Nadomestne besede za WordPress – 18 priljubljenih tekmovalcev za WordPress

Priljubljeni tekmeci WordPress


Iščete alternativo WordPressu? Na trgu obstaja veliko rešitev za gradnjo spletnih strani. Čeprav je WordPress najbolj priljubljena rešitev in je najpreprostejša za uporabo, razumemo potrebo, da preverimo vsako možnost, preden sprejmemo končno odločitev.

V tem članku vas bomo seznanili z najbolj priljubljenimi konkurenti v WordPressu, ki jih lahko uporabite kot alternativo WordPressu.

Zakaj bi morali preveriti tekmovalce / alternative WordPress

Mnoge vrhunske blagovne znamke aktivno uporabljajo WordPress za svoja spletna mesta. Tržni delež je 32%, kar pomeni, da je vsako tretje spletno mesto na svetu oblikovano na WordPressu.

Pod WordPressom mislimo na WordPress.org, ki je lastna rešitev. Za več podrobnosti si oglejte naš članek o razliki med WordPress.com in WordPress.org.

Hitro začnite s temi najboljšimi podjetji za gostovanje v WordPressu.

Zakaj bi torej iskali alternativo? No, na trgu je še vedno veliko drugih rešitev, ki jih lahko uporabite za izdelavo spletnega mesta ali bloga. Te platforme niso tako priljubljene kot WordPress, vendar ima vsaka svoje edinstvene lastnosti in funkcionalnosti, ki ustrezajo vašim specifičnim potrebam.

Sorodno: Pregled WordPress-a: MORAJO prebrati pred zagonom spletnega mesta.

Če ste spletno mesto začeli z WordPressom in nikoli niste uporabljali nobene druge rešitve, potem si oglejte tudi te rešitve, da vidite, kako se razlikujejo od WordPress-a. Ne priporočamo vam, da selite na svoja spletna mesta, vendar je vedno dobro imeti na razpolago dodatno znanje. Ta članek bo potrdil vašo odločitev za uporabo WordPressa ali pa boste našli nekaj primernejšega: tako ali tako boste zmagali!

Oglejmo si priljubljene tekmovalce v programu WordPress.

1. Weebly: Povlecite & Spustite možnost WordPress

Weebly

Weebly je gostujoča platforma. Ima preprost ustvarjalec povleci in spusti za začetnike, ki lahko hitro postavi spletno mesto. Weebly ima interaktivne teme, pisave po meri, ozadja paralaksa, urejevalnik slik in drugo.

Weebly lahko uporabite tudi za ustvarjanje spletne trgovine. Ima e-trgovino, ki jo lahko preprosto zaženete. Osnovni načrt Weeble se lahko začne brezplačno, vendar boste morali nadgraditi na njihove premijske načrte za več funkcij.

Če že uporabljate Weebly in iščete več funkcij, si oglejte ta članek o tem, kako premakniti svoje spletno mesto iz Weeblyja v WordPress.

2. Shopify: Najboljša alternativa WooCommerce

Shopify

Kot že ime pove, je Shopify rešitev za e-trgovino. To je primerljivo z WooCommerce, najbolj priljubljeno platformo za WordPress, ki se uporablja za ustvarjanje spletne trgovine. Shopify je preprosta in enostavna rešitev za zagon vašega podjetja na internetu.

Deluje z vsemi priljubljenimi plačilnimi rešitvami za sprejemanje plačil prek spleta. Svoje izdelke lahko dodate in jih preprosto prodajate prek spleta s storitvijo Shopify. Na voljo je z vgrajenimi temami, plačanimi razširitvami, integracijami in aplikacijami.

Priporočamo, da preberete ta članek o Shopify vs WooCommerce, da dobite strokovni vpogled v najboljšo rešitev e-trgovine na trgu..

Morda boste želeli preveriti tudi naš popoln seznam možnosti Shopify in tekmovalcev.

Preberite naš celoten pregled Shopify.

3. Srednja: Udobna alternativa WordPress

Srednja

Medij je splošno znan med pisci zgodb in blogerji. Prav tako lahko deluje kot sekundarna platforma za tiste blogerje, ki vodijo svoje bloge na drugih platformah ali pišejo za več dnevnikov. Glavni poudarek Medium-a je ustvariti pisateljevo skupnost in deliti njihovo neverjetno vsebino z bralci.

Je sodobna in odzivna založniška platforma. Ni predlog ali razširitev, kar pomeni, da boste prisiljeni uporabljati dani dizajn takšen, kot je. Vendar je Medium popolnoma optimiziran in deluje odlično pri kateri koli velikosti zaslona. Namesto komentarjev ponujajo vmesne opombe in odgovore.

