Deljeno v primerjavi z upravljanim WordPress gostovanjem (v primerjavi)

v skupni rabi z upravljanjem


Se sprašujete, ali za svoje spletno mesto izbrati skupno ali upravljano gostovanje WordPressa? Račun spletnega gostovanja je obvezen, če želite ustvariti spletno mesto. Račun spletnega gostovanja je mesto, kjer bo vaše spletno mesto živelo v internetu in je tisto, kar uporabnikom omogoča obisk vaše spletne strani. Pomembno je, da izberete spletno gostovanje, ki ustreza vašim potrebam.

V tem članku bomo primerjali gostovanje v skupni in upravljani WordPress, da se bomo lažje odločili, katera je najboljša izbira za vas.

Začnimo.

Kaj je spletno gostovanje?

Če se še vedno sprašujete, “kaj je spletno gostovanje?”, Pojasnimo še malo.

Dve najpomembnejši stvari, ki ju potrebujete za izdelavo spletnega mesta, sta račun za spletno gostovanje in ime domene.

Kot smo že omenili, spletno gostovanje je mesto, kjer bo vaše spletno mesto “živelo” na internetu. To v bistvu pomeni, da je spletno gostovanje prostor na internetu, kjer je vaša spletna stran shranjena, tako da lahko uporabniki dostopajo do nje. Račun spletnega gostovanja in ime domene omogočata uporabnikom, da vnesejo URL vašega spletnega mesta v naslovno vrstico svojega brskalnika in si ogledajo vaše spletno mesto.

Toda na trgu obstaja več različnih storitev spletnega gostovanja. Kot začetnik je težko ugotoviti, katera je najboljša izbira za vaše spletno mesto.

Oglejmo si torej razliko med deljenim gostovanjem in upravljanim gostovanjem WordPressa.

Kaj je skupno gostovanje?

skupno gostovanje

Skupno gostovanje je, če delite en strežnik (prostor v internetu) in vire, povezane z njim, na več različnih spletnih mestih. Torej je vaše spletno mesto shranjeno na isti lokaciji kot številna druga spletna mesta in si morate deliti pomnilnik, prostor na disku, podatke in čas CPU (obdelave).

Skupno gostovanje je priljubljena izbira predvsem zato, ker je ena najbolj dostopnih možnosti, nekatere storitve gostovanja v skupni rabi pa znašajo le 2,75 dolarja na mesec.

Ker pa strežniške vire delite z drugimi spletnimi mesti, lahko ta druga spletna mesta včasih upočasnijo vaše spletno mesto, če porabijo veliko virov. Večino časa pa te vrste težave ne boste opazili. Še posebej, če imate spletno mesto z malo prometa, osebno spletno mesto, blog ali spletno mesto za majhna podjetja.

S skupnim gostovanjem ste običajno tudi sami odgovorni za vzdrževanje svojega spletnega mesta. To lahko vključuje varnost, varnostne kopije, zmogljivost itd.

Kaj je upravljano WordPress gostovanje?

skupno gostovanje

Upravljano gostovanje v WordPressu je tako, kot da imate vratar za vaše spletno mesto. Z upravljanim gostovanjem v WordPressu dobite dodatne storitve in najbolje vodena podjetja za gostovanje WordPressa v osnovi vzdržujejo vaše spletno mesto za vas. Skrbeli bodo za gostovanje povezanih vprašanj, kot so varnost, varnostno kopiranje, posodabljanje WordPress-a itd., Da se boste lahko osredotočili na druga področja svojega podjetja.

Upravljane storitve gostovanja WordPress tudi ponavadi ponujajo vrhunsko podporo strankam, da bi vaše težave rešili čim hitreje in najlažje.

Zaradi teh dodatnih storitev je upravljanje WordPress gostovanja veliko dražje od skupnega gostovanja.

Zdaj, ko poznate osnove gostovanja v skupni in upravljani WordPress, si oglejmo prednosti in slabosti vsakega.

Prednosti in slabosti skupnega gostovanja

Kot pri vsaki storitvi tudi pri skupnem gostovanju obstajajo prednosti in slabosti. Poglejmo jih.

Prednosti skupnega gostovanja

 • Cenovno dostopne – storitve skupnega gostovanja so na trgu najbolj dostopne. Pri izbiri skupnega gostovanja je enostavno znižati stroške, nekaj skupnega gostovanja pa stane le 2,75 USD / mesec.
 • Enostavna namestitev – Številne storitve gostovanja ponujajo namestitev WordPress z enim klikom, tako da lahko preprosto začnete z izdelavo spletnega mesta.
 • cPanel – S skupnim gostovanjem dobite dostop do cPanela, kar olajša upravljanje spletnega mesta.
 • E-poštni računi – Številne storitve gostovanja ponujajo brezplačne e-poštne račune. Torej, lahko dobite profesionalno poslovno e-pošto, na primer [email protected], ne da bi porabili dodaten denar.

