Kako začeti Vlog v letu 2020 (in biti YouTube SUPERSTAR)

kako začeti-a-vlog


Ali veste, kaj imajo skupni pop zvezdnik Justin Bieber, igralec cum glasbenik Donald Glover in igralec Dylan O’Brien?

Opozorilo o spojlerju!

Preden so postali mainstream zvezde, so bili YouTubers / vloggerji.

Vsi so imeli uspešen YouTube kanal z nekaj milijoni naročnikov in kasneje so se ti vlogi spremenili v medijske imperije.

Želite zagnati vlog, vendar ne veste, kako začeti?

Potem ste na pravem mestu …

Očitno je, da začeti uspešen vlog ni enostavno. Toda s trdim delom in vztrajnostjo je povsem mogoče zgraditi uspešen vlog in od tega se lahko preživite v samo 6 mesecih. V tem članku vam bomo korak za korakom pokazali, kako sestaviti vlog na YouTubu.

Ta članek je razdeljen na nekaj različnih sklopov.

Contents

1. Kaj je Vlog?

dude popoln začetek vlog primer

Vlog ali video blogging je način skupne rabe vsebine s svojimi uporabniki v obliki videoposnetkov. Vloggerji običajno ustvarijo in objavijo svoje video posnetke na YouTubu. Vendar pa obstaja tudi nekaj vloggerjev, ki vsebino objavljajo samo na drugih kanalih, kot je Facebook.

Prednost YouTube vlogging je, da je primerljivo lažje zaslužiti svoje videoposnetke na YouTubu. Za razliko od drugih kanalov ima YouTube vlogerje določen odstotek prihodka od oglasov.

2. Kako izbrati temo za svoj Vlog

teme vlogging

Kot vlogger lahko vlog o katerem koli. Morda bo težko razmišljati o temi, ko šele začnete. Za navdih lahko preverite, kaj drugi vloggerji pokrivajo na svojih vlogih.

Našli boste več tem, ki vas lahko navdihnejo za začetek. Ne pozabite pa, da je izziv večkratno ustvarjanje sveže vsebine na isto temo. Tu je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali najti najboljšo temo za vaš vlog.

 • Namesto da naključno izberete temo, je pomembno, da izberete temo, ki vam je všeč in nad katero ste navdušeni. To vas bo dolgoročno nadaljevalo.
 • Naredite nekaj raziskav o tem, kaj želijo videti potencialni gledalci. Najboljši način je, da najprej ugotovite svojo ciljno publiko in nato ugotovite, kaj iščejo.
 • Ugotovite, v katero smer naj bi šel vaš kanal. Ali želite, da je poučna, zabavna ali promocijska? Tako boste imeli boljšo predstavo o tem, kakšno vrsto vsebine želite ustvariti.
 • Bodite sami in bodite resnični. Vaši gledalci si želijo ogledati vašo vsebino, zato vam ni treba biti površen ali posnemati drugih samo zato, ker so uspešni.

3. Ali je prepozno, da začnete Vlog?

To je pogosto vprašanje, ki si ga zastavlja večina prizadevnih vloggerjev. S toliko profesionalnimi vloggerji, ki vsak dan ustvarjajo neverjetno vsebino, se zdi skrb resnična. Dobra novica pa je, da je še vedno prostora za novo vsebino in kanal YouTube.

YouTube ima danes več kot 2 milijardi uporabnikov. Kljub hudi konkurenci gledalci nenehno iščejo edinstvene in privlačne vsebine.

4. Stvari, ki jih potrebujete za začetek Vlog-a

vlogging opreme

Zdaj pa pojdimo preveriti seznam stvari, ki jih potrebujete za zagon vlog.

 1. Svoj kanal YouTube (lahko ga ustvarite brezplačno)
 2. Kamera dobre kakovosti
 3. Mikrofon
 4. Programska oprema za urejanje (nekatere dobre so na voljo brezplačno)

1. korak: Ustvarjanje YouTube kanala

Če želite sestaviti vlog, morate najprej ustvariti kanal YouTube. To lahko storite brezplačno in traja le nekaj minut. Za to pa pojdite na YouTube in kliknite na prijaviti v zgornjem desnem kotu zaslona.

