Kvadratni prostor v primerjavi z WordPressom – katera je najboljša izbira? (Strokovni pregled)

kvadratni prostor v primerjavi s wordpressom


Želite vedeti razlike med Squarespace in WordPress?

Squarespace je enostaven za uporabo strani za ustvarjanje strani, medtem ko je WordPress popolna založniška platforma. Če ste zmedeni glede izbire med Squarespace in WordPress, potem ste na pravem mestu. V tem članku bomo naredili popolno primerjavo med Squarespaceom in WordPressom. Pomagali vam bomo tudi pri odločitvi, katera platforma je najbolj primerna za vaše potrebe.

 1. Uporabnost
 2. Cena
 3. Lastnosti
 4. Integracija e-trgovine
 5. Enostavnost migracije

Enostavnost uporabe

Tako WordPress kot Squarespace uporabnikom olajšata izdelavo spletnega mesta, ne da bi poznali HTML, CSS ali katero koli drugo kodo. Poglejmo, katera ena boljši od druge, ko gre za preprosto uporabo.

WordPress

wordpress vmesnik

WordPress ima vmesnik, ki je enostaven za uporabo in omogoča vsakomur izdelati spletno mesto brez težav. Kljub temu se boste morali še vedno seznaniti z različnimi terminologi WordPress. Prav tako boste morali razumeti razlike med objavami v primerjavi s stranmi, kategorijami v primerjavi z oznakami itd.

Če še nikoli niste ustvarili spletnega mesta, je seznanjanje z WordPressom krivulja učenja.

Za razliko od Squarespace-a WordPress ni opremljen z ustvarjalcem strani s povleci in spusti. Če pa želite, lahko graditelju povleci in spusti preprosto dodate vstavitev na WordPress.

Kvadratni prostor

vmesnik kvadratnega prostora

Glavna značilnost Squarespace je vmesnik, ki je enostaven za uporabo. Močno poudarjajo udobje, ki ga njihova platforma zagotavlja za izdelavo spletnega mesta.

Urejevalnik stilov kvadrata ima na stotine prilagodljivih nastavitev, vključno s pisavami, barvami in drugimi konfiguracijami. Da bi vaše spletno mesto izgledalo edinstveno, vam Squarespace omogoča namestitev več predlog na posamezno spletno mesto.

Vsak dizajn je zasnovan s prilagodljivimi območji vsebine, tako da lahko spletno mesto zgradite tako, kot želite. Prostor kvadrata vključuje tudi izbran nabor pisav iz knjižnice Google. Sodelovali so tudi s Typekitom, da bi vam zagotovili obsežen izbor brezplačnih pisav.

Enostavna uporaba – Squarespace vs. WordPress

Kvadratni prostor je glede uporabnosti zmagovalec.

Če iščete ustvarjalca strani vse v enem, ki ima skupaj z vsemi zaželenimi funkcijami za hitro izdelavo spletnega mesta, bo Squarespace morda dobro primeren.

WordPress je na drugi strani zelo prilagodljiva založniška platforma. Čeprav se ne dobavlja s programom za ustvarjanje povlečevanja in spuščanja, je preprosto vključiti ustvarjalca na nadzorno ploščo z namestitvijo pravega vtičnika za ustvarjalce strani WordPress. Ko namestite ustvarjalec strani, lahko ustvarite spletno mesto WordPress s funkcijo povleci in spusti.

Cena

Vaš proračun je še en pomemben dejavnik, ki ga morate upoštevati pri izbiri založniške platforme. Oglejmo si, koliko bo stala izdelava spletnega mesta v Squarespaceu in WordPressu.

WordPress

WordPress je 100% brezplačna (odprtokodna) programska oprema. WordPress ni samo brezplačen za prenos, ampak lahko na njem izvedete kakršne koli spremembe, da ustrezajo vašim edinstvenim zahtevam.

Tako kot vsa spletna mesta, morate imeti tudi lastno ime domene, da začnete WordPress spletno mesto.

Ime domene je naslov vašega spletnega mesta v internetu, kot sta Google.com ali IsItWP.com. To je tisto, kar obiskovalci vnesejo v svoje brskalnike, da dostopajo do vašega spletnega mesta.

Poleg tega morate kupiti tudi spletno gostovanje, da shranite vsebino in datoteke svojega spletnega mesta. WordPress naj bo nameščen na vašem računu za spletno gostovanje. Ko je WordPress nastavljen, lahko začnete graditi spletno mesto od zgoraj.

