12 bästa WordPress-översättningsprogram i jämförelse (2020)

Bästa WordPress-översättningsprogram


Letar du efter en översättningsplugin för din WordPress-webbplats? Med alla de olika alternativen som finns i WordPress-plugin-lagret kan det vara överväldigande att välja rätt översättningsplugin för dina behov.

I den här artikeln kommer vi att jämföra de bästa WordPress-översättningsprogrammen, så att du kan bestämma vilken som är det perfekta valet för dina krav.

Att välja ett WordPress-översättningsplugin

WordPress gör det superlätt att skapa en flerspråkig webbplats för WordPress och till och med översätta WordPress admin-området. När det gäller att välja en WordPress-översättningsplugin, finns det några saker att tänka på:

Processen:

Att förstå översättningsprocessen är en av de viktigaste sakerna du behöver kontrollera innan du dyker in i att installera ett plugin på din webbplats.

För att komma igång, ställa dig själv dessa frågor:

 • Kräver det att du laddar ner ett språkpaket?
 • Använder den en tredjeparts-webbapp som Google Translate?
 • Erbjuder detta plugin manuell översättning eller automatisk översättning?

SEO:

Med en flerspråkig webbplats kan du nå en bredare publik. Men om din översättningsplugin inte är optimerad för sökmotorer kommer dina marknadsföringsinsatser att upphöra. Du måste se till att din översättningsplugin är SEO-vänlig. Det bästa SEO-verktyget hjälper dig att öka din webbplatstrafik.

Automatiserad mot mänsklig översättning:

Om du vill skapa en lokaliserad webbplats är det i ditt bästa intresse att anställa en mänsklig översättare snarare än att använda en automatiserad översättningstjänst. Om du vill tillåta användare att specificera ett språk valfritt kan det vara rätt lösning att använda en automatiserad översättare.

1. TranslatePress

TranslatePress

Med TranslatePress kan du enkelt kontrollera alla översättningsaspekter på din webbplats. Plugin för TranslatePress skiljer sig från mängden genom att låta dig översätta inlägg och sidor från framsidan av din webbplats, så att du kan se vad du har översatt i realtid med live-förhandsvisningen.

Du kan snabbt och enkelt översätta något av dina skriftliga innehåll: inlägg, sidor, metadata, dina plugins och till och med ditt tema. Det finns inget behov av att ändra gränssnittet eftersom det hela fungerar sömlöst.

Om du är en perfektionist som föredrar manuella översättningar blir TranslatePress ditt nya favoritplugin. Du kan översätta din text själv, eller du kan tilldela en speciell Translator-användarroll till alla användare på din webbplats. Dessa översättare kan översätta ditt innehåll utan att behöva full åtkomst till ditt administrationsområde och hålla din webbplats säker.

Naturligtvis, om det är för tidskrävande att skriva översättningar manuellt, har du möjlighet att använda Google Translate för AI-drivna översättningar. Och om någon av AI: s översättningar är felaktiga kan du göra manuella touch-ups.

TranslatePress genererar också SEO-vänliga webbadresser för alla språk, vilket ger dig ett stort uppsving i lokala sökrankningar.

Kom igång med TranslatePress idag!

För mer information, kolla in vår fullständiga översyn av TranslatePress.

2. WPML

WPML

WPML är ett premiumöversättningsplugin som låter dig översätta dina inlägg, sidor och anpassade inläggstyper. Det rekommenderas att göra en fullständig säkerhetskopia av din webbplats innan du installerar den på din webbplats.

Till skillnad från de flesta andra översättningsplugins är WPML kompatibelt med de flesta stora WordPress-teman och plugins, så du behöver inte korrigera dina teman eller plugins för att få WPML att fungera. Det tillåter till och med att du översätter webbkopia skapad med populära drag-and-drop-sidbyggare.

Om du behöver hjälp med mänsklig översättning kopplar WPML dig till ledande översättningstjänster. WPML tar hand om all flerspråkig SEO och fungerar sömlöst med populära SEO-plugins. Du kan använda så många språk som du vill med WPML.

De erbjuder 3 premiumplaner baserade på antalet funktioner. Med varje premiumplan får du obegränsad webbplatsanvändning.

WPML är den äldsta och mest pålitliga plugin för att skapa flerspråkiga WordPress-webbplatser.

Kom igång med WPML idag.

3. Polylang

polylang

Polylang är ett av de mest populära WordPress-översättningsprogrammen som gör att du enkelt kan skapa en flerspråkig WordPress-webbplats.

Du kan använda så många språk som du behöver med Polylang. WordPress-språkpaket laddas ner och uppdateras automatiskt.

Polylang är kompatibel med stora SEO-plugins inklusive Yoast SEO och All in One SEO. Plugin tar hand om flerspråkig SEO som html hreflang-taggar och öppna graf-taggar. Med Polylang kan du välja en katalog, ett underdomän eller en domän per språk.

Trots att det är en av de bästa pluginsna när det gäller funktioner är en sak du måste komma ihåg att plugin-författaren inte erbjuder stöd för den kostnadsfria versionen av Polylang.

Kom igång med Polylang idag.

4. Flerspråkig press

flerspråkig press

Flerspråkig press är ett annat WordPress-översättningsplugin som låter dig köra varje språk på en separat webbplats. Den kommer med en språkväxlarwidget som gör att dina besökare kan välja vilket språk de vill välja. När du klickar på deras önskade språk kommer dina besökare att dirigeras till respektive språkwebbplats som du har skapat.

Till skillnad från andra översättningsplugins har Multilingual Press inget lock-in, vilket betyder att även om du inaktiverar plugin fungerar alla dina webbplatser som vanligt utan dataförlust.

