Kako ustvariti pišu e-pošte na pravi način (brez neželene pošte)

eksplozija po e-pošti


Se sprašujete, kako ustvariti pišu po e-pošti? E-poštna eksplozija se morda zdi najboljši način za to, da sporočilo pošljete večini ljudi hkrati. Vendar obstaja pravilen in napačen način za eksplozijo e-pošte.

V tem članku vam bomo pokazali, kako ustvariti pišu e-pošte na pravilen (neželeni) način, da boste kar najbolje izkoristili svoja prizadevanja za trženje e-pošte in ohranili srečo svojih naročnikov po e-pošti..

Začnimo.

Kaj je pišu po e-pošti?

E-poštna e-pošta je preprosto eno e-poštno sporočilo, ki ga hkrati pošljemo veliki skupini prejemnikov. Z eksplozijo e-poštnih sporočil prejemniki ponavadi niso strateško usmerjeni – prej so vsi poslani v enako sporočilo. Zaradi tega e-poštni pošti niso več najboljša praksa za trženje e-pošte in so pogosto povezana kot nezaželena pošta.

Torej, da se izognete temu, da bi naročniki »razstrelili« široke, nepomembne e-poštne sporočil in jih razburjali z neželenimi sporočili, morate to storiti nekoliko drugače..

V naslednjem razdelku bomo preučili nekaj različnih vrst e-poštnih sporočil, ki jih lahko pošljete, in načine pošiljanja e-poštnih sporočil, ne da bi bili neželeni.

Vrste eksplozivov e-pošte

Kot smo že omenili, e-poštni nasveti niso najboljša praksa elektronskega trženja. Vendar boste še vedno želeli imeti možnost, da hkrati hkrati pošljete pomembno sporočilo veliki skupini svojih naročnikov. Tu prihaja segmentacija e-pošte.

Segmentacija e-pošte je v bistvu, če e-poštne naročnike razdelite na manjše segmente na podlagi zastavljenih meril, kot so lokacija, spol, pretekli nakupi, stopnja prodajnega cikla, pogostost kupcev in drugo. Segmentacija e-pošte se uporablja za izboljšanje personalizacije vašega e-poštnega trženja. Omogoča pošiljanje ustreznejšega e-poštnega sporočila skupini vaših naročnikov. Ker je sporočilo ustreznejše in jim prilagojeno, ga ne bomo šteli za neželeno pošto in bodo naročniki bolj pozorni na to in ukrepali.

Obstaja več vrst “e-poštnih sporočil”, ki jih lahko pošljete svojim naročnikom. Če segmentirate seznam e-poštnih sporočil, lahko izboljšate oglaševalske akcije z e-poštnimi sporočili. Oglejmo si nekaj primerov:

Primer 1: prodaja

Prodaja po vsej trgovini je običajno nekaj, o čemer boste želeli povedati vsem svojim naročnikom po e-pošti. Toda z nekaj prodaje boste želeli segmentirati svoj seznam e-poštnih sporočil.

Če na primer prodajate zimske opreme, kot so zimske jakne, zimski čevlji, rokavice in klobuki, vas naročniki, ki se nahajajo v toplejših krajih, ne bodo zanimali. Tako segmentirajte vaš e-poštni seznam glede na lokacijo in tako zagotovite, da bodo naročniki, ki so na geografsko hladnejših območjih, tisti, ki bodo dobili sporočilo.

Tu je še en primer Freda Perryja. V New Yorku želijo napovedati prodajo popup shopov. Za naročnika, ki živi na nasprotnem koncu države ali celo v drugi državi, to sporočilo zanje ne bo pomembno. Tako bi segmentirali svoj seznam e-poštnih sporočil in to sporočilo poslali samo naročnikom e-pošte, ki so v New Yorku in okolici.

fred-perry-promocijski e-poštni naslov

Segmentiranje prodajnih e-poštnih sporočil bo prilagodilo prodajo naročniku; ko bo prodaja videti, kot da je bila narejena za njih, bo večja verjetnost, da jo bodo kupili. Poleg tega ne boste razburjali e-poštnih naročnikov, ki niso zainteresirani ali ne morejo sodelovati v prodaji.

Primer 2: Nov izdelek

Napoved novega izdelka je navdušujoča. Preizkusili se boste, da boste vse svoje naročnike po e-pošti obvestili o vznemirljivih novicah. Toda zapomnite si, da ne bodo vsi vaši naročniki nujno zainteresirani za nov izdelek.

