Celoten vodnik za začetnike o WordPress SEO

seo, raziskave ključnih besed, seo na strani


Brez dvoma je optimizacija iskalnikov (SEO) najcenejši, vendar najbolj ciljni način za privabljanje prometa na vaše spletno mesto. S SEO lahko svojim ciljnim uporabnikom pomagate odkriti vašo vsebino ob pravem času, ko jo iščejo.

V nasprotju s splošnim prepričanjem WordPress SEO ni zmeden ali žilav. S primernimi orodji za SEO lahko povsem optimizirate svoje spletno mesto za iskalnike ne glede na vaš nabor spretnosti.

V tem članku bomo razložili osnove WordPress SEO, kako implementirati SEO na kraju samem in na koncu obvladati SEO igro.

Kaj je SEO & Zakaj je pomembno?

SEO ali Search Engine Optimization je tehnika, s pomočjo katere optimizirate svoje spletne strani, da spodbudite brezplačen organski promet iz iskalnikov, kot je Google.

V osnovi je vaš cilj slediti najboljšim praksam WordPress SEO na svojem spletnem mestu in pomagati iskalnikom, da lažje poiščejo in indeksirajo vaše spletno mesto za prave ključne besede. Tako lahko potencialno pomagate uporabnikom, da odkrijejo vašo vsebino, ko jo iščejo, z iskanjem po ključnih besedah, na katere ciljate.

Kako delujejo iskalniki – pajkanje, indeksiranje in uvrstitev

Iskalniki, kot je Google, uporabljajo napredne algoritme, da razumejo in razvrstijo spletne strani v rezultatih iskanja.

Poenostavljeno pa imajo iskalniki 3 funkcije.

 • Plazenje: V tem postopku preišče tisoče spletnih strani, da odkrije ustrezno vsebino. To je prvi korak, ko iskalnik prepozna vašo stran in jo prikaže v rezultatih iskanja
 • Indeksiranje: Shranite in organizirajte vsebino, ki jo najdete med postopkom pajka. Ko uporabnik išče informacije, iskalniki vrnejo rezultate iz svojega indeksa.
 • Uvrstitev: Postopek naročanja vsebine temelji na kakovosti in ustreznosti. To pomeni, če je vaša stran uvrščena na prvo mesto za določeno poizvedbo, potem bo najprej prikazana za to iskalno poizvedbo.

WordPress SEO najboljše prakse za začetnike

WordPress je eden najbolj SEO optimiziranih graditeljev spletnih strani. To pa še ne pomeni, da bo vaša vsebina samodejno iskala, indeksirala in razvrščala v Googlu samo zato, ker ste uporabljali WordPress.

Na srečo je pri WordPressu enostavno slediti najboljšim praksam za SEO. Oglejmo si nekaj najboljših najboljših praks za WordPress SEO.

1. Omogočite nastavitve vidnosti spletnega mesta

Prva stvar, ki jo morate storiti, je zagotoviti, da vaše spletno mesto ni skrito pred iskalniki. WordPress ima vgrajeno možnost za skrivanje vašega spletnega mesta pred iskalniki. Ta funkcija vam je v pomoč, če vaše spletno mesto ni pripravljeno za pajke, indeksiranje in potrebujete več časa za delo na njem.

Med postavljanjem spletnega mesta uporabniki včasih odjavijo to možnost in nato pozabijo omogočiti nastavitve vidnosti.

Prijavite se v nadzorno ploščo WordPress in pojdite na Nastavitve »Branje da vidite možnost, ki se imenuje Vidnost iskalnika. Prepričajte se, da je ta možnost izključena.

Osnove SEO

Ko to storite, pritisnete gumb za shranjevanje sprememb na dnu, da ne izgubite nastavitev.

2. Uporabite SEO prijazno strukturo URL-jev

Naslednja stvar, ki jo morate storiti, je, da naredite svoje URL-je SEO prijazne. SEO prijazni URL-ji sami razkrivajo kontekst vaše vsebine tako uporabnikom kot iskalnikom.

Primer za SEO prijazen URL – https://www.isitwp.com/best-wordpress-seo-plugins/

Primer prijaznih URL-jev, ki niso SEO – https://www.isitwp.com/?p=20198.

SEO-prijazni URL-ji so eden od dejavnikov razvrščanja, kar pomeni, da povečujejo možnost, da vaše spletno mesto doseže višje uvrstitve v rezultatih iskanja. Najboljši način, da vaše iskalnike URL-jev prilagodite tako, da vanj vključite ključne besede.

WordPress vam privzeto omogoča, da nastavite svojo strukturo stalne povezave do Nastavitve »Povezave.

