Koliko resnično stane izdelava spletnega mesta? (Odgovor strokovnjaka)

koliko stane izdelava spletnega mesta


Eno prvih vprašanj, ki si jih ljudje zastavljajo pri izdelavi spletnega mesta, je: koliko dejansko stane izdelava spletnega mesta? Resnica je, da so stroški izdelave spletnega mesta v celoti odvisni od vašega osebnega proračuna in ciljev. Vendar pa vam bomo v tem članku pokazali, koliko bo res stala postavitev spletnega mesta za večino ljudi.

Če ste po vadbi, si oglejte, kako sestaviti spletno mesto (korak za korakom)

Katera orodja potrebujete za izdelavo spletnega mesta?

Za izdelavo spletnega mesta ni nujno, da najamete profesionalnega razvijalca. Tudi če niste tehnično pametni, lahko zgradite katero koli spletno mesto na proračunu, zahvaljujoč različnim orodjem, ki so na voljo v spletu.

Če pa nimate pojma, katera orodja boste potrebovali za izdelavo spletnega mesta, obstaja velika verjetnost, da boste porabili proračun za stvari, ki jih nikoli ne boste potrebovali.

Ne glede na to, kakšno spletno mesto želite ustvariti, je pomembno vedeti, katera orodja boste potrebovali za nastavitev spletnega mesta.

 • Ime domene (npr. Google.com, IsItWP.com)
 • Graditelj spletnih mest (npr. WordPress, Wix, Weebly)
 • Spletno gostovanje (odvisno od ustvarjalca spletnega mesta)

Domena

Ime vaše domene je naslov vašega spletnega mesta v internetu, kot sta Google.com ali IsItWP.com. To je tisto, kar vaše stranke vnesejo v svoje brskalnike, da dostopajo do vašega spletnega mesta.

Ko registrirate ime domene, boste pridobili pravico, da to ime uporabljate za svoje spletno mesto eno leto. Če želite ohraniti ime za svoje spletno mesto, morate domeno obnoviti iz istega registrarja domen. In če kdaj izgubite zanimanje za ime domene, potem lahko pustite, da mu poteče rok, da ga bo lahko kupil nekdo drug.

Oglejte si orodje za ustvarjanje imen spletnega mesta (brezplačno) in najboljše generatorje imen spletnega dnevnika.

Spletna stran Builder

Ne glede na to, ali ste absolutni začetnik ali izkušen razvijalec, boste za izdelavo spletnega mesta morali uporabiti graditelja spletnih mest. Ne glede na vaš nabor spretnosti ustvarjalec spletnih strani olajša izdelavo osupljivega spletnega mesta po želji. Poleg tega vam omogoča enostavno dodajanje bistvenih funkcij, kot so SEO oznake, vtičniki itd., Brez težav.

wordpress

Pri izdelavi spletnega mesta vam vedno priporočamo, da za izdelavo spletnega mesta izberete samostojen WordPress. WordPress je izbirna platforma za skoraj 30% vseh lastnikov spletnih strani. Ponuja vam neskončne možnosti za ustvarjanje in izboljšanje vašega spletnega mesta tako, kot želite. Omogoča tudi popoln nadzor nad vašo spletno stranjo.

Za več podrobnosti si oglejte članek o tem, zakaj uporabljate WordPress.

Za več podrobnosti lahko preberete najboljše oblikovalce spletnih strani za začetnike.

WordPress je brezplačna in odprtokodna programska oprema. Za namestitev WordPress-a in začetek izdelave spletnega mesta boste morali kupiti domensko ime in spletno gostovanje.

Spletno gostovanje

Spletno gostovanje je kot dom vaše spletne strani. Tu shranjujete vsebino in datoteke vašega spletnega mesta.

Ko obiskovalec poskuša dostopati do vašega spletnega mesta tako, da vtipka vaš spletni naslov (ime domene), ga bo nato usmeril v datoteke spletnega mesta, shranjene na vašem strežniku spletnega gostovanja.

