WordPress.com vs. WordPress.org – Ali je eden boljši od drugega?

wordpress.com v primerjavi z wordpress.org


Se sprašujete, kakšna je razlika med WordPress.com in WordPress.org? WordPress.com in WordPress.org sta dve različni platformi za spletno založništvo. Zaradi podobnosti v imenih se je med njima enostavno zmešati.

Izbira napačne platforme lahko ovira rast vašega podjetja. Morda vas bodo zapravili, da zapravite svoje vire na platformi, ki ne ustreza vašim potrebam.

V tem članku bomo razložili razlike med WordPress.com in WordPress.org. Pomagali vam bomo tudi pri izbiri platforme, ki najbolj ustreza vašim potrebam.

Razumevanje WordPress.org

WordPress.org je najbolj priljubljen graditelj spletnih mest na svetu.

To je 100% brezplačna programska oprema, ki omogoča vsakomur izdelavo katere koli vrste spletnega mesta z lahkoto. Če želite ustvariti spletno mesto na WordPressu, boste morali imeti lastno ime domene in spletno gostovanje.

Domena: Ime domene je naslov vašega spletnega mesta v internetu, kot sta Google.com ali IsItWP.com. To je tisto, kar obiskovalci vnesejo v svoje brskalnike, da dostopajo do vašega spletnega mesta.

spletno gostovanje: Najboljše spletno gostovanje je mesto, kjer ljudje shranjujejo vsebino in datoteke svojega spletnega mesta.

Ko obiskovalec poskuša dostopati do vašega spletnega mesta, tako da vtipka vaš spletni naslov (ime domene), ga bo nato usmeril v datoteke spletnega mesta, shranjene na strežniku spletnega gostovanja.

Po nakupu domenskega imena in spletnega gostovanja lahko namestite WordPress na svoj strežnik gostovanja. Nato lahko začnete graditi svoje spletno mesto na vrhu WordPress-a.

Sorodno: Pregled WordPress-a: MORAJO prebrati pred zagonom spletnega mesta.

Strokovnjaki WordPress.org

wordpress.org

Oglejmo si nekaj prednosti uporabe WordPress.org.

Brez omejitev:

WordPress.org vam omogoča, da brez kakršnih koli omejitev zgradite spletno mesto tako, kot želite. Svoje spletno mesto lahko poljubno prilagodite. Ker je WordPress brezplačna / odprtokodna programska oprema in vaše spletno mesto gostite na izposojenem strežniku, ne upoštevate Pogojev storitev WordPress.com. To pomeni, da lahko spletno mesto gradite, prilagodite in gojite brez omejitev.

Prilagoditev:

Najdete na tisoče brezplačnih tem WordPress, ki vam omogočajo enostavno prilagoditev videza vašega spletnega mesta. Lahko celo sestavite temo po meri WordPress in spremenite videz po svojih željah.

Enostavna izboljšava:

Svoje spletno mesto je enostavno izboljšati z dodatnimi funkcijami, kot je integracija na prodajnem mestu prek vtičnikov. Vse, kar morate storiti, je najti pravi vtičnik in ga namestiti na svoje spletno mesto.

Monetizacija:

Za razliko od WordPress.com lahko na svojem spletnem mestu objavljate lastne oglase, ne da bi delili prihodke s svojo založniško / gostovalsko platformo.

Skripti:

Na svoje spletno mesto lahko dodate tudi skripte za sledenje, kot je Google Analytics, brez omejitev.

Na kratko, WordPress.org vam ponuja neskončne možnosti za izgradnjo in rast vašega spletnega mesta.

Proti WordPress.org

Nekaj ​​je slabosti uporabe samoplačniške WordPress platforme za postavitev spletnega mesta. Oglejmo si jih spodaj:

 • Spletnega mesta ne morete ustvariti brezplačno. Če želite ustvariti spletno mesto, boste morali kupiti ime domene in spletno gostovanje, kar lahko stane do 110 dolarjev na leto.
 • Preden se lahko prijavite na svojo WordPress nadzorno ploščo, morate nastaviti WordPress. Če želite prihraniti čas in enostavno vkrcanje, lahko kupite WordPress gostovanje, ki je vnaprej nameščeno z WordPressom. Tako se lahko takoj prijavite na svoje WordPress spletno mesto brez kakršnih koli nastavitev.
 • Odgovorni ste za posodobitev svoje osnovne programske opreme, vtičnikov in tem za WordPress. Vendar je posodabljanje WordPressa tako enostavno kot klik na gumb Posodobi, tako da ni preveč dela.
 • Odgovorni ste za izdelavo varnostnih kopij in zagotavljanje varnosti za svoje WordPress spletno mesto. Na srečo obstaja na voljo veliko rezervnih in varnostnih dodatkov za WordPress, ki omogočajo nastavitev samodejnih varnostnih kopij in varnosti. Prav tako morate prebrati končni varnostni vodnik za WordPress.

