Koliko stane spletno mesto za e-trgovino v letu 2020 (razkrito)

stroški nastavitve spletnega mesta za e-trgovino


Če nameravate vzpostaviti spletno mesto za e-trgovino, se morate vprašati, koliko vas bo stalo za celotno namestitev.

Pred desetletjem je bila izdelava spletnega mesta za e-trgovino draga zadeva, ne samo denarno, ampak tudi časovno. Takrat boste morali ustvariti trgovino za e-trgovino in najeti izkušenega razvijalca, ki vam bo zaračunal razumno pravičen znesek.

Toda danes je na trgu na voljo več orodij, zaradi katerih je izdelava spletnega mesta relativno cenejša in enostavnejša.

Razčlenitev stroškov nastavitve spletnega mesta e-trgovine

Pa si poglejmo, koliko bi stalo, da bi danes izdelali spletno mesto za e-trgovino.

Za lažje branje smo to objavo razdelili na 4 manjše razdelke:

 • Domena
 • Gostovanje (v skupni rabi ali upravljan)
 • Oblikovanje
 • Vtičniki in razširitve

1. Domenska cena

Izdelava spletnega mesta za e-trgovino je podobna gradnji katerega koli spletnega mesta ali bloga. Tehnično gledano se temu naslovu reče ime domene vašega spletnega mesta.

Ime domene je URL, ki ga bodo uporabniki vtipkali v naslovno vrstico, da bodo šli v vašo trgovino. Če želite uveljaviti izključno lastništvo svojega spletnega mesta, morate najprej registrirati ime svoje domene.

Tu je kratki vodnik, ki vam bo pomagal najti dobro ime domene za vaše spletno mesto e-trgovine.

Na trgu je na voljo več platform, na katerih lahko registrirate svoje ime domene. Nekatere priljubljene nane so:

 • Bluehost
 • Domain.com
 • GoDaddy

Tu lahko najdete več možnosti za registracijo imena svoje domene.

Zdaj, koliko vas stane registracija domenskega imena? Cena vaše domene se lahko razlikuje glede na izbrano razširitev. Cene vaše domene se lahko začnejo že od 1,99 USD / mesec in dosežejo dražji razpon, če se odločite za razširitve domen najvišje ravni.

Dobra novica pa je, da lahko celo dobite svoje ime domene brezplačno. Obstaja veliko možnosti spletnega gostovanja, na primer Bluehost, s katerimi lahko brezplačno registrirate ime domene in načrt spletnega gostovanja.

Ne morete pa naključno izbrati gostovanja, če ne veste, katero gostovanje vam ponuja najboljšo storitev. Če ste zmedeni, katero storitev gostovanja v e-trgovini izberite, je tu vodnik, ki vam bo pomagal.

Cena domene: Brezplačno – navzgor od 1,99 USD / mesec, odvisno od podaljšanja

2. Stroški gostovanja

Naslednja pomembna stvar je storitev gostovanja, kjer lahko gostite spletno mesto za e-trgovino. Na vašem gostovanju ste shranjevali vsebino in datoteke svojega spletnega mesta.

Izraz spletno gostovanje se pogosto nanaša na podjetje, ki svoje strežnike oddaja v najem, da gosti vaše spletno mesto in zagotavlja internetno povezljivost, s čimer je zagotovljeno, da je vaše spletno mesto na voljo na spletu neprekinjeno in brez prekinitev..

Obstaja več dobrih podjetij za spletno gostovanje, za katere se lahko odločite. Priporočamo pa, da se odločite za Bluehost WooCommerce načrt, če ste šele začeli.

Načrt gostovanja Bluehost WooCommerce

To je odlična možnost za vas, ker ima:

 1. Brezplačno ime domene: Za registracijo vaše domene ne plačujete več dodatnega denarja.
 2. WooCommerce je prednameščena: Načrt WooCommerce je vnaprej nameščen z WordPress in WooCommerce, kar olajša zagon spletne trgovine.
 3. SSL potrdilo: Za zavarovanje spletnih plačil.
 4. Namenska podpora: Da vam pomagamo 24/7 v primeru, da imate težave s spletnim mestom.

