Kako izbrati najboljše ime domene (9 nasvetov in orodij)

kako izbrati najboljše ime domene


Ali želite ustanoviti spletno mesto, vendar se trudite, kako izbrati najboljše ime domene? Za uspeh vašega spletnega mesta ali bloga je pomembno dobro ime domene. Navsezadnje se bo vaša publika znašla na svetovnem spletu. Torej ne more biti le delna druga odločitev; morate porabiti nekaj časa, da ustvarite najboljše najboljše ime domene. Poleg tega je nekaj najboljših praks, ki jih morate vedeti, da bi vam pomagali izbrati pravo ime domene za vaše spletno mesto.

Na srečo bomo v tem članku delili nekaj nasvetov in trikov, kako izbrati najboljše ime domene. Ko najdete popolno ime domene za vaše spletno mesto, vam bomo nato pokazali, kako lahko brezplačno registrirate svoje ime domene! Začnimo.

1. Ideje in raziskave možganske nevihte

Prvi korak k izbiri najboljšega imena domene je iskanje možganov in ideja. Če razmišljate o tem, kako izbrati ime domene za svoj spletni dnevnik ali spletno mesto, potem verjetno že nekaj časa razmišljate o tem, da bi začeli blog ali posel. Torej, morali bi imeti nekaj idej o tem, kaj želite, da bo vaš blog ali kaj bo vaše podjetje. To je pomembno pri izbiri najboljšega imena domene, ker naj se vaše ime domene nanaša na vaše podjetje in vašo blagovno znamko.

Začnite z orodjem za ustvarjanje domenskih imen, ki vam bo pomagalo pri oblikovanju nekaterih idej. Preizkusite IsItWP Free Free Generator Name Website. Samo vnesite 1 ali 2 ključnih besed za vaše podjetje ali blog. Na primer, če želite vzpostaviti spletno mesto za računovodsko podjetje, poskusite vnesti ključno besedo “računovodstvo”.

isitwp-domain-name-generator

Ko vnesete ključno besedo, pritisnite gumb Ustvari imena. Generator vam bo nato ponudil številne domenske ideje, ki vključujejo vašo ključno besedo.

generator domen-imen-idej

S takšnim generatorjem domen boste lahko na svoji spletni strani prelomili številne odlične ideje za domenska imena.

Ne pozabite, da če že imate v mislih domensko ime, boste morali opraviti raziskave, da se prepričate, da ga že ni posnel kdo drug.

2. Izberite ustrezno razširitev domene

Ko izberete ime domene za svoj spletni dnevnik ali spletno mesto, morate izbrati tudi ustrezno domensko razširitev. Razširitev domene, ki je znana tudi kot domena najvišje ravni ali TLD, je preprosto pripona ali zadnji del imena domene. Na primer z imenom domene www.Google.com je .com razširitev domene. Danes se uporabljajo številne različne razširitve domen, med najpogostejše pa spadajo:

 • .com (komercialno) – To je najbolj priljubljena razširitev domene na internetu. Prvotno je bil ustvarjen za komercialna podjetja, zdaj pa ga je mogoče uporabiti za karkoli.
 • .biz (posel) – Ta razširitev domen je bila ustvarjena predvsem za podjetja, katerih prednostna imena domen so že bila uporabljena pri .com.
 • .org (organizacija) – Prvotno ustvarjeno za neprofitne organizacije in dobrodelna spletna mesta, zdaj pa lahko to domensko ime uporablja kdor koli.
 • .neto (omrežje) – Namesto priljubljene razširitve domene .com, ki jo lahko uporablja kdorkoli, vendar je bila prvotno ustvarjena za uporabo omrežne infrastrukture.
 • .edu (izobraževanje) – To razširitev domene lahko uporabljajo samo pooblaščene visokošolske ustanove, na primer univerze.
 • .gov (vlada) – To razširitev domene lahko uporabljajo samo vladni subjekti.
 • Za posamezno državo – Obstajajo tudi razširitve domen za določene države, na primer .ca za Kanado in .in za Indijo.