Razumevanje WordPress.com

platforma za blogging wordpress.com

WordPress.com je spletna storitev gostovanja spletnih strani, ki jo vodijo isti ljudje za WordPress.org.

Omogoča vam brezplačno zagon spletnega mesta. Če potrebujete več funkcij, kot so podpora za ime domene po meri, razširjen prostor za shranjevanje ali prilagoditev dizajna, potem lahko nadgradite na vrhunski načrt WordPress.com.

Gostovalna storitev WordPress.com ima 5 načrtov:

 • Omejen brezplačen načrt
 • Osebno: 48 dolarjev na leto
 • Premium: 96 USD na leto
 • Posel: 300 dolarjev na leto
 • e-trgovina: 540 dolarjev na leto
 • VIP: od 5000 dolarjev na mesec

Pros. Za WordPress.com

Brezplačna WordPress.com je dobra platforma za študente in hobi blogerje, ki morajo začeti brezplačen blog. Tu je nekaj prednosti uporabe WordPress.com:

 • prost: Za začetek brezplačnega spletnega dnevnika vam ni treba kupiti imena domene ali spletnega gostovanja. Namesto tega lahko uporabite brezplačno poddomene WordPress.com.
 • Enostavna namestitev: Nastavitev brezplačnega spletnega dnevnika za WordPress je tako enostavna kot ustvarjanje računa WordPress.com in določitev imena in URL-ja vašega spletnega mesta.
 • Enostavno vzdrževanje: WordPress-a vam ni treba posodabljati ali varnostno kopirati.

Proti WordPress.com

Gostovanje WordPress.com ima veliko omejitev. To so:

Brez identitete:

Z brezplačno platformo WordPress.com vam ni dovoljeno nastaviti domenskega imena po meri za vaše spletno mesto. Čeprav lahko za svoj blog nastavite brezplačno poddomeno, je slaba stran, da poddomena ni težko zapomniti končnim uporabnikom.

Tako izgleda na primer brezplačen URL spletnega mesta WordPress.com: http://yoursite.wordpress.com/

Kot lahko vidite, boste za svoje domene uporabljali WordPress.com. Ker ime domene ne predstavlja vaše blagovne znamke, izgubite svojo identiteto, zato je vaše spletno mesto videti neprofesionalno.

Brez zaslužka:

Brez brezplačnega spletnega dnevnika WordPress.com ne morete zaslužiti z neposrednimi oglasi ali v katerem koli oglaševalskem omrežju, kot je Google AdSense. Prav tako vam ni dovoljeno služiti denarja s partnerskim trženjem. Če imate spletno mesto z visokim prometom, se lahko prijavite za njihov oglaševalski program z imenom WordAds, kjer delite prihodke z WordPress.com.

Brez vtičnikov:

Za razliko od samoplačniškega WordPress-a brezplačna WordPress.com ne omogoča nameščanja vtičnikov WordPress na vaše spletno mesto. Če želite svoje WordPress spletno mesto izboljšati s pomočjo vtičnikov, boste morda želeli razmisliti o nadgradnji načrta.

Omejena prilagoditev:

Na brezplačen blog WordPress ne morete naložiti teme WordPress po meri. Z brezplačnim načrtom je na voljo le omejen izbor WordPress tem.

Brez skript tretjih oseb:

WordPress.com ne dovoljuje nameščanja skript drugih proizvajalcev na vaše spletno mesto, kot je Google Analytics. Za sledenje uporabnikom se boste morali zanesti na omejeno statistiko WordPress.com.

Omejitve:

Ko na WordPress.com nastavite brezplačni blog, potem upoštevate pogoje storitve WordPress.com. Njihovi pogoji so z veliko omejitvami, ki bi lahko ovirale rast vašega spletnega mesta.

Nezanesljiv

Brez vašega soglasja lahko WordPress.com kadar koli izbriše vaš blog, če meni, da ste kršili njihove pogoje storitve. Zaradi tega je brezplačna WordPress.com manj zanesljiva. Z vašo spletno stranjo se ne more zgoditi nič hujšega kot izguba težko pridobljenega ugleda in same strani.

WordPress.com v primerjavi z WordPress.org (Pogosta vprašanja)

Ker smo na tisočem uporabnikom pomagali zagnati WordPress spletna mesta na WordPress.com in WordPress.com, smo ugotovili, da ljudje vedno znova postavljajo enaka vprašanja. Zato smo sestavili seznam pogosto zastavljenih vprašanj v zvezi z WordPress.com v primerjavi z WordPress.org.

WordPress.com vs. WordPress.org – Katerega naj izberem?