Če je na primer vaš najnovejši izdelek nova linija moških čevljev, vaše ženske naročnice ne bodo zanimale. Segmentirate lahko svoj e-poštni seznam in tako objavite nov izdelek samo tistim naročnikom e-pošte, ki jih bo najverjetneje kupil.

V drugih okoliščinah bo prodajalec avtomobilov na njihov e-poštni seznam poslal sporočilo, v katerem bo objavil najnovejši model. Če pa to e-poštno sporočilo pošljejo potrošnikom, ki so pravkar kupili nov avto pred kratkim, bodo morda s sporočilom to motili.

avtomobilska e-pošta

Namesto tega lahko segmentirajo svoj seznam e-poštnih sporočil, da sporočilo pošljejo samo ljudem, ki bodo kmalu na trgu za nov avtomobil.

Primer 3: Ustrezni opomniki

Z omejeno ponudbo boste želeli opomniti vse svoje naročnike, da opravijo nakup, preden bo prepozno, tako da pošljete e-poštno sporočilo “zadnja priložnost”. Zaradi tega močnega orodja za trženje bodo vaši naročniki skočili na priložnost, da dobijo posel, preden bodo zamudili. Vendar morate segmentirati svoj seznam e-poštnih sporočil, da bodo pravi ljudje dobili sporočilo.

Kot v spodnjem primeru, tudi Font Shop svojim naročnikom e-pošte sporoči, da je zadnji dan, da dobijo pomemben popust.

font-shop-email

Toda tega e-poštnega sporočila ne želite pošiljati vsem svojim naročnikom, še posebej ne naročnikom, ki so izdelek že kupili, le razjezi jih.

Namesto tega segmentirajte seznam e-poštnih sporočil in pošljite sporočilo samo naročnikom, ki še niso opravili nakupa.

Segmentiranje e-poštnih sporočil namesto pošiljanja širokih e-poštnih sporočil bo prineslo boljše rezultate. Potrošniki ne bodo odpirali, klikali ali se ukvarjali z vašo e-pošto, če niso prilagojeni njihovim potrebam in interesom.

Kako torej enostavno segmentirate svoj seznam e-poštnih sporočil in pošljete pišu po e-pošti? Potrebujete programsko opremo za eksploziranje po e-pošti.

Izberite programsko opremo za pišu e-pošte

Nato morate izbrati programsko opremo za piškotke, ki omogoča segmentiranje seznama e-poštnih sporočil.

Če šele začnete s trženjem e-pošte, boste želeli izbrati storitev, ki je enostavna za uporabo. Izbrana storitev eksplozije e-poštnih sporočil bi vam morala omogočati enostavno izdelavo čudovitih e-poštnih sporočil in segmentiranje e-poštnega seznama v samo nekaj klikih. Prav tako bi morale imeti funkcije za avtomatizacijo za avtomatizacijo vaših marketinških kampanj po e-pošti, cena pa bi morala biti seveda v skladu z vašim proračunom.

Nadaljujmo z našimi najboljšimi izbirami za najboljšo storitev e-poštnih storitev.

Stalni stik

orodja za stalni stik in najboljše elektronske pošte za avtomatizacijo

Constant Contact je ena izmed najbolj priljubljenih e-poštnih eksplozivnih storitev na trgu. Idealen je za začetnike in mala podjetja, saj olajša močno trženje e-pošte.

Ponujajo več kot 100 e-poštnih predlog, ki jih je mogoče enostavno prilagoditi, s pomočjo katerih lahko hitro ustvarite osupljiva e-poštna sporočila za svoje naročnike.

Stalni stik je na voljo tudi s funkcijami za avtomatizacijo e-pošte, kot so:

 • Samodejno pozdravite nove naročnike s pozdravnim e-poštnim sporočilom
 • Sproži e-poštno serijo glede na to, kje uporabnik klikne
 • Samodejno pošljete e-poštna sporočila ne odpirajočim uporabnikom
 • Segmentirajte stike, da vsakič pošljete prava sporočila pravim ljudem
 • Lep obrazec za e-novice
 • In več

Constant Contact ponuja tudi odlično upravljanje segmentov. Segmente lahko shranite za poznejše oglaševalske akcije, osvežite sezname in se prepričate, da pošiljate samo stikom, ki še vedno izpolnjujejo merila, ter preprosto urejate in posodabljate merila kadar koli.