Prijava na Youtube

Zdaj dodajte svoj e-poštni naslov in geslo za ustvarjanje računa. Zdaj boste v računu za YouTube. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite možnost računa. Tu boste videli več možnosti, od katerih je ena Ustvari kanal.

ustvari kanal

Zdaj boste preusmerjeni na novo stran. Tukaj kliknite na Začeti možnost.

kako začeti vlog

V naslednjem koraku vas bo vprašalo, katero ime želite uporabiti, ime računa ali ime po meri. Za to vadnico bomo izbrali ime po meri.

Ime po meri kanala YouTube

Zdaj lahko svojemu kanalu dodate ime. Izbrati morate tudi potrditveno polje, v katerem izjavite, da ustvarite račun z Googlovimi nastavitvami. Ko končate, pritisnite na Ustvari gumb.

Ime kanala YouTube

In to je to. Vaš kanal je bil ustvarjen. Zdaj lahko naložite sliko profila in dodate opis kanala.

Profil kanala YouTube

Če se drsite naprej po zaslonu, boste videli možnosti, kako v svoj kanal dodati socialne povezave itd. Ko končate, kliknite na Shranite in nadaljujte gumb.

In to je to. Vaš kanal je zdaj pripravljen in lahko začnete nalagati svoje videoposnetke.

Demo kanal - YouTube

Naslednji korak je snemanje in urejanje vsebine. Ko je pripravljen, lahko uporabite Naloži video gumb za nalaganje videoposnetkov.

2. korak: Film in urejanje vsebine

Vsebina

Preden vstopite in snemate videoposnetek v YouTubu, se prepričajte, da imate scenarij. To ne pomeni nujno, da potrebujete oblikovan scenarij. Dovolj je, da samo napišete svoje zamisli in kaj boste govorili. To vam pomaga, da svoje delo spremljate, ko začnete snemati, kar bi vam lahko prihranilo tudi čas.

Morda boste želeli enkrat prebrati svoj scenarij in vaditi, preden začnete dejansko snemati.

Luči

Naslednji korak je nastavitev luči za fotografiranje. Če delate v zaprtih prostorih, poskusite obrniti proti oknu. Ne pozabite, da v ozadju ni okna. To bo otežilo uravnoteženo izpostavljenost. Pazite tudi na mešane barvne temperature. Večina žarnic oddaja drugačno barvo svetlobe od sonca. To lahko povzroči, da so sence preveč modre ali poudarjene, preveč oranžne itd.

Prav tako se izogibajte neposredni sončni svetlobi, če snemate na prostem. Namesto tega poiščite senčno območje.

Zvok

Eno najpomembnejših orodij za vaše posnetke je kvaliteten mikrofon. Prepričajte se, da ne uporabljate večsmernega mikrofona. Takšni mikrofoni snemajo zvoke, ki prihajajo iz katere koli smeri. To pomeni, da bo v ozadju posnelo tudi veliko nepotrebnega zvoka, kar bo v zameno poslabšalo kakovost snemanja.

Tukaj je nekaj dobrih možnosti mikrofona, ki jih lahko preverite.

 • Rode VideoMic GO Light Weight On-Camera Microphone: To je kompakten in lahek mikrofon, ki snema odličen zvok. Če želite za svoj vlog hrustljavo in jasno kakovost zvoka, bi bil ta mikrofon lahko odlična izbira za vas.
 • Rode SmartLav + Omnidirektional Lavalier Microphone za iPhone in pametne telefone: Ta je odličen za vse, ki iščejo kompaktno možnost. Rode SmartLav + Omnidirektional Lavalier je nosljiv mikrofon, ki ga je mogoče priključiti v telefon ali prenosnik in je pripravljen za snemanje zvoka. Tako preprosto je uporabljati.