WordPress SEO prijazni URL-ji

Izberimo Ime objave možnost. Ko končate, ne pozabite shraniti sprememb. Ta korak je priporočljiv samo novim uporabnikom. Upoštevajte, da je v vašem najboljšem interesu, da ne spremenite svoje trenutne strukture stalne povezave, samo da ne izgubite organskega prometa in uvrstitve..

3. Dodajte zemljevid XML v WordPress

Zemljevid spletnega mesta XML vam omogoča, da iskalnike obvestite o URL-jih na vašem spletnem mestu, ki so na voljo za pajkanje. Ima ogromno vlogo, ko Googlu omogoča odkrivanje vaših spletnih strani in objav.

Zemljevid spletnega mesta najlažje ustvarite z uporabo vtičnika Yoast SEO. Yoast je vse v enem SEO vtičnik, ki skrbi za vsako malenkost in tako poskrbi, da je vaše spletno mesto optimizirano za iskalnike.

Ko namestite in aktivirate vtičnik na svojem spletnem mestu, Yoast samodejno ustvari zemljevid spletnega mesta za vas. Če želite izvedeti več, preberite naš podroben vodič o ustvarjanju spletnega mesta XML.

4. WWW Vs. HTTPS

Zagotovo ste opazili, da obstajajo nekatera spletna mesta, ki na začetku svojega spletnega naslova uporabljajo www, medtem ko druga uporabljajo http. Iskalniki obravnavajo ta dva kot dva različna spletna naslova. Da se izognete zmedi, morate jasno vedeti, katero uporabiti za svoje spletno mesto.

WordPress vam omogoča, da izberete, kateri naslov spletnega mesta želite izbrati. To lahko storite tako, da greste Nastavitve »Splošno na nadzorni plošči WordPress. Nato lahko dodate želeni URL v obeh WordPress naslov in Naslov spletnega mesta polja.

splošne nastavitve wordpress seo

5. Dodajte spletno mesto v Google Search Console

Google Search Console vam pomaga spremljati uspešnost vašega spletnega mesta v Googlu. Ponuja vse pomembne podatke, povezane z vidnostjo in uspešnostjo vašega spletnega mesta, kot so ključne besede, prikazi, kliki, CTR in še več. Pomaga tudi pri iskanju stanja indeksiranja, napak, tako da jih lahko odpravite, da bi spodbudili več organskega prometa.

Če na vašem spletnem mestu opazite kakršno koli napako, boste takoj prejeli obvestilo, tako da lahko takoj ukrepate.

Tukaj je opisano, kako lahko dodajte svoje spletno mesto v Googlovo iskalno konzolo.

6. Na strani SEO

SEO na strani je tehnika, s katero optimizirate posamezne strani svojega spletnega mesta, da bi dosegli boljšo uvrstitev pri iskanju, večjo prepoznavnost in promet. To vključuje delo na vaši vsebini, slikah in celo izvorni kodi HTML. Nekaj ​​stvari, ki jih morate upoštevati pri SEO-ju na strani, so:

 • Vsebinska strategija
 • Optimizacija slike
 • Optimizacija naslova
 • Dodajanje kategorij in oznak
 • Dodajanje meta opisov
 • Prepletanje

Poglejmo podrobno vsako od teh točk.

7. Vsebinska strategija

Če želite vedeti, katera vprašanja imajo bralci, morate v okviru načrtovanja vsebine opraviti raziskave ključnih besed. To vam pomaga tudi ugotoviti, katera ključna beseda ima velik obseg prometa, konkurenco, namen nakupa in še več.

Začnite z uporabo orodja za raziskovanje ključnih besed in poglobite podatke o ključnih besedah, analizo konkurence, sledenje položaja ključnih besed in številne druge uporabne funkcije.

Če želite izvedeti več, poglejte kako raziskovati ključne besede.

Prav tako vam pomaga, da temeljito razumete svojo temo, preden začnete pripravljati objavo. Šele nato boste lahko pripravili obsežno objavo, ki bo odgovorila na vprašanja vašega bralca.

Naj bo vaša objava lahka za branje, saj je berljivost eden ključnih dejavnikov razvrščanja iskalnikov.

8. Optimizacija slike

Slike igrajo veliko vlogo pri uspehu objave. Brez slik bo vaša objava videti dolgočasna in dolgočasna. Slike lahko postanejo vaše objave zanimive in zanimive za branje.

A preprosto dodajanje slik v objavo ni dovolj. Iskalnikom bi morali olajšati razumevanje, kaj sploh predstavljajo te slike. To lahko storite tako, da svojim slikam dodate alt besedilo. Alt besedila niso nič drugega kot besede, ki opisujejo sliko. Uporabite eno ali dve besedi, da opišete, kaj so te slike.