Slabosti skupnega gostovanja

 • Vzdrževanje – Izbira skupnega gostovanja v spletu pomeni, da ste odgovorni za vzdrževanje svojega spletnega mesta, kot so varnost, posodobitve programa WordPress, varnostne kopije in več.
 • Počasen odzivni čas in čas odmora – Skupna raba strežnika in virov z drugimi spletnimi mesti pomeni, da je večja verjetnost, da bo vaše spletno mesto doživelo počasnejše čase nalaganja in pogoste odmore.
 • Samo za mesta z majhnim prometom – Skupno spletno gostovanje je najbolj primerno za spletna mesta, ki nimajo velikega prometa, kot so spletna mesta za mala podjetja, osebna spletna mesta, dnevniki itd..

Prednosti in slabosti upravljanega gostovanja WordPressa

Zdaj pa si oglejmo prednosti in slabosti upravljanega gostovanja WordPressa.

Prednosti upravljanega gostovanja WordPress

 • Višje hitrosti – Upravljane storitve gostovanja WordPress lahko ponudijo utripajoče hitrosti, ker sta njihova strojna in programska oprema optimizirana za WordPress.
 • Varnost in varnostne kopije – Za varnost in varnostne kopije poskrbi upravljano gostiteljsko podjetje WordPress, tako da vam ni treba skrbeti, da vaše spletno mesto ni varno.
 • Samodejne posodobitve – Številne storitve gostovanja v programu WordPress bodo poskrbele za osnovne posodobitve programa WordPress za vas in celo samodejno posodabljale teme in vtičnike programa WordPress, kar pomaga varovati spletno mesto.
 • Prednostna podpora – Z upravljanim gostovanjem WordPress boste dobili najboljšo podporo strankam in vaše težave bodo strokovnjaki WordPressa hitro rešili.

Slabe strani upravljanega WordPress gostovanja

 • Draga – Zaradi dodatnih storitev, ki jih upravljajo gostovalne družbe WordPress, boste vsak mesec plačevali veliko več denarja v primerjavi s skupnim gostovanjem.
 • Omejitve vtičnikov – Ker upravljane storitve gostovanja WordPress želijo zagotoviti najvišjo uspešnost, vam ne bodo dovolile uporabljati določenih vtičnikov, ki bi lahko upočasnili vaše spletno mesto.
 • Stroge omejitve – Nekateri upravljani gostitelji WordPress nalagajo stroge omejitve spletnega mesta in / ali omejitve za obiskovalce.
 • Samo za WordPress spletna mesta – Z upravljanim gostovanjem WordPress-a lahko gostite le spletna mesta WordPress.

Kaj iskati v skupnem ali upravljanem WordPress gostovanju?

Pri izbiri najboljšega ali upravljanega gostovanja programa WordPress za vaše spletno mesto je pomembno, da pred odločitvijo preučite številne dejavnike. Ne želite hitro izbrati spletnega gostitelja, izdelati spletnega mesta in pozneje ugotoviti, da ste se odločili napačno.

Torej, na to je treba biti pozoren, če si ogledujete skupno gostovanje in upravljanje WordPress gostovanja:

 • Cena– Izberite spletnega gostitelja, ki vam bo cenovno ugoden in vam bo po razumni ceni dal tisto, kar iščete.
 • Občasni čas – Pomembno je, da izberete spletnega gostitelja, ki vam lahko zagotovi dobro uptime garancijo, tako da bo vaše spletno mesto uporabnikom na voljo ves čas.
 • Lastnosti – Ne pozabite izbrati spletnega gostitelja, ki ponuja vse funkcije, ki jih potrebujete za vaše spletno mesto. Na primer, namestitev programa WordPress z enim klikom, e-poštni računi, brezplačno ime domene itd.
 • Varnost in hitrost – Izberite spletni strežnik, ki je varen in optimiziran za hitrost, tako da bo vaše spletno mesto varno in uspešno za obiskovalce vašega spletnega mesta.
 • Pomoč strankam – Storitev spletnega gostovanja, ki jo izberete, mora nuditi podporo 24 ur na dan, da lahko čim prej odpravite težave s svojim spletnim mestom.

Nato bomo z vašimi najboljšimi odločitvami delili najboljša podjetja, ki jih gostimo v skupni rabi, kot tudi najboljše upravljane WordPress gostovalne družbe.