Celoten postopek postavitve spletnega mesta za e-trgovino (za začetnike), ki ga poganja Woocommerce, vas bo stal približno 3,95 USD na mesec. Če pa se odločite za dodajanje dodatkov in višji načrt, bo cena morda višja.

Stroški gostovanja: 3,95 USD na mesec

3. Tema / Oblikovanje

Z več tisoč osupljivimi WordPress temami za WooCommerce je enostavno izbrati eno temo, ki najbolj ustreza vaši trgovini e-trgovine. Lahko izberete temo in jo prilagodite po svojih željah brez strokovne pomoči. Najboljše je, če imate možnosti, da to storite, ne da bi porabili en peni.

Tu je seznam tem WooCommerce, ki so zasnovane posebej za spletne trgovine.

Cena: Prosto – navzgor

4. Vtičniki in razširitve

Naslednji pomemben korak je delo na videzu in funkcionalnosti vašega spletnega mesta. Lepota programa WordPress je v tem, da lahko svoje funkcije razširite tako, kot želite, z namestitvijo vtičnikov. Oglejmo si nekaj vtičnikov, ki jih zagotovo potrebujete za upravljanje spletnega mesta z lahkoto.

1. SeedProd za ustvarjanje strani, ki prihaja kmalu

SeedProd

Prvi vtičnik, ki ga morate namestiti na svoje spletno mesto, je SeedProd. To je močan vtičnik za kmalu in način vzdrževanja, s pomočjo katerega začnete začeti svoj seznam e-poštnih sporočil, še preden se spletno mesto zažene.

Z dodajanjem strani, ki prihaja kmalu, lahko svoje uporabnike navdušite nad zagonom in začnete sestavljati seznam e-poštnih sporočil. In uganite, kaj lahko s svojim SEO-jem pridobite glavo od prvega dne, še preden začnete s spletnim mestom. Ta vtičnik čudovito deluje z vsemi sodobnimi temami in je na vseh napravah videti osupljivo.

Cena: 29 dolarjev na leto

2. WooCommerce za zagon prodajalne za e-trgovino

WooCommerce

WooCommerce je najbolj priljubljena rešitev e-trgovine, ki je na voljo v obstoju. S tem vtičnikom lahko nastavite popolno trgovino z nakupovalnimi vozički v minutah. Z namestitvijo tega vtičnika lahko:

 • prodaja fizičnih in digitalnih izdelkov
 • prodajajo storitve in naročnine
 • sprejeti donacije
 • vključite v različne možnosti plačila, kot so PayPal, Stripe in še več
 • s pomočjo dodatkov dodajte vse funkcije e-trgovine

in veliko več.

Cena: prost

3. Yoast Plugin za SEO

Yoast SEO
Yoast je eden najbolj priljubljenih SEO vtičnikov za WordPress. S tem vtičnikom lahko zagotovite, da bodo vašo spletno trgovino e-trgovine odkrili iskalniki. Samo dodajte ključno besedo za fokus in Yoast jo vzame od tam. To vam pove

 • kakšna je gostota ključnih besed
 • označuje, če je vaš naslov daljši ali krajši, kot je potrebno
 • če je treba meta opis opisati še naprej

in naredi veliko več za zagotovitev popolne trgovine z e-trgovino.

Cena: Brezplačno – 756,50 USD / leto (10 mest)

4. WPForms za dodajanje kontaktnega obrazca

WPForms

Kar zadeva ustanovitev uspešnega podjetja, mora biti zadovoljstvo strank največja prednostna naloga. In kaj je lahko boljši način vedeti o svojih izkušnjah kot dodati kontaktni obrazec na svoje spletno mesto. To je takrat WPForms pride noter

WPForms je močan vtičnik za ustvarjanje obrazcev za povleci in spuščanje, ki vam omogoča, da v manj kot 5 minutah sestavite lepo in odzivno kontaktne obrazce za svoje spletno mesto. Če ne veste, kako ustvariti obrazec za stik, je tu vodnik, ki mu lahko sledite.