Pogosto izraz spletno gostovanje se nanaša na podjetje, ki najame svoj računalnik / strežnike za gostovanje vašega spletnega mesta in zagotavlja internetno povezljivost, da bi zagotovili, da je vaše spletno mesto na voljo na spletu.

Obstaja veliko različnih vrst najboljših storitev gostovanja, kot so deljeno gostovanje, VPS gostovanje, poceni gostovanje, gostovanje v WordPressu, blog gostovanje, namensko gostovanje itd. Ko začnete, vam priporočamo, da izberete skupno gostovanje ali WordPress gostovanje, ker sta oba glede na cenovno dostopnost in potrebe idealna izbira za večino lastnikov spletnih strani.

Več o različnih vrstah storitev spletnega gostovanja si lahko preberete.

Če želite posebej zgraditi spletno mesto WordPress, vam priporočamo, da izberete storitev gostovanja WordPress. V večini primerov sta tako gostovanje v skupni rabi kot WordPress stala skoraj enako. Edina večja razlika je, da WordPress gostovanje prihaja prednameščeno z WordPressom na vašem računu za gostovanje. To ponuja veliko priročnost, zato vam ni treba ročno namestiti WordPress-a na vaš račun za spletno gostovanje.

Razdelimo spletna mesta na nekaj različnih proračunskih kategorij:

 • Zgradite majhno spletno mesto z minimalnim proračunom
 • Izdelajte napredno spletno mesto z več funkcijami
 • Zgradite spletno trgovino
 • Izdelajte spletno mesto po meri

Ne zamudite priložnosti, da si preberete o spletnem gostovanju (v skupni rabi v primerjavi z VPS v primerjavi z namenskim) in gostovanju WordPressa (v skupni rabi proti upravljanemu).

Koliko vas stane izdelava tipičnega spletnega mesta?

Glede na vaše potrebe lahko izdelava spletnega mesta stane od 100 do 500 dolarjev. Če potrebujete spletno mesto, bogato z lastnimi funkcijami, lahko doseže 30.000 dolarjev ali več.

Če želite sestaviti majhno spletno mesto, boste morali imeti proračun za ime domene in spletno gostovanje. Ime domene običajno stane približno 14,99 USD na leto, spletno gostovanje pa približno 7,99 USD na mesec. Začetek spletnega mesta vas bo stala le 110,87 USD letno.

Kombinirani stroški imena domen in gostovanja so za vas morda zelo dragi, še posebej, če šele začnete.

Zato smo sklenili pogodbo z Bluehostom, da bi svojim uporabnikom ponudili brezplačno ime domene, brezplačen SSL in več kot 60% popusta na spletnem gostovanju.

spletno gostovanje bluehost

Kliknite tukaj, če želite uveljaviti to ekskluzivno ponudbo Bluehost »

Bluehost je eno največjih gostiteljskih podjetij na svetu. V skupnost WordPress sodelujejo že od leta 2005 in WordPress.org so uradno priporočljivi ponudniki gostovanja. Za več podrobnosti si oglejte tudi ta pregled Bluehosta. Lahko plačate letno in prihranite denar na Bluehostu.

Če želite prihraniti pri stroških, lahko izberete brezplačno WordPress temo in vtičnike iz WordPress repozitorija.

Tukaj je nekaj osnovnih vtičnikov, ki jih lahko brezplačno prenesete z WordPress.org:

Ocena stroškov na podlagi vaših ciljev

Zdaj smo videli, koliko stane izdelava spletnega mesta za vstop. Ko rastete, lahko kupite profesionalno temo WordPress in dodate izboljšane funkcionalnosti s premium vtičniki.

Preden na spletno mesto dodate naključne vtičnike, je pomembno, da si zastavite nekaj vprašanj, da boste razumeli svoje cilje. Tako se izognete čezmernim porabam pri nastavitvi spletnega mesta WordPress.