Kamera

Za začetek vam ni treba imeti dragega in domišljijskega fotoaparata. Namesto tega se držite osnovne kamere, s katero ste seznanjeni.

Začnete lahko s kamero telefona, GoPro ali vstopno DSLR kamero.

Tu je nekaj dobrih možnosti za vas.

 • Canon PowerShot G7 X Mark III: Canon PowerShot G7 Mark III ima vtičnico za mikrofon, ki olajša snemanje odličnih videov s kakovostnim zvokom.
 • Sony A6400: Sony A6400 je priljubljena kamera med vloggerji. Ponuja 4K HDR (HLG) za takojšnjo predvajanje, poleg tega pa dobite možnost, da video posnetke enostavno prenesete na svoj pametni telefon.

Posnetek in Uredi

Ko končate, je čas, da uredite svoje videoposnetke in jih naredite za predstavljive. Poiščite dobro programsko opremo, ki olajša stvari. Tu je nekaj orodij za urejanje videov, ki jih lahko preizkusite.

1. Filmora9

filmora9

Filmora je eno najboljših orodij za urejanje videov za začetnike. Če želite videoposnetke narediti bolj zanimive, lahko uporabite njegove vgrajene funkcije, kot so učinki, filtri, naslovi, zvočni učinki, glasba itd.

2. KineMaster

KineMaster, urejevalnik videov

S KineMasterjem je urejanje videoposnetkov enostavno in hitro. Omogoča vam urejanje več plasti, dodajanje zapisov z rokopisa in besedila, dodajanje zvočnih posnetkov in še več.

Preden se osredotočite na rast in povečanje ogledov, boste morali posneti in objaviti nekaj videoposnetkov na svojem kanalu.

3. korak: Optimizacija vašega Vlog za rast

Zdaj, ko ste posneli, uredili in objavili nekaj videoposnetkov, se je naslednji korak osredotočiti na širitev dosega in povečanje svojih pogledov. Tako kot pri tradicionalni optimizaciji iskalnikov je treba upoštevati nekaj najboljših praks YouTube.

Tu je nekaj nasvetov za več klikov na YouTube videoposnetke.

 1. Uporabite ustrezne oznake.
 2. Napišite močan opis za svoj video. To lahko storite tako, da zapišete, o čem govori video. Tako boti pajki YouTube pajkov bolje razumejo vašo vsebino.
 3. Na začetku naslova uporabite ključne besede.
 4. Oblikujte privlačne sličice.
 5. Napišite privlačne naslove.

Tu lahko analizirate tudi svoje naslove.

Preveri najboljše prakse SEO za optimizacijo vlog, za več podrobnosti.

4. korak: Vlog vključite v spletno mesto

Brez dvoma, če vlog ni samo hobi za vas, je v vašem najboljšem interesu, da zgradite spletno mesto, vanj vključite svoje video posnetke in promovirate svoje spletno mesto iz videoposnetkov.

Če se sprašujete, je nekaj razlogov, zakaj morate vlog vključiti v spletno mesto.

1. Popoln nadzor nad svojo vsebino in občinstvom:

Po YouTubovih pravilnikih lahko YouTube odstrani video ali celoten kanal brez privolitve založnikov.

Tudi v najslabšem primeru zaustavitve ali ukinitve vašega kanala lahko še vedno pridobite svojo občinstvo, če od prvega dne upravljate spletno mesto in ga promovirate iz svojega vloga.

2. Povečajte svoja prizadevanja za zaslužek

prodati blago vlog

Številni vloggerji zaslužijo polni pasivni dohodek s prodajo blaga s svojih spletnih strani. Tako lahko obdržijo 100% prihodka od prodaje blaga v nasprotju s prodajo na trgu tretjih oseb.

