Kaj je spletno gostovanje? (V skupni rabi proti VPS v primerjavi z namenskimi)

spletno gostovanje razloženo


Se sprašujete, ali bi morali za svoje spletno mesto izbrati skupno rabo, VPS ali namensko gostovanje? Ob tako številnih vrstah spletnega gostovanja je težko ugotoviti, katera izbira je najboljša za vaše potrebe. Poleg tega je razlika med VPS v primerjavi z namenskim gostovanjem?

Brez skrbi, tukaj smo, da vam razložimo spletno gostovanje Z vami bomo delili razlike med posameznimi možnostmi spletnega gostovanja: v skupni rabi v primerjavi z VPS in namenskim gostovanjem. Ko razložimo vsako vrsto spletnega gostovanja, boste lahko razumeli, katera izbira je najboljša za vaše spletno mesto.

Začnimo.

Kaj je spletno gostovanje?

Spletno gostovanje je v bistvu tam, kjer je vaše spletno mesto shranjeno v internetu. Spletno gostovanje je storitev, ki jo ponuja podjetje, ki ljudem omogoča dostop do njihovega spletnega mesta prek svetovnega spleta.

Preprosto povedano, če na svojem računalniku zgradite spletno mesto, so vse datoteke spletnih strani na vašem računalniku in nihče drug jih ne more videti. Toda s storitvijo spletnega gostovanja se datoteke vašega spletnega mesta shranijo v prostor na internetu, tako da si jih lahko ogleda vsakdo.

To ljudem omogoča, da v naslovno vrstico svojega brskalnika vnesejo ime domene, na primer www.IsItWP.com, in takoj dobijo dostop do spletnega mesta.

spletno mesto gostovanja domenskih imen

Če še niste izbrali imena domene za svoje spletno mesto, si oglejte našo objavo o tem, kako izbrati najboljše ime domene.

Zakaj potrebujete spletno gostovanje?

Če gradite spletno mesto, želite, da si ga ljudje lahko ogledajo. Če na primer zaženete blog in napišete svojo prvo objavo v spletnem dnevniku, brez spletnega gostovanja nihče ne bi mogel brati vaše vsebine. To premaga celoten namen zagona bloga, kajne??

Toda s spletnim gostovanjem bo vaše spletno mesto spletnega dnevnika imelo svoje mesto v svetovnem spletu, kjer lahko uporabniki z vsega sveta obiščejo vaše spletno mesto in prebirajo vaše objave na spletnem dnevniku.

Svoje spletno mesto predstavljajte kot hišo, spletno gostovanje pa kot ulico. Če vaša hiša ni na ulici in je nemogoče priti, kako vas bo kdo obiskal?

Če želite obiskati obiskovalce vaše spletne strani, potrebujete spletno gostovanje.

Ali spletno gostovanje stane denar?

spletno gostovanje-stroški-deljeno-vs-vps-vs-namensko

Da, spletno gostovanje stane veliko denarja, če želite izdelati spletno mesto, je to eden od potrebnih stroškov.

Veliko ljudi domneva, da je spletno gostovanje drago, vendar v resnici ni. Na voljo so drage možnosti spletnega gostovanja, ki stanejo več kot 500 dolarjev na mesec, vendar obstaja veliko poceni, zanesljivih storitev spletnega gostovanja, ki stanejo le od 2 do 4 dolarje na mesec. Z nekaterimi od teh možnosti spletnega gostovanja dobite celo brezplačno ime domene, SSL potrdilo in skoraj 100-odstotno garancijo za uptime.

To pomeni, da lahko spletno mesto zaženete in začnete uporabljati le za 2 dolarja, kar je odlično za ljudi, ki šele začenjajo in se morajo držati tesnega proračuna. Najboljši del je, da vam ni treba žrtvovati kakovosti in zanesljivosti pri izbiri ene izmed cenejših možnosti spletnega gostovanja.

Obstaja več najboljših brezplačnih storitev spletnega gostovanja, vendar je pomembno upoštevati, da je z brezplačnim spletnim gostovanjem prišlo do ulova. Pri brezplačnih spletnih gostovanjih se boste morali spoprijeti s pomanjkljivostmi, kot so:

 • Neželeni oglasi – Brezplačne storitve spletnega gostovanja bodo na vašem spletnem mestu prikazovale neželene, nepomembne oglase, to je, kako zaslužijo svoj denar. Toda ti oglasi lahko razjezijo obiskovalce vaše spletne strani in naredijo, da je vaše spletno mesto videti neprofesionalno.
 • Omejen promet – Brezplačne storitve spletnega gostovanja pogosto omejijo količino prometa, ki ga lahko pridete na vaše spletno mesto, kar otežuje rast vašega podjetja.
 • Ste obtičali – Ko izberete brezplačno spletno gostovanje, je zelo težko premakniti spletno mesto na drugega spletnega gostitelja, če se premislite.