Če želite sestaviti majhno spletno mesto, morate imeti samo proračun za ime domene in spletno gostovanje. Ime domene običajno stane približno 14,99 USD na leto, spletno gostovanje pa približno 7,99 USD na mesec. Začetek spletnega mesta vas bo stala le 110,87 USD letno.

Kombinirani stroški imena domen in gostovanja so za vas morda zelo dragi, še posebej, če šele začnete.

Zato smo sklenili pogodbo z Bluehostom, da bi svojim uporabnikom ponudili brezplačno ime domene, brezplačen SSL in več kot 60% popusta na WordPress gostovanju.

Kvadratni prostor

Za razliko od mnogih drugih ustvarjalcev strani, Squarespace ne ponuja brezplačnega načrta za izdelavo spletnega mesta. Njihov najcenejši načrt je Osebni, ki vas stane 12 dolarjev na mesec, če letno računate ali 16 USD na mesec, če mesečno obračunavate..

Osebni načrt vam zagotavlja samo osnovne funkcije, kot so meritve spletnega mesta, SSL, varnost itd. Če morate na spletnem mestu Squarespace vključiti e-trgovino, dodati JavaScript in CSS, dodati pojavne okne itd., nadgraditi na višji načrt.

Osebni načrt vas bo letno stal 144 USD. Za registracijo domene se lahko odpovedujete prvo leto. Po prvem letu boste morali obnoviti ime domene za 14,99 USD na leto. To pomeni, tudi če se odločite za najcenejši načrt, potem bo za izdelavo spletnega mesta v Squarespaceu stalo približno 159 dolarjev na leto.

Stroški – kvadratni prostor v primerjavi z WordPressom

Ko gre za oblikovanje cen, je WordPress jasen zmagovalec. Zagon spletnega mesta ni samo cenejši za WordPress, ampak vsebuje tudi vse funkcije, ki jih boste kdaj potrebovali za izdelavo in rast svojega spletnega mesta. Z uporabo obsežne zbirke brezplačnih vtičnikov v skladišču lahko preprosto izboljšate funkcionalnosti spletnega mesta WordPress.

Nasprotno pa Squarespace najcenejši načrt ponuja le osnovne funkcije, kot so meritve spletnega mesta. V Squarespace vam ni dovoljeno niti integrirati skripte drugih proizvajalcev. Če potrebujete napredne funkcije, boste morali nadgraditi enega od svojih dražjih načrtov.

Lastnosti

Primerjajmo funkcije obeh WordPress in Squarespace.

WordPress
WordPress teme

WordPress je celovit ustvarjalec spletnih strani, ki vam omogoča enostavno izdelavo katere koli vrste spletnega mesta. WordPress ima na voljo vse potrebne funkcije za izdelavo vaše spletne strani. Na voljo je tudi z brezplačno odzivno temo WordPress, ki je odlična v vseh napravah in sodobnih brskalnikih. Če želite spremeniti videz svojega spletnega mesta, morate le najti pravo temo WordPress iz brezplačnega imenika WordPress in jo namestiti.

Lahko pa uporabite tudi oblikovano temo WordPress po meri ali vrhunsko pripravljeno temo svojega priljubljenega prodajalca tem..

Izboljšanje vašega spletnega mesta WordPress z dodatnimi funkcijami je tako enostavno kot namestitev in aktiviranje vtičnika. V skladišču vtičnikov je na voljo na tisoče brezplačnih vtičnikov. Spodaj je nekaj brezplačnih vtičnikov WordPress, ki se vam bodo zdeli koristni za vaše spletno mesto:

 • WPForms – V WordPress doda ustvarjalec obrazcev za stike
 • MonsterInsights – Omogoča vam enostavno namestitev Google Analytics v WordPress
 • WooCommerce – V WordPress integrira prodajalno e-trgovine

Kvadratni prostor
predloge kvadratnega prostora

V primerjavi z WordPressom vam Squarespace ponuja le omejeno število predlog. Kljub temu, da je izbira omejena, so vse predložene predloge odzivne, kar pomeni, da bo vaše spletno mesto videti odlično v vseh napravah. Predloge CSS po meri lahko dodate v katero koli predlogo prek njihovega urejevalnika CSS. Če želite ustvariti videz po meri svojemu dizajnu, lahko preprosto dodate ali odstranite vsebinske bloke iz svoje predloge.

Če želite dodati napredne funkcije, kot so integracija v prodajalno, pojavna okna itd., Boste morali nadgraditi na kateri koli dražji načrt Squarespace..