Stalni stik lahko brezplačno preizkusite polnih 60 dni; to je veliko daljše brezplačno preskusno obdobje, kot ga ponujajo druge storitve trženja e-pošte. Po končanem brezplačnem preizkusu se naročnina na stalno stiko začne pri 20 USD / mesec za do 500 naročnikov.

Začnite s stalnim stikom že danes.

SendinBlue

sendinblue-najboljša orodja za avtomatizacijo po e-pošti

Še en najboljši izbor najboljših storitev e-poštnih eksplozij je SendinBlue. SendinBlue je zasnovan s preprostostjo v mislih. Z lahkoto oblikujete čudovita e-poštna sporočila brez kakršnih koli tehničnih znanj s svojimi oblikovnimi bloki povleci in spusti in s svojimi brezplačnimi odzivnimi predlogi.

Ponujajo tudi funkcije za dinamično personalizacijo, tako da lahko v svojo sporočilo enostavno vstavite podatke iz baze podatkov o stikih, kot so ime, spolna nastavitev, datum rojstva in več.

Poleg tega je segmentacija z SendinBlue enostavno. Segmentacijski mehanizem SendinBlue lahko stike enostavno ločite in razdelite, nato pa jih razvrstite na nove sezname, da boste lahko poslali ustreznejša e-poštna sporočila. Segmentirate lahko na podlagi demografskih podatkov, kot so kraj bivanja ali zaposlitve, ali po vedenjskih merilih, kot so strani, obiskane na vašem spletnem mestu, pretekli nakupi in več.

Z SendinBlue lahko začnete brezplačno do 300 e-poštnih sporočil na dan in neomejeno število stikov. Plačani načrti SendinBlue se začnejo pri 25 USD / mesec brez omejitve dnevnega pošiljanja.

Začnite danes s SendinBlue.

Ko ste izbrali storitev eksplozije e-pošte, je čas, da sestavite seznam eksplozivov po e-pošti, segmentirate svoj seznam e-poštnih sporočil in pošljete svojo tržno kampanjo po e-pošti..

1. korak: Sestavite seznam piškotkov e-poštnih sporočil

Če šele začenjate, morda ne boste imeli e-poštnega seznama za pošiljanje sporočil. Torej, morate sestaviti seznam eksplozivov po e-pošti. E-poštni seznam lahko preprosto sestavite z orodjem, kot je OptinMonster.

OptinMonster je priljubljeno orodje za generiranje svinčenih izdelkov, ki vam omogoča, da sestavite vizualno osupljive ponudbe in spodbudite obiskovalce vašega spletnega mesta, da se pridružijo vašemu seznamu e-pošte.

Ustvarite lahko več različnih vrst oglaševalskih akcij, vključno s svetlobnimi okni, pozdravnimi preprogami na celotnem zaslonu, drsnim drsnim poljem, plavajočimi palicami in še več. Ustvarjanje ponudbe je enostavno z vnaprej izdelanimi predlogi OptinMonster in ustvarjalcem povleci in spusti.

Oglejte si naš seznam najboljših vtičnikov WordPress.

optinmonster-build-email-blast-list

OptinMonster ima tudi številne sprožilce oglaševalskih akcij, tako da lahko svojo e-pošto optin prikažete točno ob pravem času. Sprožilci oglaševalske akcije vključujejo sprožilec drsenja, časovno krmiljenje zaslona, ​​senzor neaktivnosti, namen izhoda in drugo.

Njihova tehnologija izhoda je še posebej učinkovita, saj lahko spremlja, kdaj bo uporabnik zapustil vaše spletno mesto in ob točno pravem času prikaže ciljno sporočilo. Torej, namesto da jih za vedno izgubite, jih lahko spremenite v naročnika po e-pošti.

Ne pozabite ponuditi obiskovalcem svojega spletnega mesta nekaj nadomestnega v zameno za njihov e-poštni naslov.

optinmonster-lightbox-popup

Ljudje radi dobijo brezplačno darilo. Ko ponudite popust ali nadgradite vsebino, se ne bodo obotavljali in se prijavili na svoj seznam e-poštnih sporočil.

Začnite z OptinMonster še danes.

