Kako ustvariti profesionalno poslovno e-pošto z G Suite

nastavite poslovni e-poštni naslov


Ali želite ustvariti profesionalno poslovno e-pošto z blagovno znamko z G Suite?

Nastavitev profesionalnega poslovnega e-poštnega naslova je ena prvih stvari, ki jih morate storiti po izdelavi spletnega mesta. Profesionalni e-poštni naslov vašemu podjetju daje občutek verodostojnosti in daje strankam občutek, da ste tu, da ostanete resni glede svojega podjetja.

G Suite, znan tudi kot Gmail za podjetja, je Google izdelek za ustvarjanje profesionalnih poslovnih e-poštnih sporočil. Prej znan kot “Google Apps for Work”, G Suite ponuja številne funkcije in možnosti za blagovno znamko vašega spletnega mesta z nastavitvijo poslovnih e-poštnih sporočil.

V tem članku vam bomo v 3 preprostih korakih prikazali, kako ustvariti profesionalna poslovna e-poštna sporočila z G Suite..

Kaj je profesionalni poslovni e-poštni naslov?

Poklicno poslovno e-poštno ime prikaže ime domene vašega podjetja za ‘@’ namesto gmail.com, yahoo.com ali ime domene katerega koli drugega ponudnika e-poštnih storitev. Na primer, [email protected] je profesionalno e-poštno sporočilo, medtem ko je [email protected] generično, neprofesionalno.

Spodaj je nekaj razlogov, zakaj morate nastaviti profesionalno poslovno e-pošto:

1. Predstavlja vašo blagovno znamko:

Poslovni e-poštni naslov predstavlja vašo blagovno znamko tako, da v e-poštnem naslovu prikaže ime vaše domene.

2. Med strankami gradi zaupanje:

Ljudje ponavadi zaupajo profesionalnim e-poštnim naslovom, ko gre za poslovna e-poštna sporočila. Profesionalna e-poštna sporočila lahko ponujajo profesionalne vibracije, medtem ko osebna.

V vaše podjetje daje občutek verodostojnosti in zaupanja.

3. Enostavnost upravljanja e-pošte:

Druga prednost je, da lahko enostavno nastavite in upravljate e-poštne naslove članov svoje ekipe. Ko član ekipe odstopi, lahko njihov e-poštni naslov umaknete in ga posredujete na drug e-poštni naslov.

Uporaba poslovnih e-poštnih sporočil – ponudnik gostovanja v primerjavi z G Suite

Če ste že ustanovili spletno mesto, vam bo morda gostoval podjetje ponudilo neomejeno profesionalno e-pošto. Da, večina gostujočih podjetij vključuje poslovne e-poštne račune, vendar niso zanesljivi.

Z računom za spletno gostovanje lahko celo nastavite brezplačna poslovna e-poštna sporočila.

Vendar pa v e-poštnih strežnikih za spletno gostovanje primanjkuje funkcij, potrebnih pri namenskem ponudniku e-poštnih storitev, kot so varna in takojšnja dostava sporočil, shranjevanje, kadarkoli tehnična podpora, filtri za neželeno pošto, e-poštna sporočila brez oglasov itd. Zato morate G Suite uporabiti za profesionalno poslovanje e-poštna sporočila.

G Suite, z drugimi besedami, je Googlova plačljiva e-poštna storitev ali premium Gmail, zato o njeni zanesljivosti ni nobenega dvoma. Vključuje vse osnovne Gmail funkcije in dodatne dodatne Googlove aplikacije, ustvarjene za poslovne namene.

Prednosti uporabe G Suite za poslovno e-pošto

G Suite ima številne prednosti, ki so navedene v točkah spodaj:

 • Izdelajte profesionalna poslovna e-poštna sporočila z imenom vašega podjetja / domene
 • Do svoje e-pošte lahko dostopate kadar koli, kjer koli in v kateri koli napravi brez internetne povezave. Branje in risanje sporočil brez uporabe interneta.
 • Prijavite se enkrat in uporabite vse Googlove aplikacije v napravi.
 • Uporabite množico brezplačnih in vrhunskih poslovnih aplikacij, vključno s storitvijo Drive, skupnim koledarjem, klepetalnicami Hangouts in srečanji, dokumenti itd. – v ekipi se enostavno povežite, ustvarite in delite datoteke in informacije
 • Upravljajte vse e-poštne račune, ki jih uporabljajo vsi v podjetju – zavarujte vire in zasebne podatke podjetja, tudi ko član ekipe zapusti podjetje.
 • Delajte brezskrbno, ker Google upravlja z varnostjo – 99,9% zagotovljeno čas delovanja, samodejno varnostno kopiranje, neželeni filtri itd.
 • Primerna zmogljivost shranjevanja – 30 GB pomnilnika z minimalnim načrtom “Basic”
 • E-poštna storitev brez oglasov
 • Dobro sodeluje z Outlookom in drugimi e-poštnimi storitvami – G Suite Sync za Microsoft Outlook in orodji za migracijo za uvoz e-poštnih sporočil
 • Uživajte v 24/7 tehnični podpori po telefonu, e-pošti ali na spletu

Prav tako si želite ogledati naš članek o najboljših storitvah in sistemih za poslovne telefone.