1. Kakšen je realni proračun za vaše spletno mesto?

Izdelava spletnega mesta, ki si ga ne morete privoščiti, bo katastrofa. Pred porabo za vrhunske teme ali vtičnike dvakrat preverite svoj proračun. Vedno vam priporočamo, da stroške ohranjate čim nižje, ko začnete.

2. Ali potrebujete spletno mesto po meri?

Namestitev vnaprej izdelane teme WordPress je najlažji način za uvedbo novega spletnega mesta. Pomaga vam tudi prihraniti pri stroških, zato vam ni treba najeti razvijalca WordPressa.

Če pa želite svojemu spletnemu mestu dati edinstven videz in videz, boste morali sami sestaviti temo WordPress po meri ali najeti razvijalca. Cene, ki jih zaračunavajo WordPress razvijalci, se gibljejo od 20 do 100 dolarjev na uro.

3. Katere funkcije boste potrebovali?

Ko začnete, ne boste potrebovali vseh zvonov, ki jih vidite na drugih kul spletnih mestih. Tudi če začnete z majhnimi, je nujno, da zapišete seznam funkcij, ki jih boste potrebovali po vrstici. Tako boste racionalizirali celoten razvojni proces in se osredotočili na funkcije, ki so zelo prednostne. Prav tako vam pomaga zmanjšati stroške, ko rastete.

Stroški izdelave naprednega spletnega mesta

Namestitev brezplačne teme in vtičnikov vam omogoča prvotno oblikovanje spletnega mesta WordPress z minimalnim proračunom. Ko rastete in se vaše potrebe razvijajo, boste morda želeli svoje spletno mesto izboljšati z dodatnimi funkcijami.

Če dodate več funkcij, se tudi stroški vašega spletnega mesta začnejo povečevati.

Če pričakujete rast, je smiselno preiti na zmogljivejšo storitev gostovanja, kot je načrt GoGeek SiteGround. Seveda stane malo več kot Bluehost. Vseeno pa je na voljo veliko premijskih funkcij, kot so uprizoritev, hitrejše delovanje in zmožnost do 100.000 obiskovalcev na mesec. Preberite naš celoten pregled spletnega mesta, če želite izvedeti več o tem podjetju za gostovanje.

Lahko uporabite naš kupon SiteGround, da v prvem letu gostovanja dobite 60% popusta.

Morda boste želeli najti tudi vrhunsko temo WordPress za svoje spletno mesto, ki bo vašemu spletnemu mestu dala profesionalni videz. Najboljša stvar je, da so premium teme pogosto z dodatnimi funkcijami in prednostno podporo. Oglejte si naš strokovni izbor najboljših WordPress tem za nekatere odlične teme WordPress, ki jih lahko namestite na svoje spletno mesto.

Tu je nekaj bistvenih vrhunskih WordPress vtičnikov, ki jih priporočamo za rastoče spletno mesto:

Osnove

 • WPForms – Doda ustvarjalnik obrazcev povleci in spusti. Oglejte si naš pregled WPForms.
 • MonsterInsights – Omogoča namestitev storitve Google Analytics. Oglejte si naš pregled MonsterInsights.

Videz

 • Beaver Builder – pretvori WordPress v ustvarjalca strani s povleci in spusti.
 • Galerija Envira – najboljši vtičnik galerije v programu WordPress. Oglejte si naš pregled v galeriji Envira.

Trženje

 • Nenehni stiki – Storitev trženja e-pošte, ki jo priporočamo rastočim podjetjem.
 • OptinMonster – Pretvori vaše spletno mesto v stroj za generiranje svinca. Oglejte si naš pregled OptinMonster.

Varnost

 • UpdraftPlus – Najboljši rezervni vtičnik za WordPress. Preberite naš pregled UpdraftPlus.
 • Sucuri Firewall – najboljši varnostni vtičnik WordPress. Preberite naš pregled Sucuri.

Obstaja veliko več WordPress vtičnikov in storitev, ki jih lahko dodate. Vsaka plačana storitev ali dodatek, ki ga dodate, poveča stroške vašega spletnega mesta WordPress.