2. korak: Segmentirajte seznam piškotkov e-pošte

Ko sestavite seznam eksplozivov po e-pošti, je čas, da začnete segmentirati. Obstaja veliko različnih načinov za segmentiranje seznama eksplozivov po e-pošti. Način segmentiranja vašega seznama je odvisen od vrste e-pošte, ki jo pošiljate, in od cilja pošiljanja e-pošte.

Preiščimo nekaj različnih načinov segmentiranja e-poštnega seznama.

1. Novi naročniki:

Ko se uporabnik prijavi na vaš e-poštni seznam, ga želite pozdraviti v klubu s pozdravnim e-poštnim sporočilom. Očitno boste, če boste v elektronski pošti poslali dobrodošlico, ljudje, ki ste že dolgo naročeni na vas, bodo dobili pozdravno sporočilo, ki pa ni tisto, kar želite. Tako segmentirajte svoj seznam e-poštnih sporočil med naročniki, ki ste se pred kratkim prijavili. Vaš pozdravni e-poštni naslov lahko predstavi nove naročnike za vas ali vaše podjetje in jim sporoči, kaj lahko pričakujete naprej.

2. Interesi:

Ne bodo vsi vaši naročniki po e-pošti zainteresirani za popolnoma isto stvar. Še posebej, če vaše spletno mesto pokriva različne teme ali na primer prodaja različne izdelke. Torej lahko seznam e-poštnih sporočil razdelite na podlagi zanimanja. S storitvijo piškotkov lahko segmentirate uporabnike na podlagi njihovega vedenja in dejavnosti na vašem spletnem mestu. Če določene uporabnike zanima samo ena stvar, ki jo imate v ponudbi, jim lahko pošljete e-poštna sporočila samo za tisto, v katero so vključeni. Tako boste lahko informacije dobili od ljudi, ki bodo najverjetneje ukrepali.

Preverite tudi: Najboljše rešitve storitve WordPress Analytics za sledenje vedenja uporabnikov.

3. Lokacija:

Segmentirajte svoje naročnike glede na njihovo lokacijo. Kot smo že omenili, tudi vi želite naročnikom poslati e-poštna sporočila, ki so zanje ustrezna. Segmentirate lahko seznam e-poštnih sporočil, tako da bodo uporabniki seznanjeni s prihajajočimi dogodki na njihovem območju. Če ne pričakujete, da bodo ljudje na vaš dogodek potovali po državi, ne pošiljajte e-poštnih naročnikov za lokacijske dogodke, ki se jih ne morejo udeležiti.

4. Neizpolnjena

Z analitiko storitve trženja e-pošte lahko natančno vidite, kdo je odpiral vaša e-poštna sporočila in kdo ne. To vam omogoča, da pošljete e-pošto uporabnikom, ki prejšnjega niso odprli. Tako, če so ga samo zamudili, imate še eno priložnost, da jih pretvorite – ne da bi se motili uporabniki, ki so že odprli in prebrali vaš e-poštni naslov.

5. Nakupno vedenje

Segmentiranje e-poštnega seznama na podlagi vedenja nakupov je odličen način za povečanje prodaje. Na primer, segmentiranje e-pošte lahko uporabite za prodajo ali navzkrižno prodajo strank. Če je stranka v preteklosti od vas kupila izdelek, mu lahko po e-pošti pošljete ustrezne sorodne izdelke, ki jih bodo verjetno zanimali.

3. korak: Pošljite pištolo

Po segmentiranju e-poštnega seznama je zadnji korak pošiljanje piškotkov. Preden pa pošljete piškotke, ne pozabite vključiti jasnega poziva k dejanju. Poziv k dejanju pove uporabnikom, kaj storiti po branju vaše e-pošte. Ne glede na to, ali želite izpolniti anketo, pustite pregled, si oglejte svojo najnovejšo objavo v spletnem dnevniku ali opravite nakup. Ko v eksploziji e-pošte dodate jasen poziv k dejanju, bodo bolj verjetno sprejeli vaše naročnike po e-pošti.

Upamo, da vam je ta članek pomagal izvedeti, kaj pomeni pišu e-pošte in kako na pravi način ustvariti eksplozijo e-pošte. Če ste uživali v tem članku, si oglejte druge objave: Kako ustvariti e-poštno glasilo in 23 učinkovitih nasvetov, če želite dobiti več e-poštnih naročnikov..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map