Zakaj uporabljati WordPress? 9 razlogov, zakaj je najboljši graditelj spletnih mest

Zakaj bi morali uporabljati WordPress


Veste, da je WordPress priljubljen, vendar ne more izpolniti svoje hype, kajne? Kaj bi WordPress lahko ponudil drugim proizvajalcem spletnih strani? Je res TAKO super? Pravzaprav: je!

V tem članku bomo delili 9 fantastičnih razlogov, zakaj bi morali uporabljati WordPress za izdelavo svojega spletnega mesta. Veseli boste, da ste.

Kaj je WordPress in kako deluje??

WordPress je najboljši sistem za upravljanje vsebin (CMS) in graditelj spletnih strani na internetu. Uporablja ga več kot 32% vseh spletnih mest, kar pomeni, da je vsako tretje spletno mesto, ki je trenutno v internetu, zgrajeno na WordPressu. Mnoge največje blagovne znamke na svetu WordPress aktivno uporabljajo za svoja spletna mesta.

Oglejte si ta članek o priljubljenem tržnem deležu CMS.

Našli boste dve vrsti WordPress spletnih mest: WordPress.com in WordPress.org, ki lahko ustvarijo zmedo med WordPressovimi novorojenci. Primarna razlika je v tem, da je WordPress.com najboljša rešitev za gostovanje blogov, medtem ko je WordPress.org platforma, ki jo gostujejo sami. Preprosto preverite našo primerjavo med WordPress.com in WordPress.org za vse podrobnosti. V tem članku bomo govorili izključno o samostojni različici WordPress.org.

WordPress je enostaven za namestitev in prijazen začetnikom. Uporabite ga lahko za izdelavo spletnega mesta, zagon bloga ali ustvarjanje spletne trgovine. Če povzamem: z WordPressom lahko ustvarite katero koli spletno mesto. O tem bomo razpravljali v spodnjem članku.

Zdaj, ko imate osnovno predstavo o tem, kaj je WordPress, pojdite do podrobnosti in poglejte, zakaj bi morali WordPress uporabljati za izdelavo svojega spletnega mesta.

1. WordPress je brezplačen in priljubljen

WordPress je odprtokodna programska oprema. Brezplačna je za vse, lahko pa jo preprosto prenesete iz WordPress.org Spletna stran. Za natančnejše podrobnosti preberite naš članek o tem, zakaj je WordPress brezplačen in kaj je ulov.

Ko ga prenesete, lahko z WordPressom ustvarite svoje spletno mesto. Vendar pa boste morali kupiti ime domene in spletno gostovanje.

Kaj je ime domene?

No, ime domene deluje kot identiteta vašega spletnega mesta WordPress. To bo nekaj kot isitwp.com ali google.com. Vaši uporabniki lahko z imenom domene (URL) brskajo po vašem spletnem mestu. Če želite izvedeti več, preberite naš članek o tem, kaj je ime domene in kako deluje.

Ustvarili smo tudi strokovno izbran seznam priporočenih registratorjev domen. S katerim koli od njih lahko kupite ime domene za vaše spletno mesto WordPress.

Kaj je spletno gostovanje?

Brez spletnega gostovanja ne morete zagnati spletnega mesta. Če je ime domene (URL) vaš naslov, potem je spletno gostovanje vaša hiša. To je prostor, ki vam je dodeljen v internetu, kjer so shranjene informacije o vašem spletnem mestu. Tu boste naložili datoteke WordPress in svojo medijsko vsebino (slike in videoposnetke).

Izbirate lahko med številnimi podjetji za gostovanje WordPress-a. Osebno priporočamo Bluehost, ki je najbolj priljubljen ponudnik gostovanja in je tudi uradni WordPress hosting gostitelj.

Za uporabnike IsItWP ponujajo brezplačno ime domene in velik popust pri spletnem gostovanju. Ta ponudba bo vaše začetne stroške znižala na 2,75 USD / mesec.

Ko gre za priljubljenost, je WordPress najbolj uporabljen graditelj spletnih strani na svetu in z vsakim dnem nenehno raste. V nadaljevanju bomo govorili več o tem, kako enostavno lahko z WordPressom zgradite spletno mesto.

2. WordPress je preprost in enostaven za uporabo

Bralci nas vedno sprašujejo: »Kako težko je uporabljati WordPress?« Odgovor: Sploh ni težko. Pravzaprav je zelo enostavno! Da. Tudi za absolutne začetnike.