Priporočamo, da se za svojo domensko razširitev držite .com, ker je najbolj verodostojna in uveljavljena razširitev domene. Poleg tega, ker je .com tako sinonim za internet, mnogi uporabniki privzeto vnesejo .com, ker so ga tako navajeni. Na primer, če je vaše ime domene AccountingByJudy.net, bo veliko uporabnikov namesto tega vneslo spominsko razširitev domene .com, ne da bi o tem sploh razmišljalo, in ne bo moglo najti vašega spletnega mesta. To je še posebej običajno za uporabnike, ki niso tehnološko pametni.

Želite, da je vaše spletno mesto čim lažje najti in videti tudi verodostojno, zato priporočamo, da izberete razširitev domene .com..

3. Uporabite ključne besede

ključne besede

Uporaba ključnih besed je pomemben del pri izbiri najboljšega imena domene. Ključne besede so, kako iskalniki lahko povedo, o čem govori vaše spletno mesto. Ko nekdo po spletu išče vašo ključno besedo, če v ime domene vključite ključno besedo, ima vaše spletno mesto boljše možnosti, da se prikaže blizu vrha rezultatov iskanja.

Preverite tudi: Najboljša orodja za raziskovanje ključnih besed za SEO.

Na primer, če uporabnik išče Googlove storitve fotografiranja v Googlu, vaše ime domene pa PreciousPhotography.com, je bolj verjetno, da se bo vaše spletno mesto prikazalo v rezultatih iskanja. Če v ime domene ne vključite ključnih besed in namesto tega izberete nekaj na primer PreciousSnaps.com, se vaše spletno mesto morda ne bo prikazalo v nobenih rezultatih iskanja za fotografije. Težko je najti ime domene, ki je na voljo za najbolj ključne besede, kot je “fotografija”, vendar morate biti kreativni in mešati ključno besedo z drugimi edinstvenimi besedami, da najdete popolno kombinacijo.

4. Ciljanje lokalnih ključnih besed

V primeru ključnih besed, če imate lokalno podjetje, ki se osredotoča na določeno geografsko območje, ciljno usmerite tudi na lokalne ključne besede v imenu svoje domene. Ko uporabniki iščejo podjetje ali storitev na svojem območju, v iskanje običajno dodajo svoje mesto ali državo, da dobijo rezultate, ki so blizu njih. Na primer, “urejanje okolice Phoenix”.

Če se želite prikazati v lokalnih rezultatih iskanja, dodajte lokalno ključno besedo v ime domene. Namesto BobsLandscaping.com uporabite BobsLandscapingPhoenix.com, da se bo vaše spletno mesto prikazalo v lokalnih rezultatih iskanja.

5. Olajšajte tipkanje in razumevanje

Ko izberete ime domene, vas bo morda zamikalo popolnoma edinstveno črkovanje, da bo vaše ime domene izstopalo ali spremenilo črkovanje besede, ker je nekdo drug vzel želeno domensko ime. Toda izogibajte se izbiranju domenskega imena, ki ga uporabniki preveč težko razumejo in vtipkajo.

Če spremenite črkovanje besede v imenu svoje domene, na primer, če vzamete ime domene, kot je ProfessionalPainting.com in ga spremenite v ProfssnlPaintng.com, bodo uporabniki težje našli vaše spletno mesto. Poskusite se izogniti tudi dvojnim črkam. Na primer, ime domene, kot je Glassstatues.com, bodo uporabniki verjetno napačno vnesli. Naj bo preprosto in enostavno vtipkati.

6. Naj bo kratek

enostavno zapomniti ime domene

Nihče ne želi vnašati imena domene, dolgega 64 znakov. Ne le, da je za uporabnike to moteče, ampak tudi povečuje možnost napačnih črkovanj, zaradi katerih vaše spletno mesto ni mogoče najti in izgubo prometa.

Veliko bolje je imeti kratko ime in preprosto zapomniti ime domene. Priporočamo, da ime vaše domene ni daljše od 15 znakov.

