Marketing za računovodje: kako pridobiti več strank

Trženje za računovodje je lahko preprosta naloga, če nastavite vhodno tržno strategijo. Ukrepi za to so izdelava vašega spletnega mesta s koristnimi informacijami, ki jih bodoče stranke iščejo in se ločite od konkurence.


Vaš cilj je izdelati spletno mesto in dodati informativne, uporabne informacije, ki povečajo promet na vašem spletnem mestu.

Zaženite seznam e-poštnih sporočil in ko imate več prometa na svojem spletnem mestu, boste imeli več prijav po e-pošti. Ko se ti ljudje prijavijo na vaš e-poštni seznam, lahko z njimi še naprej redno komunicirate o svojem podjetju.

Več ko boste ljudje komunicirali na svojem e-poštnem seznamu, večja je verjetnost, da se bodo spremenili v stranke za vaše računovodske posle.

Poglejmo podrobneje o vsaki od teh postavk.

Začnite s spletnim mestom profesionalnega izgleda

Če želite trženje za vaše računovodstvo  Če želite delati, morate začeti z enostavno uporabo spletnega mesta, ki je usmerjeno v računovodsko panogo.

Ne zatikajte se na tem koraku in mislite, da morate na spletno stran po meri porabiti tisoč dolarjev. Namesto tega hitro postavite čudovito spletno mesto, ki uporablja WordPress kot platformo za vaše spletno mesto.

Ko uporabljate WordPress, lahko sami posodobite spletno mesto, ne da bi morali vsakič, ko želite spremeniti spletno mesto, iti prek razvijalca..

Ko nastavite spletno mesto, izberite temo, ki deluje profesionalno. Zgradili smo Tema računovodstva posebej za računovodjo, da vam olajša predstavitev, kaj lahko naredite za svoje stranke.

Če želite celoten postopek še olajšati, lahko kupite temo Računovodstvo Brezplačno nastavite spletno mesto WordPress, vam prihrani več časa, da se osredotočite na pridobivanje več strank za vaše računovodsko podjetje.

Redno pišite o svoji računovodski družbi

Redno blogirajte o svoji panogi in ne skrbite, če se vam zdi, da nimate kaj povedati. Uporabi svoje Pogosto zastavljena vprašanja  vaše stranke zahtevajo in jih redno objavljajo.

Ko pišete, ne brskajte nad odgovori. Ste strokovnjak in veste vse te informacije, toda nekdo, ki išče vaše storitve, ne ve ničesar. Resnično razčlenite informacije v podrobnih in informativnih objavah.

Daljše objave so tudi višje v Googlu.

Vsebina štetja besed

Pred nekaj leti ste se lahko umaknili s pisanjem kratkih člankov z 250–600 besedami, zdaj pa si želite prizadevati za večje število besed in bolj poglobljene članke, ki bodo koristili vašim bralcem.

Ko napišete podrobne objave o pogostih vprašanjih, si oglejte druga računovodska mesta.

O čem pišejo druge računovodske družbe in koliko družbenih deležev je pridobil za te članke? Je bila to priljubljena tema, ki je odmevala pri bralcih? Če je tako, ali lahko napišite boljši članek z več informacijami ali boljšimi študijami primerov?

Spremenite vrste izdelkov

ideje za blog objavo

Če se vam zdi, da ste vstopili v pisanje proge in da je vsaka objava enaka, poiščite načine za spremembo vrst objav.

Tukaj so 50 idej za blog objavo da bodo vaše teme sveže in privlačne za vaše obiskovalce.

Članke strukturirajte z opisnimi naslovi glave, kratkimi odstavki in slikami pomagati bralcu pri prebavi informacij.

Splet je spremenil način branja. Večina obiskovalci spletnega mesta pregledajo članek zato morate razčleniti svoje teme, da bodo njihove oči vodile do pomembnih delov, o katerih pišete.

Ustvari sestavni naslov

Ko boste prvič začeli pisati članke, se vam zdi, da morate pripraviti duhovit naslov. Toda če bralci ne vedo, o čem govorite v naslovu, verjetno ne bodo kliknili nanj, da bi ga prebrali.

Morate imeti naslov, ki pritegne pozornost bralcem sporočiti, o čem govori vaš članek, in jih spodbuditi, da kliknejo na vašem spletnem mestu.

V vsako objavo dodajte vizualne predmete

zobniki in slika lupe

Vso pisavo razčlenite s podobami. Ne skrbite, če nimate oblikovalskih veščin. Obstaja več spletnih mest za fotografijo, kjer najdete brezplačne fotografije, ki jih dodate na svoje spletno mesto.

Če želite ustvariti slike po meri, uporabite storitev, kot je Canva Če želite ustvariti slike po meri za vse svoje objave, poiščite oblike drugačnosti, s katerimi boste svojo idejo postavili v slike in se vizualno povezali z bralci.

Menite, da je to preveč dela in se vprašajte, ali je vredno tega?

Vzpostavitev spletnega mesta za vaše računovodske posle bo trajala nekaj časa, vendar je veliko malih podjetij, ki so si vzele čas za oblikovanje tega vhodnega tržnega načrta, koristila manjše stroške oglaševanja, skrajšala prodajne cikle in kupce, ki niso tako cenovno občutljivi.

Vzemite zgodbo Marcusa Sheridana On začel pisati o svojem podjetju iz bazenov iz steklenih vlaken vseh stvari in se je v višini doprsja stanovanj v letih 2008–2009 obrnil.

Ko je povečal število kakovostnih izdelkov na svojem spletnem mestu, je lahko spremenil svoj prodajni postopek in odšel v vsako hišo lastnikov stanovanj v upanju, da bo prodajal, da jim najprej pošlje dragocene podatke in poskrbi, da jih bodo prebrali.