Flerspråkig press stöder 174 språk. Det genererar SEO-vänliga webbadresser och erbjuder automatiskt hreflang-stöd.

Kom igång med Multilingual Press Pro idag.

5. Xili-språk

xilispråk

xili-language är ett kraftfullt översättningsplugin som kan laddas ner från det officiella WordPress-pluginlagret. För att kunna köra xili-språk framgångsrikt måste du använda ett översättningsklartema på din webbplats. Eftersom färre än hälften av teman i WordPress-förvaret är översättningsklara rekommenderas det starkt att du dubbelkontrollerar ditt tema innan du installerar plugin.

Med Xilispråk kan du inte bara skapa flerspråkigt innehåll, utan kan också ändra ditt temas språkfiler beroende på innehållsspråket.

xili-language är utvecklarvänligt och har en lista med krokar och API som gör att du kan anpassa ditt temas beteende.

Kom igång med xili-språk idag.

6. Googles språköversättare

google språköversättare

Google Language Translator är en av de lättaste WordPress-översättningsprogrammen och gör det superlätt att skapa en flerspråkig webbplats.

När du har aktiverat plugin-programmet måste du gå till inställningssidan för plugin och aktivera plugin-status genom att markera en kryssruta. Därefter måste du välja det ursprungliga språket på din webbplats och välja listan med språk som du vill att innehållet ska översättas till.

På din huvudwebbplats kommer översättningsalternativet att visas som en widget där användare enkelt kan välja sitt språk. Med Googles ursprungliga översättare kommer ditt innehåll att översättas baserat på dina användares val.

Kom igång med Google Language Translator idag.

7. GTranslate

GTranslate

GTranslate är en av de mest populära WordPress-översättningsplugin som drivs av Google Translate.

Med GTranslate-plugin kan du översätta innehållet på webbplatsen till 103 tillgängliga språk problemfritt. Vid behov kan du korrigera Googles automatiska översättning manuellt. Det ger också Google Analytics-integration så att du kan mäta om tillhandahållande av översättning på din webbplats verkligen gynnar dina användare.

Plugin kommer med massor av olika widgetar där dina användare enkelt kan välja sitt språk.

Pro-versionen av plugin är helt kompatibel med populära plugins som Yoast SEO och WooCommerce.

Kom igång med GTranslate Pro idag.

8. Loco Translate

loco översätta

Loco Translate är bland de mest populära översättningsprogrammen för WordPress, med över 500 000 aktiva installationer. Loco Translate hjälper dig att översätta dina WordPress-teman och plugins direkt i din webbläsare.

Detta plugin är praktiskt för utvecklare som vill erbjuda internationella versioner av sina WordPress-teman och plugins.

Kom igång med Loco Translate idag.

9. Flerspråkigt

flerspråks

Multilanguage-insticksprogrammet låter dina besökare växla mellan sina språk och bläddra i innehåll på deras önskade språk. Den stöder över 80 språk och gör att du enkelt kan lägga till nya språk efter behov.

Plugin kommer med några olika språkväxlarwidgets där dina besökare kan välja sina språk. Om du också vill översätta ditt webbplatsinnehåll manuellt, låter plugin du göra just det direkt från din inläggsredigerare.

Kom igång med Multilanguage idag.

10. Goo Translate Widget

goo translate widget

Goo Translate Widget är en lätt WordPress-översättarplugin byggd ovanpå Google Translator. Plugin kommer med en översättningswidget som du kan publicera i din sidofält med bara ett enda klick.

Med Google Analytics kan du till och med spåra prestandan för din översättningswidget. Till skillnad från andra plugins sparar Goo Translate Widget inte någon översatt text i din databas.

Kom igång med Goo Translate idag.

11. Googles webbplatsöversättare

google webbplatsöversättare

Googles webbplatsöversättare är ännu en översättningsplugin som ger kraften i Google Translate till din webbplats. Plugin kan du använda både en widget och en kortkod.

Den huvudsakliga fördelen med detta plugin är att alla inställningar lagras i en enda databaspost, och pluginet laddar inte några externa filer som gör det till en av de snabbaste översättningsprogrammen i WordPress-arkivet.

Det låter dig också utesluta att en viss del av din webbplats översätts.

Kom igång med Googles webbplatsöversättare idag.

12. Lingotek

lingotek

Lingotek är ett gratis flerspråkigt plugin som förenklar processen att skapa och underhålla din flerspråkiga webbplats. Förutom automatisk maskinöversättning gör det möjligt för Lingotek att ansluta sig till deras ständigt växande översättarsamhälle där du kan anställa en tvåspråkig anställd för att översätta ditt innehåll. Det bästa är att du kan göra det direkt från din WordPress-instrumentpanel.

Den gratis Lingotek-plugin automatiserar filöverföringen helt mellan din WordPress-webbplats och Lingotek-gemenskapen. Hela processen är transparent, så att du kan se utvecklingen av ditt översättningsprojekt varje steg på vägen.

Kom igång med Lingotek idag.

Vilket översättningsprogram är bäst för din webbplats?

Vi tror att TranslatePress är det bästa översättningsprogrammet som finns på marknaden. Det låter dig inte bara översätta från framsidan utan integrerar också sömlöst med Google Translate API.

På så sätt kan du automatisera översättningsprocessen med Google Translate och endast göra nödvändiga manuella ändringar av det som inte är perfekt översatt.

Eftersom de flesta flerspråkiga plugins kommer att ändra din databas avsevärt, rekommenderas det att du säkerhetskopierar din databas innan du experimenterar med ett flerspråkigt plugin.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta det bästa WordPress-översättningsprogrammet för din webbplats.

Om du tyckte om den här artikeln kan du också läsa vår bästa jämförelseartikel för WordPress backup-plugins.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map