WordPress se od namestitve do uporabe nauči izjemno enostavno. Z njim je mogoče upravljati brez znanja o kodiranju ali programiranju. Če šele začenjate, je to glavni razlog, da za svojo spletno prisotnost uporabite WordPress. Oglejte si naš vodič o tem, kako namestiti WordPress, da začnete takoj.

Ko je nameščena, lahko dodate strani in objave na svojem spletnem mestu WordPress. Omogoča tudi dodajanje in upravljanje slik s svojo vsebino. Vse to je na voljo prek preproste skrbniške nadzorne plošče.

WordPress ima redne posodobitve za osnovno programsko opremo, novo različico pa izdaja vsakih nekaj mesecev. Če uporabljate razdelek za posodobitve programa WordPress na nadzorni plošči, lahko te posodobitve enostavno upravljate v samo nekaj klikih.

Da se izognete izgubi podatkov, priporočamo, da uporabite varnostni vtičnik WordPress in shranite redne varnostne kopije svojega spletnega mesta v računalnik ali na internet.

3. WordPress ima neskončno vire (teme in vtičniki)

WordPress je še enostavnejši in lažji za gradnjo z neverjetnim številom vgrajenih tem in vtičnikov.

Začnimo s temami!

Teme WordPressa

Predloge ali teme WordPress so oblikovalske kože za vaše spletno mesto. Vnaprej izdelane teme olajšajo vaše delo pri postavitvi spletnega mesta. Temo lahko namestite na WordPress in izvedete potrebne spremembe, da se vaše spletno mesto pripravi. Za uporabo tem WordPress ne potrebujete nobenega znanja o kodiranju ali oblikovalskih spretnostih.

Za vsako vrsto spletnega mesta so na voljo teme. WordPress repozitorij ima na stotine brezplačnih predlog za vsako kategorijo in nišo. Za lažje iskanje smo v nadaljevanju našteli nekaj predlogov:

  1. Najboljše brezplačne teme spletnega dnevnika za WordPress.
  2. Najboljše WordPress teme za članska mesta.
  3. Najboljše večnamenske teme WordPress.
  4. Najboljše odzivne teme WordPress za ustvarjanje spletnega mesta, pripravljenega za mobilne naprave.
  5. Najboljše teme fotografij za WordPress.
  6. Najboljše teme nepremičnin v WordPressu.
  7. Najboljše izobraževalne teme za WordPress.
  8. Najboljše teme potopisnega dnevnika WordPress.

Prilagodite lahko barve, ozadje, glavo, nogo, stranske vrstice in druge sestavne dele teme. Vse teme programa WordPress imajo različne možnosti za dodajanje logotipa, galerij slik in drugih funkcij.

WordPress vtičniki

WordPress vtičniki so na tisoče in ponujajo odlične dodatne funkcije za spletna mesta. Če želite na svoje spletno mesto dodati kakršno koli funkcionalnost, ki si jo zamislite, lahko preprosto najdete vtičnik WordPress, da se to zgodi.

Ne glede na to, ali želite ustvariti kontaktni obrazec, narediti galerijo slik ali drsnik, uporabiti Google Analytics ali dodati kakšno drugo funkcijo v WordPress, lahko namestite vtičnik, da opravite delo.

Uporabite lahko tudi vtičnike WordPress, da spremenite kontekst svojega spletnega mesta. Na primer, vtičnik za članstvo lahko ustvarite spletno mesto za članstvo ali vtičnik za e-trgovino za ustvarjanje spletne trgovine z WordPress.

Oglejte si tudi naš članek o najboljših knjigah WordPress za več virov.

4. WordPress je iskalniku prijazen

WordPress je SEO prijazen

Za vsako spletno mesto je pomembno, da je prijazen iskalnikom; v nasprotnem primeru nikoli ne boste pritegnili pozornosti svoje idealne publike. WordPress je zasnovan in zgrajen z najboljšimi tehnikami kodiranja, zaradi česar je zelo optimiziran za SEO.

Če imate spletno mesto z WordPressom, bo prednost pri rezultatih iskanja. Google in drugi priljubljeni iskalniki ljubijo spletna mesta, ki temeljijo na WordPressu. Za nadaljnjo optimizacijo spletnega mesta in vsebine lahko uporabite najboljša orodja za SEO.

