Kako začeti podjetje za spletno gostovanje v letu 2020 (korak za korakom)


Ali ste spletni razvijalec, ki želite razširiti svoje podjetje tako, da strankam ponuja storitve gostovanja?

Ponudba storitev spletnega gostovanja strankam je win-win situacija za vas in vašo stranko.

Kot razvijalec lahko s prodajo prostora za spletno gostovanje svojim strankam ustvarite ponavljajoči se prihodek. Vašim strankam ni treba sami ustanoviti računa za spletno gostovanje. To je še posebej v pomoč vašim strankam, ki niso tehnološke.

Najboljša stvar je, da za prodajo spletnega gostovanja za svoje stranke ni treba ustanoviti milijonskega podjetja, kot sta Bluehost ali Hostgator.

Namesto tega se lahko prijavite za storitev gostovanja preprodajalcev, ki je običajno VPS ali namenski strežnik, in svojim strankam začnete najeti prostor za gostovanje.

V tem članku vam bomo pokazali, kako začeti svoje spletno gostovanje s preprodajalskim gostovanjem. Primerjali bomo tudi nekaj najboljših podjetij za spletno gostovanje, ki ponujajo storitve gostovanja preprodajalcev in vam pomagali ugotoviti, katera je najboljša za vaše potrebe.

Preden začnemo, pa poglejmo, kaj natančno je gostovanje preprodajalcev.

Kaj je Reseller gostovanje?

Reseller gostovanje vam omogoča, da svojim strankam pod blagovno znamko prodajate storitve gostovanja z belo oznako. To je najboljša možnost za tiste, ki želijo vstopati v gostiteljsko podjetje brez vlaganja v drage vire za upravljanje strežnikov in gostovanje infrastrukture.

S preprodajalskim gostovanjem lahko svojim strankam podredite prostor za gostovanje. Prodajalci kupijo storitev gostovanja, navadno VPS (Virtual Private Server) od ponudnika gostovanja za veleprodajno ceno in podnajem drugim, tako da konfigurirajo in razdelijo prostor za gostovanje po posameznih potrebah stranke.

Preden začnete s svojim gostiteljskim poslom, morate upoštevati stvari

Ob zagonu gostovanja morate upoštevati več stvari.

 1. Ni vsaka storitev gostovanja preprodajalcev ustvarjena enako. Prepričajte se, da ste izbrali pravega ponudnika gostovanja preprodajalca, ki najbolje ustreza vašim potrebam
 2. Izberite ponudnika, ki dovoljuje načrte preprodajalcev z belo oznako, kar pomeni, da vaše stranke ne bodo nikoli spoznale, da so na prodajnem servisu.
 3. Prepričajte se, da podjetje, ki gosti spletno gostovanje, ponuja stalno tehnično podporo za vaše stranke. To je izjemno pomembno, če ne želite imeti lastne podporne skupine in službe za stranke.
 4. Odločite se, koliko želite zaračunati za svoje načrte.

Oglejmo si nekaj ponudnikov gostovanja preprodajalcev in poglejmo, kateri je najboljši za vaše potrebe.

1. HostGator

Gostovanje prodajalcev HostGator

HostGator je močan ponudnik storitev spletnega gostovanja, ki ponuja odlične načrte za gostovanje preprodajalcev. Cene so razvrščene v 3 različne načrte.

 • Aluminij
 • baker
 • Srebrna

Glede na ceno ponujajo do 140 GB prostora na disku, neomejena imena domen, brezplačen SSL in do 1400 GB pasovne širine. Ponuja tudi 99-odstotno garancijo za produkcijo, zasebni strežnik imen na podlagi vaših domen, brezplačno programsko opremo za upravljanje strank / obračunavanje WHMCS z vsakim načrtom, nadzorno ploščo WHM, cPanel, podporo za premijo in še veliko več.

2. Siteground

gostovanje preprodajalcev spletnih mest

SiteGround ponuja načrt GoGeek, ki je njihov edini načrt za gostovanje preprodajalcev. Ponuja 30 GB spletnega prostora, neomejen promet, neomejeno število spletnih mest in 24/7 prodajno podporo.

Za razliko od HostGatorja vam SiteGround zaračuna na podlagi števila gostujočih kreditov, ki jih želite kupiti, namesto da bi gostili vire, dodeljene na vaš račun. Več ko naročite v večjih količinah, postane cenejši načrt gostovanja preprodajalca.

Začnete lahko z nakupom le 5 prodajnih kreditov za 49 USD / kredit letno. Če kupite 11+ kreditov, morate plačati samo 42 USD / kredit letno.

Ker prodajni krediti nikoli ne potečejo, jih lahko kadar koli uporabite za zagon ali podaljšanje računa.