Medium je popolnoma gosti rešitev, kar pomeni, da vam ni treba skrbeti za spletno gostovanje in pasovno širino. Založnikom ponudite imena domen po meri, da lahko uporabniki izberejo svojo domeno za svoj blog.

Če že uporabljate medij in se želite premakniti na boljšo platformo, si oglejte naš vodič o prehodu iz medija v medij v WordPress.

4. Blogger: Googlova alternativa WordPress.com # 1

Blogger

Ime pove vse, kar lahko pričakujete od te platforme. Številni blogerji po vsem svetu so začeli pisati kariero pri Bloggerju. To je brezplačna rešitev, ki jo poganja Google.

Oglejte si naš članek o Bloggerju in WordPressu, če se želite naučiti primarnih razlik med dvema najbolj priljubljenima platformama za bloganje.

Če pa že uporabljate Blogger in ste se že naveličali urejevalnika, lahko svoj blog enostavno premaknete iz Bloggerja v WordPress.

5. Google Sites: Google Free Builder Site

Google Spletna mesta

Google Sites je Googlov izdelek. To je preprosta rešitev z manj možnostmi. Ni neposreden konkurent WordPressu ali drugim sistemom za upravljanje vsebin, vendar se lahko šteje za alternativo Weebly, Squarespace, Wix itd..

Omogoča vam uporabo imena domene po meri za vaše spletno mesto. Z njim ni treba dodati nobene rešitve gostovanja. Google Sites je odličen za majhna spletna mesta in bloge.

6. Tipkovnica: Vintage WordPress tekmovalec

TypePad

Typepad je vrhunska platforma za bloganje in objavljanje. Z njim lahko ustvarite svoj osebni ali profesionalni blog s pomočjo člana za podporo strankam iz vrste Typepad. To je optimizirana rešitev in se lahko uporablja za denar na spletu.

Typepad ima vrhunske kakovosti za spletna mesta. Zaženite spletni dnevnik ali spletno mesto in delite svojo vsebino v spletu.

7. Ghost: Prihodnost bloganja

Duh

Ghost je preprosta blogerska platforma, osredotočena predvsem na pomoč blogerjem, tako da jim ponudi enostavno rešitev. Kot večina drugih spletnih mest za bloganje, Ghost ne ponuja velikega seznama funkcij. Temelji na NodeJS in ves čas poskušajo izboljšati svoj urejevalnik za pisce s svojo platformo.

8. Tumblr: Tumblr: Best Social Blogging

Tumblr

Tumblr je odlična platforma za socialno motivirane blogerje. Ponuja teme in predloge za prilagajanje. Kot gostujoča rešitev vam omogoča, da se osredotočite na pisanje in oblikovanje vašega spletnega dnevnika. Tumblr omogoča imena domen po meri in jih je mogoče uporabiti za ustvarjanje strani. Zaradi kombinacije socialnih medijev in bloganja je edinstven v primerjavi z drugimi rešitvami.

9. Joomla

Joomla

Joomla je eden najstarejših in najbolj priljubljenih graditeljev spletnih strani na trgu. Je odprtokodna programska oprema in deluje s podporo svoje skupnosti. Mnogi razvijalci in napredni spletni uporabniki raje Joomla za izdelavo spletnih strani. Uporablja se lahko za izdelavo poljubnih spletnih strani in uporabnikom ponuja napredno skrbniško ploščo.

Joomla lahko popolnoma prilagodite z njihovimi premijskimi razširitvami in spletnimi temami. Ta programska oprema CMS ima več funkcij kot kateri koli drug sistem za upravljanje vsebine. Joomla je na voljo na številnih spletnih gostovalnih ploščah z možnostjo namestitve z enim klikom.

10. Drupal

Drupal

Drupal je eden izmed najbolj priljubljenih rešitev za upravljanje vsebin in oblikovanje spletnih strani. Drupal ima 2,1% tržni delež vseh spletnih mest na svetu. Ima močne temelje, za svoje spletne strani pa jih uporabljajo številne najvišje vladne in zasebne agencije.

Tako kot WordPress, boste tudi za zagon Drupal potrebovali ime domene in spletno gostovanje. Čeprav ni tako enostavno kot WordPress za začetnike. Upravni panel je težko upravljati in ima strmo krivuljo učenja. Potrebovali boste usposabljanje in pomoč pri učenju Drupala, zaradi česar je neprivlačna za večino startupov.

11. Jekyll

Jekyll

Jekyll je graditelj spletnih strani na Ruby in NodeJS. Ker je tehnologija različna in je namenjena naprednejšim uporabnikom, boste morali preučiti, preden lahko ustvarite strani in dodate vsebino. Nima baze podatkov in spletne strani so zgrajene na statičnem HTML-ju.