Morda bi radi prebrali tudi naš članek o tem, kako lahko spletno mesto WordPress naredite SEO prijazno in povečate svoj promet.

5. WordPress je varen

Varnost WordPressa

WordPress je znan po tem, da je varen in varen. Na svetu obstajajo številne banke, ki uporabljajo WordPress za zagon svojih spletnih mest. Čeprav internet nikoli ne more biti popolnoma varen, je treba sprejeti čim več ukrepov za zaščito vašega spletnega mesta pred hekerji ali zlonamernimi napadi. Na srečo WordPress to olajša.

Na trgu boste našli številne varnostne vtičnike WordPress. Za več podrobnosti si preberite še najboljši varnostni vodnik za WordPress.

Za varnost vašega spletnega mesta priporočamo, da uporabite Sucuri. Vaše spletno mesto ščiti pred grožnjami in napadi zlonamerne programske opreme. Preprosto namestite Sucuri in pozabite na svoje varnostne strahove. Prav tako lahko zagotovite izvajanje preizkusa varnosti spletnega mesta z našim skenerjem ranljivosti.

6. WordPress podpira vse vrste medijev

Na svoje spletno mesto WordPress lahko naložite slike, video posnetke, gif in druge predstavnostne datoteke. Za razliko od drugih najboljših graditeljev spletnih mest urejevalnik besedil WordPress deluje kot vetrič.

Omogoča vam, da povlečete in spustite slike, videoposnetke itd. Na zaslon urejevalnika besedil. Po objavi bo medijska vsebina lepo prikazana na vaših straneh in v objavah.

WordPress vam omogoča tudi prikaz in prenos dokumentov, dokumentov PDF in drugih datotek. Če je vaša velikost datoteke velika, lahko povečate največjo velikost datoteke za prenos v WordPress.

7. WordPress ima integracije aplikacij

WordPress vtičniki so neverjetni za dodajanje več funkcij na vaše spletno mesto. Lahko pa vključite tudi aplikacije, da povečate funkcionalnost WordPress-a.

Če imate WordPress spletno trgovino, lahko za povečanje prihodka vključite aplikacije za plačilo, aplikacije za nakupovalno košarico in izdelke. Podobno lahko za popularizacijo svojega spletnega mesta ali bloga uporabite aplikacije za družbene medije.

Na trgu je veliko aplikacij, ki jih je mogoče vgraditi v WordPress za izpolnjevanje potreb vašega spletnega mesta.

8. WordPress ima največjo skupnost

WordPress skupnost

Skupnost WordPress je zaradi svoje priljubljenosti rasla po vsem svetu. Skupnost WordPress se je razširila na forume, družabne kanale, razprave in še več. Ljudje, ki sodelujejo z WordPressom, organizirajo tudi srečanja po vsem svetu, da bi spregovorili o platformi.

Če imate težave z WordPressom, boste rešitev najverjetneje našli na forumu WordPress.org ali kateri koli skupini WordPress na družbenih medijih. WordPress skupnosti so na voljo na Facebooku, Twitterju, Redditu in skoraj vseh drugih socialnih omrežjih.

9. WordPress je za vse

Ko rečemo, da je WordPress za vse, to resnično mislimo. WordPress lahko uporabite za izdelavo VSEH spletnih strani. Prav tako lahko začnete poljuben blog. Lahko pa uporabite WordPress za ustvarjanje spletne trgovine in prodajo svojih izdelkov. Možnosti je neskončno.

WordPress je bil razvit za začetnike za uporabnike višjih ravni. Medtem ko začetniki lahko za objavo spletnega mesta uporabljajo gradnike za povleci in spusti in program za prilagajanje v živo, lahko napredni uporabniki v celoti prilagodijo kodo in vnesejo želene spremembe v programsko opremo.

Oglejte si te najboljše programske opreme za spletno oblikovanje, ki omenjajo WordPress. Za prepričljivejši pregled se lahko obrnete tudi na naš strokovno analiziran pregled WordPress-a.

Upamo, da vam je ta članek pomagal izvedeti, zakaj morate uporabljati WordPress. Še vedno niste prepričani? Potem vam bo morda všeč naš vodnik o priljubljenih WordPress alternativah in tekmecih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me