S toliko dostopnimi možnostmi spletnega gostovanja je bolje porabiti nekaj dolarjev, namesto da izberete brezplačno spletno gostovanje z vsemi pomanjkljivostmi, s katerimi pridejo.

Katere so različne vrste spletnega gostovanja

Obstajajo številne različne vrste spletnega gostovanja, vendar so tri glavne rešitve:

 • V skupni rabi
 • VPS
 • Namenski

Izbira spletnega gostovanja je odvisna od vrste spletnega mesta, ki ga želite izdelati. Ali gradite preprosto poslovno spletno mesto ali blog? Ali želite zagnati spletno mesto za e-trgovino ali tržno nišno spletno mesto, ki se stalno posodablja z novo vsebino?

Pri izbiri vrste spletnega gostovanja morate upoštevati tudi funkcije, ki jih ponujajo, kot so varnost, uspešnost, če vam omogočajo enostavno rast spletnega mesta, pa tudi, koliko dela je na vašem koncu.

Seveda morate hkrati gledati tudi na cene. Zadnja stvar, ki jo želite storiti, je porabiti kup denarja za storitev spletnega gostovanja, ki ni ustrezna za vaše osebne potrebe.

Nato bomo preučili razlike med gostovanjem v skupni rabi v primerjavi z VPS in namenskim gostovanjem, tako da lahko določite, katera možnost spletnega gostitelja je najboljša izbira za vas.

Možnost spletnega gostovanja # 1: V skupni rabi

Skupno gostovanje je točno tisto, kar zveni. S skupnim gostovanjem strežnik (prostor v internetu) delite z drugimi.

skupno stanovanje-stanovanje-kompleks

Skupno gostovanje je kot bivanje v apartmajskem naselju. Vsi ljudje, ki živijo v apartmajskem naselju, so na isti lokaciji in vsi si morajo deliti vire, kot so pralnica, parkirišče, igrišče itd..

To je isti koncept s skupnim spletnim gostovanjem. Ko svoje spletno mesto gostite s skupno storitvijo gostovanja, je vaše spletno mesto shranjeno na istem mestu kot številna druga spletna mesta. Imate delež strežniških virov, kot so pomnilnik, prostor na disku, podatki in čas CPU-ja.

Večinoma se deljenje strežniških virov dobro obnese. Če pa kdo od vaših sosedov na spletnem mestu porabi veliko virov, lahko upočasni vaše spletno mesto.

Prednosti:

 • Cenovno dostopne – Ker strežnik delite z mnogimi drugimi uporabniki, si delite tudi stroške. Zaradi tega je za vas nižja cena.
 • Enostavna namestitev – Storitve skupnega gostovanja običajno poskrbijo za celotno namestitev za vas.

Slabosti:

 • Skupna raba strežnika – Ena glavnih pomanjkljivosti je dejstvo, da morate strežnik deliti z mnogimi drugimi spletnimi mesti.
 • »Slabi sosedje« – Ker strežnik delite s številnimi spletnimi mesti, se boste morda morali soočiti s »slabimi sosedi«, ki porabijo vse vire z veliko prometa ali napačno kodo. To lahko vpliva na hitrost in uspešnost vašega spletnega mesta.

Možnost spletnega gostovanja # 2: VPS

Naslednja možnost spletnega gostovanja je VPS. VPS pomeni virtualni zasebni strežnik.

vps-web-host-Townhouse

VPS gostovanje je kot bivanje v mestni hiši ali stanovanju. Imate svoj dom in ste odgovorni za njegovo vzdrževanje, vendar morate stvari deliti na nepremičnini.

Pri VPS gostovanju morate strežnik še naprej deliti, vendar ga morate deliti z manj spletnimi mesti kot pri skupnem gostovanju. Poleg tega vam ni treba deliti vseh virov. Vsi viri so razdeljeni enakomerno. Tako “slabi sosedje” ustavijo porabo vseh sredstev, saj imajo omejitev, ki je ne smejo preseči. Ko presežejo omejitev virov, se lahko njihova spletna stran zmanjša, vendar vaše spletno mesto ne bo vplivalo.

Prednosti:

 • Ni virov za skupno rabo – Ni vam treba deliti vseh virov z mnogimi drugimi spletnimi mesti.
 • Močnejši – VPS gostovanje je močnejše od gostovanja v skupni rabi, je bolj razširljivo in ponavadi nudi boljše zmogljivosti in hitrost.
 • Prilagodljivost – VPS gostovanje je bolj prilagodljivo, saj vam omogoča prilagajanje in spreminjanje, ne da bi to vplivalo na druge uporabnike.

Slabosti:

 • Dražje – VPS je dražji od skupnega gostovanja.
 • Več tehničnega – Pri VPS gostovanju je postopek nastavitve bolj tehničen, kar lahko predstavlja težave za začetnike.

Možnost spletnega gostovanja # 3: namensko

Končna možnost spletnega gostovanja je namenjeno gostovanje in tako kot se sliši, s namenskim gostovanjem strežnikov dobite vse zase.

namenska spletna hiša-gostiteljica

Torej, namensko gostovanje je kot lastništvo lastne hiše. Ni vam treba deliti svojega prostora z nikomer drugim in svojih virov ne smete deliti niti z drugimi. Ni se vam treba ukvarjati s slabimi sosedi.