WordPress SEO alt oznake

9. Dodajanje kategorij in oznak

Kategorije in oznake vam pomagajo organizirati vsebino spletnega mesta. Tako lahko bralci in iskalniki lažje najdejo vašo vsebino na vašem spletnem mestu.

Kategorije se uporabljajo za organiziranje vaše vsebine v glavne teme, o katerih razpravljate na vašem blogu. Oznake pa so teme, o katerih razpravljamo v posameznem spletnem dnevniku.

Še vedno zmedeno? Potem pomislite na to… V dnevniku, objavljenem pod kategorijo hrane, so lahko oznake, kot so solata, zajtrk, palačinke itd.

Zato se prepričajte, da dodate ustrezne kategorije in oznake svoji vsebini, preden jih objavite. Več o tem dodajanje kategorij in oznak na vašo vsebino.

10. Optimizirajte svoj naslov

Vaš naslov je prva stvar, ki jo bo obiskovalec opazil v vašem članku. Uporabite IsItWP-ov glavni analizator za predstavitev naslovov, ki delujejo.

Wordov naslov seo naslova

Poskusite lahko tudi z uporabo močne besede v svojem naslovu. Moč besede lahko pri uporabnikih sproži čustveni odziv in jih pritegne, da kliknejo vaš naslov.

11. Dodajanje meta opisa

Meta Opis je kratek delček ali oznaka HTML, ki vsebuje do 155 znakov, ki povzemajo vašo vsebino. Če dodate meta opis v svoje objave in strani, bodo vaši uporabniki in iskalniki lažje razumeli vašo objavo.

seo vodnik, meta opis

Če uporabljate Yoast, lahko svoj meta opis dodate tako, da se pomaknete navzdol po strani. Prepričajte se, da ne presežete 155 znakov. Prav tako morate zagotoviti, da ključne besede vsaj enkrat vključite v meta opis..

seo, meta opis v yoast

12. Notranje povezovanje

Notranje povezovanje je odličen način za vzpostavitev kontekstualnega odnosa med vašimi starejšimi in novimi objavami. Ko boste na svojem blogu imeli dovolj objav, lahko začnete notranje povezovanje z njimi. Tako lahko obiskovalce preusmerite na starejšo objavo in ustvarite nekaj prometa za njih.

V WordPressu je dodajanje notranjih povezav enostavno. Samo izberite besedilo, ki ga želite povezati. Odpre se novo okno. Kliknite gumb za povezavo in prilepite URL objave, na katero želite povezati. Kliknite na Shrani gumb, da shranite spremembe.

Z navado notranje povezave lahko zagotovite, da bodo stare objave še naprej dobile nekaj prometa.

13. Brez naslednjih Zunanje povezave

WordPress SEO zunanje povezave

Gradnja povratnih povezav je temelj SEO. Ko vzpostavite povezavo do drugega spletnega mesta, dejansko prestavite del SEO ocene spletnega mesta na to povezavo in izjavite, da je ta povezava vredna zaupanja. Ta ocena SEO se imenuje povezava sok.

Če se povezujete na nekvalitetno spletno mesto, je v vašem najboljšem interesu, da dodate brez naslednjega pripisujejo vašim zunanjim povezavam. Tako ne prenesete soka.

Če v WordPressu uporabljate urejevalnik besedil, je videti, kako izgleda običajna povezava –

Demo spletno mesto

.

Povezava z atributom brez sledi.

Demo spletno mesto

.

14. Gradnja povezav za organ

Izdelava povratnih povezav do vašega spletnega mesta z uveljavljenih spletnih mest v vaši niši je zanesljiv način za povečanje uvrstitve.

Nekaj ​​načinov za izdelavo povratnih povezav je:

 • Napišite odlične vsebine, ki jih želijo povezati drugi
 • Doseg e-pošte
 • Gost blogging

Več o tem gradnja povezav tukaj.

Merjenje uspeha SEO

Čeprav se je težko popolnoma držati spreminjajoče se dinamike SEO, so zgornje točke nekaj osnovnih korakov, ki jih morate upoštevati, da začnete svojo SEO igro. Ko se enkrat vključite, morate tudi vedeti, kako izmeriti svoj SEO uspeh.

Če želite meriti svoj uspeh v SEO, morate vedeti, koliko organskega prometa pridobite. Te podatke lahko vidite na nadzorni plošči Google Analytics.

Oglejte si, kako dodati Google Analytics v WordPress

To je to. Upamo, da vam bo ta članek pomagal zagotoviti svoj položaj v najboljših rezultatih iskanja. Ko delate na spletnem mestu SEO, boste morda želeli uporabiti tudi nekaj močnih orodij za SEO, ki vam pomagajo hitreje rasti prometa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map