Glede na izbrane izdelke, ki jih izberete, je cena nastavitve spletnega mesta lahko med 500 in 1000 dolarjev na leto.

Stroški gradnje spletne trgovine

Industrija e-trgovine je v razcvetu in raziskave kažejo, da raste 3X hitreje kot tradicionalni trgovci na drobno. Če se želite stopiti v e-trgovino, je pravi čas za zagon spletne trgovine.

Ustvarjanje spletne trgovine vam pomaga razširiti poslovanje po vsem svetu, 24/7. Najboljše od vsega je, da je v primerjavi s podjetji, ki niso v spletu, zagnati spletno trgovino brez kršenja vašega bančnega računa.

Seveda boste za ustvarjanje spletne trgovine potrebovali tako ime domene kot gostovanje. Čeprav je veliko gostujočih podjetij za e-trgovino, priporočamo, da pri načrtovanju uporabite Bluehost WooCommerce načrt. WooCommerce je najbolj priljubljen in celovit vtičnik za e-trgovino za WordPress.

gostovanje v bluehost woocommerce

Načrt Bluehost WooCommerce vsebuje vse naštete funkcije, ki jih boste potrebovali, da boste lahko spletno trgovino zagnali in zagnali v WordPressu. Nekaj ​​prednosti načrta Bluehost WooCommerce je:

 • WooCommerce je vnaprej nameščen: Načrt WooCommerce je vnaprej nameščen z WordPress in WooCommerce, kar olajša zagon spletne trgovine.
 • SSL potrdilo: Za ravnanje s plačili v spletni trgovini boste morda potrebovali SSL potrdilo. SSL certifikat je vključen tudi v vaš Bluehost WooCommerce načrt.
 • Namenska podpora: Skupina predanih strokovnjakov za WordPress stoji 24 ur na dan, da vam pomaga.
 • Brezplačno ime domene: Za registracijo domene se lahko odpovedujete za eno leto.

Če želite sestaviti spletno mesto za e-trgovino na začetni ravni, ki ga poganja WooCommerce, bo to stalo približno 190 dolarjev na leto. Cena bo morda višja, če želite namestiti premium dodatke in premium temo za svojo spletno trgovino.

Če iščete drugo možnost, si oglejte te najboljše ponudnike gostovanja WooCommerce.

Izdelava spletnega mesta – Kako se izogniti preplačilu

Začetek z majhnim je najboljši način, da se izognete preplačilu in zmanjšate porabo. Če želite prihraniti na stroških, lahko vedno raziščete brezplačno temo WordPress in imenike vtičnikov za izboljšanje svojega spletnega mesta.

Ko začnete pritegniti obiskovalce, lahko razmislite o dodajanju premium teme in premium vtičnikov. Če želite ostati v okviru svojega proračuna, vedno bodite pozorni na WordPress ponudbe in kupone, da boste dobili ogromne popuste na svoje nakupe.

Rastoča spletna stran bo potrebovala tudi zmogljivejšo konfiguracijo gostovanja kot spletna stran za vstop. Morda boste morali redno tudi optimizirati strežnik WordPress. Če želite spletno mesto upravljati na strežniku, ki je edinstveno optimiziran za varnostno konfiguracijo WordPressa, razmislite o gostovanju spletnega mesta na upravljanem gostovanju WordPress.

Upamo, da vam je ta članek pomagal razumeti, koliko bo stala izdelava spletnega mesta.

Preverite tudi: Če se odločite za izdelavo spletnega dnevnika za svoje spletno mesto, si oglejte najboljše platforme za bloganje

Če potrebujete napotke, imamo tudi več vadnic po korakih:

 • Kako narediti spletno stran WordPress, korak za korakom
 • Kako ustvariti spletno trgovino, korak za korakom
 • Kako začeti blog, korak za korakom
 • Kako zgraditi spletno tržnico
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map