Šele ko bodo prebrali vse njegove podatke, bi se srečal z njimi. In njegova stopnja zaprtja se je hitro povečala. Zmanjšal je tudi letni marketinški proračun. Namesto da bi porabili 250 tisoč dolarjev, da bi z vsebinskim trženjem zaslužili 4 milijone dolarjev porabili 18.000 dolarjev, da so zaslužili 5 milijonov dolarjev.

Zberite e-poštna sporočila na svojem spletnem mestu

Zakaj potrebujete e-poštni seznam, da sestavite svojo osebno blagovno znamko

Vaš prvi cilj pri trženju vašega računovodskega mesta je povečati promet. Vaš naslednji cilj je zbiranje e-poštnih naslovov.

Zakaj?

Pravkar ste porabili ves ta čas za ustvarjanje tistih odličnih člankov, da bi pridobili promet. Ste si ogledali svojo analitiko in videli, koliko obiskovalcev se vrne? V povprečju se jih vrne manj kot 20%.

Potrebujete pot do ostanite povezani s svojimi obiskovalci dokler ne postanejo vaša stranka.

Ena prvih stvari, ki jo želite narediti na svojem spletnem mestu, je, da mu dodate obrazec za prijavo po e-pošti. Na začetku ne boste prejeli preveč prijav, ker ne dobivate nobenega prometa, ampak to postavite predčasno.

Ko bodo članki objavljeni in deljeni, se bo vaš promet povečal in vaš e-poštni seznam se bo povečal.

To storite tako, da se prijavite pri e-poštni storitvi, kot je SendinBlue, ki je poceni alternativa MailChimp. Njihova začetna storitev je brezplačna za prvih 2000 e-poštnih sporočil na vašem seznamu.

Dodajte obrazec za zajemanje potencialnih strank

OptinMonster

Če želite povečati stopnjo konverzije za prijavo po e-pošti, na spletno mesto dodajte storitev zajemanja e-pošte. Uporabite storitev, kot je OptinMonster, ki se je pokazala povečate prijavo po e-pošti za spletna mesta za več kot 600%.

Po tem dodajanje OptinMonster na vaše spletno mesto, ustvarite poročilo ali študijo primera, nekaj, kar bi obiskovalci zanimali, da ga preberejo, pretvorite v pdf in ga oddajte v zameno za svoj e-poštni naslov.

Še bolje, držite webinar kjer obiskovalci uporabljajo OptinMonster za prijavo na spletni dogodek v živo, ki ga gostite.

Med webinarjem pokrijte pomembne računovodske informacije za vaše območje in dodajte dodatni čas po webinarju za odgovore na posamezna vprašanja. Nato uporabite e-poštni seznam za spremljanje udeležencev.

Ustvari e-poštno serijo

Ni dovolj, da le dobite seznam e-poštnih sporočil bo. S svojimi naročniki morate biti v stiku. Morda ne bodo pripravljeni za vaše storitve, vendar če v sporočilo »Prejeto« pošljete uporabne informacije, boste vi prvi računovodja, s katerim se obrnejo ko bodo pripravljeni na ta korak.

Za serijo e-poštnih sporočil napišite, kakšne korake stranke sprejmejo pri izbiri računovodskih podjetij, ki jih bodo najele.

Ali obstaja vrsta vprašanj, ki jih najprej zastavijo? Ali imajo ugovore ali strahove pri najemu računovodje, o katerem lahko pišete.

Vzemite te informacije in ustvarite 5 do 7 e-poštnih sporočil, ki jih boste poslali vsem, ki se prijavijo na vaše spletno mesto.

Obravnavajte kot prodajni lijak ki se začne s splošnimi informacijami, zakaj potrebujejo računovodjo, in se spušča v podrobnosti, zakaj vas morajo izbrati za svojega računovodjo.

Na dnu vsakega e-poštnega sporočila jih pokličite k dejanjem ali razlog, da vas najamejo. V končnem e-poštnem sporočilu iz te serije naj bo to e-poštno sporočilo bolj poziv k dejanjem, da vas pokličejo ali najamejo. Vaš cilj je pridobiti novo stranko.

Sorodno: Najboljše e-poštne trženjske platforme.

Kako dolgo, dokler ne vidim rezultatov?

Kako dolgo, dokler ne vidim rezultatov

Razumejte, da je takšen sistem dolgoročna strategija. Vsaka panoga je drugačna, vendar načrtujte, da traja od 4-6 mesecev doslednega pisanja, da boste zares začeli dosegati rezultate.

Ko napišete dragoceno vsebino in jo delite z lokalnimi skupinami, bi lahko bili vaši rezultati hitrejši. Zagotovo boste videli promet iz svojih člankov kot hitro kot en do štiri tedne.

Vendar to, kar počne ta strategija, ustvarja zagon, ko greš. Začeli boste zapletati v prometu, toda ko bodo vaše članke našli iskalniki, kot je Google, in ko bo vaša e-pošta rasla, boste začeli opažati učinek snežne kepe, kjer boste vsak teden dobili nove potencialne priložnosti in to se popolnoma razlikuje od čisto oglaševanje.

Zaključek

Izdelava spletnega mesta je ključnega pomena za vaše delo tržni načrt računovodskih podjetij in če pravilno opravite, bi lahko izkoristili velike koristi za svoje dolgoročne poslovne cilje.

Vzemite si čas za izobraževanje svojih obiskovalcev, ko iščejo vaše storitve in bodite dosledni pri gradnji kakovostne vsebine na svojem spletnem mestu.

Katere druge tehnike so se vam zdele učinkovite za privabljanje novih strank v vaše računovodsko podjetje?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me