Za lažje oblikovanje obrazcev ponuja številne privlačne vnaprej izdelane predloge, ki so pripravljene za uporabo takšne, kot so ali jih lahko tudi prilagodite. Ima tudi več naprednih funkcij, kot so njihova najboljša poročila o anketah, plačilni obrazci, obrazci za registracijo uporabnikov, pametna pogojna logika, obrazci za oddajo po objavi in ​​še veliko več.

Cena: Brezplačno – 299,50 USD / leto

5. OptinMonster za zmanjšanje opustitve nakupovalnih košaric

OptinMonster

OptinMonster je programska oprema za generiranje svinca, ki vam pomaga pretvoriti svoje obiskovalce v naročnike in stranke. S tem vtičnikom lahko preprosto ustvarite privlačne obrazce za prijavo, ki jih pretvorijo. Njegova tehnologija zaznavanja vedenja je koristna, če vam pravočasno ob pravem času prikažete pravo oglaševalsko akcijo.

OptinMonsterjeva tehnologija izstopa namerno prikazuje ciljno kampanjo za opuščanje obiskovalcev in jih spodbuja, naj zaključijo svoje naročilo, preden odidejo

Celotno mnenje o OptinMonsterju si preberite tukaj.

Cena: 9 USD / mesec – 49 USD / mesec

6. MonsterInsights za WooCommerce Analytics

MonsterInsights

MonsterInsights je najboljši Google Analytics za WordPress. Če želite preveriti, kako deluje vaše spletno mesto, je ta vtičnik najboljša možnost za vas. Omogoča vam, da preverite statistiko svojega spletnega mesta neposredno na nadzorni plošči WordPress, ne da bi se morali prijaviti v Google Analytics.

Sledenje e-trgovini lahko omogočite tudi z le nekaj kliki.

7. Stalni stik za trženje e-pošte

Stalni stik

Vsi vemo, kako močan je email marketing za kakršno koli poslovanje. Lahko vam pomaga, da se povežete s strankami, sestavite e-poštni seznam in povečate prodajo in prihodke. S stalnim stikom lahko vse to naredite zelo enostavno.

Na voljo so čudovite predloge, ki so videti neverjetno na vseh velikostih zaslona. S funkcijo povleci in spusti lahko prilagodite svoje predloge. Prav tako vam omogoča, da ga integrirate s svojimi najljubšimi spletnimi aplikacijami, tako da lahko:

 • hitro povečite svoj seznam e-poštnih sporočil
 • posodobite stike med svojim računom Constant Contact in drugimi spletnimi aplikacijami
 • naredite spletno mesto in tržne kanale bolj privlačne
 • Cena: 5 USD / mesec

  8. Sucuri za varnost WooCommerce

  Sucuri

  Eden najboljših načinov za zagotovitev, da je vaše spletno mesto čisto in varno pred vsemi ranljivimi grožnjami, je dodajanje varnostnega vtičnika. Najboljši varnostni vtičnik, ki ga priporočamo, je Sucuri.

  Sucuri ohranja vaše spletno mesto čisto in varno 24 * 7. Pomaga vam odpraviti kraje in zaščititi trgovino z e-trgovino pred morebitnimi napadi v prihodnosti.

  Cena: 199,99 USD / leto – 499,99 USD / leto

  Koliko stane spletno mesto za e-trgovino za boljšo uporabniško izkušnjo

  Z vsemi razpoložljivimi orodji gradnja trgovine z e-trgovino ni dolgočasna naloga. Ko začnete z omejenim proračunom, morate samo pridobiti WooCommerce gostovanje od Bluehosta za 3,95 USD na mesec.

  S tem načrtom gostovanja boste dobili vse, kar potrebujete, da lahko spletno mesto WooCommerce zažene in deluje, vključno z zanesljivim spletnim gostovanjem, brezplačnim imenom domene, brezplačnim SSL in še več.

  Ko pa vaše podjetje raste, boste morda želeli dodati več funkcij, tako da na svoje spletno mesto namestite več vtičnikov. Torej, odvisno od števila vtičnikov in razširitev, bodo stroški vaše trgovine e-trgovine različni.

  Če želite več podrobnosti, glejte navodila po korakih o nastavitvi spletne trgovine.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me