Wix pregled 2020 – Ali je boljše od WordPressa? [TESTIRANO]

wix pregled


Ali nameravate ustvariti svoje prvo spletno mesto? Ali ga želite zagnati brezplačno? Potem je Wix odlična platforma. Wix je preprost, začetnikom prijazen graditelj spletnih mest, ki vam omogoča enostavno izdelavo spletnega mesta, brez skrbi o kodi.

V tem pregledu Wix bomo preučili različne vidike platforme, vključno z njenimi funkcijami, funkcionalnostmi, cenami in drugim, da vam bomo pomagali ugotoviti, ali je to primerno za vaše spletno mesto.

Glede Wixa

Wix je preprost ustvarjalec spletnih strani, ki vam omogoča enostavno ustvarjanje katere koli vrste spletnega mesta. S pomočjo Wixa lahko hitro ustvarite čudovit spletni dnevnik, trgovino za e-trgovino, poslovno spletno mesto, spletni portfelj, spletno mesto za fotografije ali katero koli drugo vrsto spletnega mesta..

Priložen je preprost gradnik za povleci in spuščanje, s katerim lahko prilagodite karkoli in vse na svojem spletnem mestu in sestavite želeni dizajn. Če želite še enostavnejšo možnost, lahko uporabite Wix Artificial Design Intelligence (ADI), ki na podlagi vaših odgovorov na nekaj preprostih vprašanj izdela prilagojeno spletno mesto za vas. Za napredne uporabnike obstaja tudi možnost kode Wix.

Wix je platforma za gostovanje v celoti, ki vključuje storitve gostovanja in domen za vas. Poleg tega bo poskrbel za varnost vašega spletnega mesta in vam zagotovil enostavna orodja za optimizacijo iskalnikov (SEO). Z drugimi besedami, to je popolna storitev izdelave spletnega mesta, ki je odlična za začetnike.

Wix.com je bil ustanovljen leta 2006 z namenom opolnomočiti vsakogar, da ustvari svojo spletno stran. Zdaj ima več kot 110 milijonov uporabnikov v 190 državah. Trenutno je eden najpogosteje uporabljanih graditeljev spletnih mest in uporablja drugo najpogosteje uporabljeno tehnologijo za izdelavo spletnih mest v oblaku.

Uvod v Wix

Če želite začeti ustvarjati novo spletno mesto na Wixu, morate obiskati uradno spletno mesto Wix in klikniti Začeti gumb.

začeti-z-wix

Na naslednjem zaslonu boste videli Vpiši se ali Prijavite se opcije. Ker šele začenjate, boste morali izbrati Prijavite se.

Nato boste morali vnesti svoj e-poštni naslov in novo geslo za svoj račun Wix.

prijava-wix

Ko vnesete želeno e-pošto in geslo, kliknite na Prijavite se gumb.

Na naslednjem zaslonu boste morali odgovoriti na nekaj vprašanj; vendar lahko to preskočite.

preskoči-vprašanja-wix

Zdaj boste videli dve enostavni možnosti Wix za gradnjo spletnega mesta: Wix umetna zasnova inteligence (ADI) in Wix urejevalnik povleci in spusti.

wix-editor-ali-adi

Če izberete Wix ADI, vam bomo zastavili nekaj preprostih vprašanj in na podlagi vaših odgovorov bo Wix samodejno sestavil prilagojeno spletno mesto za vas. Ob tem vam Wix Editor omogoča, da izberete predlogo in jo prilagodite s svojim ustvarjalcem povleci in spusti. Ko smo primerjali ti dve možnosti, smo ugotovili, da je Wix ADI lažji; zato si poglejmo, kako to najprej deluje.

Kliknite Začni zdaj pod možnostjo Wix ADI za nadaljevanje. Zdaj boste videli prvo vprašanje: Kakšno vrsto spletnega mesta želite ustvariti?.

izberi-site-type-wix

Lahko vnesete ime svojega podjetja ali vrsto spletnega mesta in izberete primerno možnost. Po tem kliknite Naslednji.

Zdaj se bodo prikazale funkcije, ki jih najpogosteje uporabljate na svojem spletnem mestu. Po želji lahko preverite vse, nekatere ali nobene.

izberi spletno mesto-lastnosti-wix

Ko se odločite, kliknite Naslednji.