3. Gostovanje inMotion

Gostovanje prodajalcev InMotion

Storitev gostovanja preprodajalcev InMotion Hosting ima več načrtov. Glede na vaš načrt imate lahko do 8 GB Ram, 5 računov cPanel, pasovno širino do 6TB in do 5 različnih naslovov IP. Poleg tega imate na voljo tudi brezplačne diske SSD, programsko opremo za obračun, cPanel & Zaščita WHM, DDoS in malware in še veliko več.

Če svoj načrt nadgradite na načrt VPS za preprodajalce, boste lahko uživali v bolj neverjetnih funkcijah in svoje zmogljivosti dvignili na naslednjo raven.

4. Gostovanje A2

Gostovanje prodajalcev A2

A2 gostovanje je še en priljubljen ponudnik storitev gostovanja preprodajalcev, ki ponuja 4 različne načrte cen. Všeč vam bo njegova neverjetna hitrost in prijazna podpora. Ponuja do 200 GB prostora za shranjevanje, brezplačno SSL in SSD, nadzorno ploščo WHM, brezplačno WHMCS in še veliko več.

Za več podrobnosti o ponudnikih ponudnikov gostovanja si oglejte naš celoten vodič o najboljših ponudnikih ponudnikov gostovanja.

Kateri je najboljši Reseller gostovanje podjetje

Verjamemo, da je HostGator iz nekaj razlogov najboljša storitev gostovanja preprodajalcev.

 • Ponuja cenovno dostopne načrte za preprodajalce, zato je preprosto, če ustvarite dobiček iz vašega gostiteljskega podjetja.
 • Dodelitev sredstev lahko nadzorujete glede na potrebe stranke.
 • Ponuja brezplačno programsko opremo za WHM in obračunavanje in še veliko več.

Zagon podjetja za spletno gostovanje preprodajalcev (korak za korakom)

Sledite natančno navedenim korakom, da nastavite podjetje za gostovanje preprodajalcev.

V tej vadnici uporabljamo načrt gostovanja prodajalcev HostGator.

1. korak: Pridobite si spletno mesto za svoje spletno gostovanje

Če še nimate spletnega mesta, ga boste morali dobiti za svoje podjetje, ki gosti spletno gostovanje. Lahko greste v HostGator in se prijavite za račun za spletno gostovanje.

Za podroben vodnik po korakih si oglejte, kako začeti spletno mesto iz nič.

2. korak: Izberite načrt gostovanja preprodajalca na HostGatorju

Če že imate spletno mesto, je naslednji korak izbrati načrt gostovanja prodajalca od HostGator.

Pojdite na HostGator in izberite načrt gostovanja preprodajalca. Ko začnete, se lahko prijavite za njihov osnovni načrt, imenovan Aluminij. Z rastjo podjetja lahko vedno nadgradite na boljši načrt.

Ko v Hostgatorju izberete načrt gostovanja prodajalca, boste morali vnesti ime domene. Če že imate domeno, jo lahko uporabite v nasprotnem primeru le, da izberete ime domene, tako da vnesete iskalno polje. Poleg polja domene lahko izberete tudi razširitve. S pomočjo našega generatorja domen lahko najdete domeno, ki ustreza vašemu podjetju.

3. korak: Spremenite DNS

Če ste registrirali svoje ime domene pri Hostgatorju, medtem ko ste se prijavili na gostovanje svojega prodajalca, lahko ta korak preskočite.

Za tiste, ki so ime domene registrirali pri drugem registratorju domen, bo naslednji korak spremenite svoj DNS.

Ta postopek bo trajal od 24 do 48 ur, preden se bo vaše spletno mesto začelo preusmerjati na strežnik Hostgator.

4. korak: Ustvarite pakete za spletno gostovanje

Nato lahko ustvarite pakete, znane tudi kot načrti cen. Priporočena praksa je ustvariti vsaj 3 različne pakete s cenami. Poskrbite, da za vsak paket dodelite posebne vire, kot so kvote na disku, mesečna pasovna širina, največ e-poštnih računov itd.

Paket lahko ustvarite tako, da se prijavite v svoj Hostgator WHM (Web Host Manager). Ko to storite, ste pripravljeni ustvariti nov račun. To lahko storite v okviru Funkcije računa v vašem Hostgatorju WHM. Tukaj vnesite podrobnosti in že boste radi.

5. korak: Naložite spletno mesto

Uporabite odjemalca FTP ali cPanel za nalaganje spletnega mesta stranke v račun za gostovanje prodajalca.

Upoštevajte, da boste morda želeli prilagoditi vmesnik spletnega gostovanja, preden boste uporabnikom predali poverilnice računa. Logotip HostGator lahko zamenjate s svojim logotipom in vnesete potrebne spremembe na belo oznako vašega spletnega ponudnika gostovanja.

To je to! Upamo, da vam je ta vodnik pomagal ustvariti spletno podjetje za gostovanje Če vam je bil ta članek všeč, preberite naše mnenje o Hostgatorju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map