Brezplačna platforma WordPress.com je najbolj primerna za hobi blogerje, ki nimajo proračuna za gradnjo spletnega mesta. Če se ne strinjate, da so omejeni s pogoji storitve WordPress.com, nimate načrtov za zaslužek na svojem spletnem mestu in ne potrebujete enostavno zapomniti imena domen po meri za svoje spletno mesto, potem bi lahko WordPress.com najboljša izbira za vas.

Po drugi strani pa s samostojnim WordPressom dobite popoln nadzor nad svojim spletnim mestom. Prav tako lahko spletno mesto poljubno prilagodite, dodate izboljšane funkcije, ki si jih lahko zamislite, in unovčite spletno mesto tako, kot želite.

Druga velika razlika je, da WordPress, ki ga gostuje, ponuja enak nabor funkcij, ki jih ponuja dražji poslovni načrt WordPress.com. Poslovni načrt stane 299 dolarjev na leto za spletno mesto, medtem ko s samostojnim WordPressom dobite enak nabor funkcij za kar 110 dolarjev na leto.

Kako zaprem spletno mesto WordPress.org?

Za začetek spletnega mesta WordPress.org boste morali kupiti ime domene in spletno gostovanje.

Ime domene je naslov vašega spletnega mesta, na primer IsItWP.com ali Google.com, medtem ko je spletno gostovanje mesto, kjer so shranjene datoteke in baze vaših spletnih mest.

Da bi lažje razumeli, kaj sta ime domene in spletno gostovanje. Zamislite si tako: če je ime domene naslov vaše hiše, potem je spletno gostovanje dejanska hiša, na katero naslovi naslov.

Ko začnete, se združeni stroški domene in gostovanja lahko zdijo precej.

ustvarite blog na bluehostu

Zato smo sklenili pogodbo z Bluehostom, da bi svojim uporabnikom ponudili brezplačno ime domene, brezplačen SSL in več kot 60% popusta na WordPress gostovanju. Zagon vašega spletnega mesta je odlična ponudba.

Kliknite tukaj, če želite uveljaviti to ekskluzivno ponudbo Bluehost »

Če želite več podrobnosti, si preberite celoten pregled Bluehosta in ugotovite, koliko lahko prihranite na Bluehostu.

Če potrebujete smernice za izgradnjo spletne prisotnosti v spletu z WordPressom, preprosto preglejte naše vodiče spodaj:

 • Kako narediti spletno stran, korak za korakom
 • Kako začeti blog, korak za korakom
 • Kako ustvariti spletno trgovino, korak za korakom

Ali lahko preidem z WordPress.com na WordPress.org?

Vsekakor!

Za uživanje brezplačne storitve gostovanja uporabniki pogosto začnejo svoje spletno mesto na WordPress.com. Ko se njihove potrebe razvijajo, se zavedajo, da ima WordPress.com veliko omejitev, kar ovira rast njihovega spletnega mesta. Zaradi tega uporabniki svoje spletno mesto premaknejo na WordPress, ki ga sam gosti, s strani WordPress.com.

Če želite preseliti svoje spletno mesto, si oglejte naš korak za korakom navodila za prehod iz WordPress.com v WordPress.org.

WordPress.com vs. WordPress.org – Povzetek

Glavna razlika med WordPress.com in WordPress.org je, kdo dejansko gosti vaše spletno mesto. S programom WordPress.org gostite lastno spletno mesto, tako da imate popoln nadzor nad svojim spletnim mestom.

WordPress.com po drugi strani skrbi za vse gostovanje za vas. Ni vam treba nameščati WordPressa, upravljati konfiguracij gostovanja, varnostno kopirati spletnega mesta itd. Čeprav vam to zagotavlja veliko ugodnosti, to pomeni tudi, da imate manj nadzora nad svojim spletnim mestom. Ne morete prilagoditi videza svojega spletnega mesta WordPress.com, kot bi to lahko storili z WordPressom, ki ga sam gosti. Če registrirate račun pri WordPress.com, se morate strinjati z njihovimi pogoji storitve.

Izbira platforme za založništvo – naše priporočilo

Našim uporabnikom vedno priporočamo, da začnejo spletno mesto na WordPress.org, ker je to najbolj prilagodljiva založniška platforma na svetu. Lahko izberete temo WordPress, ki ustreza vaši industriji in edinstvenim potrebam vašega podjetja. Prav tako lahko najdete prave vtičnike za razširitev funkcionalnosti svojega spletnega mesta, ne da bi morali zaposliti razvijalca zahvaljujoč veliki skupnosti WordPress.org.

Upamo, da vam je ta vodič pomagal razumeti razlike med WordPress.com in WordPress.org.

Če vam je v tem članku všeč, boste morda želeli preveriti tudi dejanske stroške izdelave spletnega mesta in tudi zakaj bi morali uporabljati WordPress kot graditelj svojega spletnega mesta..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me