Nato boste na naslednjem zaslonu morali vstaviti ime svojega spletnega mesta. Izberite ime, ki ga želite imeti, in ga vnesite tam.

spletna stran-ime-wix

Ko izpolnite ime svojega spletnega mesta, kliknite Naslednji. Nato boste morali vnesti svojo fizično lokacijo. Če menite, da to ni potrebno, lahko ta korak preskočite.

Nato boste videli to Preglejte in uredite svoje podatke stran.

pregled-urejanje-info-wix

Za svoje spletno mesto lahko dodate nov logotip, spremenite ime svojega spletnega mesta, e-poštni naslov, dodate kontaktne podatke in socialne medije. Nato kliknite Naslednji.

Na naslednjem zaslonu boste morali izbrati slog.

pick-style-wix

Izbrati morate barve in pisave, ki jih želite uporabiti s slogom. Za ta primer bomo izbrali Eleganten. Po izbiri kliknite Nadaljujte.

Nato vas v naslednjem koraku vpraša, ali želite iz logotipa ustvariti barvno paleto. Lahko kliknete Ustvari paleto.

ustvari-barva-paleta-wix

Zdaj bo ustvaril edinstveno barvno paleto za vaše spletno mesto.

uporaba-barva-paleta

Lahko kliknete Uporabite te barve nadaljevati. Nato Wix ADI začne ustvarjati vaše spletno mesto. Samodejno doda funkcije, ki jih potrebujete.

wix-izdelava spletnih strani

Dodaja del spletnega dnevnika, razdelek za stike, funkcije za klepet in druge uporabne elemente. Prav tako vaše spletno mesto naredi mobilno odziven.

Ko je postopek samodejne izdelave spletnega mesta končan, boste morali izbrati zasnovo domače strani.

izberi-domačo stran-temo-wix

Izberete lahko dizajn, ki vam je najbolj všeč, tako da ga kliknete. Nato si boste ogledali, kako lahko izgleda vaše končano spletno mesto. Kljub temu boste imeli možnosti urejanja za vsak razdelek ali vsak element, če z njimi miško potegnete miško. Če predogled ni popoln, lahko pred objavo spremenite spremembe.

wix-site-adi-vmesnik

Če želite karkoli urediti, na primer spremembo naslova, dodajanje opisa ali spremembo slike glave, lahko preprosto kliknete element, ki ga želite spremeniti. Nato se na levi strani prikaže plošča za urejanje in predogled v živo na desni.

edit-wix-site-adi

Zdaj si lahko v urejevalniku ogledate predogled vseh sprememb. Lahko uredite karkoli želite. Ko ste zadovoljni z zasnovo, lahko kliknete na Objavi gumb na vrhu.

objavi-wix-stran

Na naslednjem zaslonu boste lahko izbrali ime domene. Ima dve možnosti: uporabite brezplačno poddomeno Wix ali povežite svojo domeno po meri.

Za začetnike Wix ponuja brezplačno možnost poddomene Wix, s katero lahko imate spletno mesto Wix popolnoma brezplačno. Vaša poddomena Wix bo imela takšno obliko: https://username.wixsite.com/sitename.

Na primer, vidite na spodnjem posnetku zaslona.

izberi domeno-wix

Če želite uporabiti domensko ime po meri, kot je mystunningwebsite.com ali isitwp.com, se boste morali naročiti na Wix-ov premium načrt.

Ko dodate ime svojega spletnega mesta, kliknite Objavite in nadaljujte.

Zdaj bo vaše brezplačno spletno mesto Wix spletno.

objavljeno na spletnem mestu wix

Zdaj si lahko ogledate svoje spletno mesto. To je to! Če želite odgovoriti na vprašanja Wixa, boste potrebovali le nekaj minut, Wix ADI pa bo ostalo!

Wix urejevalnik – enostavno uporabo orodja za povleci in spusti

Druga enostavna možnost za ustvarjanje brezplačnega spletnega mesta v Wixu je uporaba urejevalnika Wix, njihovega uporabniku prijaznega ustvarjalca povleci in spusti.