Z vsemi temi ugodnostmi je G Suite odlična platforma za ustvarjanje profesionalnih poslovnih e-poštnih sporočil. Zdaj pa si poglejmo, kako nastaviti profesionalni e-poštni naslov za svoje podjetje.

Kako začeti profesionalno e-pošto z G Suite v treh korakih

Najprej obiščite spletno mesto G Suite, da začnete postopek namestitve.

g-suite

Nato lahko preprosto kliknete gumb »Začnite«, da začnete postopek, vendar najprej razpravljamo o cenah.

Če želite izvedeti več o načrtih cen za apartmaje G Suite, lahko kliknete meni »Cene«. Vsebuje tri izdaje z imenom “Osnovno”, “Podjetje” in “Podjetje” z različnimi stopnjami funkcij, namenjenih različnim vrstam uporabnikov.

gsuite

Najcenejši in najbolj osnovni načrt, “Basic”, stane 6 USD na uporabnika na mesec. Ponuja 30 GB prostora za shranjevanje na uporabnika, kar je dvakrat več kot brezplačni Gmail račun. Poleg tega omogoča video in glasovne konference, varno skupinsko sporočanje, skupne koledarje in možnosti za ustvarjanje dokumentov, preglednic in predstavitev. Najpomembneje je, da imate na razpolago 24-urno tehnično podporo, varnost in administrativni nadzor.

Za več podrobnosti o načrtih cen obiščite spletno mesto G Suite.

Zdaj, ko ste preučili možnosti določanja cen, lahko kliknete gumb »Začni« in prvi korak se začne.

Postopek namestitve programa G Suite ima tri glavne korake. Oglejmo si jih enega za drugim spodaj.

1. korak: Nastavite profesionalni e-poštni račun

Najprej morate vzpostaviti poslovni račun. Ta račun vam omogoča ustvarjanje in upravljanje profesionalnih e-poštnih računov za celotno ekipo.

G Suite ponuja 14-dnevno brezplačno preskusno storitev za preizkus vožnje. Dobite 14 dni, da se seznanite s platformo in preizkusite njene značilnosti, preden porabite težko zaslužene dolarje.

Začeti

Ko kliknete gumb »Začnite«, se prikaže prva stran. Glej posnetek zaslona spodaj.

prijava-g-suite

Izpolnite ime svojega podjetja, izberite število zaposlenih in izberite državo, v kateri se nahajate. Nato kliknite »Naprej«..

Zdaj boste v naslednjem koraku morali vnesti svoje kontaktne podatke. Vnesite svoje ime, priimek in trenutni e-poštni naslov ter kliknite »Naprej«.

Zdaj bo prikazana stran, kot je prikazana spodaj.

staro domeno ali kupi novo

Tukaj morate izbrati “Da, imam enega, ki ga lahko uporabim”, če že imate ime domene. Če ga nimate, lahko izberete »Ne, potrebujem ga« in to vas bo preusmerilo v vmesnik za nakup domene. Za to vadnico smo izbrali prvo možnost.

Vnesite ime vašega podjetja

Zdaj boste videli stran, na kateri morate vnesti ime domene vašega podjetja.

vnesite ime podjetja-domene

Prosimo, da ta obrazec natančno izpolnite z vašim domenskim imenom, ker bo to uporabljeno v vašem poslovnem e-poštnem sporočilu. Zaradi tega primera smo ime naše domene uporabili kot „tvojeitename.com“. Zdaj bodo e-poštna sporočila videti kot „[email protected]“. Ko vnesete ime svoje domene, kliknite Naslednji.

Nato boste morali potrditi svoje ime domene. Preverite in kliknite ‘Naslednji’.

Odprlo se vam bo tudi vprašanje, ali želite občasno e-poštno sporočilo z nasveti, ponudbami itd. Izberete lahko „Ok“ ali „Ne, hvala“.

Nastavite podrobnosti o prijavi v G Suite

Nato lahko v oknu vidite končno stran za prijavo, kot je prikazano spodaj.

kako se prijavite

Lahko vidite, kako se boste prijavili. Ime vaše domene po meri je zdaj pripravljeno za domeno po e-pošti. Vnesite uporabniško ime, ustvarite geslo, preverite reCAPTCHA in kliknite »Strinjam se in ustvari račun«.

Zdaj bo na zaslonu prikazano sporočilo »Vaš račun za G Suite je bil ustvarjen«. Kliknite na Pojdite na nastavitev za naslednji korak.