7. Izogibajte se številkam in vezajem

Izogibajte se uporabi številk in vezajev tudi v vašem imenu domene. Številke so za ljudi pogosto zmede, saj če jim rečete “5”, jih lahko sprejmejo kot “pet”, kar lahko privede do napačnih črkovanj vašega imena domene. Če potrebujete številko v imenu svoje domene, ker je na primer v imenu vašega podjetja, lahko registrirate obe različici, da se izognete tej težavi.

Vsem se boste izognili tudi vezaji, ker so vezaji pogosto povezani z domenami neželene pošte in ne želite, da ljudje mislijo, da vaše spletno mesto ni varno. Vezniki vodijo tudi do napačnih črkovanj, ker bo veliko uporabnikov med tipkanjem vaše domene pozabilo dodati zlepnik.

8. Ne bodite generični – bodite edinstveni

Registriranih je več milijonov imen domen, zato morate poskrbeti, da je vaše ime domene edinstveno in nepozabno. Ime domene ni samo vaš spletni naslov, temveč je tudi del vaše blagovne znamke. Čeprav je preprosto razumeti, je pomembno, da mora biti tudi privlačno in mora predstavljati, kdo ste.

Na primer zavarovalnica.com je splošna in dolgočasna in verjetno jo je tudi že kdo vzel. Toda ime domene, kot je GuardedInsurance.com, je edinstveno in nepozabno, zato potencialnim strankam pravi, da ste zaupanja vredno podjetje. Poskrbite, da bo vaše ime domene izstopalo v glavah obiskovalcev vaše spletne strani.

9. Ne nasedajte golobnjakom

Pri pripravi edinstvenega imena domene je pomembno, da se tudi sami ne golobolžite. Izbira imena domene, ki vas bo postavila v polje in omogoča le, da je vaše podjetje povezano z eno konkretno stvarjo, vam bo v prihodnosti predstavljalo težave, ko boste želeli rasti in širiti svoje podjetje.

Predstavljajte si: Začnete podjetje, ki izdeluje ročno izdelane keramične okraske in izberete svoje ime domene kot CeramicOrnaments.com. V prihodnosti pa želite začeti izdelovati druge stvari, kot so vrči, krožniki, sklede itd. Potrošniki, ki jih ti kuhinjski pripomočki zanimajo, lahko obidejo vaše spletno mesto ali ga sploh ne odkrijejo zaradi omejenega imena domene. Izberite ime domene, ki vam bo omogočilo rast.

Bonus Nasvet: Registrirajte svoje ime domene brezplačno

Ko izberete najboljše ime domene, ga morate registrirati, da ga zaščitite, da ga ne bi prevzel nekdo drug. Poleg tega morate registrirati ime domene, da začnete graditi spletno mesto.

Kako registrirate ime domene? Številna spletna stran ali nekatera najboljša spletna spletna podjetja ponujajo registracijo domene skupaj z gostovanjem. Priporočamo, da izberete Bluehost, saj lahko dobite BREZPLAČNO ime domene, kar je odlično, če šele začnete.

bluehost-register-domain-name-name

Skupaj z brezplačnim domenskim imenom Bluehost našim bralcem ponuja super ponudbo za gostovanje spletnih strani. Če imate v mislih popolno ime domene, lahko na gostovanju WordPress dobite brezplačno ime domene, brezplačen SSL in več kot 60% popusta.

Kliknite tukaj, če želite uveljaviti to ekskluzivno ponudbo Bluehost »

Danes se prijavite za Bluehost, da boste lahko uveljavili želeno ime domene in začeli z izdelavo uspešnega spletnega mesta.

Upamo, da so vam ti nasveti pomagali naučiti, kako izbrati najboljše ime domene. Če ste uživali v tej objavi in ​​želite izvedeti več o imenih domen in spletnih mestih, si oglejte še eno od naših objav v tem, kakšna je razlika med domenskim imenom in spletnim gostovanjem? (Odkrito). Morda boste našli naš seznam najboljših registratorjev domen koristnih za vaše prihodnje registracije domen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map