Če izberete urejevalnik Wix, morate najprej izbrati predlogo za zagon svojega spletnega mesta. Lahko si ogledate predloge, ki so na voljo, in s klikom izberete tisto, ki vam je najbolj všeč Uredi.

izberite-edit-wix-template

Nato se bo odprl vmesnik Wix Editor ure za povleci in spusti.

wix-editor

Zdaj lahko preprosto karkoli spremenite, tako da neposredno kliknete kateri koli element, ki ga želite urediti. Nato se bodo tam odprle možnosti urejanja.

edit-text-wix-editor

Prav tako lahko vsak element / blok povlečete in spustite kamor koli znotraj svoje predloge. Zelo enostavno je prilagoditi celotno zasnovo spletnega mesta z urejevalnikom Wix.

Ko prilagodite vse, kar želite, kliknite ikono Objavi gumb, s katerim lahko spletno mesto Wix oživite.

Koda Wix za napredne zmožnosti kode

Poleg Wix ADI in urejevalnika Wix ima Wix še eno možnost za izdelavo brezplačnega spletnega mesta: Wix Code. Ta možnost je bila zasnovana posebej za profesionalne spletne razvijalce, ki imajo dobre veščine kodiranja.

S kodo Wix lahko prilagodite celotno zasnovo spletnega mesta Wix in ji dodate zmogljivejše funkcije. Za začetek boste morali vklopiti Orodja za razvijalce najprej.

koda wix

Predloge za Wix

Wix ponuja 500+ oblikovalskih predlog profesionalnih spletnih strani, pripravljenih za uporabo. Najdete lahko širok izbor predlog za različne kategorije. Nekatere kategorije so:

 • Posel
 • Spletna trgovina
 • Potovanja in turizem
 • Blogi in forumi
 • Ciljne strani
 • Moda in lepota
 • Dogodki

S temami profesionalnega izgleda na Wixu je enostavno in hitro izdelati osupljivo spletno mesto.

Orodja za trženje Wix

Ko boste ustvarili spletno mesto v Wixu, ga boste morali promovirati, da boste nanj privabili več prometa. Na srečo ima Wix vgrajena močna marketinška orodja samo za vas.

wix-marketing-orodja

Obstaja uporabniku prijazen Wix SEO Wiz, ki vam pomaga povečati uvrstitev vašega spletnega mesta v Googlovih rezultatih iskanja. Načrt je korak za korakom, ki vas vodi k izboljšanju vidnosti spletnega mesta v spletu.

Poleg tega boste našli močna orodja za trženje po e-pošti, družabne objave, tržne integracije in proizvajalec logotipov za trženje blagovne znamke.

Aplikacije Wix za rast vašega spletnega mesta

Če želite na svojem spletnem mestu Wix dodati več funkcionalnosti, lahko uporabite aplikacije Wix. Na voljo je več kot 200 zmogljivih brezplačnih in vrhunskih Wix aplikacij.

aplikacije wix

Te aplikacije so uporabne za različne namene, vključno z analitiko, klepetom, obrazci, dogodki, rezervacijami, fotografijo, video, glasbo itd..

Cene in podpora za Wix

Wix ima tako brezplačne kot tudi premium načrte za izdelavo vašega spletnega mesta. Omogoča vam brezplačno izdelavo popolnega spletnega mesta, če niste v redu s poddomene Wix, kot je ta: https://username.wixsite.com/sitename. Če pa želite uporabiti profesionalno ime domene po meri, se boste morali naročiti na enega od njihovih premijskih načrtov.

Obstaja 5 načrtov za cene premijskih uporabnikov:

cene za wix

1. Povežite domeno: Najbolj osnovni načrt je imenovan Povežite domeno ki stane 4,50 dolarja na mesec. S tem načrtom lahko povežete domeno po meri; vendar boste morali domeno najprej registrirati sami in jo pozneje povezati s spletnim mestom Wix. Za nakup domene si oglejte tudi naš članek o najboljših registratorjih domenskih imen.

2. Combo: Stane 8,50 USD na mesec. S tem načrtom in vsemi načrti nad njim boste prejeli brezplačno domeno od Wixa. Če pa imate domeno že registrirano, se boste morali nanjo povezati.