Najboljša podjetja za gostovanje v skupni rabi

Če želite izbrati storitev gostovanja v skupni rabi, tukaj je naš najboljši izbor najboljših storitev spletnega gostovanja v skupni rabi.

1. Bluehost

bluehost-spletna stran

Bluehost je najbolj priljubljena storitev spletnega gostovanja na trgu. Uradno ga priporoča WordPress.org in ima več kot 2 milijona spletnih mest po vsem svetu.

Bluehost ponuja namestitev WordPress z enim klikom, neomejeno pasovno širino, podporo 24/7, vsakodnevno samodejno varnostno kopiranje in še več. Ponujajo tudi zaščito z viri. Ta tehnologija določa druga spletna mesta, ki porabijo preveč virov in jih začasno premakne v osamljene sisteme. To zagotavlja, da delovanje spletnega mesta ne vpliva, kar je odlična funkcija za skupno gostovanje.

Za več podrobnosti si oglejte naš pregled Bluehost.

Poleg tega uporabniki IsItWP dobijo super ponudbo za skupno gostovanje z WordPressom. Na spletnem gostovanju lahko dobite 60% popusta skupaj z brezplačnim domenskim imenom in SSL potrdilom. To pomeni, da lahko spletno gostovanje delite le za 2,75 USD / mesec!

Začnite z Bluehostom danes.

2. SiteGround

spletno mesto poceni gostovanje

SiteGround je še ena izmed najboljših storitev spletnega gostovanja, ki ji zaupajo lastniki 2 milijonov domen. Tako kot Bluehost tudi to priporoča WordPress.org.

Za več podrobnosti si oglejte naš pregled SiteGround.

Nekatere izjemne funkcije SiteGround vključujejo brezplačne SSL in HTTPS, brezplačne e-poštne račune, dnevne varnostne kopije, neomejen promet, podporo 24/7 in še veliko več. V vseh svojih načrtih celo ponujajo brezplačen CloudFlare CDN (omrežje za pošiljanje vsebin), da bi zagotovili hitro in varno spletno mesto.

Začetek lahko začnete s SiteGround za samo 3,95 USD / mesec in nudijo 30-dnevno garancijo vračila denarja.

Začnite z SiteGround še danes.

3. HostGator

hostgator-spletno gostovanje

HostGator omogoča skupno spletno gostovanje enostavno in cenovno ugodno. HostGator ponuja možnost izdelave spletnega mesta z lastnim ustvarjalcem spletnih strani, ki ima več kot 100 predlog in knjižnico slik. Lahko pa ustvarite spletno mesto WordPress s pomočjo njihove namestitve WordPress z enim klikom.

Oglejte si tudi pregled HostGatorja za več podrobnosti.

Ponujajo tudi funkcije, kot je prilagodljiva nadzorna plošča, enostavna za uporabo, ki vam pomaga pri upravljanju spletnega mesta, neomejena pasovna širina, SSL potrdilo, 99,9-odstotno jamstvo za čas, brezplačen prenos spletnega mesta, 24/7/365 podpora prek telefona in klepetanja v živo, in več.

HostGator ponuja tudi najboljše načrte gostovanja preprodajalcev.

Cena za HostGator se začne že pri 2,75 USD / mesec in nudijo 45-dnevno garancijo vračila denarja.

Začnite z HostGatorjem že danes.

4. iPage

ipage hosting pregled

iPage je ena izmed cenovno najbolj dostopnih storitev spletnega gostovanja na trgu. iPage je tudi okolju prijazno spletno gostovanje; njihovi podatkovni centri in spletni strežniki se napajajo z vetrno energijo.

Nekatere funkcije, ki so priložene načrtom spletnega gostovanja, vključujejo brezplačno izdelavo spletnega mesta, brezplačne e-poštne naslove, brezplačne dobropise za oglase za Google in Bing, analitiko spletnega mesta in drugo.

Za več podrobnosti si oglejte naš pregled iPage.

Z iPageom lahko začnete za samo 1,99 USD / mesec, ki vključuje brezplačno ime domene in SSL potrdilo. Ponujajo tudi 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja, tako da lahko njihove storitve spletnega gostovanja brez tveganja.

Začnite z iPageom že danes.

Najboljša upravljana podjetja za gostovanje WordPress

Zdaj pa si poglejmo naša priporočila za najbolje vodena podjetja, ki gostijo WordPress na trgu.

1. WP motor

pregled motorja wp

WP Engine je eno najbolje vodenih gostujočih podjetij WordPress na trgu, ki napaja 500.000 spletnih strani na internetu. WP Engine je ustvarjen z upoštevanjem hitrosti, zmogljivosti in varnosti.

