročanje s PayPal One Touch, izboljšate konverzije z nakazilom na 1 strani, povečate zaupanje s pregledi izdelkov, spodbudite kupce z vgrajenimi kuponi in popusti in še več.

Ponujajo tudi številne funkcije za sprejem plačil, pošiljanje in izpolnjevanje naročil, analitiko e-trgovine, brezhibno integracijo s priljubljenimi aplikacijami, izboljšanje SEO in še več.

WooCommerce

WooCommerce ponuja tudi nešteto funkcij, ki vam pomagajo sestaviti zmogljivo spletno trgovino na WordPressu. Ker je WooCommerce odprtokoden in zgrajen na WordPressu, vam daje priložnost za neskončno prilagajanje. Dobiš dostop do več kot 55.000 brezplačnih vtičnikov WordPress, pa tudi do več plačanih vtičnikov. Ponujajo tudi številne teme WooCommerce, ki se bodo brezhibno vključile v teme WordPress, ki jih poznate in jih imate radi.

WooCommerce ponuja tudi številne brezplačne in plačane razširitve za izboljšanje trženja, plačil, pošiljanja, upravljanja trgovine in vaše spletne trgovine in še več.

woocommerce-razširitve

Nekaj ​​pomembnih razširitev WooCommerce vključuje:

 • Naročnine na WooCommerce – Vzpostavite ponavljajoča se plačila in strankam samodejno zaračunavajte.
 • WooCommerce rezervacije – Dovolite strankam, da rezervirajo sestanke, rezervirajo rezervacije ali najamejo opremo neposredno s svojega spletnega mesta.
 • Dodatki za izdelke – Strankam ponudite dodatke, kot so zavijanje daril ali posebno sporočilo za vaše izdelke.
 • Članstva v WooCommerce – Omogočite članom dostop do omejene vsebine ali izdelkov brezplačno ali za ceno.
 • Sledenje pošiljkam – Ponudite podatke za sledenje pošiljk svojim naročil.

WooCommerce se ponaša s številnimi drugimi odličnimi funkcijami, kot so prilagajanje lokacije za nastavitev jezika in valute, ocenjevanje izdelkov in ocene, vgrajena obdelava plačil vodilnih ponudnikov, kot so Stripe in PayPal, poročanje in še več. Ponujajo celo mobilno aplikacijo, tako da lahko spletno trgovino upravljate na poti.

Sorodno: 6 najboljših platform e-trgovine za trge Multivendor

Zmagovalec: WooCommerce

Enostavnost uporabe: BigCommerce vs. WooCommerce

BigCommerce
BigCommerce je ena najlažjih platform za e-trgovino. Lepo spletno mesto lahko oblikujete v nekaj minutah z njihovimi temami in urejevalnikom spletnih strani in vam ni treba skrbeti za noben tehnični vidik vaše spletne trgovine, ker BigCommerce vse to obravnava za vas.

bigcommerce-onboarding

Postopek vkrcanja je jasen in razumljiv, številne funkcije pa so vgrajene, zato vam ni treba skrbeti za namestitev vtičnikov, kot je WooCommerce.

Z BigCommerce lahko spletno trgovino hitro in hitro postavite v uporabo.

WooCommerce
Z WooCommerce je krivulja učenja nekoliko več kot pri BigCommerceu. Čeprav imate na voljo številne možnosti za teme in vtičnike WooCommerce, s katerimi lahko vaša spletna trgovina izgleda in deluje tako, kot želite, to ni tako hitro kot gradnja spletne trgovine z BigCommerce, ker morate del dela sami vložiti.

Tudi pri upravljanju spletnega mesta morate biti bolj praktični, vključno z upravljanjem posodobitev in zagotavljanjem, da je vaše spletno mesto varno. Na srečo obstajajo številni vtičniki, na primer varnostni vtičniki, ki vam bodo pomagali avtomatizirati postopek.

Za uspešno uporabo storitve WooCommerce sploh ni treba biti računalniški čarovnik, le nekaj časa se navadi, na to pa je vredno imeti popoln nadzor nad svojo spletno trgovino.

Če ste že uporabnik WordPress-a, bo gradnja spletne trgovine brez težav. Lahko pa si oglejte tudi naše vadnico o tem, kako narediti spletno mesto, če niste novi v WordPressu.

Zmagovalec: BigCommerce

Prilagodljivost: BigCommerce vs. WooCommerce

BigCommerce

BigCommerce ponuja številne funkcije, ki vam omogočajo obseg poslovanja, vključno z neomejenimi izdelki, shranjevanjem datotek in pasovno širino z vsemi njihovimi načrti.