2. korak: Dodajanje e-poštnih računov za člane skupine

V tem koraku boste dodali e-poštne račune za člane svoje ekipe. Kliknite na Začni.

dodajte ljudi v g-paket

Nato lahko vidite stran, na kateri lahko ustvarite e-poštne račune za svojo ekipo.

ustvarite-uporabniške račune-za-svojo ekipo

Vnesite ime, priimek in uporabniško ime za vsakega od članov ekipe in jih dodajte. Ko dodate e-poštna sporočila vsem v ekipi, potrdite polje za potrditev in kliknite »Naprej«.

In končali ste z drugim korakom.

3. korak: Preverite svojo domeno

Zdaj morate preveriti svojo domeno in dokazati, da jo imate. To je pomembno, ker to zagotavlja, da lahko samo dejanski lastnik domene ustvari profesionalno poslovno e-poštno sporočilo s tem domenskim imenom.
Preverjanje domene izvaja 5 dodatnih korakov, kot je razloženo spodaj.

1. Dodajte meta oznako
Prvi korak za preverjanje domene je dodajanje meta oznake v ime vaše domene. V razdelku z glavo na domači strani morate dodati Googlovo metaoznako za preverjanje.

add-meta-tag

Če želite to enostavno dodati, lahko uporabite Vstavite glave in noge vključiti.

Prijavite se na nadzorno ploščo WordPress in namestite vtičnik. Po aktiviranju vtičnika pojdite na Nastavitve »Vstavite glave in noge možnost.

Zdaj lahko kopirate meta oznako in jo prilepite v razdelek za glavo ter jo shranite.

nogi za noge vstavite

Vrnite se na stran z nastavitvami programa G Suite in potrdite polje »Dodala sem metaoznako na svojo domačo stran«.

2. Odprite nadzorno ploščo za svojo domeno
Nato morate odpreti nadzorno ploščo za vaše ime domene.

odprto-nadzorna plošča-za-vašo domeno

Torej, prijavite se v svoj račun gostovanja (nadzorna plošča cPanel) in potrdite polje »Odprl sem nadzorno ploščo za svojo domeno.«

3. Izbrišite obstoječe zapise MX

Nato boste videli polje, kot je prikazano spodaj.

izbrisati obstoječe-mx-zapise

Pojdite na razdelek e-poštnih sporočil v cPanelu in izberite ikono za vnos MX. Nato izberite ime svoje domene. Nato lahko vidite seznam možnosti, vključno s 5 MX zapisi. Izbrišite te zapise MX, enega za drugim.

delete-mx-records

Ko jih izbrišete, se vrnite na stran z nastavitvami programa G Suite in potrdite polje Izbrisal sem obstoječe zapise MX.

4. Ustvarite nove zapise MX

Zdaj boste videli novo polje kot na spodnji sliki.

ustvarite nove-mx zapise

Če želite ustvariti nove zapise MX, pojdite na ikono “Vnos v MX” v razdelku e-pošte na nadzorni plošči cPanel. Zdaj dodajte nove zapise MX, ki vam jih je dodelil Google enega za drugim.

dodaj-nov-mx-zapis

Ko ste jih dodali, se vrnite na svojo stran G Suite in potrdite polje Ustvaril sem nove zapise MX.

5. Shranite zapise MX

Po dodajanju zapisov MX preverite, ali ste jih shranili. Nato potrdite »Shranil sem zapise MX«.

To je zadnji korak preverjanja. Ko preverite vseh 5 korakov, lahko kliknete Preverite domeno in nastavite e-pošto.

e-poštno sporočilo za nastavitev domene

Zdaj bo čarovnik za nastavitev G Suite začel preverjati vašo domeno in nastavljati e-pošto. Lahko traja nekaj minut.

verification-domainjpg

Ko je preverjanje končano, lahko vidite sporočilo, da je preverjanje domene in nastavitev e-pošte končana.

Kliknite na Naslednji gumb, da odprete novo poslovno e-pošto, ustvarjeno z G Suite. Za odpiranje novega poslovnega e-poštnega naslova boste morda morali znova potrditi trenutni e-poštni naslov.

Nato se prikaže stran za prijavo v skrbniško konzolo G Suite.

prijava v skrbniško konzolo

Na skrbniški konzoli boste upravljali račun G Suite, e-poštne naslove, aplikacije G Suite in drugo.

To je to!

Upamo, da vam je ta članek pomagal ustvariti poslovni e-poštni naslov z G Suite.

Profesionalni e-poštni naslov G Suite lahko uporabljate preprosto tako kot uporabljate brezplačni osebni Gmail račun. Pojdite na Gmail, prijavite se in začnite uporabljati.

No, preden ustvarite profesionalno poslovno e-pošto, najprej potrebujete spletno stran. Če še niste izdelali spletnega mesta za svoje podjetje, je tukaj, kako narediti poslovno spletno stran. Prav tako morate preveriti, kako ustvariti pišu e-pošte na pravi način.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map