WP Engine ponuja zaščito nad časom, popolnoma upravljan globalni CDN, samodejne posodobitve programa WordPress, odkrivanje groženj in blokiranje, vsakodnevno samodejno varnostno kopiranje, samodejno predpomnjenje in še več.

Druge funkcije vključujejo več kot 35 vrhunskih tem StudioPress, brezplačne SSL certifikate in strokovno podporo strankam.

Cene WP Engine se začnejo pri 35 USD / mesec, vendar lahko z našo posebno ponudbo IsItWP dobite 4 mesece brezplačno.

Začnite z WP Engine že danes.

2. Gostovanje WordPress, ki ga upravlja SiteGround

spletno upravljanje z upravljanjem wordpress-a

SiteGround je odlična storitev gostovanja v skupni rabi, toda SiteGround ponuja tudi cenovno ugodno upravljanje WordPress gostovanja.

Njihovi upravljani načrti za gostovanje vključujejo namestitev WordPressa, samodejne posodobitve, strokovno podporo WordPressu, napredno varnost WordPressa in še več. Poleg tega se bo vaše spletno mesto zelo hitro naložilo z brezplačnim CDN-jem z vsakim računom, prilagojenimi nastavitvami strežnika in shrambo SSD-ja.

Začetek lahko začnete s SiteGround Upravljanjem WordPress gostovanja za samo 3,95 USD / mesec, kar je veliko manj drago kot mnoge druge upravljane storitve gostovanja WordPress.

Začnite danes z upravljanjem WordPress gostovanja, ki ga upravlja SiteGround.

3. Gostovanje WordPress, ki ga upravlja Bluehost

gostovanje z wordhostovim upravljanjem z bluehostom

Najbolj priljubljena spletna ponudba gostovanja Bluehost ponuja tudi upravljano gostovanje WordPress s svojim WP Pro načrtom.

Z gostovanjem v programu Bluehost, ki ga upravlja WordPress, gosta je enostavno. Ponujajo široko paleto funkcij, vključno z vsestranskim marketinškim centrom in nadzorno ploščo, SEO, e-poštnim trženjem in orodji za socialne medije, snemalnim okoljem, ki vam omogoča, da preizkusite svoje spletno mesto, preden začne delovati v živo in še več.

Poleg tega je Bluehost-ov načrt WP Pro optimiziran za hitrost, ki vsebuje SSD (SSD diske) in nižjo gostoto strežnika (manj odjemalcev na strežniku).

Načrt Bluehost WP Pro se začne pri 19,95 USD / mesec.

Začnite z Bluehost WP Pro danes.

4. Tekoči splet

gostovanje WordPress upravljanje

Tekoči splet je eden vodilnih v upravljanem gostovanju WordPressa. S tekočim spletom lahko uživate brez nadomestnih pristojbin, omejitev prometa ali odmerjenih ogledov strani, brezskrbno samodejno posodabljanje vtičnikov in vključen je vtičnik za optimizacijo slike..

Druge funkcije vključujejo popoln dostop do strežnika, prikazovanje strani, samodejni SSL, samodejno varnostno kopiranje dnevno, 24-urno podporo in še več.
S tekočim spletom lahko začnete za samo 29 USD / mesec za 1 spletno mesto.

Začnite danes s tekočim spletom.

Deljeno v primerjavi z upravljanim WordPress gostovanjem: kaj morate izbrati?

Zdaj, ko poznate razliko med deljenim in upravljanim gostovanjem WordPressa, je čas, da ugotovimo, katera možnost je najboljša izbira za vas.

Če šele začnete blog ali majhno spletno mesto, priporočamo, da izberete skupno gostovanje. Skupno gostovanje je veliko bolj dostopno in je najbolj primerno za majhna spletna mesta z malo prometa.

Skupne storitve gostovanja, kot sta Bluehost in SiteGround, vam bodo ponudile vse, kar potrebujete, da se bo vaše spletno mesto zagnalo in zagnalo, zato vam ne bo treba porabiti niti tone denarja.

Po drugi strani pa, če imate spletno mesto z veliko prometa, bi bilo bolje izbrati upravljanega ponudnika gostovanja WordPress, kot je WP Engine. Upravljano gostovanje v WordPressu bo zagotovilo, da bo vaše spletno mesto optimizirano za hitrost, delovanje in varnost.

Poleg tega, ker upravljane storitve gostovanja WordPress urejajo vzdrževanje vašega spletnega mesta za vas, se lahko osredotočite na druga področja vašega podjetja.

Upamo, da ste v tem članku uživali v skupnem in upravljanem WordPress gostovanju. Če vam je bila ta objava všeč, si oglejte naš vodič o gostovanju spletnega mesta (korak za korakom).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map