3. Neomejeno: Ta načrt ponuja neomejeno pasovno širino, brezplačno domeno ali povezovanje domene, odstranjevanje oglasov Wix, prilagojene favicon itd. Stane 12,50 USD na mesec.

4. e-trgovina: Ta načrt je bil zasnovan posebej za spletna mesta za e-trgovino. Ima vse funkcije v Neomejen načrt plus dodatne funkcije spletne trgovine. Stane 16,50 USD na mesec.

5. VIP: Gre za najbolj napreden paket premij za Wix. Stane 24 dolarjev na mesec. Ima vse funkcije v e-trgovina načrt plus dodatna možnost e-poštnih oglaševalskih akcij in prednostna podpora.

Wix ima v centru za pomoč ogromno zbirk člankov za skoraj vse poizvedbe. Po člankih lahko brskate in svoje težave rešite takoj.

wix = -help-središče

Vendar Wix nima osnovnih možnosti za takojšnjo podporo za svoje osnovne uporabnike. Prednostno podporo nudijo samo uporabnikom VIP-načrta.

Wix vs. WordPress – katero platformo spletnega mesta uporabljate

Čeprav vam Wix omogoča preprost način za zagon spletnega mesta, boste morali ogrožati številne možnosti, ki jih lahko ponudi sistem za upravljanje vsebine, kot je WordPress. Tu je le nekaj prednosti uporabe WordPress-a:

1. Popoln nadzor nad vašo spletno stranjo in podatki

WordPress vam omogoča, da svoje spletno mesto gostite na svojih strežnikih; torej imate popoln nadzor nad svojim spletnim mestom. Ker boste z Wixom imeli omejen nadzor nad svojim spletnim mestom, saj Wix sam gosti vaše spletno mesto. Najslabše je, da lahko Wix kadar koli prekine svojo storitev ali začasno prekine vaše spletno mesto.

2. Brezmejne možnosti oblikovanja

WordPress vam ponuja neomejene možnosti oblikovanja s tisoči brezplačnih in vrhunskih WordPress tem. V uradnem skladišču tem WordPress.org je na tisoče brezplačnih tem in več tisoč premium tematik na tematskih tržnicah in spletnih mestih tretjih proizvajalcev. Po drugi strani ima Wix le okoli 500 predlog.

3. Možnosti dobre cene

Če želite zagnati spletno mesto Wix z imenom domene po meri, jih boste morali kupiti Combo načrtujte (vsaj) ali pridobite novo domeno in se povežite z njihovo Povežite domeno načrt, ki stane 8,50 USD in 4,50 USD na mesec. Medtem ko lahko spletno mesto WordPress začnete za samo 2,75 USD na mesec z Bluehostom.

Če želite izvedeti več, preberite celotno primerjavo Wix v primerjavi z WordPress.

Naša razsodba o uporabi Wixa za ustvarjanje brezplačnega spletnega mesta

Wix je eden najbolj priljubljenih graditeljev spletnih mest na trgu s funkcijami, ki so enostavne za uporabo, ki omogočajo izdelavo preprostega spletnega mesta. Vsakemu omogoča izdelavo preprostega spletnega mesta ali bloga za prikaz vsebine; vendar zaradi omejenega števila predlog in orodij morda ne boste našli točno tistega, kar potrebujete za uspeh na dolgi rok.

Ponuja brezplačen načrt spletnega mesta za začetnike, kar je dobro, da študentje brezplačno začnejo svoj spletni dnevnik. Vedno lahko uporabite brezplačni načrt, če se ne strinjate z grdo domeno z uporabniškim imenom, priloženim z wixsite.com/yoursitename. Če pa morate nadgraditi spletno mesto ali potrebujete domeno po meri, možnosti nizkih proračunov niso poceni..

Morda boste želeli preveriti tudi te možnosti Wix in najboljšo programsko opremo za spletni dizajn.

Za konec verjamemo, da je Wix dostojna platforma za izdelavo spletnih strani za ustvarjanje vašega prvega spletnega mesta. Če pa želite ustanoviti lastno blagovno znamko ali razviti svoje podjetje, je boljša možnost zmogljivejša in bolj prilagodljiva platforma, kot je WordPress. Wixu podarimo 4,5 od 5 zvezdic. Sledi razčlenitev naših ocen:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map