Če poznate sodobne programske jezike in programske sisteme, kot so Markdown, Git, Ruby itd., Je ta platforma za vas. Ima brezplačno gostovanje, ki ga ponuja GitHub Pages. Jekyll je rešitev izbire za napredne razvijalce in programerje.

12. CMS Made Simple

CMS preprosto

CMS Made Simple izpolnjuje svoje ime. Ta sistem za upravljanje vsebin je popolnoma odprtokoden (z uporabo PHP in MySQL) in je podoben drugim priljubljenim platformam za bloganje, kot je WordPress.

Ponuja vsa orodja, teme, razširitve in dokumentacijo za prilagajanje za začetek spletnega dnevnika. Smernice na spletnem mestu za blogging še bolj poenostavijo začetnike, da hitro začnejo svoj blog.

13. SquareSpace

Kvadratni prostor

Squarespace je gostujoča platforma. Priljubljena je med rešitvami za gradnjo spletnih strani, kot so WordPress, Joomla in druge. Squarespace je vrhunska rešitev in ima vgrajene spletne predloge za prilagoditev vašega spletnega dnevnika.

Oglejte si naš članek o Squarespace vs WordPress za podrobno primerjavo med dvema platformama. Če uporabljate prostor Squarespace in želite preizkusiti nekaj novega, sledite našemu priročniku za preprost prehod iz Squarespace v WordPress. Stavim, da bo vredno premakniti!

Ne zamudite, da preverite te najboljše možnosti za kvadratni prostor.

14. Textpattern

Textpattern

Textpattern je preprosta rešitev za bloganje. Ni tako priljubljen kot WordPress ali Joomla, vendar je uporaba podobna kot pri drugih platformah za gradnjo spletnih mest. Textpattern je za začetnike enostaven za uporabo in upravljanje.

Skupaj z drugimi standardnimi funkcijami ima pripravljeno rešitev za komentar in prikazuje statistiko znotraj armaturne plošče. Za prikaz besedila uporablja strani HTML.

15. Expression Engine

Izrazni motor

Expression Engine je vrhunski gradnik spletnih strani. Ta platforma deluje s kombinacijo PHP in MySQL. Ima brezplačen načrt za zagon vaše strani, vendar so vsi dodatki in razširitve plačani. Za izdelavo ustreznega spletnega mesta s programom Expression Engine boste morali vložiti čas in denar. Ima tudi licenčnino za zagon spletnega mesta ali bloga.

16. Statamik

Statamični

Statamic je močan ustvarjalec spletnih strani z naprednimi tehnologijami, ki delujejo v ozadju. Običajno ga izberejo tehnični uporabniki, ki poznajo procese in želijo raziskati vse možnosti programske opreme CMS. Statamic ustvarja strani za uporabnike s pomočjo PHP, Markdown in YAML, zato se razlikuje od drugih rešitev.

17. Webs.com

Splet

Webs.com je brezplačna rešitev za ustvarjanje spletnih strani. Priložen je ustvarjalec spletnih strani za povleci in spusti, integracija družbenih omrežij, odziven dizajn in ime domene po meri. Webs.com je gostujoča rešitev in lahko preverite njihove premium načrte za dodatne funkcije.

Na voljo je z interaktivnimi temami in predlogami za prilagoditev videza vaše spletne strani. S prvotno rešitev boste pri ustvarjanju spletnega mesta, ki ga potrebujete, dobili podporo njihovih razvijalcev in oblikovalcev.

18. Wix

Wix

Wix je preprost graditelj spletnih strani in gostovana rešitev. Uporabljajo ga številni začetniki, ki želijo hitro zagnati svoje spletno mesto Uporabite jih lahko za dodajanje funkcij, slik in vsebine na svojem spletnem mestu.

Poleg tradicionalne spletne strani lahko z Wixom ustvarite tudi spletni dnevnik ali spletno trgovino. Za spletno trgovino boste morali kupiti njihovo premijsko različico. Premijski načrti vam omogočajo, da vključite spletne rešitve za plačila, kot so PayPal, avtorize.net itd.

Če želite prebrati popolno primerjavo, preglejte naš članek o Wixu in WordPressu. Poleg tega si lahko ogledate ta pregled Wix-a, če želite podrobneje spoznati značilnosti in funkcionalnosti te platforme.

Če ste uporabnik Wix-a in niste zadovoljni z omejitvami, priporočamo, da preklopite iz Wix-a na WordPress. Za več možnosti si oglejte naš članek o možnostih Wix in tekmecih.

Upamo, da vam je ta članek pomagal spoznati tekmece v programu WordPress. Če vam je bil ta članek všeč, vam priporočamo, da si ogledate tudi ta vodič o 100+ zanimivih statistikah in podatkih o WordPressu in o nekaterih najboljših razlogih, zakaj bi morali uporabljati WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map