Ko vaše podjetje raste in vaše spletno mesto začne dobivati ​​več prometa, morate upoštevati tudi dejavnike, kot sta hitrost in varnost. BigCommerce ponuja 99,9-odstotno vodilno delo v industriji, kar v bistvu pomeni, da vaša trgovina tvega samo nekaj minut letno v primerjavi z nekaj dnevi. Ponujajo tudi hitrejši čas nalaganja strani za boljše pretvorbe in izboljšano uporabniško izkušnjo ter brezkompromisno varnost.

BigCommerce je odlična izbira za startup podjetja in mala podjetja. Če pa želite svoje podjetje spremeniti v BigCommerce, ste nekoliko omejeni in to vas bo stalo. Vsak načrt BigCommerce ima letno omejitev prodaje, kar pomeni, da boste samodejno nadgrajeni na načrt z višjimi cenami, ko bo letna spletna prodaja presegla to mejo.

WooCommerce

WooCommerce ponuja neomejeno število slik in galerij, neomejeno izdelkov, poleg tega pa lahko prenese na tisoče transakcij na minuto, tako da lahko povečate svoj promet in povečujete prodajo.

woocommerce-skalability-bigcommerce-vs-woocommerce

Poleg tega, ker je WooCommerce odprtokodna aplikacija za e-trgovino, imate popoln nadzor nad svojo spletno trgovino in imate možnost, da svoje poslovanje prilagodite točno tako, kot želite. Odgovorni ste za vzdrževanje posodobitev, varnostnih kopij in varnost svojega spletnega mesta. To pa pomeni tudi, da imate več možnosti za spreminjanje obsega svojega podjetja, kot so predpomnjenje, izbiranje in izbiranje razširitev in vtičnikov in še več. Ko vaša spletna trgovina raste, boste morali nadgraditi načrt gostovanja WooCommerce.

Ker pa sta WordPress in WooCommerce vodilni v panogi in imata tako veliko skupnost, je veliko razvijalcev, ki s temi platformami delajo posebej. To pomeni, da lahko preprosto najdete profesionalnega razvijalca, ki vam bo pomagal prilagoditi spletno trgovino vašim potrebam.

Zmagovalec: WooCommerce

Cene: BigCommerce vs. WooCommerce

BigCommerce

BigCommerce ponuja 4 različne načrte cen: Standard, Plus, Pro in Enterprise. Ti načrti se gibljejo od 29,95 USD na mesec do 249,95 USD na mesec in višje (obrniti se morate na BigCommerce, da dobite cene po načrtu za podjetja, ki temeljijo na spletni prodaji kupcev)..

Vsi načrti ne vključujejo transakcijskih provizij, neomejenih izdelkov, shranjevanja datotek in pasovne širine ter neomejenih računov osebja. Pristojbina za obdelavo debetnih in kreditnih kartic se začne pri 2,9% + 0,30 USD na transakcijo za vse načrte BigCommerce.

bigcommerce-price-bigcommerce vs-woocommerce

Pomembno je upoštevati, da se Pro načrt začne pri 249,95 USD na mesec za manj kot 400 tisoč dolarjev v spletni prodaji, nato pa je dodatnih 150 USD na mesec za vsakih dodatnih 200 tisoč dolarjev v spletni prodaji. Ko bo vaša spletna trgovina uspešnejša, boste plačali več. Če želite imeti dostop do nekaterih zmogljivih funkcij, kot so zapuščeno varčevanje z vozički, skupine strank in segmentacija, boste morali izbrati enega od cenovnih načrtov.

Kot smo že omenili, lahko BigCommerce in WordPress uporabljate skupaj z vsemi načrti.

Imate možnost brezplačno preizkusiti BigCommerce z njihovo 15-dnevno preizkusno različico in vam ni treba predložiti podatkov o svoji kreditni kartici.

WooCommerce

Kot smo že omenili, je WooCommerce popolnoma brezplačen vtičnik za e-trgovino za WordPress. To pomeni, da lahko prenesete in namestite WooCommerce na samostojno spletno mesto WordPress in začnete brezplačno prodajati izdelke na spletu.

Seveda pa, če še nimate spletnega mesta, ki ga gostuje WordPress, za začetek spletne trgovine z WooCommerce potrebujete domensko ime, SSL potrdilo in gostujoči račun WordPress..

Domena običajno stane 14,99 USD, SSL potrdilo stane 69,99 USD, spletno gostovanje pa približno 7,99 USD na mesec. To je precej drago, še posebej, če šele začenjate.

Na srečo Bluehost ponuja odlične ponudbe za bralce IsItWP.

woocommerce-bluehost

Bluehost je uradni ponudnik gostovanja za WordPress in WooCommerce, hkrati pa je tudi eden izmed naših najboljših ponudnikov za najboljša podjetja za e-trgovino. Našim uporabnikom ponujajo brezplačno ime domene, brezplačno SSl potrdilo in popust pri spletnem gostovanju.

To pomeni, da lahko spletno trgovino zaženete že za 6,95 USD na mesec!