Lastnosti – Squarespace vs. WordPress

Če potrebujete celovito platformo za spletno založništvo, je WordPress najboljša izbira za vas. WordPress je lahka založniška platforma, ki ne prekriva preveč funkcij. Dodajanje dodatnih funkcij je tako enostavno kot namestitev vtičnika. Podobno lahko v spletu najdete tudi izčrpno zbirko brezplačnih in vrhunskih WordPress tem.

Kvadratni prostor postane drag, če želite svojemu spletnemu mestu dodati več vrhunskih funkcij. Poleg tega ne podpira nobene integracije drugih proizvajalcev z vašim spletnim mestom.

Integracija e-trgovine

Tako WordPress kot Squarespace vam omogočata, da na svoje spletno mesto vključite trgovino. Poglejmo, kako se obe platformi razlikujeta glede integracije e-trgovine.

WordPress

Z lahkoto najdete na desetine vtičnikov, ki vam omogočajo enostavno vključitev prodajalne e-trgovine v vaše WordPress spletno mesto. Najbolj priljubljen vtičnik za e-trgovino za WordPress je WooCommerce. Trenutno pooblasti več kot 28% vseh spletnih trgovin.

WooCommerce vam omogoča popoln nadzor prodaje digitalnih ali fizičnih dobrin na spletu. Prav tako lahko najdete na stotine brezplačnih in plačljivih razširitev WooCommerce za izboljšanje funkcij vaše trgovine.

Spodaj je nekaj alternativ WooCommerce:

 • WP e-trgovina: To je še ena celovita rešitev e-trgovine za WordPress
 • Preprosti digitalni prenosi: To je lahek vtičnik za dodajanje digitalne prodajalne

Kvadratni prostor

Squarespace ponuja samo osnovne funkcije e-trgovine na vašem spletnem mestu. Če želite dodati prodajalno, boste morali nadgraditi na drage poslovne ali višje načrte. V poslovnem načrtu boste morali plačati 3% transakcijske pristojbine za vso prodajo. Če se želite znebiti transakcijske pristojbine, boste prisiljeni nadgraditi na drag načrt.

Integracija e-trgovine – Squarespace vs. WordPress

WordPress kot platforma za e-trgovino ostane pred krivuljo. Zagon spletne trgovine je v WordPressu cenejši v primerjavi s Squarespaceom. Poleg tega ponuja več funkcij kot Squarespace. S pomočjo vtičnika, kot je WooCommerce, lahko na WordPressu zgradite popolno spletno trgovino.

Enostavnost migracij

Eden od pomembnih dejavnikov, ki jih morate upoštevati pri izbiri založniške platforme, je, kako lahko preprosto premaknete svojo vsebino na druge platforme. Dobra založniška platforma je opremljena z izvoznim orodjem, ki je enostavno za uporabo, s pomočjo katerega lahko preprosto premaknete svojo vsebino na katero koli drugo platformo.

WordPress

WordPress je dobavljen z izvoznim orodjem, ki vam pomaga enostavno izvoziti vse podatke. Poleg vsebine lahko izvozite teme, vtičnike in celo celotno namestitev WordPress-a.

Kvadratni prostor

Funkcija vgrajenega orodja za izvoz v kvadratni prostor je omejena. V datoteko XML lahko izvozite le določene dele vsebine. To vključuje vaše strani, galerije in eno blog stran z vsemi njenimi objavami.

Strani izdelkov, strani albumov, besedila, zvoka in videa ne morejo izvoziti.

Enostavnost migracije – kvadrat – prostor in WordPress

Squarespace ponuja omejeno funkcijo izvoza, medtem ko vam WordPress omogoča enostavno premikanje vseh podatkov na druge platforme.

Ne zamudite teh možnosti za kvadratni prostor.

Kvadratni prostor v primerjavi z WordPressom: katera je prava izbira?

Iz naše primerjave je jasno, da je WordPress veliko boljši od Squarespacea.

Kvadratni prostor bi lahko bil primeren za uporabnike, ki potrebujejo enostaven gradnik strani za hitro ustvarjanje spletnega mesta. V vseh drugih vidikih WordPress prekaša prostor Squarespace. Oglejte si naš korak za korakom navodila o prehodu iz Squarespace v WordPress

Če želite ustvariti spletno mesto, vam toplo priporočamo, da začnete z WordPressom. Če želite začeti s spletnim mestom WordPress, si lahko preberete naš vodič o tem, kako sestaviti spletno mesto iz nič s pomočjo WordPressa.

Če ste v tem članku uživali, boste morda želeli preveriti tudi dejanske stroške izdelave spletnega mesta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map