3. Sestavite portfelj

študija primera vlogger

YouTubers, kot je Dude Perfect, celo objavljajo študije primerov na svojem spletnem mestu svojih sponzorjev in razkrivajo, kako sponzoriranje njihovega YouTube kanala pomaga pri rasti blagovne znamke sponzorjev.

Z vsemi tehnologijami, ki so danes na voljo, izdelava spletnega mesta sploh ne predstavlja težav. Vse, kar morate storiti, je, da se prijavite za podjetje za spletno gostovanje, kot je Bluehost.

Z Bluehostom dobite vse, kar potrebujete za postavitev in delovanje svojega spletnega mesta, vključno z brezplačnim domenskim imenom, brezplačnim SSL certifikatom, namestitvenim programom WordPress z enim klikom in še več.

Za več podrobnosti si oglejte, kako spletno stran sestaviti iz nič v manj kot 5 minutah.

Preberite tudi naš celoten pregled Bluehosta.

Ko je vaše spletno mesto pripravljeno, lahko začnete vgrajevati svoje videoposnetke na spletnem mestu z uporabo Viri za YouTube, ki jih vtičnik Smash Ballon. S tem pluginjem je vdelava videoposnetkov YouTube na vaše spletno mesto lahka.

Vstavljanje YouTubovih videoposnetkov na vaše spletno mesto z Smash Balloonom

Če želite svoj video vdelati na svoje spletno mesto, morate najprej namestiti in aktivirati Viri za YouTube avtorja Smash Balloon vtičnik na vašem spletnem mestu.

Ko končate, pojdite na nadzorno ploščo in kliknite na Viri za YouTube. Tu boste videli več zavihkov. Pojdi do Konfigurirajte. Tu lahko svoj kanal YouTube povežete s svojim WordPress spletnim mestom. To lahko storite s klikom na Prijavite se v YouTube in povežite račun gumb. Pred tem pa ne pozabite dodati ključa API-ja. Tukaj je opisano pridobite svoj API.

razbiti balon

Odprlo se vam bo zaslon, na katerem se lahko prijavite v svoj YouTube kanal.

Prijavite se na youtube

Izberete lahko svoj račun za YouTube in dovolite Smash Balloon-u dostop do vašega kanala. In to je to.

Vaš račun bo samodejno povezan z vašim WordPress spletnim mestom. Na Konfigurirajte lahko vidite druge možnosti, s katerimi lahko dodate svoje Vrsta vira, dodajte določen čas, v katerem bo vtičnik preverjal nove objave itd.

Te nastavitve lahko delate v skladu s svojimi zahtevami. Po tem udarite v Shrani gumb. Tik pod tem boste imeli možnost, ki se imenuje Prikažite vir. Pod tem boste imeli kratko kodo.

To kratko kodo morate preprosto kopirati in dodati v objavo ali stran, na kateri želite prikazati svoje video posnetke v YouTubu.

Kratka koda vira YouTube

Zdaj pojdite na naslednji zavihek, ki je Prilagoditi zavihek. Tu lahko delate na višini in širini vira, dodate barvo ozadja itd. Izberete lahko tudi število stolpcev, ki jih želite prikazati.

Kase za YouTube prilagodite

Izberete lahko tudi, katere podatke želite skriti ali prikazati, dodati in prilagoditi gumbe in drugo. Spremembe spremenite v skladu z vašo zahtevo in pritisnite na Shrani gumb.

Nato sledi Zaslon zavihek. Tukaj boste imeli kratko kodo, s katero lahko prikažete svoj YouTube kanal.

Prekopirajte to in ga prilepite v objavo ali stran, na kateri želite prikazati videoposnetke svojega kanala in shranite spremembe. Vaš YouTube videoposnetki se bodo začeli prikazovati takoj.

Rezultat Smash Balloon

To je to. Upamo, da vam je ta vodič pomagal, da se začnete graditi vlog.

Če vam je bil ta članek všeč, boste morda želeli izvedeti tudi o najboljših vtičnikih za video galerijo WordPress YouTube za izboljšanje mnenj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me