Začnite z Bluehost + WooCommerce danes »

Tako kot BigCommerce tudi WooCommerce ne zaračunava nobenih transakcijskih stroškov. Toda podobno kot BigCommerce se bodo stroški gostovanja povečevali z rastjo vaše spletne strani.

Čeprav so razširitve za WooCommerce včasih lahko drage, jih lahko kupite tako, kot jih potrebujete. Za WooCommerce imate na voljo tudi številne brezplačne in poceni vtičnike WordPress za WooCommerce, da povečate prodajo in prihranite denar.

Kot vidite, je WooCommerce veliko bolj dostopen kot BigCommerce, ki je kot nalašč za zagon spletne trgovine na proračun.

Zmagovalec: WooCommerce

Podpora: BigCommerce vs. WooCommerce

BigCommerce

BigCommerce kot popolnoma gostujoča platforma za e-trgovino ponuja odlično podporo. Prvič, vsi načrti BigCommerce prihajajo s podporo 24/7 v živo. Vsakič, ko naletite na težavo, boste hitro dobili pomoč. Če se prijavite za njihov načrt podjetja, prejmete tudi ekspresno usmerjanje, prednostno podporo, dostop do strateškega upravljanja računa in podporo API-ja.

Poleg podpore za agente v živo imajo center za pomoč, ki vključuje nabor koristnih nasvetov, trikov in navodil v obliki vodnikov, uporabniških dokumentov, videoposnetkov in dokumentov za razvijalce..

podpora bigcommerce

BigCommerce ima tudi oddelek za skupnost, v katerem lahko objavljate vprašanja in dobivate odgovore drugih uporabnikov BigCommerce, brskate po temah za rešitve in se pridružite skupinam, da se povežete s podobno mislečimi.

WooCommerce

Ker je WooCommerce ena najbolj priljubljenih platform za e-trgovino, vam je na voljo veliko možnosti podpore za WooCommerce. Na njihovi spletni strani lahko najdete trdno bazo znanja, ki vključuje referenčne materiale in vadnice o vsem, od začetka prodaje izdelkov do razširitve WooCommerce.

woocommerce-podpora

WooCommerce ponuja tudi podporne forume, na katerih se lahko pogovarjate in dobivate nasvete od drugih uporabnikov in strokovnjakov WooCommerce.

Ker je WooCommerce samoplačniška platforma, so njihove osebne storitve za stranke omejene. Nudijo klepet v živo in lahko predložiš vozovnico za podporo, ne moreš pa dobiti podpore po telefonu, e-pošti ali socialnih medijih. Poleg tega je za kakršne koli težave v zvezi s strežnikom odgovoren vaš ponudnik gostovanja WooCommerce. Enako velja za vse teme in razširitve WooCommerce, podporo bi zagotovili razvijalci teh izdelkov.

Zmagovalec: BigCommerce

Naša razsodba: BigCommerce vs. WooCommerce: Kaj morate izbrati?

BigCommerce in WooCommerce sta neverjetno močni platformi za zagon vaše spletne trgovine, katero od vseh, ki jo izberete, pa vse bolj pripiše osebnim željam.

Če želite hitro zgraditi spletno trgovino in vam ni treba upravljati katerega koli njenega tehničnega vidika, je morda BigCommerce izbira za vas. Ker je BigCommerce rešitev, ki je v celoti gosti, vam ni treba veliko skrbeti. Večina tistega, kar potrebujete, je že nameščena za vas, tako da se lahko prijavite in začnete hitro prodajati.

Edina slabost je, da nimate popolnega nadzora ali lastništva nad svojim spletnim mestom. Vsak mesec boste morali tudi plačati nekaj več denarja, kot bi ga zaslužili WooCommerce in WordPress.

Po drugi strani pa, če želite popoln nadzor in lastništvo nad svojo spletno trgovino, raje poiščite WooCommerce. Ker se izvaja na WordPressu, je prilagajanje neskončno; lahko zgradite točno tisto spletno trgovino, ki jo potrebujete, s katero koli funkcijo, ki jo želite. Poleg tega so stroški veliko bolj dostopni za uporabnike, ki šele začenjajo.

Edina slabost je, da morate sami vzdrževati programsko opremo, ki je povezana z malo krivulje učenja. Toda z vso dokumentacijo na spletu, ki vas nauči uporabljati WordPress, ne bi smelo trajati dolgo, preden vam bo prijetno.

Upamo, da ste v tem članku o BigCommerce vs. WooCommerce uživali in da imate zdaj boljšo predstavo o tem, katera je najboljša za vašo spletno trgovino. Ko se vaša spletna trgovina zažene, se lahko podate v CRM programsko opremo in tako vzpostavite boljši odnos s strankami. Če vam je bil ta članek všeč, si oglejte našo objavo o tem, kako ustvariti Amazonovo podružnično trgovino z WordPressom (in zaslužiti).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map