Z namenskim gostovanjem na vašem gostovanju ni drugih spletnih mest in vam ni treba deliti nobenih virov, kot so čas CPU in pomnilnik.

Prednosti:

 • Brez slabih sosedov – Z namenskim spletnim gostovanjem ni kilometrov slabih sosedov, ki bi lahko ukradli vire vašega spletnega mesta in negativno vplivali na hitrost in uspešnost vašega spletnega mesta..
 • Popoln nadzor – Imate popoln nadzor nad prilagoditvijo vašega strežnika. Lahko bi celo izbrali količino in vrsto spomina, pa tudi druge elemente.

Slabosti:

 • Najdražja – Ker dobite vse zase, je namensko gostovanje najdražja možnost spletnega gostovanja.
 • Več tehničnega – Pri VPS gostovanju morate vedeti malo več o računalnikih in strežnikih kot povprečen človek.
 • Povečana odgovornost – Z neupravljano namensko storitvijo ste odgovorni za celotno namestitev, namestitev, varnost in drugo. Tudi pri upravljanem namenskem gostovanju morate še vedno narediti veliko stvari sami.

Shared vs. VPS vs. Dedicated hosting: Kaj morate izbrati?

Zdaj, ko veste, kakšna je razlika med deljenim v primerjavi z VPS in namenskim gostovanjem, ki bo najbolje deloval za vas in vašo spletno stran?

Deljeno gostovanje je najboljša možnost za začetna spletna mesta, ki vsaj na začetku ne bodo pritekla niti tone prometa. Ko šele začnete z izdelavo spletnega mesta, se želite držati proračuna, skupno gostovanje pa vam bo omogočilo, da hkrati povečate svojo spletno prisotnost. Skupno gostovanje je tudi pametna izbira za statična poslovna spletna mesta in osebna spletna mesta, ker nadgradnja ne bo vplivala na vas. Prav tako je odlična možnost gostovanja za začetnike.

Sorodno: Deljeno v primerjavi z upravljanim WordPress gostovanjem (v primerjavi)

Gostovanje z VPS je boljša možnost, če pričakujete, da bo vaše spletno mesto dobilo več prometa in si lahko privoščite plačilo nekoliko več. Če začnete s storitev gostovanja v skupni rabi in promet na vašem spletnem mestu začne hitro rasti, morate nadgraditi na najboljše VPS gostovanje, ki ponuja več virov za upravljanje tega prometa.

Namensko gostovanje je možnost spletnega gostitelja na tem seznamu, ki jo boste verjetno potrebovali, če ste rojeni državljan. Potrebujete le zvonce in piščalke, ki jih ponuja namenski gostitelj, če ravnate z občutljivimi transakcijami in potrebujete večjo varnost, vaše spletno mesto ima veliko število fotografij z visoko ločljivostjo ali pretakanjem videoposnetkov ali želite IP naslov, ki ga imate Ni mi treba deliti z drugimi spletnimi mesti.

Če niste novi v izdelavi spletnega mesta, bo skupna spletna gostiteljica najboljša izbira. Je cenovno dostopna in vam bo zagotovila vse, kar potrebujete za nadaljevanje.

Zdaj, ko ste se odločili, katera možnost spletnega gostovanja je najboljša za vas, kako izbrati, s katero storitvijo spletnega gostovanja boste šli?

No, naše najboljše priporočilo za spletno gostovanje je Bluehost. Pri Bluehostu lahko izbirate med skupnim, VPS ali namenskim gostovanjem. Torej, ne glede na to, katero možnost spletnega gostitelja izberete, vas Bluehost pokriva.

Poleg tega Bluehost ponuja ekskluzivno ponudbo za bralce IsItWP. Danes se lahko prijavite na Bluehost in pridobite brezplačno ime domene, SSL potrdilo in 60% popust na skupno gostovanje. To pomeni, da lahko spletno mesto zgradite in gostite za samo 2,75 USD na mesec. Oglejte si podrobnosti na strani s kuponi Bluehost.

gostovanje z bluehost-wordpress-om

Kliknite tukaj, če želite uveljaviti to ekskluzivno ponudbo Bluehost »

Ne zamudite tega popolnega pregleda Bluehosta, če želite izvedeti več o spletnem gostovanju.

Upamo, da ste uživali v tem članku o skupnem gostovanju v primerjavi z VPS in namenskim gostovanjem in da zdaj veste, katera možnost spletnega gostovanja je najboljša za vaše spletno mesto. Če vam je bil ta članek všeč in ste pripravljeni gostovati na svojem spletnem mestu, si oglejte našo objavo o gostovanju spletnega mesta, celoten korak za korakom navodila in tudi naš seznam večnamenskih tem, s katerimi lahko zaženete svoje spletno mesto.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map